Dodaj do ulubionych

Kasa Intercity

26.05.10, 18:33
Mam pytanie. Czy na "dworcu" w Legionowie mogę kupić bilet na pociąg z Wwy za granicę ? Czy muszę jechać aż do Warszawy? Pytam, bo z PKP nigdy nic nie wiadomo.Od razu uprzedzam niektóre odpowiedzi -przez internet zagranicznych się nie da kupić.
Dziękuję za uwagę.
Obserwuj wątek
    • poldek49 Re: Kasa Intercity 26.05.10, 20:00
      Na legionowskim "dworcu" jest tylko kasa "Kolei Mazowieckich", która wprawdzie
      sprzedaje też bilety na pociągi innych przewoźników (np. PKP Intercity), ale - o
      ile wiem - tylko na terenie Polski. Chyba trzeba będzie wybrać się "aż" do
      Warszawy, i to na dworzec centralny albo wschodni, ewentualnie do któregoś z
      biur podróży. Niestety, chyba żadne z legionowskich biur nie sprzedaje biletów
      kolejowych, a szkoda.
      • hurapesymista Re: Kasa Intercity 27.05.10, 00:50
        Dzięki za odpowiedź.Dobiłeś mnie, bo myślałem, że jesteśmy już w XXI wieku, a tutaj taki ZONK.
        • jaceeek Re: Kasa Intercity 27.05.10, 09:41
          Niestety, potwierdzam. Dwa lata temu chciałem kupić bilet do Pragi w
          legionowskiej kasie. Odesłano mnie do W-wy do kasy międzynarodowej na
          centralnym.
        • guayazyl1 Re: Kasa Intercity 27.05.10, 20:44
          hurapesymista napisał:
          myślałem, że jesteśmy już w XXI wieku, a tutaj taki ZONK.
          -----------------
          w Stołecznej Zegludze tez nie kupisz biletu na prom do Ystad chociaz
          stołecznosc do czegos zobowiązuje. więc procedura o ktorej piszesz
          nie jest specjalnoscią kolei :)
          nie rozumiem jednak dlaczego niemozliwy jest zakup biletu przez
          internet.
          • hurapesymista Re: Kasa Intercity 27.05.10, 23:25
            Ja też nie rozumiem, dlaczego, ale na stronie Intercity jest napisane, że nie mają dostępu do systemu rezerwacji za granicą itp. żeby było śmieszniej, system znajduje połączenie i pokazuje informację o nim, ale w momencie kupowania biletu, stacje za granicą nie są dostępne w systemie. Coś ja w filmie Barei ('Londyn ? Nie ma takiego miasta. Jest Lądek. Lądek Zdrój').

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka