solid_edge 07.05.11, 14:45 Czy wiecie kto pod Globi, ma sie za stroza porzadku i nalepia na szyby (jego zdaniem zle zaparkowaych samochodow) obrazliwe nalepki, ostatnio zdrapywalem taka z 10 minut, choc moim zdaniem dobrze zaparkowalem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomagam-w-legionowie Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 07.05.11, 17:48 Moim zdaniem dobrze zaparkowałem?? Znana mi para wykleja tylko leni z miejsc dla niepełnosprawnych i przejść dla pieszych... ale oni swoje wlepki fotografują i wrzucają do neta... póki co fotki spod Globi brak... więc to chyba nie oni :) Jeśli ktoś inwestuje w dobre nalepki (tzn. takie, które trzeba długo zdrapywać) to chyba nie wlepia ich na tych poprawnych... no ale mogę się mylić :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 07.05.11, 19:33 Pamietam podobne akcje z nalepianiem czegos na szybach w Warszawie. Cos mi sie po glowie telepie, ze to niszczenie mienia prywatnego, wiec... moze byc ciekawie. Bo jeszcze jakos u nasa nie ma wymierzania sprawiedliwosci prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 08:05 madziulec napisała: > Pamietam podobne akcje z nalepianiem czegos na szybach w Warszawie. > Cos mi sie po glowie telepie, ze to niszczenie mienia prywatnego, wiec... moze > byc ciekawie. > Bo jeszcze jakos u nasa nie ma wymierzania sprawiedliwosci prywatnie. Wyjatkowo sie z Toba zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 07.05.11, 19:13 W tych okolicach na rondzie jest monitoring może coś nagrali? Odpowiedz Link Zgłoś
telemann Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 07.05.11, 20:06 jak ktoś zastawia chodnik to najlepszy jest klucz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
saabb Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 08:52 a to już wandalizm i głupta Odpowiedz Link Zgłoś
pomagam-w-legionowie Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 07.05.11, 20:41 A tak z ciekawości to "brzydkie" to był organ męski czy żeński?? Jedni preferują takie inni drugie... w przypadku kolegi naklejacz chyba nie trafił w preferencje :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 10:05 forumprawne.org/prawo-wykroczen/153655-naklejki-dla-losi-parkujacych-pod-zakazem.html Znalazłam na szybko. Niedługo ktoś stwierdzi, ze jakas dziewczyna ma za krótką spodniczke i ja ukamienuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
plunio7 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 13:59 > Niedługo ktoś stwierdzi, ze jakas dziewczyna ma za krótką spodniczke i ja ukami > enuje??? Czy nie ma różnicy między naklejeniem nalepki na źle zaparkowane auto, z którą właściciel pomęczy się te 10 minut, a następnym razem pomyśli i wszystkim będzie się żyło lepiej, a zabiciem niewinnego człowieka, który zasadniczo nikomu nie szkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 16:50 Zasadniczo ciekawa jestem dlaczego usunieto moj post, ale nic tam. Napisze jeszcze raz. NIKT nie jest straznikiem Teksasu i nie ma znaczenia czy to rzuci kamieniem czy naklei naklejke (tu jest rowniez zlamanie prawa!). Jak takis madry - zglos sie do strazy miejskiej - napewno chetnie przyjma wolontariuszy. Obawiam sie jednak, ze nawet w paralizator nei wyposaza. Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 17:19 Osoba która łamie prawo nie powinna oczekiwać ,że inni będą go przestrzegać. Mam na furtce fajny napis, i jeśli gość wejdzie czyli ignoruje [lub zaakceptował konsekwencje], niech się nie zdziwi jak to co napisane zostanie zrealizowane. Jeśli gość zastawi chodnik niech się nie dziwi że ludzie przechodzą mu po masce. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 17:48 Ale wybacz.. Czy TY jestes od tego, by wymierzac sprawiedliwosc??? Z tego co kojarze mamy od tego odpowiednie sluzby typu policja, straz miejska, sady, prokuratury... No wybacz, jesli ktos Ci "kuku" zrobi to nei kupisz spluwy, bo on jest "be" i nie zaczniesz sie odwdzieczac pieknym za nadobne. Bo oznaczaloby tylko tyle, ze nalezaloby Cie zamknac w miejscu odosobnienia. I nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_sikorski Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 18:11 A co w przypadkach kiedy te odpowiednie służby sobie nie radzą lub ignorują? Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 19:16 Cywilizowany człowiek w cywilizowanym kraju pójdzie do sklepowej ochrony, która przywoła delikwenta do porządku. Dzikus z ciemnogrodu dostanie furii, będzie szorował gwoździem po lakierze, walił pięściami w szyby albo skakał jak małpa po masce samochodu. Jesteśmy krajem dzikusów. Kibole rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 19:36 guayazyl1 napisał: > Cywilizowany człowiek w cywilizowanym kraju pójdzie do sklepowej ochrony, która > przywoła delikwenta do porządku. Dzikus z ciemnogrodu dostanie furii, będzie s > zorował gwoździem po lakierze, walił pięściami w szyby albo skakał jak małpa po > masce samochodu. Jesteśmy krajem dzikusów. Kibole rządzą. Człowieku na jakim świecie żyjesz????.Owszem w Polsce ludzie dostają szału ale tylko dlatego że wszystkie służby odpowiedzialne w Polsce za zapewnienie bezpieczeństwa mają wszystko w dupie. Jeżeli nawet delikwent dostanie wyjątkowo mandat za złe parkowanie następnego dnia zrobi dokładnie to samo Skoro większość ludzi potrafi zaparkować tak aby pieszym pozostawić miejsce do przejścia a jakaś k...a jako jedyna zaparkuje w poprzek chodnika lub postawi cały samochód na chodniku to przepraszam kto tu jest dzikusem Bardzo często nieprawidłowe parkowanie nie wynika z braku miejsca a jedynie ze zwykłego chamstwa kierowcy Bo jak nazwać kierowcę parkującego tak że mając miejsce z tylu zajmuje samochodem prawie cały chodnik??? Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 20:37 metron1 napisał: > Bo jak nazwać kierowcę parkującego tak że mając miejsce z tylu zajmuje samochod > em prawie cały chodnik??? Kretynem, baranem i jeszcze kilka innych słów mi przychodzi na myśl ale co to zmienia? Spójrzcie na siebie i zastanówcie się czy nie zdarzyło się w Waszym prawomyślnym życiu i super przepisowej jeździe samochodem zrobić czegoś co podpadało by pod otrzymanie karnego ku...sa, a wtedy przemyślicie jak byście zareagowali po powrocie do samochodu na którego przedniej szybie centralnie przed kierowcą lub na środku maski na lakierze widniałaby niewybredna naklejka ... pewnie byście byli mega zadowoleni. W Polsce typowym zachowaniem jest używanie bomby żeby zabić mysz i nie chodzi wcale o tą cholerna mysz, chodzi o pretekst jak wk.....ić bliźniego swego. Odpowiedz Link Zgłoś
plunio7 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 21:26 Karne k** są za ch** parkowanie, nie jazdę. Otrzymanie go skłania do myślenia parkującego, który następnym razem się zastanowi i nie będzie utrudniał życia pieszym. Nie ma tu nic dzikiego. Jak na ironię, wczoraj taki miłośnik parkowania na chodniku omal nie przejechałby małej dziewczynki, gdzieś góra 3-4 lata. Jechał sobie z jednej strony, dziecko szło z drugiej, pod kątem prostym, widok obu zasłaniały krzaki. Dziecko rozumne, no bo po chodniku samochody nie jeżdżą, wyszło sobie tuż przed jadący pojazd i bach, odleciało jak kukła na metr. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 09.05.11, 06:07 plunio7 napisał: > Karne k** są za ch** parkowanie, nie jazdę. Otrzymanie go skłania do myślenia p > arkującego, który następnym razem się zastanowi i nie będzie utrudniał życia pi > eszym. Nie ma tu nic dzikiego. No chwila moment, po 1 ma parkować zgodnie z przepisami a nie zgodnie z życzeniem pieszego, po 2 jadąc na rowerze po ścieżce rowerowej mam podjechać do pieszego nią idącego i nakleić mu na plecach karnego ch...a zamiast po prostu zwrócić mu uwagę, spoko zaraz zamawiam sobie takie naklejki i strzeżcie się piesi. Trochę rozsądku i zastanowienia, nie bronię ani parkujących ani wklejaczy nalepek, po prostu umiar zawsze jest dobry, nadgorliwość zawsze zła. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 21:36 e-legionowo napisał: > Spójrzcie na siebie i zastanówcie się czy nie zdarzyło się w Waszym prawomyślny > m życiu i super przepisowej jeździe samochodem zrobić czegoś co podpadało by po > d otrzymanie karnego ku...sa, a wtedy przemyślicie jak byście zareagowali po po > wrocie do samochodu na którego przedniej szybie centralnie przed kierowcą lub n > a środku maski na lakierze widniałaby niewybredna naklejka ... pewnie byście by > li mega zadowoleni. Tu na forum są same praworzadne jednostki, ktore NIGDY nie zaparkowaly na miejscu dla inwalidy (cholera, jak ja podjezdzam to zawsze zajete jest przez samochod nieuprawniony), nikt nigdy nie przekroczyl predkosci, nikt nigdy nic nie zrobil niezgodnie z prawem. Taka prawda. Za to bawia sie w straznikow Teksasu, chetnie rysujac samochody, obklejajac je itp. Czekam tylko na ... posty placzliwe: ojej porysowali mi samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 21:43 Madziu, ulica jest do jeżdżenia, parking do parkowania a chodnik to chodzenia, i naprawdę mnie ch*** obchodzi jak kto jedzie ulicą, może i 200 km/h byle przed światłem czerwonym hamował i przepuszczał pojazdy z pierwszeństwem, ch*** mnie obchodzi jak parkuje na parkingu, jak chce może na lusterku lub na dachu, i ch*** mnie obchodzi jak piesi chodzą po chodniku czy podrygują czy chodzą z 3%o trzema promilami, ale niech wszyscy to robią w miejscu do tego stworzonym a nie wkracza w strefę drugiej grupy przeznaczonej do innego celu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamazlegionowa Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 22:00 nie na temat ale mnie mało co 2 razy nie trafił samochód na przejściu dla pieszych na Sobieskiego/Krasińskiego blizej Rycerskiej. Gdy jeden samochód przepuszczał mnie - pieszą na pasach drugi postanawiał wyminąć go zatoką autobusową. Raz zatrąbił samochód, który mnie przepuszczał, drugi raz coś mnie tknęło i wyjrzałam zza samochodu a tu ziiiuuu grzywkę mi na drugą strone przewiało. Cud. I Poskarżyłam się na piratów drogowych :( Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 22:12 I juz to widze jak zawsze parkowales (zakladam, ze masz prawo jazdy) zgodnie z przepisami, rowniutko itp. Sorki, ale uwielbiam takie nagonki. Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 09.05.11, 00:06 madziulec napisała: > I juz to widze jak zawsze parkowales (zakladam, ze masz prawo jazdy) zgodnie z > przepisami, rowniutko itp. Jak parkuje na dłużej* nigdy nie zajmowałem dwóch miejsc, zdarzało się stawać krzywo czy też blisko jednej czy drugiej linii, ale nigdy nie najeżdżałem na nią. *Czas powyżej 3-5minut Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 09.05.11, 05:58 leheheh ok rozumiem jeździsz mikro samochodem w stylu PF126p, Tico, Matiz, CC i inne podobne bo biorąc pod uwagę że miejsca parkingowe są rysowane na ilość a nie na rzeczywistą wielkość samochodów pozwalającą chociażby wysiąść całej rodzinie z obu stron, dokładając do tego innych kierowców którzy najczęściej tylko porzucają samochody aby tylko wyjść i załatwić swoją sprawę to jest to NIE MOŻLIWE żebyś nigdy nie zaparkował na jakiejś linii rozdzielającej miejsca parkingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 09.05.11, 08:45 jesli chodzi o parkowanie okrakiem na dwoch miejscach itp (bo parkowanie na chodniku, zakazie itp to inna kategoria), to problem polega na tym (jak obserwuje parking pod swoim blokiem), ze wystarczy ze ktos zaparkuje koslawo, potem ktos przyjedzie, niestety nie bedzie mial wyjscia, musi tez zaparkowac koslawo. Potem faktyczny winowajca pojedzie, a zostaje samochod osoby, która niczemu winna nie byla, bo to nie ona spowodowala zamieszanie ze stawianiem aut a to na niej psy wieszaja. Tak wiec akurat w przypadku aut stojacych na dwoch miejscach to ja jestem ostrozny w osadach. Mam pod swoim blokiem takich delikwentow ktorzy wlasnie stawiaja na 3 minuty auto, powodujac ze samochody parkujace na caly dzien, musza tez juz zaparkowac krzywo/koślawo, zeby w ogole moc zaparkowac. I potem to te auta niczego niewinnych osob stoja caly dzien, a nie faktycznego winnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 09.05.11, 10:18 bingo, właśnie o to mi chodziło, nie ma czegoś takiego jak stosowanie się do przepisów ruchu drogowego (w tym parkowania) w rozdzieleniu na krótkotrwałe lub długotrwałe albo się do nich stosujemy albo nie. Więc skutkiem tego jest albo pyszczysz na forum bo jesteś czysty jak zła albo zamknij twarz. Ilu z Was szybciej po kryjomu nakleili by karną nalepkę gdy nie ma właściciela niż podeszliby i zwrócili uwagę, że tu się nie parkuje, jestem bardzo ciekaw. Mentalność Kalego jest w niektórych głęboko zakorzeniona. Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie + wina systemu 10.05.11, 08:59 Do lawinowego koślawego parkowania dodałbym jeszcze winę systemu, a może nawet dwóch ;) Kursy jazdy, pamiętacie jak psy wieszano na "kopercie" na egzaminach? Krzyczeli, po co to komu? Generalnie ludziom wiedzie się coraz lepiej, kupują wielkie auta, najlepiej 4x4 offroad i żeby wysokie było i nie ważne, że będzie służyło tylko do polerowania przed wjazdem do garażu, wożenia damskiej torebki lub męskiej saszetki z ciemnymi okularami... i nagle okazuje się, że takim lub innym autem autostradowym w mieście nie jest łatwo albo nie umiem... Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 10:17 e-legionowo napisał: > bingo, właśnie o to mi chodziło, nie ma czegoś takiego jak stosowanie się do pr > zepisów ruchu drogowego (w tym parkowania) w rozdzieleniu na krótkotrwałe lub d > ługotrwałe albo się do nich stosujemy albo nie. Więc skutkiem tego jest albo py > szczysz na forum bo jesteś czysty jak zła albo zamknij twarz. Ilu z Was szybcie > j po kryjomu nakleili by karną nalepkę gdy nie ma właściciela niż podeszliby i > zwrócili uwagę, że tu się nie parkuje, jestem bardzo ciekaw. > Mentalność Kalego jest w niektórych głęboko zakorzeniona. Owszem pod przedszkolem zwróciłem uwagę kierowcy który jako jedyny zaparkował swój wehikuł praktycznie w poprzek chodnika, inni kierowcy potrafili się ustawić przy chodniku, on MUSIAŁ stanąć inaczej jak wszyscy Następnego dnia stał niemal tak samo, tyle że podjechał do sporej zaspy śniegu Aby przejść musiałem z dzieckiem iść po ulicy Czy to zwykła bezmyślność czy zwykłe sk.....o TE NAKLEJKI POWINNY BYC PRZYKLEJANE DLA TAKICH OSOBNIKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 09.05.11, 18:21 e-legionowo napisał: > biorąc pod uwagę że miejsca parkingowe są rysowane na ilość a > nie na rzeczywistą wielkość samochodów pozwalającą chociażby wysiąść całej rodz > inie z obu stron, dokładając do tego innych kierowców którzy najczęściej tylko > porzucają samochody aby tylko wyjść i załatwić swoją sprawę to jest to NIE MOŻL > IWE żebyś nigdy nie zaparkował na jakiejś linii rozdzielającej miejsca parkingo > we. Miejsce parkingowe powinno mieć min. 2,30m, co przy prawdziwych wymiarach auta osobowego daje niewielkie pole manewrowe ale jednak, wielu przedsiębiorców błędnie myśli zakładając że kierowca który przyjeżdża do niego, wysiądzie przez szyberdach. By jak najwięcej aut zmieścić projektuje miejsce od lusterka do lusterka. Jednak wymiar od Linii do linii dalej daje możliwość zaparkowania bez najeżdżania. Problem jest z wyjściem i wejściem jeśli ktoś parkuje obok. Mimo wszystko zdarzają się też parkingi gdzie miejsca parkingowe po 3,0 metry są;) e-legionowo napisał: > bingo, właśnie o to mi chodziło, nie ma czegoś takiego jak stosowanie się do pr > zepisów ruchu drogowego (w tym parkowania) w rozdzieleniu na krótkotrwałe lub d > ługotrwałe albo się do nich stosujemy albo nie. Podałeś przykłady aut które naprawdę bym chciał mieć;) Takie małe i zwinne, jeżdżę większym i naprawdę nie widzę sensu manewrowania z 2 [dwie] minut by pójść na 3 [trzy] minuty. Dlatego jadę w miejsce gdzie jest sporo miejsce wolnych i stawiam jak mi wygodnie. Parkowanie i wyjazd zajmuje sekund parę nie więcej niż 20. polokokt napisał: > przyjedzie, niestety nie bedzie mial wyjscia, musi tez zaparkowac koslawo. Pote > m faktyczny winowajca pojedzie, a zostaje samochod osoby, która niczemu winna n > ie byla, bo to nie ona spowodowala zamieszanie ze stawianiem aut a to na niej p > sy wieszaja. Tak wiec akurat w przypadku aut stojacych na dwoch miejscach to ja > jestem ostrozny w osadach. W tej opinii masz moje 100% poparcie, nie należy osądzać zaparkowania auta bez zobaczenia w jakich warunkach parkował. Odpowiedz Link Zgłoś
pomagam-w-legionowie Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 09.05.11, 20:56 3goust napisał: > W tej opinii masz moje 100% poparcie, nie należy osądzać zaparkowania auta bez > zobaczenia w jakich warunkach parkował. Zaparkował źle znaczy winny, niezależnie od warunków. Mógł nie parkować wcale jeśli warunki nie pozwalały. Jak zaparkował mimo złych warunków znaczy godzi się na konsekwencje swego zachowania. A jeśli już się uparł i zaparkował mimo błędnego parkowania innych - miał czas by potem to naprawić... Czy umniejsza moją winę włożenie 30 cm ostrza pod żebra jakiegoś człeka, gdy powiem, że inni też włożyli? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 08.05.11, 19:21 Polecam podobne postepowanie. Ale nie dziwmy sie potem, ze wsadza nas do ciupy. Poza tym ... zmienil si eprezydent i zdaje sie, ze tylko jeden stosowal tak czesto tzw. akt laski. Tak wiec "to se ne wrati". Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 09.05.11, 00:09 Nie akceptuję czynienia zła dla osiągnięcia dobra. Zło jest zawsze złem i nie powinno się go usprawiedliwiać. Nie akceptuję metod a'la specjaliści od wlepek. Do więzień trafiają czasem ludzie niewinni, chociaż sądzeni są w majestacie prawa. Co dopiero będzie jeśli wymierzaniem sprawiedliwości zajmą się ludzie bawiący się w ORMO-wców? Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 14:37 Jeżeli ktoś dobrze parkuje , to nie ma co się obawiać ORMOwców, tak jak jeżdżący przepisowo nie boją się radarów. A takie nalepki w pewnym sensie dyscyplinują niesfornych kierowców, bo jednak strach przed skrobaniem jest dobrym wychowawcą. Podczas kilku minut skrobania nalepki można przemyśleć swoje metody parkowania, może następnym razem pacjent zaparkuje lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 18:14 kka69 napisał: Jeżeli ktoś dobrze parkuje , to nie ma co się obawiać ORMOwców, tak jak jeżdżący przepisowo nie boją się radarów. -------------------------- Radar jest bezduszną maszyną. Ma ustawione pewne progi znane posiadaczom prawa jazdy i beznamiętnie cyka fotki przekraczającym szybkość. ORMO-wiec działa według własnego widzimisię i na własną odpowiedzialność, z którą jest u młodych ludzi rozmaicie. W tym dostrzegam jedną z wad tej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 19:08 Wiadomo , że taka akcja naklejkowa nie jest szczytem kultury, ale na chamstwo to tylko chamstwem można odpowiedzieć. Tym bardziej, ze straż miejska nie przyjedzie do źle zaparkowanego auta na terenie prywatnym ( już to sprawdziłem) , więc pseudo-kierowcy są coraz śmielsi , bo czuja się bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 19:41 kka69 napisał: Wiadomo , że taka akcja naklejkowa nie jest szczytem kultury, ale na chamstwo to tylko chamstwem można odpowiedzieć. --------------------- Nie chcę się czepiać słówek ale w poprzednich postach o aspekcie wychowawczym była mowa. Czy chamstwo kogoś wychowało? Nie robiłem żadnych badań. Opieram się na tak zwanym życiowym doświadczeniu i wydaje mi się, że obywatel-szarak utożsamia z wymiarem sprawiedliwości strażnika, policjanta, sędziego. Harcerzyk plakatujący auta "karnymi kutasami" wywoła u niego agresję i odruch zemsty. Odpowiedzią na chamstwo będzie drugie chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 20:18 Zaraz opracuje naklejki z napisem "TO MÓJ PIES SRA GDZIE POPADNIE" i bede naklejał niektórym sąsiadom na drzwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 21:18 A czy jest wersja damska "karnego kutasa" ? I czy planuje się wypuszczenie limitowanej wersji light dla przedszkolaków? peesik: producenci już zacierają łapki :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 21:28 oczywiście tel-kom.istore.pl/pl/nowa-naklejka-kolekcjonerska-naklejki-rozne-wzory-karny-kutas-karna-ci....html mam taką jedynie dygresję. bez względu na to czy zaparkowałbym dobrze w moim mniemaniu, czy źle, To jakby mi ktoś kluczem się podpisał, to pewnie bym się wku..wił. ale jak dostałbym karnego, to chyba by mi było wstyd się chwalić na forum. to jest bardzo wyszukana forma samosądu jednak i mnie się podoba. :D Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 21:37 Mr Zdeb, linek nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
fiorente Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 10.05.11, 22:42 Może i na chamstwo można odpowiedzieć chamstwem, ale zniżamy się wtedy do poziomu winowajcy i niczym od niego się wtedy nie różnimy. Każdy ma na sumieniu jakieś grzeszki, tak więc teraz rozumiem czemu nasze społeczeństwo jest takie chamskie - bo każdy chamstwem na chamstwo odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 11.05.11, 09:27 e tam, od razu chamstwo... ;))) czasem jest to poziom desperacji lub głupota i brak wyobraźni... zaparkowałam na Reymonta kiedy chwilę po tym, na miejsce obok wjechała kobieta srebrnym bolidem, zostawiając mi wspaniałomyślnie na opuszczenie samochodu jakieś 10 cm... kiedy klaksonem chciałam dyskretnie zwrócić uwagę na to że jest w nim uwięziona, błyskawicznie wyciągnęła pociechy drugą stroną i uciekła z miejsca przestępstwa ;))) może niektórym brak wyobraźni? na Piłsudskiego namalowano nowe pasy wyznaczające miejsca postojowe dla niepełnosprawnych, dwa są na linii pod księgarnią, dwa pod apteką... która pozostałe miejsca ma wycenione jako 50 zł na godzinę... albo powstanie parking przy dworcu, albo dzięki zmianom w komunikacji lokalnej większość zostawi samochody w domu, albo Legionowianie będą rozwijać chamskie zachowania do granic absurdu... Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 11.05.11, 19:46 w.iwo napisała: albo powstanie parking przy dworcu [...] albo Legionowianie będą rozwijać chamskie zachowania do granic absurdu... -------------------------- Pani, brak solidnego parkingu przy stacji kolejowej to jedna sprawa, natomiast fejsbukowa akcja "Karny kutas" to zupełnie inna para kaloszy. Jedno z drugiego niekoniecznie wynika. Obywatel Panbuk dał ludziom rozum aby go używali jak najczęściej. Niestety produkt mu się nie udał i niektórzy oszczędzają na rozumie jak przedwojenny chłop na nafcie do lampy. Ludzie parkują niefrasobliwie rzadziej z braku miejsc, częściej z bezmyślności. Zdarza się widzieć miszczów parkowania w miejscowościach gdzie aut na krzyż jest mniej niż swobodnego miejsca (mało prawdopodobne a jednak prawdziwe). peesik: zajrzałem do sklepu Dwieście nalepek w zgrabnej paczce "kutas+ci..." (cipy są w mniejszości - brawa dla pań!) wraz z wysyłką kosztuje nieco ponad trzy dyszki. Radość z zainwestowanej sumki jest wielka tylko wtedy gdy obdarujemy kutasami dwustu łosi. A jak tylu nie znajdziemy? To się dobierze z uczciwych. I tu widzę kolejny mankament tej akcji. Pozdrawiam Panią namiętnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: "Brzydkie" nalepki za nieprawdlowe parkowanie 12.05.11, 12:15 w.iwo napisała: > albo powstanie parking przy dworcu [...] albo Legionowianie będą rozwijać chams > kie zachowania do granic absurdu... a potem guayazyl1 napisał: > Pani, > brak solidnego parkingu przy stacji kolejowej to jedna sprawa, Zaraz, zaraz, a przerobiona rampa przeładunkowa? Parking długości przynajmniej jednego "żółtka" o ile nie dwóch. Faktem jest, że idąc tą rampą można nauczyć się 1001 nowych sposobów parkowania :D Nie widziałem tylko aut zaparkowanych dachem do dołu ale to pewnie tylko kwestia czasu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq stodołą przed błękitnym 21.05.11, 16:59 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2735555 szkoda że do środka nie wjechał Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: stodołą przed błękitnym 21.05.11, 18:03 nie no wiesz... drzwi nie pomieszczą, lusterka by sobie porysował ;D Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: stodołą przed błękitnym 21.05.11, 18:23 Nie jestem pewien czy kierowca złamał tu jakiś przepis ale coś w tym jest, że na całym świecie z BMW łączy się prestiż. My jesteśmy jak zwykle oryginalniejsi od świata. U nasz - panie - właściciele beemek to zwykle właściciele niezmąconych myśleniem łysych łbów, wiocha i buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: stodołą przed błękitnym 23.05.11, 14:09 To ja dodam takie: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2738093,2,1,skoda.html Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: stodołą przed błękitnym 23.05.11, 14:48 jakby nie patrzeć jednym śladem był na ścieżce :D Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: stodołą przed błękitnym 23.05.11, 15:54 Takie fotki zaparkowanych aut to zacny pomysł, może lepszy niż naklejki? Tylko gdzie je można umieszczać, żeby akcja odniosła największy skutek? Jest taka strona poboczem.pl, wiem , że tam też są takie "atrakcje". Odpowiedz Link Zgłoś
toja2007 Re: stodołą przed błękitnym 24.05.11, 12:06 podobny przypadek: fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,124611152,124611152,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Naklejki 31.05.11, 20:44 Jeżdzę naprawdę dużo po naszym mieście/województwie/kraju i uważam, że "karny kutas" jest świetnym rozwiązaniem! Jak się parkuje seicento na dwóch miejscach, audi na przejściu dla pieszych lub na miejscach dla niepełnosprawnych to niech ktoś potem skrobie i 30 minut, ale może się nauczy. Z pewnością jest to niszczenie mienia, ale powiedzmy sobie szczerze, że nasze społeczeństwo ma w poważaniu wiele zasad poczynając od psich kup, przez ciszę nocną i wyrzucanie pojedynczych śmieci do koszy na śmieci, po wandalizm. SM powinna wlepiać mandaty za nieprawidłowe parkowanie, ale jak powszechnie wiadomo jest ich za mało żeby widzieć wszystko. A szkoda. Gdyby było więcej patroli które nie bałyby się wlepiać mandatów to raz dwa byłby spokój. Najlepszy przykład to Zegrze - policja stoi zawsze w jednym miejscu - po kilku akcjach wszyscy kierowcy już odruchowo zwalniają zbliżając się do hotelu 500. Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Naklejki 01.06.11, 08:04 teba18 napisała: > Z pewnością jest to niszczenie mienia, Raczej nie. Nakleić na szybę, np. tylną boczną by nie zarzucił, że utrudniamy widoczność i już. > SM powinna wlepiać mandaty za nieprawidłowe parkowanie, ale jak powszechnie wia > domo jest ich za mało żeby widzieć wszystko. A szkoda. Gdyby było więcej patrol > i które nie bałyby się wlepiać mandatów to raz dwa byłby spokój. Jakiś czas temu jeden "strażowóz" pilnował zasad parkowania na Piłsudskiego, zdaje się, że przestrzegania tych 2h, drugi krążył po Piłsudskiego (być może przypadkiem). Jeśli parametrem oceny jest gęstość patroli to w centrum miasta SM się wykazała. A pod przychodniami i na miejscach dla niepełnosprawnych hulaj dusza... > Najlepszy przykład to Zegrze - policja stoi zawsze w jednym miejscu - po kilku > akcjach wszyscy kierowcy już odruchowo zwalniają zbliżając się do hotelu 500. Ograniczenie do 50 (teren zabudowany) jest tam pomyłką. Kierowcy zwalniają przy 500-ce do 80, by po upewnieniu się, że na przejściu nie ma "fotografa", a za przystankiem nie chowają się, przyspieszyć do tej 100 i spokojnie dalej kontynuować. Efekt działań tam jest taki, że zamiast skupić uwagę na przejście skupiają na pobocze wyszukując szarej skrzynki. ;) Suma sumarum, póki kierowcy (my) nie przestaną (-niemy) myśleć tylko o własnych kufrach dobrze nie będzie. Problem nie jest mały, prawie patologia ;) www.swietekrowy.pl/ www.losparkingowy.pl/ nieparkuj.blox.pl/html www.los.opocznianie.pl/ www.facebook.com/pages/Nie-parkuj-jak-%C5%82o%C5%9B/145900905457307 Była kiedyś akcja "nie parkuj jak łoś" umarła śmiercią naturalną, z naklejkami też tak będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ordnunger parkuję z głową - www.parkujezglowa.pl 02.06.11, 16:05 duży wybór takich karnych naklejek w rewelacyjnych cenach na parkujezglowa Odpowiedz Link Zgłoś