Dodaj do ulubionych

miejsce/samchód

23.02.11, 07:23
gdzie w Legionowie lub okolicach można wybrać się na przetestowanie auta? Od razu mówię że w Józefowie na placu odpada, bo ma za słabą nawierzchnie. Potrzebuje miejsce gdzie będzie można wypróbować ciąg auta od 140 km/h oraz trochę pospalać benzyny na kółeczkach i sprawdzeniu jak wychodzi się z poślizgu etc.
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: miejsce/samchód 23.02.11, 09:09
      uuu, przy chęcie osiągnięcia prędkosci od 140 km/h w górę, to potrzebujesz placu o długości kilku kilometrów... powiem szczerze że poza lotniskiem Modlin i Bemowo to nie kojarzę innych obiektów tego formatu. Ale na obydwa raczej nie wjedziesz tak sobie "z ulicy". Na Bemowie jest jakaś szkoła doskonalenia jazdy, więc pewnie można wykupić kurs. A Modlin już remontują, więc pewnie jest już lepiej chroniony niż kiedyś.
      Potem to już tor Kielce i SJS, gdzie też trzeba wykupić jazdy za niemałą kasę.

A może lepiej zainwestować (z kumplami, bo na 1 samochód to trochę drogo) w coś typu:

www.troleje.pl/trolej-klasyczny-na-cztery-sruby-pl/
      wtedy wystarczy mały plac do trenowania reakcji w czasie sporych poślizgów.

Pozdrawiam
      • 3goust Re: miejsce/samchód 23.02.11, 11:22
        Z wprowadzeniem auta w poślizg i wyprowadzeniem nie będzie problemu, tu wystarczy jakiś plac który nie ma na sobie obiektów. Gorzej właśnie ze sprawdzeniem ciągu. Tu potrebna spory kawałek pasa. Jak napisał o autostradzie pomyślałem o jakieś drodze szybkiego ruchu która nie jest otwarta, np: S8 od węzła Konotopa do poznańskiej, czy też budowana obwodnica serocka. Może wiecie jak wygląda stan obwodnicy czy jest asfalt na całej długości?

• godgod Re: miejsce/samchód 23.02.11, 09:48
      Od Strykowa masz autostradę i podobno margines wynosi 10km/h. Czyli będziesz mógł wypróbować 'ciąg' od 140 do 150 bez mandatu :-)
      Jeśli szukasz jakiegoś toru, to zapomnij. Najbliższy, o jakim wiem jest pod Kielcami. Chyba, że jakieś lotnisko (Bemowo, Modlin...). W Modlinie podobno organizują kursy wychodzenia z poślizgów i takie tam, więc może mają gdzie poszaleć.
    • tabaher-2 Re: miejsce/samchód 23.02.11, 13:49
      Piłsudskiego od ogólniaka do PKP się świetnie nadaje po 22.00 trzeba tylko przyhamować na światłach :-)

• prawdziwy.jacek Re: miejsce/samchód 23.02.11, 15:39
        przy pomocy osoby trzeciej przeleci światła na zielonym !
        • 3goust Re: miejsce/samchód 23.02.11, 17:56
          Oj jeśli miał bym wybierać jakąś ulice w mieście, na pewno nie wybrał bym w centrum miasta, jest tam mała szykana, światła a to nie sprzyja. Jest sporo ulic w powiecie które lubią i sprzyjają szybkiej jeździe, np: Parkowa od Sobieskiego w kierunku Jabłonny, choć i tam ze względu na zaparkowane auta na ulicy oraz pagórki nie sprzyja szybkiej jeździe. Najlepszą ulicą jest ulica Partyzantów [jabłonna->chotomów] , ale od kiedy stoją tam misiaczki rzadko kto jedzie tam 100 km/h a pamiętam czasy gdy jechałem nią 110 km/h a i tak co trzeci samochód mnie wyprzedzał a pozostałe siadały na zderzaku.
          • psychomaszyna Re: miejsce/samchód 24.02.11, 06:01
            Mam nadzieję, że czyta to ktoś z legionowskiej komendy policji i pojawi się tam częściej patrol drogówki.
            • tabaher-2 Re: miejsce/samchód 24.02.11, 12:21
              Patrol drogowki pojawi sie tam gdzie mozna w spokoju zjesc turka albo hinczyka na sluzbie. To latwiejsze niz sciganie piratow i potencjalnie szukanie guza (jakby sciagany popelnil blad). Ale to temat rzeka ktrory doskonale znaja kierowcy wracajacy ciut szybciej z pracy do domu i ktorego nie znaja gowniarze szalejacy po nocy na pilsudskiego :-)
    • zdebeq Re: miejsce/samchód 26.02.11, 02:13
      napisz proszę kiedy będziesz testował auto, bo jakby nie przeszło testów, to wolę jednak spędzić ten czas w domu:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka