hubert_sikorski 26.07.12, 20:00 Specjalistą nie jestem ale chyba Turcy szukają gazu łupkowego w lesie między Michałowem Reginowem a Wieliszewem. Następne poszukiwania w okolicy "wodociągowej"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiek1974 Re: Gaz łupkowy 26.07.12, 21:52 Raczej przyjechali na grzyby. Widziałem ich jak je nieśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziabeczka4 Re: Gaz łupkowy 17.12.12, 16:49 Witam Czy możecie wypełnić ankietę . Bardzo proszę, dane z ankiety wykorzystam do projektu na PW. Ankieta dotyczy gazu łupkowego. Z góry dziękuje moje-ankiety.pl/respond-35003.html Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Gaz łupkowy 17.12.12, 17:43 masz błąd w szóstym pytaniu... W łupkach zamknięty jest i gaz i ropa a wiec oba te elementy można z nich wydobywać. Choć dłużej stosowana jest metoda wydobycia gazu z łupków to już w USA stosuje się technologie wydobycia ropy naftowej zamkniętej w łupkach. wiec pytanie błędne Odpowiedz Link Zgłoś
nielot_dodo Re: Gaz łupkowy 17.12.12, 17:21 A po co tu gaz łupkowy? Starostwo dało zgodę na wysypisko pod Serockiem to metanu będzie tyle, że wszystkich łupkowych się wykupi. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Gaz łupkowy 17.12.12, 20:59 U nas w powiecie, to tylko gaz g-łupkowy można znaleźć. :) Odpowiedz Link Zgłoś