Dodaj do ulubionych

Coffeetown...

01.09.11, 16:52
... to kafejka w Ratuszu.
Zajrzałam tam dzisiaj na kawę i...
Najpierw czekałam na nią ok. 20 min.
Potem dostałam popłuczyny po pięciu kawach.
A miała to być Americana.
Obrzydlistwo.
Dziecię moje piło sok pomarańczowy, swieżo wyciśnięty.
Też narzekało, że rozcieńczony wodą.
Zastanawiam się jaki ma sens otwieranie kawiarni w tak reprezentacyjnym miejscu i serwowanie tak niskiej jakości kawy za cenę tak prawie warszawską...
Ja tam nie wrócę:-(
Obserwuj wątek
    • jaceeek Re: Coffeetown... 01.09.11, 18:24
      Musiałaś kiepsko trafić, naprawdę kiepsko. Piłem tam już parę razy, co prawda nie americanę ani sok pomarańczowy, ale zwykłe i smakowe latte, coś mrożonego. Starbucksem to to nie było, ale smakowało przyzwoicie. Do obsługi też nie mam zastrzeżeń - 2-3 minuty i kawa podana.
      • pleg Re: Coffeetown... 01.09.11, 18:32
        jaceeek napisał:

> Musiałaś kiepsko trafić, naprawdę kiepsko.

Może obsługę zmienili... i stąd ten post?
        • gabryel_przesmiewca Re: Coffeetown... 01.09.11, 20:12
          lub też... konkurencji dochody spadły... :P
      • olitsa Re: Coffeetown... 01.09.11, 20:16
        Nawet jeśli to mój pech i kiepsko trafiłam, to więcej tam nie wpadnę.
        Myślę, że to brak konkurencji powoduje taką niską jakość:-(
    • aklp Re: Coffeetown... 01.09.11, 18:48
      Całe szczęście czasy komuny minęły , nie będzie klientów nie będzie kasy i kafejka się zwinie .
      • madziawawa Re: Coffeetown... 01.09.11, 21:52
        ...czekolady na gorąco też nie polecam - to co piłam to raczej woda z odrobiną kakao, a breeze składał się z samych kostek lodu. Byłam dwa razy i raczej się więcej nie wybiore, tym bardziej że i u mnie czas oczekiwania na zamówienie przekraczał 15 minut (a w lokalu było 2 klientów).
        • polokokt Re: Coffeetown... 01.09.11, 22:44
          ja tez piłem breeze i tez mizernie. sam lod. zero smaku.
          Kawa te z mi nie smakowała.

Trafiłem raz, że byłem 3 w kolejce do kasy (moze teraz sie zmienilo, ale jeszcze niedawno, trzeba bylo najpierw samemu zlozyc zamowienie w srodku i zaplacic i dopiero sie czekalo na zewnatrz na "dostawe". Szkoda ze nie chodza miedzy stolikami, bo ja przy kasie czekalem strasznie dlugo. )

Ogólnie nie jestem fanem.
          Pozdrawiam
          • olitsa Re: Coffeetown... 02.09.11, 08:12
            Nie zmieniło się:-(
            • zdebeq Re: Coffeetown... 02.09.11, 09:24
              hmm
              to dziwne.
              jako że mieszkam tuż obok to zdarzyło mi się wpaść kilka razy.
              i Żaden z powyższych zarzutów się nie pojawił. A byłem w chwili kiedy na górze nie było miejsc i na ogródku także.
              mnie się podoba i gorąco polecam :D
              a mrożono kawa jest w sam raz (nie powiem że jakaś przepyszna bo właściwie w ogóle nie pijam kawy:D),
              • olitsa Re: Coffeetown... 02.09.11, 09:40
                zdebeq napisał:

> a mrożono kawa jest w sam raz (nie powiem że jakaś przepyszna bo właściwie w og
                > óle nie pijam kawy:D),

To może po prostu nie wiesz jak powinna smakować DOBRA kawa?
                • zdebeq Re: Coffeetown... 02.09.11, 18:33
                  > To może po prostu nie wiesz jak powinna smakować DOBRA kawa?

albo może mam prawo mieć własny gust :D
                • smbmario Re: Coffeetown... 26.08.12, 16:06
                  To kwestia gustu. Kawy zazwyczaj nie pijam a jeśli piję to w zasadzie nie rozróżniam smaku. Dobra kawa to zapewne w większości magia marki, która ma na Ciebie wpływ. Znane trendy marki w dobrym miejscu smakują lepiej ;) Smak kawy najlepiej byłoby porównać myslę nie mając świadomości jaki to brand.
                  Trzymam kciuki za kawiarenkę w ratuszu bo daje ona namiastkę żyjącego miasta. Bardzo fajne miejsce gdzie można przyjemnie spędzić czas.
    • chanel05 Re: Coffeetown... 11.09.11, 23:43
      Powiało konkurencją... To jedyne miejsce w tym mieście, w którym mozna napić sie świeżo wycisnietego soku, mozna przecież stać i patrzeć jak go wyciskaja, co wiecej mozna wybrać sobie owoce; a kawy świeżo palonej nigdzie indziej nie ma, latte karmelowe przepyszne, obsługa miła, a czas oczekiwania adekwatny do czasu przyzadzania, kawę z automatu faktycznie masz w 10 sek; do tego wi-fi w lokalu ogolnie dostepne. Dla mnie miejsce nr1 na mapie Legionowa.
      • olitsa Re: Coffeetown... 12.09.11, 07:58
        Taka laurka dla tak miernej jakości trąci niestety auto reklamą:-(

Swoją drogą ciekawe dla Forum jest to, że każde słowo krytyki to podejrzenie o konkurencję, a każda pochwała ... vide powyżej;-)
    • wola124 Re: Coffeetown... 21.08.12, 19:26
      Kobieto nie bądź zaskoczona bo expresso americano polega na tym że jest z dużą ilością wody niż te normalne a sok z pomarańczy jest świeżo wyciskany BEZ ŻADNEGO DODATKU WODY!!!!
    • gazo-beton Re: Coffeetown... 06.09.12, 08:47
      Gazo-beton był tam wczoraj na herbacie...
      Herbata była biała.
      Ładnie podana.
      Smakowała średnio.
      Kolor też miała średni.
      Świeża herbata ma inny kolor.
      • astynka Re: Coffeetown... 06.09.12, 19:50
        byłam tam już ładne kilka razy i zawsze wszystko było ok
        nie wiem czego "się czepiacie"
        smak, cena, obsługa i jakość dla mnie 100%
        • mareklegionowo Re: Coffeetown... 07.09.12, 07:19
          też byłem tam kilka razy,często umawiam się tam na spotkania z klientami i wg mnie jest wszystko ok.
          • w.iwo Re: Coffeetown... 08.09.12, 19:03
            też miałam nieprzyjemną przygodę smakową, ale... wydaje się że wszystko zależy od tego kto obsługuje klientów... bo następnym razem było ok... miejsce dobre, bo centrum, czasem zbyt głośna muzyka przeszkadza w rozmowie... ale net jest

na szybkie spotkanie wystarczy
            • gazo-beton Re: Coffeetown... 12.09.12, 16:23
              De gustibus non est disputandum...
              W Starbucksach jest jeszcze gorzej.
              Gazo-beton był kilka razy i jeszcze nigdy się nie zachwycił; no może poza razem kiedy wypił Somersby - ale to z butelki, więc się nie liczy.
    • aniela.legionowo Re: Coffeetown... 17.09.12, 22:58
      Zamówiłam kawę Mocha, dostałam obrzydliwy ulep. Nie dało się tego pić.
      • onion68 Re: Coffeetown... 18.09.12, 18:56
        Jak nie lubię narzekać na knajpy, zwłaszcza legionowskie, z których każda w miarę porządna jest na wagę złota i należy ją wspierać - tak muszę napisać: w coffetown byłam w zeszłym tygodniu i napoje z definicji rozgrzewające podane były w temperaturze ciała i rzeczywiście były obrzydliwie ulepkowate - a coś, co miało robić za czekoladę było kakałkiem raczej.
        Szkoda :(
        • bronka777 Re: Coffeetown... 18.09.12, 22:13
          ja tam byłam raz - capucicino dobre choć przyznaję chłodnawe, ale za to z serduszkiem:-) ciacho smaczne
        • adamlegionowo Re: Coffeetown... 19.09.12, 12:20
          Zgadzam się z onion68, powinniśmy pracować nad tym aby te knajpy były lepsze, może podsuwać pomysły czy podpowiedzi co można by poprawić, krytykowanie jest dość łatwe a przez takie rzeczy lokale w Legionowie tracą klientów i się zamykają.

Pozdrawiam Adaś

onion68 napisała:

> Jak nie lubię narzekać na knajpy, zwłaszcza legionowskie, z których każda w mia
          > rę porządna jest na wagę złota i należy ją wspierać - tak muszę napisać: w coff
          > etown byłam w zeszłym tygodniu i napoje z definicji rozgrzewające podane były w
          > temperaturze ciała i rzeczywiście były obrzydliwie ulepkowate - a coś, co miał
          > o robić za czekoladę było kakałkiem raczej.
          > Szkoda :(
          >
          • onion68 Re: Coffeetown... 20.09.12, 17:22
            Niesłusznie się ze mną zgadzasz :)
            Uzasadnioną krytykę uważam za ważne narzędzie komunikacji konsument-konsument i konsument-usługodawca, nie lubię tylko czepiania się zupełnych drobiazgów albo ogólnego marudzenia "bo tak".
            To, czego zaznałam ostatnio w Coffetown, uważam za dość dyskwalifikujące w przypadku knajpy, która chce uchodzić za dobrą. Jest tam może i fajny nastrój, te wszystkie książki itd., ale teraz to chyba na tyle.
          • gazo-beton Re: Coffeetown... 21.09.12, 12:08
            Czy to tak trudno jest zaparzyć dobrą kawę mając to całe wyposażenie i składniki?
            Wystarczy przestać oszukiwać i mieć trochę wprawy.
            Taki kryzysowy Grek potrafi zaparzyć doskonałą kawę na plaży przy pomocy maleńkiej butli gazowej i tygielka. I kosztuje to 5-6 zł. Poda do niej szklankę zimnej wody i wie, że przy najbliższej okazji od niego wrócę.
            Tu wielkie nazwy, ceny warszawskie i wielkie rozczarowanie...
            Ja niestety czuję się oszukany płacąc kilkanaście złotych za coś co jest mierne.
      • smbmario Re: Coffeetown... 30.09.12, 07:37
        Przeczytałem pare wpisów i konkluzja jest jedna. W Legionowie mamy swoistą arystokrację ;) która uznaje wyłącznie 'starbaksy' ;)
        A poważnie, jesli macie konstruktywne uwagi to myślę, że właściciel każdej kawiarni na takowe czeka. Zmieniajcie świat na lepsze bo samo narzekanie jest już naprawdę bezproduktywne, nudne i rzekłbym passe.
        • w.iwo Re: Coffeetown... 30.09.12, 15:10
          kiedyś po wypiciu kawy na dnie szklanki zastałam coś o wyglądzie prezerwatywy, co okazało się być resztką chyba pomarańczy? (do tej pory mam taką nadzieję :) i jak... da się bardziej konstruktywnie?
        • gazo-beton Re: Coffeetown... 01.10.12, 11:31
          smbmario napisał:

> Przeczytałem pare wpisów i konkluzja jest jedna. W Legionowie mamy swoistą arys
          > tokrację ;) która uznaje wyłącznie 'starbaksy' ;)

Nie wiem skąd ta konkluzja, gdyż powyżej stoi, że "w Starbucksach jest jeszcze gorzej". NB czegoś tak wstrętnego jak w Starbucksie przy Placu Bankwym w Warszawie, to gazo-beton nie dostał nigdzie...
          W moim odczuciu to samo Coffeetown swoją nazwą pije do Coffeeheaven.

Konstuktywne uwagi? Są powyżej, ale powtórzę: poproszę dobrą, nieoszukaną kawę, swieżą herbatę, nierozcieńczony wodą sok, czekoladę a nie lurowate kakao.
          Ciast nie jadłem, więc się nie wypowiadam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka