Dodaj do ulubionych

zbliżające się wybory

15.10.10, 13:51
Nie wiem czy dobrze się doczytałem że wybory samorządowe mają byc 21 listopada 2010. Pamiętacie co było obiecywane przed ostatnimi wyborami? Jesteście w stanie powiedzieć co z tego zostało zrealizowane?
Obserwuj wątek
    • misiek1974 Re: zbliżające się wybory 15.10.10, 15:05
      W ciągu ostatnich paru lat Legionowo zmieniło się i to pozytywnie. Wiadomo, że wszystkiego nie da się zrealizować w krótkim czasie. Ja jestem zadowolony.
      • oz_patryk Re: zbliżające się wybory 15.10.10, 17:24
        no i właśnie tu mnie boli, poprzednik obecnego prezydenta nie robił nic... po za wybudowaniem stadionu na dożynki mazowieckie w porównaniu z nic-nierobieniem, robienie cokolwiek zawsze lepiej wypadnie.
        Przypominają mi się początki jak to mistrz mixowania disco-polo DJ Dolar rozkręcał zakończenie festynu, a teraz zapomina się wywiesić plakatów na osiedlu piaski czy bukowiec że będzie się coś działo. Jabłonna na święto gminy potrafi zaprosić poważny zespół typu budka suflera, a u nas królują gwiazdy disco-polo i marnej jakości popu.
        Z drugiej strony mamy wreszcie Arenę, o której mówiono ostatnio w wiadomościach na 1 w dziale sportowym odnośnie jakiejś walki bokserskiej.
        I to jest mój dylemat czy dawać kredyt zaufania?
        • tp2009 Re: zbliżające się wybory 15.10.10, 18:35
          Plakaty na Piaskach wiszą - na przystanku, na słupach... wiem bo też w tych rejonach mieszkam... Legionowo na Dni Legionowa zaprosiło "gwiazdę disco - polo" w postaci.... Kayah. I Patrycji Markowskiej. No to się dziewczyny zdziwią, że gatunek muzyczny tak znacznie zmieniły...
          Ale jak ktoś się chce przyczepić do władzy to i za ulewę na dni legionowa może ją winić. Czemu nie?
          • oz_patryk Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 02:07
            w tym roku się postarali, ale do tej pory było disco-polo lub marny pop.
            podaj mi namiary na ten słup na piaskach gdzie to wisi to bukowiec na którym plakatów również brak zrobi pielgrzymki żeby dowiedzieć się co się dzieje w Legionowie
          • harp Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 07:10
            do tp2009, nie wiem co lepsze disco-polo, czy pseudo rock Patrycji Markowskiej.
    • hubert_sikorski Re: zbliżające się wybory 15.10.10, 19:43
      Przede wszystkim niech się kandydaci na prezydenta, wójtów, radnych itd. zastanowią kim chcą być. Niestety niektórzy stanowisko o które się ubiegają, traktują jako trampolinę do parlamentu/europarlamentu.

Co do inwestycji, najbardziej zabrakło mi tej nowej drogi która miała połączyć przejazdy kolejowe na kwiatowej/polnej z tym na piaskowej. Jednak pomysł na tą drogę zrodził się (o ile mnie pamięć nie myli) w trakcie trwania tej kadencji i więc nie był "kiełbasą wyborczą".
      • e-legionowo Re: zbliżające się wybory 15.10.10, 20:30
        Kiełbasa wyborcza nie była a i tak się zepsuła ...

BIP Legionowo
        • kka69 Re: zbliżające się wybory 15.10.10, 21:33
          W gruszek na wierzbie , to miała być droga wzdłuż torów do Warszawy, miał być "dworzec" w Legionowie, wyszedł peron z marnym parkingiem .
          A to że Legionowo się rozwija to naturalne , teraz wszystkie miasta w Polsce się rozwijają, z tym że niektóre znacznie lepiej i prężniej.
          A po mieście powiatowym, stolicy 100-tysięcznego powiatu , bogatego powiatu , można by się spodziewać więcej .
          Dla mnie jest nieudolnie zarządzany, nie są wyprostowane odszkodowania za tereny zabrane na drogi, wiele dróg w mieście jest nieprzejezdnych po deszczu , wiele nie ma utwardzenia nawierzchni.
          Arena , to taka kiełbasa, a gdzie jest szpital?,może teatr?
          Największe atrakcje kulturalne to cyrk, albo wesołe miasteczko , raz na pół roku ;)
          tragicznie wygląda rynek pracy w Legionowie, to miasteczko to sypialnia z wielkimi dochodami osób tu zameldowanych .
          brak jest eko-inwestycji , np. w promowanie źródeł energii odnawialnej, nie są przestrzegane plany zagospodarowania przestrzennego
          • 3goust Re: zbliżające się wybory 15.10.10, 22:17
            teatr to mnie rozbawiłeś
            pustostanów nam nie brakuje i nie trzeba budować kolejnych.

I pytanie: Czy eko jest eko czy tylko tak promowane?

Żarówka energooszczędna jest szkodliwa w procesie wytwarzania i po eksplatacji, zwykła w czasie eksploatacji,
          • pleg Re: zbliżające się wybory 15.10.10, 22:33
            to miała być droga wzdłuż torów do Warszawy
            to akurat obiecywał św. pamięcie Ochrymowicz, który startował z listy PIS-u

> teraz wszystkie miasta w Polsce się rozwijają, z tym że niektóre znacznie lepiej i prężniej.
            może jakieś konkretne przykłady, byłem ostatnio w NDM i Wołominie i jakoś tego rozwoju nie widzę, pewnie zatrułem się kiełbasą wyborczą w postaci imprez na Arenie, jakich Legionowo nigdy jeszcze nie widziało np. mecz reprezentacji polski w siatkówce kobiet, gala boksu zawodowego, czy już wkrótce Rubik

a gdzie jest szpital?,może teatr?
            o szpitalu to już na forum było, a rozumiem, że na ten spektakl biletu kolega już kupił?
            www.moklegionowo.pl/index.php?id=art&base=313&client=

• oz_patryk Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 02:16
              przejedź się do Mińska Mazowieckiego, miasto które ma powierzchnie podobną do Legionowa, jeszcze kilka lat temu było o wiele mniejsze liczebnie, teraz jest tam co chwila budują się bloki, wielosklepowe pawilony handlowe itp itd, a u nas z wielkim trudem wyburzono w centrum stare rudery, bo nieudolność negocjacyjną zasłaniali świętym prawem własności.

a teatr... w Legionowie było kiedyś kino. Z tego co kojarzę, pierwsze w Polsce kino stereofoniczne. Brak kina już nie jest dla radnych problemem, zasłaniają się salą widowiskową więc teatr to będzie... a w rolach głównych nasi radni
              • harp Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 07:58
                Kino o nazwie, w ostatniej fazie swego istnienia, "Mazowsze", zostało wybudowane przed wojną i było jednym z pierwszych kin dźwiękowych w Polsce.
                Oglądałem tam wiele filmów, w tym takich, które do dziś uważam za wartościowe, np. "The Terminator" ( przetłumaczony na sic! "Elektroniczny morderca") czy "Pluton".
              • misiek1974 Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 10:30
                oz_patryk napisał:

> przejedź się do Mińska Mazowieckiego, miasto które ma powierzchnie podobną do L
                > egionowa, jeszcze kilka lat temu było o wiele mniejsze liczebnie, teraz jest ta
                > m co chwila budują się bloki,

Po co nam kolejne blokowiska?
                • oz_patryk Re: zbliżające się wybory 26.10.10, 09:31
                  to się nazywa urbanistyka, w centrum bloki, na obrzeżach domki, szeregowce itp.
          • harp Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 07:34
            do niejakiego kka69
            Legionowo zawsze będzie sypialnią, chodzi tylko o to, żeby to była wygodna sypialnia.
            Teatr, kino w Legionowie się nie przyjmie - zbyt blisko jest Warszawa gdzie jest tego dużo.
            Wartościowe koncerty, które odbyły się w Legionowie w ostatnich dwudziestu latach, można policzyć na palcach jednej ręki (np. Bob Berg w MOK,u w połowie lat 90).
            Nie ma zatem co rywalizować z Warszawą w tej sferze.
            Warto zaś zdecydowanie udogodnić dojazd koleją do stolicy, albowiem to co mamy obecnie zasługuje na ocenę niedostateczną (brudne stare pociągi z fatalną obsługą (vide nieumiejętność kontrolowania temperatury w systemie grzewczym), które w czasie mrozów ulegają chronicznym awariom, zdecydowanie zbyt mała częstotliwość kursów-zwłaszcza w godzinach szczytu).
            Kuriozalnym pomysłem jest jednak budowanie drogi wzdłuż torów, albowiem szkoda tak ciekawego miejsca, jakim jest legionowski las (lepiej zadbać o jego czystość zwłaszcza na obrzeżach). Lepiej skupić się na poprawie dojazdu od strony ul. Modlińskiej.

• kka69 Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 08:26
              Z wyborami lokalnymi to jeszcze jest taki dylemat : czy wybierać na radnych, prezydenta , czy burmistrza kogoś "niezależnego" , może jakąś lokalną twarz , lub
              , czy pchać się w objęcia rządów jakiejś partii?
              Partyjny prezydent jest pacynką w rekach swojej partii, ma mniejszą niezależność w podejmowaniu trudnych decyzji, powoduje większe napięcia z opozycją na spotkaniach rady itp.
              Dodatkowo , może wpaść na pomysł ( może partia go zmusiła ? ) porzucenia pracy w powiecie i kandydowania np. do Sejmu , czy do parlamentu EU ( tak jak pan Starosta G.).
              Jakie są wasze opinie?
              • keechaczu Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 14:40
                Czy tylko wasi sąsiedzi widzą, że Legionowo przeszło prawdziwą metamorfozę? To, że ktoś z was może nie lubić prezydenta, radnych to jego święte prawo, ale nie mówcie, że w waszym mieście nic się nie dzieje.
                Brudne pociągi to fakt, ale czy SKM i kilka nowych linii autobusowych nie zmieniło diametralnie sytuacji komunikacyjnej w mieście a przy okazji mojego Wieliszewa?
                A do tego zarzut startowania do sejmu czy europarlamentu... wystarczy przypomnieć, że do tej pory nie mieliśmy w Sejmie żadnych reprezentantów a nieodległy Szelków potrafił dorobić się dwóch parlamentarzystów.
                Starosta startując do EU pokazał centrali siłę naszego powiatu i chyba ktoś kto trochę interesuje sie polityką wie, że czasem nie trzeba zostać wybranym by zacząć się liczyć w pewnych kręgach.
                • cyberwolf Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 16:10
                  Może mi coś umknęło ale wydaje mi się, że mamy aż 2 posłów z miasta Legionowo.
                  Jeden z PO a drugi z PIS.
                  Osobiście preferuję kandydata niezależnego, jeszcze nie wiem którego ale pewnie się ktoś znajdzie godny zaufania.
                  Co do kandydatów partyjnych, to niestety są zawsze zależni od swoich partii pod sztandarem których startowali. Zawsze istnieje ryzyko, że przedłożą interesy partii nad interesy nas mieszkańców.
                  • pleg Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 19:30
                    > Osobiście preferuję kandydata niezależnego, jeszcze nie wiem którego ale pewnie
                    > się ktoś znajdzie godny zaufania.

sądząc po ilości zarejestrowanych komitetów i ich jakości
                    obawiam się, że nie będzie kandydata niezależnego, chyba, że sam wystartujesz

ja wolę zagłosować na tych, którzy się sprawdzili niż eksperymentować

ktoś pisał o Mińsku Maz. bywam tam średnio raz - dwa razy do roku, ale nie zauważyłem takiej liczby inwestycji jak u nas, owszem przebudowali główną ulicę (droga krajowa - u nas Warszawską też przebudowuje GDDKiA), ale na zapleczu jest dość przaśnie

sprawdziłem wydatki na inwestycje w 2010 r. (wg. przyjętego na początku roku budżetu, bo to można znaleźć):
                    Mińsk ok. 28 mln zł czyli 26% wszystkich wydatków 39 tys. mieszkańców
                    Legionowo ok. 79 mln zł czyli 40% - // - 50 tys. mieszkańców

ten procentowy wskaźnik jest ważniejszy, bo pokazuje co dla władz jest ważne
                    czy bieżące wydatki, czy inwestycje

sam się zdziwiłem, że jest tak duża różnica
                    • madziulec Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 20:00
                      OK.

Super pomysl, by podsumowywac.

Tylko tak: ktos juz napisal: droga jest krajowa i nie wladze Legionowa ja buduja.
                      Peron... z tego co kojarze (ale moze by jakis chetny poszedl w okolice dworca i obejrzal wielka tablice o finansowaniu, skadinad obowiazkowa przy inwestycjach z UE) peron, przejazdy nie sa zasluga wladz Legionowa.
                      Arena Legionowo - sprawdzcie czy rowniez nie ma wielkiej tablicy o dofinansowaniu z UE; swoja droga czy ktos mi moze powiedziec o "zapleczu" w Arenie??

Linie dowozowe - czy jest to skuces naszych wladz?? Czy tez nalezy to przypisac ZTM, ktorych wladze rowniez mieszkaja na terenie miasta / powiatu????
                      • hubert_sikorski Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 20:39
                        madziulec napisała:
                        > Tylko tak: ktos juz napisal: droga jest krajowa i nie wladze Legionowa ja buduj
                        > a.
                        > Peron... z tego co kojarze (ale moze by jakis chetny poszedl w okolice dworca i
                        > obejrzal wielka tablice o finansowaniu, skadinad obowiazkowa przy inwestycjach
                        > z UE) peron, przejazdy nie sa zasluga wladz Legionowa.
                        > Arena Legionowo - sprawdzcie czy rowniez nie ma wielkiej tablicy o dofinansowan
                        > iu z UE; swoja droga czy ktos mi moze powiedziec o "zapleczu" w Arenie??
                        >
                        > Linie dowozowe - czy jest to skuces naszych wladz?? Czy tez nalezy to przypisac
                        > ZTM, ktorych wladze rowniez mieszkaja na terenie miasta / powiatu????

Pechowców nie potrzebujemy:)
                      • majak56 Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 20:57
                        jasne; ci z UE wizęli mapę, pogmerali losowo paluchem po mapie Polski, wylosowali Legionowo , sypnęli kasą i wybudowali w całości za własne środki ;) tylko czy aby to na pewno nam to potrzebne? - taka stacja kolejowa z nowoczesną infrastrukturą, rozbudowa drogi 61, siedziba UM z salą widowiskową, pełnowymiarowa hala sportowa ... moje miasto nie miało dotychczas takiego prezia; być może można byłoby jeszcze lepiej zarządzać Legionowem, ale ja już nie będę eksperymentować; tym bardziej, że każde pozytywne zdarzenie dla większości mieszkańców są dyskredytowane przez ciebie i nie tylko (np. psychomaszynę w różnych postaciach, który zawsze widzi podtekst wyrorczy - ciekawe dlaczego?); szkoda mi tylko, lat straconych przez poprzedników; mielibyśmy teraz choćby obwodnicę Legionowa wybudowaną jednocześnie z Jabłonną i faktycznie omijajacą te miejscowości - ale cóż - okazało się, że interesy przydrożnych "biznesmenów" były ważniejsze, a teraz już po ptakach;
                        • madziulec Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 22:31
                          O kase do EU stara sie skladajac wnioski.
                          Niektore sa w trybie konkursowym, inne nabor ciagly. Roznie to bywa.

Droga nr 61 nie zostala wylosowana ze wzgledu na Legionowo. MOzna powiedziec, ze to Legionowo ma nieziemskie szczescie, ze wlasnie przy tej drodze lezy. Po prostu ja modernizuja, bo jest dosc kluczowa (kierunke Augustow i dalej - wschodnia granica).
                          Inne miasta lezace przy tej samej drodze rowniej, podobnie jak my nic nie musialy robic, by im zmodernizowano dorge.
                          Co wiecej: pewne rzeczy sa modernizowane tak jakby bez wiedzy i decyzyjnosci naszych wladz o czym moglismy sie przekonac przy modernizacji wiaduktu (wowczas bylo moje ciekae pytanie o blokowaniu roznych ulic i okazalo sie, ze wladze naszego miasta musza to potulnie akceptowac).

Z modernizacja trakcji kolejowej jest podobnie. I najlepszym dowodem na to jest np. brak niektorych "ulepszen", ktore nas, jako mieszkancow by interesowaly, natomiast niestety ogolnie w planie PKP nie zostaly ujete. Popatrzcie na rodzaj wind, na brak pochylni, na wiaty nei dajace zadnej ochrony.

Co do obwodnicy Legionowoa. Zaczelam sie kiedys zastanawiac gdzie takie cos mozna by poprowadzic i szczerze mowiac nie widze mozliwosci. Ale pewnie sporo osob zaraz mnie zakrzyczy. Coz, do Augustowa w koncu mozna jezdzic tez przez Lublin.
                          • polokokt Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 23:21
                            mojej ulicy władze legionowa nie zrobily, pomimo ze na spotkaniach z mieszkancami, byl to jeden z pierwszych punktów prezentowanych na slajdach... Niestety zycie okazalo sie brutalniejsze i wladze sie wycofaly nie wiadomo czemu. Takze dla mnie ktos kto obiecuje i slowa nie dotrzymuje, glosu dostac nie moze.
                            Pozdrawiam
                          • cyberwolf Trasa mostowa 17.10.10, 11:17
                            A mi się coś obiło o uszy w temacie obwodnicy Legionowa i Chotomowa pod nazwą trasy mostowej. Ponoć jest zarezerwowany korytarz na taka trasę ale jak będziemy mieli obwodnicę przez centrum miasta to o tamtej raczej należy zapomnieć.
                            Swoją droga to będzie ciekawie gdy zniknie jeden wjazd do miasta a jedyna droga "przelotowa" przez obwodnicę to będzie Sowińskiego.
                            Nastąpi pełny podział miasta na 4 enklawy wzdłuż torów i obwodnicy.
                            O poziomie dyskusji władz z mieszkańcami można było się przekonać na ostatnich konsultacjach społecznych dotyczących tunelu - będzie tak i tak - a wasze zdanie drodzy mieszkańcy interesuje nas jak zeszłoroczny śnieg. Tak jest w wielu kwestiach - nasza władza lokalna zawsze wie lepiej.
                    • cyberwolf Który RADNY według Ciebie sie Sprawdził? 27.10.10, 11:33
                      Powiedz mi w czym się Ci obecni Radni sprawdzili i który się tak sprawdził?
                      Czy ty nie mylisz przypadkiem zadań realizowanych przez UM z zadaniami Radnych?
                      Pokaż mi co któryś z obecnych Radnych zrobił i jak wpłynął na nasze miasto, sorry ale ja tego nie wiem?
                      Który z Radnych składał jakieś interpolacje w UM w imieniu ich wyborców, których reprezentują?
                      Który z Radnych zapytał mnie i mieszkańców czy wydatek 5 mln na nowe pełne ogrodzenie i nową trawę (oraz uzbrojenie płyty boiska) jest według mnie wart tego aby przez 2-3 tygodnie w trakcie Euro angole kopali piłkę?
                      Czy może któryś z Obecnych Radnych zapytał Prezydenta ile można zrobić w kierunku promocji miasta za 5 mln zł?
                      Czy któryś z Radnych w naszym imieniu zapytał Główną Dyrekcję Dróg jak nowa droga wpłynie na wjazd i wyjazd z naszego miasta?
                      Czy zapytał może PKP o to czy tunel i wiadukt wystarczą do płynnego ruchu między parcelami miasta?
                      Proszę powiedz co oni zrobili, może inni też się dowiedzą. Nie chodzi mi o info - radny się starał w naszym imieniu - raczej o informacje radny w imieniu mieszkańców zrobił .....
                      • w.iwo Re: Który RADNY ... 27.10.10, 12:55
                        obecnie nie znam żadnego, który jest zainteresowany rozprowadzeniem ruchu drogowego na III Parceli... ludzie narzekają i na narzekaniu kończą... nikt się nie pali do pisania wniosków i robienia zebrań dla mieszkańców...
                        patrząc na listy czasem mam wrażenie że miejsca te zostały zupełnie przypadkowo zajęte... no chyba że chęć brania wynagrodzenia nie wliczymy w ten przypadek... i chęć zbierania informacji, i odstąpienia innym miejsc też... ;))) same przypadki...

właściwie niech mi ktoś wytłumaczy po co zostaje się radnym ?
                • hubert_sikorski Re: zbliżające się wybory 16.10.10, 20:54
                  keechaczu napisał:

> Starosta startując do EU pokazał centrali siłę naszego powiatu i chyba ktoś kto
                  > trochę interesuje sie polityką wie, że czasem nie trzeba zostać wybranym by za
                  > cząć się liczyć w pewnych kręgach.

Znaczy się że Starosta wiedział że się nie dostanie do PE ale chciał nabić PO głosów, dzięki czemu złotówki z Wiejskiej płyną do Legionowa? Jeżeli już to Starosta a nie powiat Legionowski zaczął się liczyć w "pewnych kręgach".

Dla mnie startowanie na prezydenta/wójta/radnego tid. to jest swojego rodzaju umowa społeczna między kandydatem a wyborcami. Nie porzuca się stanowiska wtedy kiedy trafia się lepsze.
                  • keechaczu Re: zbliżające się wybory 17.10.10, 01:31
                    Wy jesteście idealistami czy tak tylko na potrzeby forum?
                    Polityka to gra i starosta świetnie w nią zagrał. Wyniki naborów środków unijnych dla Legionowa i Powiatu Legionowskiego o tym mowią same za siebie. To że ktoś nas wszystkich w 2006 roku czarował perspektywą rzeki Euro to jedno, a drugie to szara rzeczywistość i ciągła walka - te kilkadziesiąt milionów samo do nas nie przyszło. Pisać wnioski potrafi wielu ale nie wszyscy jeszcze potrafią te wnioski wychodzić...
                    Madziulec - linie dowozowe to a jakże zasługa mile wam panującego el Presidente i radnych - każdy kilometr przejazdu takiej linii to z kasy miasta dotacja rzędu 7 PLN, w przypadku SKM jeszcze więcej.
                    Inwestycje drogowe zależne od województwa czy "GDaki" na terenie danej gminy to też nie przypadek - vide Wieliszew, gdzie 631 została całkowicie zmodernizowana ale głównie przez ciągły lobbing, prośby i wsparcie przy projektowanie samorządu gminnego.
                    OK teraz życze dobrej nocy i mało politycznej niedzieli.
                    • hubert_sikorski Re: zbliżające się wybory 17.10.10, 10:35
                      keechaczu napisał:

> Wy jesteście idealistami czy tak tylko na potrzeby forum?
                      > Polityka to gra i starosta świetnie w nią zagrał. Wyniki naborów środków unijny
                      > ch dla Legionowa i Powiatu Legionowskiego o tym mowią same za siebie. To że kto
                      > ś nas wszystkich w 2006 roku czarował perspektywą rzeki Euro to jedno, a drugie
                      > to szara rzeczywistość i ciągła walka - te kilkadziesiąt milionów samo do nas
                      > nie przyszło. Pisać wnioski potrafi wielu ale nie wszyscy jeszcze potrafią te w
                      > nioski wychodzić...

Czy mamy przez to rozumieć że gdyby nasz Starosta nie wystartował z list PO, to nie dostalibyśmy dotacji? Zastanów się jakie są następstwa utrzymywania takich zasad (o ile faktycznie występują), najważniejsza staje się partia polityczna a nie naród. Znam realia polityczne, ale utrzymanie i tolerowanie pewnych zjawisk jest niedopuszczalne bowiem zaburza nas system wartości.
                      • cyberwolf Re: zbliżające się wybory 17.10.10, 11:22
                        Super, ktoś wreszcie dostrzegł że nasze wartości są zachwiane!!!
                        Przecież od zawsze jest wiadomo, że najważniejsza jest partia. Naród - a co to jest?
    • oz_patryk co chcielibyście żeby radni zrobili? 26.10.10, 09:33
      wreszcie szpital z prawdziwego zdażenia?
      parking przy stacjach i targu?
      niech straż miejska wreszcie weźmie sie do roboty?
    • mmmarcelusss Re: zbliżające się wybory 21.10.14, 12:33
      Czy są jakieś wybitne osoby na które warto waszym zdaniem na pewno zagłosować w wyborach samorządowych 2014?
      • ralphie Re: zbliżające się wybory 21.10.14, 12:45
        mmmarcelusss napisał(a):

> Czy są jakieś wybitne osoby na które warto waszym zdaniem na pewno zagłosować w
        > wyborach samorządowych 2014?

Tak, ale one niestety nie startują...
        • qbek_11 Re: zbliżające się wybory 28.10.14, 13:00
          A ktoś coś wie o Bogumile Moryl występuje w okręgu wyborczym nr 2 mało informacji o niej znalazłem
          • numer170 Re: zbliżające się wybory 28.10.14, 14:10
            Kiedyś mieszkała na Osiedlu Młodych, czy nadal tam mieszka to nie wiem.

Mnie jednak denerwuję, żeby to powiedzieć ostrzej, te rodzinne koneksje, powtarzające się nazwiska na różnych listach lub innych okręgach.
            Kilka pań o nazwisku Durka, na pewno rodzina posła.
            Dwie panie Boguckie (matka i córka)
            Płaciszewscy, pewnie jeszcze ktoś się znajdzie.

Ja mam pytanie czy oprócz rodzinnych koneksji coś sobą reprezentują?
            Zastanawia mnie także duża liczba urzędników startująca w wyborach, czy sami chcą czy zwierzchnicy karzą?
            • ralphie Re: zbliżające się wybory 28.10.14, 20:24
              numer170 napisała:

> Ja mam pytanie czy oprócz rodzinnych koneksji coś sobąreprezentują?
              > Zastanawia mnie także duża liczba urzędników startująca w wyborach, czy sami ch
              > cą czy zwierzchnicy karzą?

Jakby się bliżej przyjrzeć to nie tylko nazwiska wielu z nich łączą.
              Też mnie zaciekawiła ilość urzędników ale chodzi chyba o to by dany KWW obstawił kandydatami wszystkie okręgi zwiększając sobie szanse stworzenia koalicji radnych z włodarzem Taka koalicja jednogłośnie przepchnie każdy pomysł włodarza Zagrożeniem jest to, że szybko mogą zapomnieć dla kogo i po co tam są.
      • jedrzej_80 Re: zbliżające się wybory 28.10.14, 19:04
        Nie wiem, czy wybitna to osobowość, ale facet gada do rzeczy. Mnie akurat podoba się jak mówi o tym by wspierać małą przedsiębiorczość - Ambroziak z mazowieckiej wspólnoty samorządowej. Poczytaj w necie, coś tam o nim się pisze. Ale on do sejmiku startuje, bo już się pslowcy za bardzo tam zasiedzieli, hehe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka