Dodaj do ulubionych

Pisemko SMLW do Posła

17.09.12, 19:14
A co mam podpisywać żeby szlachta dalej miała pieniądze a jak coś to za mój płacony fundusz remontowy muszę błagać i czekać na zlitowanie bo jak ktoś ma znajomości to mu zrobią a inni niech płacą.
Obserwuj wątek
    • bronka777 Re: Pisemko SMLW do Posła 17.09.12, 20:40
      OJOJ ja sie już dawno tak nie uśmiałam jak dzisiaj jak zobaczyłam to wzruszające pisemko - cóż to za wybitna jednostka wyszła z taką inicjatywą;-) powiało PRL-em oj powiało....
      • wentor Re: Pisemko SMLW do Posła 17.09.12, 20:45
        Boją się że kasy nie będą mogli zdzierać a tak ok 100 zł od mieszkania wpada za nic nie robienie
      • ewciam Re: Pisemko SMLW do Posła 18.09.12, 10:31
        Oj powiało, powiało... Zwłaszcza, jak mi dzisiaj gospodyni oznajmiła, że muszę oddać podpisane pismo, a jak tego nie zrobię, to ona mnie na listę wpisze, że nie podpisałam...
        • bronka777 Re: Pisemko SMLW do Posła 18.09.12, 22:00
          Ewcia nie zartuj - ale jaja - i co Ci zrobi jak nie podpiszesz, wpusci Ci prusaki na pietro, podpali wycieraczke???? Litości to sie aż czasami nie chce wierzyc, że człowiek się ociera o taką paranoję:-)
          Moja również zachwycona nie była.... no ale w ciąganiu na czarną listę poki co nie było mowy :-)
          • ewciam Re: Pisemko SMLW do Posła 19.09.12, 11:47
            Haha, też się zastanawiałam jakie mogą być konsekwencje mojej niesubordynacji :) Nie wiem zresztą po co ta cała napinka na oddanie czy podpisanie 'podziękowań', skoro w piśmie przewodnim stoi jak wół "Mieszkańcy, którzy zechcą...". A ja nie chcę :) Jeśli Zarząd SMLW czuje tak wielką wdzięczność dla posła, to niech sobie sam osobiście dziękuje. Ale bardzo proszę nie wciągać w to mieszkańców, zwłaszcza jeśli na co dzień zlewa się zgłaszane przez nich potrzeby.
    • bazia12 Re: Pisemko SMLW do Posła 18.09.12, 13:50
      Fajny sposób sobie znalazła spółdzielnia na sprawdzenie jakie ma poparcie wśród mieszkańców
      • harp Re: Pisemko SMLW do Posła 18.09.12, 16:25
        pismo trafiło na makulaturę :-)
    • wentor Re: Pisemko SMLW do Posła 18.09.12, 18:46
      Bezczelnie chodzą i zbierają do tego sobie zaznaczę że nie oddano. Wydaje mi się że poglądy polityczne są tajne może referendum nad obaleniem Prezesa SMLW zrobimy.
      A po drugie co taki jedne "Poseł" może jak ma przejść to i tak przejdzie jak wszechmogący Tusk rozkaże.
      • bronka777 Re: Pisemko SMLW do Posła 18.09.12, 22:10
        Wentor nieśmaiło tylko chciałam nadmienić, że Sejm RP składa się z 460 posłów, wybieranych w wyborach powszechnych, równych, bezpośrednich i proporcjonalnych w głosowaniu tajnym - to jest siła ustawodawcza. Natomiast Premier RP (aktualnie Donald Tusk) sam niczego nie przegłosuje :-) musiałby zostać dyktatorem a to po naszej historii chyba się szybko komukolwiek się uda. (MAM NADZIEJĘ)
    • ralphie Re: Pisemko SMLW do Posła 19.09.12, 11:58
      Oj, nie będzie spółdzielni będą wspólnoty, zespoły zarządców i nadzór nad zespołami... nie wiele się zmieni, dalej te same paso... ręce po kasę będą wystawiane ;) Odkąd w bloku mamy wspólnotę niewiele się zmieniło. Podnieśli opłaty, podnieśli fundusz remontowy na spłaty kredytów. Tylko zastanawia mnie wciąż za co płacę ZZN?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka