aneta-5767 08.04.10, 21:37 szukam dobrego warsztatu samochodowego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-legionowo Re: warsztat samochodowy 08.04.10, 22:21 Auto 63, Michałów-Reginów ul. Warszawska 63 Jadąc od Legionowa w stronę Zegrza po lewej stronie nie dojeżdżając do Polmozbytu, korzystam z ich usług i ja i mój ojciec od kilku lat, godni polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka18 Re: warsztat samochodowy 18.04.10, 14:43 a jakie macie zdanie o warsztacie przy ul. Szarych Szeregów? Są godni polecenia czy raczej nie? Chcę wymienić sprężyny do vectry przy zawieszeniu i jak się z nimi kontaktowałam to chcieli 80pln od jednej. Dużo czy mało? Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: warsztat samochodowy 19.04.10, 09:30 Przeciętnie, w pewnym "bardzo znanym warsztacie" przy wiadukcie, chcieli za to 100pln (vectra b, sprężyny przód). Najlepiej znaleźć warsztat gdzie od razu zrobią Ci geometrie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka18 Re: warsztat samochodowy 19.04.10, 10:56 A geometria to duży koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: warsztat samochodowy 19.04.10, 11:18 Geometria to koszt +- 100pln. Ale raczej jest niezbędne po takich naprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka18 Re: warsztat samochodowy 19.04.10, 11:58 a w przypadku jeśli jeszcze będę prawdopodobnie wymieniać lub regenerować maglownicę rozumiem, że ta geometria też by się przydała? Jeśli tak to chyba najlepiej wymienić maglownicę i sprzęgła i zrobić jedną geometrię:) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: warsztat samochodowy 19.04.10, 16:50 Maglownica i sprzęgło nie ma wpływu na geometrię. Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: warsztat samochodowy 19.04.10, 19:26 A nie chodziło przypadkiem o sprężyny? Przy maglownicy i sprzęgle to nie trzeba geometrii, choć to już by był koszt na tyle spory, że ta 100 w tą czy tamtą nie robi dużej różnicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryzna68 a jak robią pod wiaduktem? 19.04.10, 11:35 dobrze robia robote? można im zaufac? czeka mnie wymiana hamulcow i tarcz hamulcowych wolezapłacićtrochęwiecej i miec pewność możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: a jak robią pod wiaduktem? 19.04.10, 17:01 Nie wiem jak robią naprawy, ale płatną ocenę przed zakupem samochodu lecą po łebkach (żeby nie powiedzieć ostrzej) i można się nadziać. Ojciec kupował jakiś czas temu Vectrę B Kombi z autokomisu w Jabłonnie. Po wizycie w serwisie "przy wiadukcie" było wszystko ok w/g speców. Kolejna wizyta w ASO Łomianki wykazała, że samochód po dzwonie, brak poduszek (czujniki zaślepione), niewłaściwe sprzęgło. Generalnie omijam ten warsztat z daleka. Wcześniej polecałem Auto69 (właściciel P.Łaszcz), zdarzyła się jakaś mała wpadka ale komu się nie zdarzyła. Jednak na 6 lat serwisowania dwóch samochodów daje 5- w ocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: a jak robią pod wiaduktem? 19.04.10, 23:53 Polecam Łaszcza, zwłaszcza do Opla. Zdziwiłem się jak podczas wizyty sami stwierdzili, że uszkodzoną część przecież montowali niecały rok temu więc jeszcze jest na gwarancji. Inny by wziął jeszcze raz kasę na naprawę i nawet się nie zająknął. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_sikorski Re: a jak robią pod wiaduktem? 20.04.10, 09:32 Polecam warsztat HYUNDAI przy Modlińskiej 272. Miałem do wymiany rozrząd. Serwis Opla wycenił to na 2200zł, na dwa dni bez samochodu zastępczego. Łaszcz 1500zł, na dwa dni bez samochodu zastępczego. Hyundai 1400zł jeden dzień z wymiana oleju, do tego samochód zastępczy w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikos82 Re: warsztat samochodowy 28.02.11, 08:23 Czy ktoś może oddawał samochód do warsztatu "AS Robert Pawełoszek" na Gdyńskiej ?? Planuje robić tylnie zawieszenie w Focusie II, czy będą się na tym znali ? (Już raz się przejechałem na Legionowskich warsztatach, a nie chciałbym się w ASO bawić i tracić czas) Odpowiedz Link Zgłoś