Dodaj do ulubionych

Samotna matka potrzebuje pomocy.

27.02.11, 23:05
Jestem samotnie wychowująca matka dwóch córeczek 2-letnia i 8-miesiczna życie mnie zmusiło abym prosiła pomocy od obcych ludzi.Jeżeli państwa dzieci nie potrzebują zabawek którymi nie bawią sie lub ubranek w których nie chodzą lub wyrosły chętnie wezme.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 28.02.11, 08:53
      Oto mozliwosci uzyskania pomocy:
      - alimenty od ojca dzieci
      - alimenty z funduszu
      - zasilki celowe z OPS
      - pomoc na forum Pomocne e-mamy (bardzo pomocne forum, przy czym osoby tam pomagajace przeswietlaja osoby proszace o pomoc, wiec zwykle nie otrzymuja pomocy osoby naciagajace, posiadajace domy, samochody, spedzajace wakacje w Egipcie itp): forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html
      • zafira100 Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 28.02.11, 11:11
        A Ty co mierzysz każdego swoją miarą? od razu z tekstem o naciąganiu? dziewczyna potrzebuje zwykłej ludzkiej pomocy , nie byłaś nigdy w urzędach? a prześwietlanie to niby co? dostęp do nadzwyczajnych źródeł informacji?. Zastanów się co piszesz ,nie prosiła o wskazanie miejsc pomocy tylko o konkretne rzeczy.
        Ehhh szkoda słów ....
        • madziulec Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 28.02.11, 12:04
          Jesli post pojawia sie na forach: Marki, Zabki, Legionowo i adminom nie wydaje sie to dziwne (szczegolnie, ze lamie to regulamin forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476438.html).

Do tego jesli nie wiesz: do alimentacji na rzecz dzieci zobowiazany jest ojciec,a nie osoby na forum.
          Polecam tez poczytanie kilku watkow na forum wlasnie pomocne e-mamy, gdzie wyraznie jest opisane DLACZEGO takie osoby, ktore nie maja histroii forumowania sa sprawdzane - potem wiekszosc zreczy znajdywana jest na allegro. Bo tak wlasnie potrzebuja te osoby tych zreczy.
          I to nei jest ocenianie swoja miara (jak bys nie zauwazyla - nie prosilam o zabawki i rzeczy dla dziecka i o rozdawnictwo)
          • misiek1974 Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 28.02.11, 12:55
            Skąd wiesz, że ojciec tych dzieci żyje chcesz aby alimenty płacił. Może doszło do jakiejś tragedi i dlatego matka samam z nimi została.
            Nie znaczy, że jak Ciebie mąż zostawił za charakterek to ją jej również.
            • madziulec [...] 28.02.11, 14:17
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • anakondaaaa Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 07.03.11, 15:37
        madziulec ty chyba pracujesz w policji, jesli ktoś prosi o zabawki to napewno nie pracuje w banku, nawet jesli je sprzeda na allegro to też niczego nie dowodzi. Ci co chcą dać powinni sprawdzić komu dają (raczej osobiście). Ja pomimo że mam samochód to kiedyś wzięłam z ogłoszenia schodzone ubranka dla dziecka bo mi się nie przelewa. I jesli ktoś prosi to nie musi być od razu bezdomną alkoholiczką bijacą dzieci. Skoro pisze na forum to pewnie nawet ma komputer ale to nie znaczy że jest oszustką. To tyle.
    • iwciab Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 28.02.11, 13:39
      Jakiś kontakt w sprawie ewentualnej pomocy?
      • madziulec Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 28.02.11, 14:18
        O to samo prosimi od paru dni na forum Pruszkow, Zabki, Marki...
        Jakis radny z Marek pytal czy ta osoba zglosila sie do OPS w Markach...

(wyszukiwarka Twoim przyjacielem).
        A potem sobei wyjmujcie swoje kamienie i puknijcie sie w glowy
      • w.iwo Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 28.02.11, 14:22
        napisz proszę rozmiary jakie noszą dzieci

zabawki też się znajdą
        wprawdzie trochę rzeczy już rozdałam dla powodzian i potrzebujących matek (m.in. z naszego forum ;)))

ale jeszcze mam zapas
        mam nadzieję, że nie jesteś osobą która wykorzystuje nieświadomość ludzi żeby zyskać jakieś profity jak to robią niektórzy, musisz zrozumieć sceptycyzm, bo czasem jak się trafi na zgniłe jabłko to człowiek boi się pomagać innym

odezwij się na maila proszę
        • jorge_76 Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 01.03.11, 18:06
          Mam kompletne łóżeczko dla dziecka od 0 do 3 lat z prawie nieużywanym materacykiem. Jeśli coś takiego się przyda to proszę o kontakt na priv. Zabawki też mam dla dzieczynek.
          • w.iwo Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 02.03.11, 19:00
            podaj na forum wymiary ubrań jakie potrzebują dzieci i z jakich okolic jesteś
        • nie_lubie_wariatek Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 02.03.11, 23:15
          > wprawdzie trochę rzeczy już rozdałam dla powodzian i potrzebujących matek (m.in
          > . z naszego forum ;)))

niech zgadnę :D
          A w podzięce nóż w plecy? :P
          • w.iwo Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 03.03.11, 10:10
            opowiadając o przypadkach kontaktów z osobami mającymi problemy psychiczne bądź perfidnie naciągających ludzi dobrej woli na towary lub pieniądze szkodziłabym jedynie innym, którzy naprawdę potrzebują pomocy... a takich osób w Legionowie jest bardzo dużo...
            w zasadzie to nic nadzwyczajnego, nawet siostry działające w Caritas przyznały że ludzie są różni, trzeba pomagać innym ale mieć oczy otwarte...

problem ubóstwa, złych warunków, braku pracy, jest w naszym powiecie bardzo duży, mimo że niektóre gminy oficjalnie przyznają że na przykład bezdomnych nie ma...
            ktoś kto chce pomagać innym ma sporo możliwości

może skontaktować się z różnymi organizacjami, które działają na tym terenie
            ale czasem nawet zwykła rozmowa może pomóc przetrwać komuś w trudnych chwilach

każdy z nas na pewno był kiedyś na zakręcie życiowym i czekał na wyciągnięcie ręki

warto pamiętać, że najbardziej potrzebujący naszej pomocy nie ogłaszają się na forum, nie maja konta w fundacjach, nie chcą pieniędzy a dachu nad głową lub pracy

oczywiście każdemu z nas może się zdarzyć to że spotka osobę chorą czy to z problemami psychicznymi, czy alkoholizmem i trudno wtedy pałać entuzjazmem matki Teresy

ps. na forum były dziewczyny, które wymieniały się ubraniami, zabawkami lub nawet meblami
            ... sama oddawałam innym często rzeczy w doskonałym stanie, a mnie już niepotrzebne
            może warty by założyć wątek który pomieściłby formułę oddam, potrzebuję, wymienię się ?

zapraszam na Forum ogłoszeniowe, być może niektórzy skorzystają
            • madziulec Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 03.03.11, 10:27
              Pitolenie w lasnym dobrym serduszku i uspokajanie wlasnego sumienia jest wspaniala sprawa.

Jak pisalam wczesniej jest SUPER forum na tym samym portalu:
              POMOCNE e-mamy.
              Regulamin jest jasny i skalnia do pewnej przejrzystosci ludzi proszacych o pomoc:
              forum.gazeta.pl/forum/w,615,82789493,0,Wazne_informacje_moderatora_.html
              Dlaczego takie forum istnieje i dlaczego takie watki tam powstaja? Bo np. trzeba sprawdzac wiarygodnosc osob proszacych o pomoc. (tu wyraznie napisane o osobach proszacych o pomoc i naciagajacych forum.gazeta.pl/forum/w,615,82789493,88768787,Uczulam_.html?wv.x=20

W tym przypadku moderatorzy forum nie zadali sobie trudu sprawdzenia (zapytania nawet) gdzie osoba mieszka. Posty zostaly zalozone na forach miast lezacych nawet w dosc duzym oddaleniu do siebie:
              Zabki, Pruszkow, Legionowo, Konstancin-Jeziorna.
              Jesli ktos prosi o pomoc - nie ma problemu, ale sorki, opanujmy sie.
              Do tego sa WYSPECJALIZOWANE fora lub ogloszenia.

Pozdrawiam. (chyba coraz bardziej wybiorczego moderatora niestety)
              • urticaria Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 09.03.11, 21:32
                To miłe, że moderatorzy mają za zadanie troszczyć o potwierdzanie wiarygodności proszących o pomoc, czyli dbać o "dających". Tylko przepraszam uprzejmie w jakim konkretnie celu? Człowiek pisze, inni ludzie (dorośli jak sądzę) mu/jej odpowiadają i myślę, że to sprawa między tymi dwiema stronami. Nie bardzo rozumiem, czemu moderator czy ktoś inny ma decydować, czy ukoję swoje serduszko, czy nie i czy pani ogłaszająca się na forach w różnych miejscowościach czyni to z pobudek logistycznych (większy zasięg) czy innych.
                Ja wolę sama zadecydować komu oddam zalegające w piwnicy rzeczy, które tylko zajmują mi miejsce.
    • urticaria Proszę o kontakt 09.03.11, 21:18
      Witam,

Mam trochę zabawek, ubranek, łóżeczko itp. do oddania-właśnie się zastanawiałam co z tym zrobić. Jeśli mogłoby się to Pani przydać chętnie oddam. Poproszę o kontakt na mail gazetowy, żebyśmy się mogły umówić.
      Pozdrawiam
    • trixii Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 09.05.11, 14:25
      Prosze o kontakt
      trixii@gazeta.pl
      • w.iwo Re: Samotna matka potrzebuje pomocy. 12.05.11, 11:46
        w "Scenie 210" ma powstać a w MOKu na Targowej działa od jakiegoś czasu klub dla mam, może warto skontaktować się organizatorem lub uczestniczkami i zapytać ?

być może wśród nich znajdzie się potrzebująca mama

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka