Dodaj do ulubionych

Apartamenty Legionowa

20.11.10, 19:45
Witam serdecznie,

Mam proste pytanko, może będzie ktoś w stanie mi pomóc, a chodzi mianowicie o to nowe osiedle mieszkaniowe na przeciwko Urzędu Skarbowego, przy samym rondzie Piłsudskiego, które jest już wykończone Czy wiadomo w ogole cokolowiek o tych mieszkaniach, bo nie mogę znaleś ZADNYCH, ale to zadnych informacji o nich, ani na miescie, ani w internecie - projekt widmo ;)
Czy jest ktos kto moze mi pomóc? Z gory dziekuje za odpowiedz! ;)
Obserwuj wątek
    • ilif Re: Apartamenty Legionowa 20.11.10, 19:53
      To jest blok wybudowany przez Spółdzielnię Mieszkaniową w Legionowie, i myślę, że właśnie w spółdzielni możesz się czegoś więcej dowiedzieć. www.legionowodom.pl
    • cornellia Re: Apartamenty Legionowa 20.11.10, 20:25
      Chyba niestety wszystko już sprzedane ale faktycznie, najlepiej dowiedzieć się u źródła, w spółdzielni mieszkaniowej
      • zone22 Re: Apartamenty Legionowa 20.11.10, 21:33
        Dziękuje bardzo
        • zdebeq Re: Apartamenty Legionowa 21.11.10, 13:29
          jako przyszły mieszkaniec "apartamentu" potwierdzam, że wszystko sprzedane.
    • mamazlegionowa Re: Apartamenty Legionowa 21.11.10, 15:12
      kiedyś to się bloki nazywało a teraz wsio apartamenty ;)
      • annulak Re: Apartamenty Legionowa 21.11.10, 18:39
        to samo pomyślałam:)
        Też kupiłam w tych blokach mieszkanie. Ale można dowiedzieć się o mieszkania w nowej części budowanej - budynek "C"
        • zdebeq Re: Apartamenty Legionowa 21.11.10, 21:35
          nie wiem jak wy, ale ja tam kupiłem apartamenta w apartamentowcu
          Będę od nowa "Legionowianem" hihihi
          • annulak Re: Apartamenty Legionowa 21.11.10, 23:01
            Przypominam sobie jak ktoś pytał mnie o narożny penthouse :) Czyli jednak apartamentowiec:):):)
            Drżę na myśl kto zamieszka w tych apartamentowcach,się okaże,że tu tylko bułkę przez bibułkę, he he.

Ps. Zdebeq , żeby nie było mężulec na wasze muzykowanie mówi 3xtak:)
            • zdebeq Re: Apartamenty Legionowa 22.11.10, 16:54
              Ps. Zdebeq , żeby nie było mężulec na wasze muzykowanie mówi 3xtak:)

no w łapartamencie to prób urządzać nie będę, ale zapraszam na koncerty:D
    • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 13.04.11, 12:43
      Odświeżę trochę wątek. Mieszka już ktoś może w naszych białych apartamentowcach? Mieliście jakieś problemy przy wykończeniu, albo już w czasie użytkowania?
      • madziulec Re: Apartamenty Legionowa 13.04.11, 13:22
        Obśmiałam sie jak fretka i wrzuciłam "standard wykończenia apartamenty", by wiedzieć co chcesz w tych apartamentach wykanczac ;)
        No i gdzies tam w Polsce:
        www.apartamenty.bielsko.pl/standard.htm
        Ot, takie apartamenty jakie miasto ;)
        • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 13.04.11, 18:53
          Nie bardzo rozumiem co masz na myśli, po oddaniu mieszkania standard był podobny do tego z twojego linka, trochę gorszy. A mi chodzi głównie o problemy w dopasowaniu mieszkania do swoich potrzeb, przerabianie instalacji, kładzenie płytek w łazience (ja miałem dziwny i niepotrzebny uskok na ścianie), wiercenie dziur w niektórych miejscach to też było duże wyzwanie.
          • madziulec Re: Apartamenty Legionowa 13.04.11, 19:19
            Wydawalo mi sie po prostu, ze apartament to apartament.
            Okazuje sie, ze mamy lepsze i gorsze apartamenty.
            Mamy legionowskie i "te inne" ;)

Pozdrawiam.
            Teraz juz rozumiem, ze "troche gorszy" oznacza, ze standard jest nie wiadomo jaki ;)
    • narewa Re: Apartamenty Legionowa 14.04.11, 08:36
      Do pierwszych 'spartamentów' już się wprowadzli lokatorzy.Różni.ZE swego okna widzę,jak ktoś zamiata swój balkon i fruuuuuuu,wszystko leci na dół.Potem wytrzepie dywaniki przez barierkę,szczotkę też opuka o barierkę i zadowolony/ona wraca do apartamentu.
      Współczuję tym pod nimi.
      • em-k-a Re: Apartamenty Legionowa 14.04.11, 09:52
        narewa napisała:

> Do pierwszych 'spartamentów' już się wprowadzli lokatorzy.Różni.ZE swego okna w
        > idzę,jak ktoś zamiata swój balkon i fruuuuuuu,wszystko leci na dół.Potem wytrze
        > pie dywaniki przez barierkę,szczotkę też opuka o barierkę i zadowolony/ona wrac
        > a do apartamentu.
        > Współczuję tym pod nimi.

:-) są stołki i taborety...
        tak to jest jak wioska do miasta ciągnie... a pod drzwiami buty na słomiance....
        • harp Re: Apartamenty Legionowa 14.04.11, 14:58
          to karygodne zachowania, tak jak remonty po godzinie 19 w dni powszednie i w ciągu dnia w niedziele. Po prostu brak szacunku dla innych i chyba też bezmyślność.
          • zdebeq Re: Apartamenty Legionowa 14.04.11, 15:11
            a czemu karygodne??
            mieszkania są oddane do prowadzenia prac wykończeniowych, a nie do mieszkania. nikt ścian nie wyburza i ciężkich robót nie zaobserwowałem. a jak będę wiercił dziury w niedzielę, to komu to ma przeszkadzać? panu obok co właśnie skończył wiercić dziurę?

ja już swoje dziury powierciłem i właściwie to można powiedzieć, że mieszkam.
            mag_35 z chęcią wymienię się doświadczeniami :D
          • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 14.04.11, 16:35
            Jeśli chodzi o zamiatanie balkonów to faktycznie przesada, współczuje szczególnie posiadaczom ogródków. Prace wykończeniowe prowadzone od 6 rano czy późnym wieczorem faktycznie mnie też dobijają, ale faktycznie oficjalnie mieszkać nie można, więc zaciskam zęby i czekam na oficjalne oddanie. Ale już po tym hałasy będę tępił ;).
            Zdebeq i jak się mieszka? Ja już ponad miesiąc koczuje :). Może jakieś sąsiedzkie zapoznanie? mój mail: mag_35@vp.pl
            • zdebeq Re: Apartamenty Legionowa 14.04.11, 17:35
              ni ja jestem posiadaczem ogródka :D
              i od razu ostrzegam: każdy pecik wróci do właściciela :D
              • annulak Re: Apartamenty Legionowa 19.05.11, 08:38
                To witam sąsiada z tego samego bloku,ba nawet z tej samej części bloku:)Czy to mieszkanko,w którym podczas wesołej imprezy(zwanej zapewne parapetówką) zagubił się sąsiad z naszego piętra:):):):)
                • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 19.05.11, 08:43
                  Czy chodzi o to party w którym goście z balkonu "sadzili" pomarańcze w ogródku niżej? ;)
                  • annulak Re: Apartamenty Legionowa 19.05.11, 10:57
                    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)
                    O pomarańczach nic nie wiem:)Ale sąsiad wziął i znikł i odnalezion został na parterze na imprezie:):):)
                    • zdebeq Re: Apartamenty Legionowa 19.05.11, 11:11
                      tak jestem mieszkańcem także ogródka z nieudolnie sadzonymi pomarańczami.
                      :D:D
                      • adamek.2 Re: Apartamenty Legionowa 07.06.11, 11:09
                        Mam pytanie do mieszkańców "apartamentów" czy wiecie coś może o terminie sporządzania aktów notarialnych i czy tylko mnie to wnerwia, że jest taki poślizg?
                        • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 07.06.11, 14:29
                          Nie tylko Ciebie to wnerwia, ale chyba nic nie da się zrobić. Dowiadywałem się w zeszłym tygodniu o terminie ostatecznego oddania mieszkań i niestety nie dostałem zbyt optymistycznej odpowiedzi. Otóż pani powiadomiła mnie, że najwcześniej akty zaczną sporządzać pod koniec lipca, ale jest to bardzo optymistyczny wariant, natomiast pozwolenie na użytkowanie będzie już niedługo ale niewiele nam ono tak naprawdę daje. Mieszkania miały być oddane w pierwszym kwartale tego roku ale nikt nam tego nie dał na piśmie więc Spółdzielnia wcale nie musiała się z tego wywiązywać. Pozostaje zacisnąć zęby i czekać, mam tylko nadzieję, że mój bank nie zacznie się upominać o wpis do księgi wieczystej...
                        • zdebeq Re: Apartamenty Legionowa 04.09.11, 23:26
                          Idąc za głosem narodu założyliśmy forum dla mieszkańców naszych apartamentowców.
                          zapraszam tu:
                          anat.nethit.pl/
    • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 16.06.11, 15:24
      Dostaliście rachunek za prąd? Masakra jakaś, przez tą taryfę pseudo budowlaną jeszcze :/
      • adamek.2 Re: Apartamenty Legionowa 17.06.11, 10:49
        Aktów notarialnych nie ma, za prąd rachunek "kosmiczny" -może teraz to my opłacamy pracę tych dwóch dźwigów i diabli wiedzą czego jeszcze.
        A tak na poważnie to dzwoniłem dziś do PGE Obrót i Pani powiedziała mi, że wystarczy "podstęplowany" schemat sieci elektrycznej danego mieszkania i wtedy oni bez problemu zmienią taryfę na "normalną". Jak znam życie to taki schemat dostaniemy pewnie przy aktach notarialnych czyli niewiadomo kiedy.
        • pola_kp Re: Apartamenty Legionowa 17.06.11, 14:16
          Witam Sąsiadów! czyli dobrze rozumiem, że mamy aktualnie taryfę budowlaną i za miesiąc możemy spodziewać się jeszcze dwukrotnie wyższego rachunku, skoro tym razem był za nieco ponad pół miesiąca?
          nie wygląda to kolorowo, w sumie ciągle mieszkamy na placu budowy, a przy podpisywaniu umowy o budowę pamiętam o zapowiadanym marcowym terminie aktów notarialnych...
        • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 17.06.11, 15:20
          W tym cały sęk, że termin był zapowiadany a nie zapisany. Nasza taryfa to C11 czyli dla przedsiębiorców i dlatego musimy też płacić np za moc umowną, czego później nie będzie. obecny rachunek jest za 20 dni używania prądu, natomiast opłaty abonamentowe płacimy za 2 lub 1,5 miesiąca (maj. czerwiec). Jest zatem nadzieja, że w przyszłym miesiącu zapłacimy trochę mniej. Wg moich wyliczeń i pomocy kalkulatora na stronie PGE normalnie zapłacilibyśmy ok 70 zł
          • misiek1974 Re: Apartamenty Legionowa 17.06.11, 21:45
            Na jakie kwoty otrzymaliście rachunki jeśli można wiedzieć?
            • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 18.06.11, 00:26
              Jeśli ktoś chce coś, wiedzieć niech się najpierw sam pochwali... W sumie to pewnie wszyscy zużyli podobnie. U nas wyszło 97 kWh, a rachunek ok 185 zł.
              • misiek1974 Re: Apartamenty Legionowa 18.06.11, 08:37
                185 zł to grosze :)
                Ja miesięcznie płacę 500-600 zł tyle, że w domku.
                • zdebeq Re: Apartamenty Legionowa 18.06.11, 14:15
                  misiek1974 napisał:

> 185 zł to grosze :)
                  > Ja miesięcznie płacę 500-600 zł tyle, że w domku.

ale to chyba podgrzewasz także prądem. bo jeśli nie to olbrzymie koszty mimo wszystko.

Mi także wyszło koło 180, ale na fakturze ewidentnie jest abonament za 1,48 miesiąca. więc wychodzi za niepełny maj i za cały czerwiec.

-
                  jestem bez winy i pierwszy rzucam kamień
                  • annulak Re: Apartamenty Legionowa 18.06.11, 18:09
                    U nas 215.

Ps. Czy oprócz pana Krzysia (zdebeq)- jest ktoś jeszcze z budynku B?
                    • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 18.06.11, 18:47
                      Ja jestem z B - Mikołaj
                • 3goust Re: Apartamenty Legionowa 18.06.11, 18:55
                  pędzisz bimber czy plantacja konopi?
                  • pola_kp Re: Apartamenty Legionowa 19.06.11, 01:38
                    również B - Paulina
                    • adamek.2 Re: Apartamenty Legionowa 19.06.11, 11:30
                      także B-Adam
                      • annulak Re: Apartamenty Legionowa 19.06.11, 11:43
                        Bo z kilkoma sąsiadami mamy pewien plan i będziemy chcieli zrobić garażowe spotkanie(-a jeśli będzie trzeba to powtórzyć) w celu omówienia wielu ważnych spraw. No i poznać się osobiście:)
                        • mag_35 Re: Apartamenty Legionowa 19.06.11, 11:59
                          Jestem otwarty na pomysły i spotkania, jeśli zapadną decyzje odnośnie czasu i dokładniejszego miejsca proszę o info
                        • gabryel_przesmiewca Re: Apartamenty Legionowa 22.06.11, 17:54
                          To przy okazji se własnego Anioła wybierzcie - kolektywnie. ;)))
                          • annulak Re: Apartamenty Legionowa 22.06.11, 20:26
                            Sie wie,to punkt pierwszy do obgadania,taki gospodarz to skarb:)

Nad wszystkim czuwa gospodarz domu,
                            Nie da on krzywdy zrobić nikomu,
                            Wszystkim pomoże o każdej porze,
                            Mój Boże.
      • zdebeq z tajnych źródeł 21.06.11, 15:36
        wiem, że należy się rozglądać za przepisaniem umowy
        • annulak Re: z tajnych źródeł 21.06.11, 15:45
          Jest już oficjalna wiadomość na str SMLW
          www.legionowodom.pl/index/images/stories/legionowo/anatc/anatc_taryfa_elektr.jpg
        • mag_35 Re: z tajnych źródeł 21.06.11, 15:53
          Szkoda, że nie można było tak od razu zrobić ;)
          • pitt2011 Re: z tajnych źródeł 21.06.11, 19:59
            Hej, hej. Widzę, że budynek B bardzo aktywny. To ja jako pierwszy napiszę z budynku A :) Piotrek
            • zdebeq Re: z tajnych źródeł 22.06.11, 10:46
              a co napiszesz?
        • mag_35 Re: z tajnych źródeł 22.06.11, 11:22
          Nowy prąd załatwiony, niby wszystko ładnie pięknie, a zajęło mi to półtorej godziny. Sprawniej pójdzie jak przyjdziecie z gotowym oświadczeniem, że korzystacie z energii tylko na potrzeby gospodarstwa domowego, bo w PGE stosownych druków nie mają tylko trzeba na miejscu na kartce pisać :). Aha i stan licznika jest potrzebny ( ja podałem na oko niestety) i mniej więcej ile zużyjecie w ciągu roku musicie wiedzieć. Poza tym wszystko idzie łatwo panie wiedzą o co chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka