mareklegionowo 20.09.11, 18:08 chcialem sie dowiedziec gdzie jest najlepsza opieka,jakie to koszta,czy jest spisywany jakis papier odnosnie cen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwciab Re: aparat na zeby 20.09.11, 19:01 Ale jaki aparat Cię interesuje? stały czy ruchomy, dla dorosłego czy dziecka? w ramach funduszu czy prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
em-k-a Re: aparat na zeby 20.09.11, 19:57 ja się podepnę pod temat aparatu... dla dziecka ruchomy, najlepiej jakby było leczenie na nfz, ale może być prywatnie Odpowiedz Link Zgłoś
iwciab Re: aparat na zeby 20.09.11, 21:23 Nasze dzieci korzystają z ortodonty w ramach NFZ ,w Dent-Med przy Królowej Jadwigi, jesteśmy zadowoleni, na pierwszą wizytę przyznam trzeba trochę poczekać, aparat wykonują bardzo szybko, kontrole średnio co 2 miesiące. Chodzimy do dr Justyny Cieślak. Odpowiedz Link Zgłoś
mareklegionowo Re: aparat na zeby 21.09.11, 09:08 aparat dla doroslego,prywatnie czy staly czy ruchomy nie wiem,chyba staly jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
cornellia Re: aparat na zeby 21.09.11, 16:04 koszt aparatu to ok 3000 zl za dwa łuki. Najpier jednak zdjęcie panoramiczne, wyciski, gumki, to ponad 150 zł. Zakładając ze zęby wyleczone. Ale nie to jest najgorsze, później dochodza systematyczne wizyty na lata, ok 150 zł co 4 tygodnie, przez lata, powiedzmy do 3. Niestety z doświadczenia wiem, ze bywają wydatki nieprzewidziane, za popękane druty i odklejone zamki. A gdy nadejdzie upragniona chwile zdejmowania aparatu, okazuje sie ze kolejny wydatek za druty retencyjne lub ataraty ruchome, do stabilizacji zębów, tez na lata i kolejne wyciski. To minimum 1100 zł za dwa łuki. No i dalsze wizyty ale juz rzadziej i taniej, no chyba że znowu drut pęknie albo sie odklei. Tak podliczając , moje dzieci mają piękny uśmiech wart całkiem przyzwoity samochód Odpowiedz Link Zgłoś
tp2009 Re: aparat na zeby 21.09.11, 16:45 to ja się też podłączę - czy ma ktoś aparat "niewidzialny" - tzn na stałe, ale tę najdroższą wersję? Ile kosztuje jeden łuk? I kto takie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
nadjanos Re: aparat na zeby 26.09.11, 16:09 polecam aparat samoligaturujący. Ja zakładałam w Wawie na Woli u św. Apolonii Odpowiedz Link Zgłoś