Dodaj do ulubionych

Arena Legionowo

16.10.10, 23:47
właśnie widzę w TV1 napis ARENA LEGIONOWO, który przewija się między pięściami bokserów :)
pełna sala, robi wrażenie
czy macie jakieś inne pomysły dotyczące wykorzystania naszej ARENY ?
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: Arena Legionowo 17.10.10, 00:17
      ja się tylko zastanawiam, czemu meksykanin walczy o tytul jakiegos najlepszego pięściarza krajów nadbałtyckich? Czyżby Morze Bałtyckie zwiększył zasięg i sięga aż pod Meksyk, czy też meksyk przenieśli bliżej Polski?

Pozdrawiam
      • guayazyl1 Re: Arena Legionowo 17.10.10, 01:21
        czasem robi sie takie zabiegi żeby podnieść rangę imprezy bo pas mistrza krajów nadbałtyckich to raczej pasek.
        walka wieczoru była jednak świetna, a zwycięzca zarobi parę punktów rankingowych.

peesik: prezydent Smogorzewski wręczał już laurki przedszkolakom, przecinał wstęgi i odznaczał zasłużonych ale w takiej roli jak dziś (ganiał naszego mistrza z pasem) to go jeszcze nie widziałem :)
        • guayazyl1 a co do wykorzystania Areny... 17.10.10, 01:57
          ...tym powinna się zająć ( może już się zajmuje) specjalistyczna agencja promocyjno eventowa.

żeby Arena na siebie zarabiała w ciągu roku powinna gościć kilkadziesiąt imprez biletowanych.
          czyli praktycznie co tydzień w mieście powinno być wydarzenie sportowe, wystawa, targi, koncert, obsługa konferencji, imprezy na zlecenie...
          • kka69 Re: a co do wykorzystania Areny... 17.10.10, 09:40
            W ciągu tygodnia to ta arena mogła by być wykorzystywana jako zadaszony bazar, bo jak spadnie śnieg , albo mocno popada deszcz , to po tym bazarze przy Sobieskiego ciężko się chodzi, a w arenie było by sucho i miło.
            Tym bardziej że nie jest daleko od obecnego bazaru.
            • w.iwo Re: a co do wykorzystania Areny... 18.10.10, 02:11
              pieczarki w sektorze D, kiszone ogóry tuż przy wyjściu, a skarpetki pod bramkami ;)
              • zdebeq Re: a co do wykorzystania Areny... 18.10.10, 13:23
                eehh, szkoda gadać
                hala spoko jak na takie imprezki, ale jeżeli chciałoby się tam zorganizować duży koncert to oczywiście jak we wszystkich takich placówkach byłby problem z nagłośnieniem. bo wszystko huczy i brzęczy.
                druga sprawa to dosyć wąskie wyjście co na pewno utrudnia rozlokowanie się ludzi, mimo iż jest niby osobne wejście na górne sektory. krzesełka są trochę za bardzo tymczasowe, ale to pewnie na potrzeby składanych trybun. no i właściwie brak parkingu.

poza tym trochę się dziwie mieszkańcom Legionowa bo frekwencja nie była jakaś porażająca. Ja oczywiście wbiłem się na tzw.Krzysztofa:D.

osobiście czekam na porządny koncert. jak buda przeżyje metalowe dudnięcie to pogadamy:D
    • kwiatuszek55555 Re: Arena Legionowo 18.10.10, 16:51
      Muszę Cię zmartwić, ale nie było pełnej sali. Jakby zebrać wszystkich to można powiedzieć, że tylko połowa była zapełniona. Moze to efekt promocji, a właściwie jej braku.
      Nie wiem kto stoi za promocją - może Dział Marketingu UM?
      Ale co można powiedzieć, gdy plakaty zawisły w Legionowie na trzy dni przed walką. Sama reklama w mediach (i to uboga) to za mało. Może trzeba było ruszyć w tzw. miasto. Może należało pojechać z plakatami do np. Serocka, Nowego Dworu Mazowieckiego, Warszawy? Jesli chce się by Arena Legionowo zarabiała, to najpierw trzeba za tym pochodzić i to dosłownie.
      Ogólnie atmosfera była swiatna, walki też niczego sobie choć do wyniku tej przedostatniej, gdy Polak walczył z Bokserem z Dominikamy mam pewne objekcje ...
      • manjarsson Re: Arena Legionowo 19.10.10, 00:37
        Promocja była naprawdę nędzna, ale w skali lokalnej. Aż dziwne skoro Prezydent wiedział, że pojawi się w ringu przed walką finałową, pewnie w ramach dealu z Babilon Promotions. Na stronie autor w galerii celowo nie dał zdjęcia, gdyż obecność naszych samorządowców w pierwszych rzędach pod ringiem była mocno przaśna. Portal lokalny robił co mógł promując galę, organizując konkurs z zaproszeniami do wygrania, ale ludzie jakoś słabo byli zainteresowani galą, pewnie przed faktem nie zdając sobie sprawy jakiej kategorii to wydarzenie.

Gala była z kolei mocno wypromowana w mediach ogólnopolskich (TVP1) głownie z tego powodu że boks po latach wrócił do publicznej...

Ogólnie trudno szukać winnego, a jest długa kolejka: MOSiR? UM Legionowo? TVP Sport? Babilon Promotions?

...kwiatuszek55555 - walka gościa z Dominikany była słaba, ale walka wieczoru naprawdę OK
        • guayazyl1 Re: Arena Legionowo 19.10.10, 09:10
          manjarsson napisał:
          Portal lokalny robił co mógł promując galę, organizując konkurs z zaproszeniam i do wygrania, ale ludzie jakoś słabo byli zainteresowani galą, pewnie przed faktem nie zdając sobie sprawy jakiej kategorii to wydarzenie.
          ------------------------------
          ja myślę, że zainteresowanie było na miarę tego wydarzenia. Damian Jonak nie jest jeszcze zawodnikiem rozpoznawalnym przez każdego. pozostali uczestnicy spektaklu tym bardziej. więc o co chodzi? może ktoś spodziewał się tysięcy kibiców (na stronie Bokser.org jakiś optymista napisał, że w legionowskiej Arenie zmieści się 3,5 tysiąca ludzi) ale na innych galach nie jest wcale inaczej.
          poza tym przed północą kibice boksu pasjonowali się walką Kliczko-Briggs. to była walka wieczoru :)
          • zdebeq Re: Arena Legionowo 21.10.10, 00:12
            ale chyba nie spodziewamy się że następną galą bokserską będzie rewanż Kliczki na legionowskim podwórku.
            ja uważam że takie nieduże ceny biletów za dosyć niezłą imprezę powinny przyciągnąć więcej osób. i myślę że odpowiednia promocja pomogła by bardziej. poza tym mimo wszystko reklamy w TVP się na nic przydały, bo oprócz japiszonów to raczej lokalnej publiczności należało się spodziewać.
            na ostatniej gali KSW było 15 tys ludzi w łódzkiej arenie. prawdopodobnie to zasługa nieskoordynowanych ruchów celebryty Pudzianowskiego albo lepszego PR duetu Lewandowski/Kawulski.
            albo po prostu jako deser powinien powalczyć np szanowny Prezydent ze Starostą :D.

aa i myślę że jednak dwie ostatnie walki były bardzo ciekawe a reprezentant Dominikany pokazał się z bardzo dobrej strony wygrywając słusznie dwie pierwsze rundy.
            • guayazyl1 Re: Arena Legionowo 21.10.10, 00:29
              byłem w Arenie na trzech imprezach i zawsze było mnóstwo ludzi co mnie nawet lekko zaskoczyło. nawet na meczu lokalnej drużyny siatkarek był komplet.
              wstydem dla Areny jest brak solidnej tablicy z planem imprez przed samym obiektem. za to miasto wydaje kupę kasy na tablice reklamujące prywatną szkołę muzyczną i inne prywatne biznesy.

peesik nieco zbaczający z tematu: w wejściu Urzędu Miasta do tej pory wisi informacja o wyniku wyborów na urząd prezydenta RP. gdyby ktoś nie wiedział kogo wybrano może zerknąć :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka