05.01.11, 12:11
Do tej pory rano do pracy jeździlem SKM'ą ale wedle nowego rozkładu jazdy będzie ona 10 minut wcześniej. Pasował by mi pociąg KM z Nasielska ale nie wiem czy da się do niego wsiąść w Legionowie i jakie ma opóźnienia na stacji PKP Toruńska - bo jak się spóźni 5 minut to nie zdążę na przesiadkę i z buta będę musiał iść :)
Proszę o opinie i radę
Obserwuj wątek
    • saabb Re: KM vs SKM 05.01.11, 13:02
      KM ma często opóźnienia, lubi sobie w ogóle nie przyjechać... lepiej SKM. Co do miejsca to jeździłem przed 9.00 i wtedy było na tyle dobrze, że mieściłem się do pociągu :). O miejscach siedzących zapomnij...
    • filip.net Re: KM vs SKM 05.01.11, 13:44
      Nie wiem o której interesuje Cie ten pociąg.
      Co do miejsca to stojące są zawsze i wydaje się że miejsca jest nawet więcej jak w SKM.
      Natomiast punktualność pozostawia wiele do życzenia.
      Może nie jest tak źle ze pociągi sa odwoływane ale 5 min spóźnienia można uznać za standard.
      Reasumując jeśli do przesiadki masz max 5 min to raczej często może Cię czekać przechadzka:(((

• emjot.10 Re: KM vs SKM 05.01.11, 15:31
      spokojnie możesz założyć że km się spóźni...
      albo nie przyjedzie wcale
      • plunio7 Re: KM vs SKM 05.01.11, 16:14
        Dzisiaj, KMka z 7:54 spóźniła się dwie minuty, co wielką biedą nie jest. Jak były większe mrozy i śnieg mocniej sypał, to SKM przyjeżdżała w miarę normalnie, jeździła wolniej i u mnie raz się zepsuła. KMka zaś, to zależy. Przy silnych mrozach spokojnie o 6:30 jechałem sobie tą z 6:17, raz nawet tak się udało, że pociąg był prawie pusty. Jednak jak dochodził śnieg, to było opóźnienie między 30, a 120 minutami.
        Więc zależy - przy dobrych warunkach KMka może być zamiennie z SKMką, przy gorszych lepiej wstać wcześniej.
    • gosiik Re: KM vs SKM 06.01.11, 17:48
      Ja odradzam, może mam pecha, ale ta moja KM się wiecznie spóźnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka