Dodaj do ulubionych

Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu ?

12.12.12, 12:14
Ktoś może polecić miejsce gdzie warto zjesc w okolicach Legionowa i Zalewu Zegrzyńskiego? nie zaden fast-food, tylko fajna, klimatyczna restauracja ...
Cos obiła mi sie o uszy carska, restauracja polsko - rosyjska, ktos tam byl ? w sumie jest przy trasie, oryginalny budynek, chyba sprzed wojny. Jak jest w srodku, jak jedzenie ?
Bede wdzięczna za rady :)
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 12.12.12, 17:21
      trzeba sobie kupić reklame a nie spamować kryptoreklamą na forum.
      Nie lubię taich biznesów więc nie polecam. A wlasne odczucia opisałem w drugiej kryptoreklamie.

PS.
      Nawet właściciel nie pofatygował się aby za kilka PLN kupić reklame na google.pl jak się wpisze fraze "restauracja legionowo". Carska tam nie istnieje....
      • w.iwo Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 12.12.12, 20:01
        ło matko
        do szemranej widać też trzeba mieć talent...
        tu ludzie nieufni, inteligentni i każdą nieszczerość wyniuchają, i niczym głodny jamnik berlinki spod wersali wyciągną ;)))
        • polokokt Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 12.12.12, 20:42
          aaaa, co do jednego musze sie przyznac a czego nie zauwazylem, jednak na google.pl jest wynik na pierwszej stronie i na bardzo wysokiej pozycji. takze jednak jakas inwestycja byla. Co nie zmienia faaktu ze nadal nie lubie jak ktos sie reklamuje na forum sugerujac jednoczesnie ze konkurencja jest "bee".
          • goraca_ziuta Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 12.12.12, 20:49
            I spamer kosztuje swoje ;)
          • lillyofvaley82 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 09:52
            Sądzac po komentarzach, Panie Polokokt, to chyba Pan ma swoj biznes gastronomiczny w Legionowie i dopuszcza mysli, ze ktos moze isc gdzies indziej, niz do pana. Szpiegostwo na medal :) Jednak totalnie mnie to nie interesuje, a szukam jedynie miejsca gdzie mozna cos dobrego zjeść w okolicy. Ciekawe której knajpy jest Pan Przedstawicielem ? bo Carskiej napewno nie, sadzac po zlosliwych atakach. jak tak mozna ?
            • polokokt Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 11:04
              1) polecam poszukać wątku na forum Cafe Legionowo gdzie ja, jak i inni forumowicze opisują doznania z wizyt w różnych lokalach w Legionowie. Chyba sa tam opisane wzystkie poza Chorwacką w nowym miejscu. I chyba tez nie ma tego nowego fast fooda na Jagiellonskiej z kurczakami.
              Carska jak widać i w tym wątku, nie cieszyła się nigdy jakimiś mega pochlebnymi opiniami. Tyle w temacie Carskiej. Kazdy ma prawo do wlasnej opinii a najlepiej zobaczyc jak ludzie glosuja nogami...

2) że tez ja na to nie wpadłem, świetny sposób na dorobienie.

Ogłaszam więc że mam dwa wieczory w tygodniu wolne, chętnie za drobną opłatą pospamuje na temat jakiejś knajpy. Oferty poproszę na maila gazetowego. Zaznaczam że jako gratyfikacje preferuję szelesty a nie vouchery na darmowe jedzenie dla całej rodziny.
    • kka69 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 12.12.12, 21:13
      Najlepiej to nie pytaj tylko sam idź do tej restauracji i nam później opowiedz.
      Tylko szczerze, bez koloryzowania i pudrowania.
      • lillyofvaley82 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 12.12.12, 21:50
        Jesli juz to sama :) Przejadę sie i opowiem. Pozdrawiam i dziękuję za konwersację
        • imacfun Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 07:51
          Carską sobie daruj, chyba że nie dbasz o swój żołądek. Wg mnie najlepiej w okolicy jest w Girasoli (choć zbyt rzadko modyfikują menu i przez to mogą się znudzić), nieźle też w restauracji chorwackiej w ratuszu, choć dla mnie jest tam zbyt tłusto i słono (podobno jednak nie od vegety, tylko od soli). A z nowości polecam w Nolitę w Wawie - coś dla prawdziwych koneserów!
          • mieszkanieczbloku Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 07:59
            A jak dla mnie to najpyszniej jest u "chińczyka" przy Tesco lub na przeciw słonecznej....Nie polecam tego przy Sobieskiego.. :(
            • lillyofvaley82 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 09:44
              to co ? pozostaje chinczyk przy tesco ??? hihihi
              wybiore sie w weekend do carskiej i przekaze cenne info
            • misiek1974 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 12:25
              mieszkanieczbloku napisała:

> A jak dla mnie to najpyszniej jest u "chińczyka" przy Tesco lub na przeciw słon
              > ecznej....Nie polecam tego przy Sobieskiego.. :(

Ja nie polecam tego chińczyka koło Tesco. Znam osobę co tam pracowała na kuchni. Tam nawet jak jedzenie na podłogę spadnie to się nie marnuje. :)
          • lillyofvaley82 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 09:43
            Girasoli ???? Bylam tam 2 razy. 1 razem bylo nawet ok, chociaz ciasto niezbyt swieze (tiramisu) , za 2 razem makaron z krewetkami az stanął mi w gardle, mdle, jakbys rzygi jadł ....potrawa została na talerzu, nikt nawet sie nie pofatygowal zeby zapytac co bylo nie tak albo nawet zaproponowac cos innego. kolezanka jadla makaron ala vege, sos pt mix wszytskich resztek, sosow, majonezu, itd itd Przepraszam, ale byłam tam ostatni raz. Wystroj i klimat maja fajny, ale nic pozatym. Jedzenia poza pizza nie polecam. Pizzy tam nie jadlam, wiec sie nie wypowiem.
          • lillyofvaley82 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 09:46
            chorwackiej tez nie odwiedzalam, znajoma tylko raz tam byla, robili impreze firmową, mowila ze ciasno, a o jedzeniu nic nie mowila, czyli zapewne nic ja nie zachwycilo.
            to bedzie punkt nr 2 do sprawdzenia :)
            • roxy361 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 11:46
              Girasoli sie totalnie popsuło-chyba kucharz inny. Jedzenie obecnie fatalne.
              Co do Carskiej to się nie wypowiadam bo dobrze znam jedną z właścicielek ale jak dla mnie O.K.
              Ogólnie w Legionowie nie ma gdzie bardzo dobrze zjeśc, dobrze można na Jagiellońskiej w knajpce o nazwie Legionowska lub Legionowianka(sorry ale nie pamietam).
              • madziulec Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 13.12.12, 11:52
                Na kurczakach byłam.
                Ogolnie niezłe, ale przeraża mnie nieco ta przaśność
              • lillyofvaley82 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 19.12.12, 18:56
                Hahaha Legionowska, reklamuja się ze to miejsce z historia, a w karcie jakies fast foodowe jedzenie, czysty standard. Nie znalazlam tam niczego fajnego. Ceny niskie, ale czy nie jest to podejrzane jesli stypy robia za 15 zł ? jak im sie to oplaca ? Chyba ze robia to z odpadow...Przepraszam, ale dla mnie duze ryzyko, Moj zoladek jest b wrazliwy :) Brak msc parkingowych przed rest. W Carskiej byłam w niedziele. Nie zamawialam duzo, ale zupa rakowa zasługuje na medal :) Maja kilka fajnych pozycji. kuchnia polska, troche rosyjskiej. Polecam.
                • kawichos Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 19.12.12, 21:46
                  Błagam, skończy z tym pseudo marketingiem szeptanym na rzecz Carskiej. Nie zbudujesz renomy oczerniając konkurencje! Sam sprowokowałes wiec pisze: w carskiej organizowalismy chrzciny córki i NIE POLECAM zarównojedzenie jak i obsługa to dno. W Girasoli jadam z rodziną minimum raz w tygodniu i jeszcze nigdy sie powaznie nie przejechalismy. Może maja drobne wpadki, ale gdy zwróci im sie uwagę, natychmiast naprawiaja błąd i go rekompensują. W karcie maja kilka na prawde b. smacznych dan. Organizowalam tam rownież większa imprezę w sali na dole i nie mam zastrzerzen (na tle Królewskiej i w.w. Carskiej wypadli najlepiej). Polecam to miejsce, nie znam innego w Legionowie, gdzie można i zjeść dobry obiad i wyjść z przyjaciółmi na wino lub piwo. Na samo piwo - Ciemnia jest OK.
                  • lillyofvaley82 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 20.12.12, 16:41
                    Jaka reklama ? to samo moglabym powiedziec o kims innym ktory np zachwala girasoli oczerniajac inne np carska. Dla mnie proste i logiczne. W girasoli jadlam kolacje: makaron z krewetkami....porcja zostala oddana w calosci. Nie moge nic wiecej powiedziec na ten temat.
                    Polecam Verone pod wzgledem slodkosci :) Desery lodowe, makarony lodowe i torty - niebo w gebie. Tyle na ten temat. Koncze watek ze swojej strony. Pozdrawiam,
                    • kawichos Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 20.12.12, 21:21
                      Pkt. 6 z poradnika początkującego reklamodawcy "uwiarygodnij swój komunikat chwaląc miejsce, które nie jest Twoja bezpośrednią konkurencją" :)) ojj, gdybym to ja była właścicielem tej biednej Carskiej, już byś tam nie pracował...
    • madziulec Papu pada na ryj 28.06.13, 19:13
      No więc Papu ma swoje wzloty i upadki.
      Kiedys było takie sobie. Wchodziło się i był ewidentnie zapach oleju, na 100% ponad 10.000 szt. frytek przebiegu.
      Potem Papu miało super wzlot. Fajne kolorowe menu, miło i symp[atycznie. Troche zmieniło się jedzenie.

Wczoraj szok. Żarcie (bo jedzeniem tego nazwac nie można) znów takie sobie. W menu znów wszystko okrojone, mało co.

Ot, taka garkuchnia jak wiele.
      Przestaniemy tam bywać, a szkoda, bo mieli dobre polędwiczki z grzybkami.
    • astynka Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 01.07.13, 14:06
      a co z nowym miejscem - "Stacja Micha" wiecie coś?
      • madziulec Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 06.03.14, 22:35
        Stacja to takie fajne domowe jedzenie.
        Oceniam, że całkiem neizłe ceny jak za obiad no i jak dla mnie dośc smaczne.

Bywaliśmy tam swojego czasu, nigdy nei nacięłam się na cos niesmacznego czy nieświeżego. Zawsze miałam wrażenie, że jest to robione teraz i od razu podawane
    • aallicja Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 01.07.13, 18:27
      ja lubie Kucharza Polskiego
      • polokokt Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 01.07.13, 19:21
        JA w Kucharzu jadłem kilka razy na początku. I miałem bardzo pozytywne wrażenia.

Ale, któregoś razu trafiłem tam jakoś w piątek czy sobotę. I mam takie spostrzeżenia że menu jest na cały tydzień. I niestety, w piątek czy sobotę miałem już wrażenie, że jest to już takie tygodniowe jedzenie. Może to są mylne spostrzeżenia, ale ja jak korzystam, to tylko z początku tygodnia. A i kucharz obsługujący jakoś wtedy nad wyraz chętnie nakładał podwójną porcję za cenę jednej...

Stacja Micha dopiero otworzona więc ciężko mieć jakieś wrażenia :)
    • zdebeq Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 06.03.14, 22:05
      byliśmy dzisiaj w istniejącej chyba od dwóch tygodni restauracji indyjskiej, Sheesha Palace, mieszczącej się obok Sushi Go, Kiedyś tam już była indyjska knajpa, nie utrzymała się. Mam nadzieję że obecnej się uda. Żarcie dobre, ale próbowaliśmy jedynie dwóch pozycji z menu. jak zjem więcej to będę miał szerszy pogląd.
      w każdym razie możecie spokojnie wpaść pozrzędzić.
      aaaaa, ceny przystępne naprawdę, do 16 jakieś promocje lunchowe, etc, też sympatycznie
      • polokokt Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 07.03.14, 09:36
        Mogę tylko potwierdzić. Za trzy dania(jakiś starter+ dwa główne) koszt to niecałe 60 PLN.
        Smakowo bardzo dobre. Oby sie utrzymali.
        Mozna zamowic z dowozem do domu.
      • pola_kp Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 07.03.14, 15:31
        To bardzo dobra informacja. Postarajmy się proszę, aby utrzymała się nieco dłużej niż poprzednia. Nie promuję restauracji, bo jeszcze nie byłam, ale promuję wszem i wobec żarcie indyjskie :-)
        • e.voytaszek Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 07.03.14, 18:28
          grunt to odpowiednia reklama:-) Tzw. "marketing szeptany" jest bardzo skuteczny, a jeśli idzie to w parze z faktyczną jakością promowanych usług, to jak najbardziej popieram:-) Więc sugerowane motto "probieren Sie bitte" również do siebie odniosę i w najbliższym czasie podzielę się opinią:-)
        • onion68 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 09.03.14, 22:12
          . Nie promuję restauracji, bo jeszcze nie byłam, ale promuję w
          > szem i wobec żarcie indyjskie :-)

No właśnie, jest ono raczej mocno eklektyczne niż indyjskie, bo można tam zjeść i hummus, i falafel i nachos ;) Oraz sos tatarski na bazie majonezu.
          W Buddha Palace lepsze było jedzenie, bardziej indyjskie w duchu (sosy chociażby), to raz, dwa, lepiej przyprawione.
          Lokal nie ma jeszcze koncesji na alkohol.
          Mocną stronę stanowi za to bardzo miła Pani Kelnerka.
          Trzymam mocno kciuki i ja, zawsze to jakieś poszerzenie pola wyboru w naszej wsi spokojnej, wsi wesołej. Ile można jeść w Girasoli ;) Gdzie jak mnie znowu posadzą przy stoliku z okruchami, to przynajmniej będę się mogła obrazić i iść następnym razem gdzie indziej.
          • onion68 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 10.03.14, 08:24
            Ale całkiem niezłe było, dodam, i na plus należy zapisać spory wybór dań wegetariańskich.
    • aga990 Legionowo 08.03.14, 21:29
      Zawsze zajadam się kaczuszką w Centrum Wina na Jagiellońskiej

Lokal jest maleńki, właściwie aby wypić kawę lub wino właśnie, ale można sobie zamówić przepyszne jedzonko od święta
    • 69witek Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo 11.03.14, 15:14
      A ja cenię za ceny :) nowy bar mleczny na Norwida
      jest zdrowo, smacznie i przaśnie
    • chotomowiak Jabłonna 15.03.14, 17:21
      Był ktoś już w tej nowej knajpie rybnej w Jabłonnie?
      Jestem ciekaw jak tam z cenami?
      A że mam niedaleko chętnie kiedyś odwiedzę jeśli warto
      • zdebeq Re: Jabłonna 15.03.14, 21:40
        a gdzie to się mieści?
        • chotomowiak Re: Jabłonna 16.03.14, 16:03
          Adresu nie pamiętam, widziałem reklamę napewno w Jabłonnie
          • madziulec Re: Jabłonna 16.03.14, 20:48
            Gdzie ta reklama, bo też chętnie bym skorzystała
            • mieszkanieczbloku Re: Jabłonna 17.03.14, 10:22
              Wrzucili mi kiedyś ulotkę do skrzynki, adres zdaje się Modlińska gdzieś w okolicy Biedronki. Ale ceny nie były zachęcające, jakoś mnie ta reklama nie powaliła na kolana.
              • madziulec Re: Jabłonna 17.03.14, 11:01
                Cena nie jest elementem najważniejszym.
                • mieszkanieczbloku Re: Jabłonna 17.03.14, 12:16
                  Ano widzisz, bo ja biedny człowiek jestem...i dla mnie ten czynnik to ważny. ;)
                  • zdebeq Re: Jabłonna 17.03.14, 12:40
                    W takim razie, zasłyszane:
                    Podobno na norwida otworzył się nowy bar mleczny. Zestaw obiadowe za 9 zeta. Z kompotem
                    • mieszkanieczbloku Re: Jabłonna 17.03.14, 19:43
                      zdebeq napisał:

> W takim razie, zasłyszane:
                      > Podobno na norwida otworzył się nowy bar mleczny. Zestaw obiadowe za 9 zeta. Z
                      > kompotem
                      _____
                      Mylisz się waść za 9 zeta tam się nie nadjesz ...hehehe ...idź i sprawdź a potem pisz acanie!
                      • madziulec Re: Jabłonna 17.03.14, 19:58
                        Tak jak z tymi rowerami na Pl. Czerwonym??? :)
                      • zdebeq Re: Jabłonna 17.03.14, 22:31
                        ja jestem burżuazja, jadam za 16.

Co oznacza: pisz acanie?
                        • madziulec Re: Jabłonna 17.03.14, 23:50
                          Jak mnie taki jeden zaprosi to nei patrze za ile ;) Więc dlatego pozwalam sobie powiedzieć, że jest mi to obojętne.
                        • mieszkanieczbloku Re: Jabłonna 18.03.14, 08:55
                          zdebeq napisał:

> ja jestem burżuazja, jadam za 16.
                          >
                          > Co oznacza: pisz acanie?
    • polokokt Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 16.05.14, 11:50
      Zupełnie niepostrzeżenie, Papay się zwinął a na jego miejscu powstała nowa knajpka/restauracja (podobno jakaś włoszczyzna) Mamma Mia. Jeszcze nie byłem, tylko przechodziłem, ale baner reklamowy mają tak "rzucający się w oczy" że trzeba się postarać żeby go zauważyć :)
      Jak przetestuję, to podzielę się swoją opinią.
      • madziulec Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 16.05.14, 12:15
        Mama mia jest cudowna ;) Byłam już 2 razy.
        Cisza, spokój, jedzenie wspaniałe ;) Mniam ;)
        • malgosiamatuszewska Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 16.05.14, 12:43
          A na jakiej ulica to Mamma Mia ? (kocham włoskie :)
          • polokokt Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 16.05.14, 14:38
            Róg Warszawskiej i Zakopiańskiej. Ten sam budynek co Sushi Go, tylko lokal kawałek w stronę Mc Donalds's (generalnie to samo wejście co do cukierni Verona).
        • zdebeq Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 16.05.14, 22:33
          idąc za Waszymi namowami udałem się dzisiaj. Nie powaliło mnie na kolana. Po pierwsze nie zaakceptowano towarzystwa mojego czworonożnego przyjaciela. Pozostało nam zamówić pizzę na wynos. a po drugie: Pizza w połowie była wegetariańska i w połowie z tuńczykiem i szynką parmeńską. Szynka może i była, z prościutto to miała mało wspólnego. Pizza w sumie może być, dupy nie urwała, choć nie wiadomo co dalej bo dopiero zaczynam trawienie. Poza tym nie zostałem zachęcony do dalszej współpracy. Może przejdę się na makaron w ramach ostatniej szansy. W zestawieniu z pobliskim sushi i indyjską przegrali.
          • rolek222 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 21.05.14, 09:32
            bylismy wczoraj cała rodziną na pizzy - i jestesmy bardzo pozytywnie zaskoczeni.

pizza na wzór włoski, bardzo smaczna, cienkie ciasto, itp - osobiscie jedna z lepszych jakie jadłem (wersja z boczkiem włoskim)

3mam kciuki aby się utrzymali

tomek
            • bronka777 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 31.05.14, 22:21
              Mamma Mia - fakt smaczna pizza, pasta może być.... ale jakaś taka bez klimatu ta knajpka... radio zdaje się eska ryczy tak, że ledwo słychać współbiesiadników; na ścianie wielka plazma ze sportem... ale nich im się wiedzie...
              • roxy361 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 10.06.14, 15:07
                Mamma mia- nigdy w życiu nie jadłam podlejszej pizzy, o ile pizzą ,to co mi przywieziono, można nazwać. Nie dość, że zimna to nawet nie mają odpowiedniej wielkosci opakowania więc boki były zawinięte do środka. Miękka, praktycznie bez smaku, kilka ochłapów rzuconych ,dosłownie trzy plasterki chorizzo a miała być pepperoni. Koszmar. Nigdy więcej Ulotkę podarłam od razu.
                • polokokt Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 11.06.14, 21:48
                  Po pierwszym razie w Mamma Mia miałem podobne odczucia. Miękka pizza, smak całości z dodatkami taki średni jak dla mnie, taka nijaka sumie. Szału nie było. I ja jadłem w lokalu, także to nie wina dowozu i kartonu.
                  Ale... potem miałem okazję "testować" kilka kolejnych pizz i wnioski mam takie, że są niepowtarzalni. Kilka pizz upieczonych w krótkim czasie diametralnie się od siebie różniło jakością/rodzajem. Jedne miały ciasto mocno rozwałkowane,cieniutkie i upieczone prawie na chrupiąco, a były też takie z zauważalnie grubszym ciastem i raczej na miękko. Także faktycznie, przy jednej próbie, można trafić akurat na rodzaj który nam nie odpowiada.

A z innych.... byłem ostatnio w burgeorwni, którą podobno otworzyli już 2-3 miesiące temu w pawilonie handlowym przy Mediqu (tam gdzie był do tej pory jakiś kurczak z frytkami). I powiem szczerze, że burger mi bardzo przypadł do gustu, w porównaniu do McD. Mięso bardzo smaczne (można wybrać poziom wypieczenia), sosy.... Do tego fajne frytki.... ogólnie dla mnie całkiem dobra alternatywa dla McD (cena burgera + frytki 14-15 PLN), jeśli ktoś czasem korzysta. Oczywiście rozpatrując całą sprawę na płaszczyźnie fast food'ów, bo nie są to przepiórki podane na kamieniu z poranną rosą...
                  • madziulec Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 11.06.14, 22:10
                    No własnie. Wczoraj byliśmy na burgerze.
                    Fajnie, że są różne rozmiary.
                    Mam wrażenie, że lokal nieco senny. Pani przy kasie ni za bardzo chyba wiedziała co ma robić...

Za to kucharz, a i owszem ;) Kucharzy zresztą jest tam chyba kilku.
                    Co mi sie spodobało to to, że dziekco mogło powiedziec, ze chce bez cebuli.

Jest to w każdym razie następne miejsce, gdzie można pójśc ;)
                    • zdebeq Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 11.06.14, 22:42
                      nie wiem czy skorzystaliście, ale następnym razem polecam lemoniadę ichnej własnej roboty. Dla dzieciaka na pewno lepsze niż jaka kola.
                      • madziulec Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 12.06.14, 15:36
                        MOje dziecko koli to do ust nie bierze ;) Sok pomidorowy... to chętnie :P
                      • rolek222 Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 12.06.14, 18:19
                        wczoraj jedliśmy cheeseburgery - dużego i średniego - bardzo nam smakowały. Musze powiedzieć ze cenowo też pozytywnie - acha, naprawdę robi wrażenie opakowanie na wynos.
                        podoba mi się to miejsce
                        ps. jeszcze zaplusowali tym że mają moje ulubione piwo o pięknej nazwie... Pan tu nie stał
    • zdebeq Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 31.05.14, 22:44
      W pawilonach na Jagiellońskiej na dole BEEF Burger. Gorąco polecamy. żarcie bardzo dobre, piwko dobre, klimat w porządku.
      Diesel ciągnie tam:D
      • l40j Re: Gdzie warto zjeść ? Legionowo, okolice zalewu 24.06.14, 23:42
        Ja polecam burgery przy Piłsudskiego w BAR u KUZYNÓW. Bardzo dobre mięso i różnorodne dodatki, dzięki czemu można urozmaicać smaki trafiając tam nawet dzień po dniu. Jestem ich fanem. Dzisiaj natomiast skusiłem się na lunch i byłem mile zaskoczony smakiem duszonych żołądków gęsich - pychota, pierwszy raz jadłem takie danie.
    • zdebeq w ratuszu od nowa 18.06.14, 09:48
      gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/legionowo/restauracja-ratusz/
      Kto by pomyślał, że wypiłem poświęconego browara i nie padłem.
      • madziulec Re: w ratuszu od nowa 18.06.14, 10:57
        Ja nie wiem, co ma w sobie restauracja w ratuszu.
        Ale tam chyba jest rzeczywiście zły duch i wymaga poświęcenia, egzorcyzmów itp.

Praktycznie próbowalismy za każdym raze gdy ten twór otwierali po kolejnym zamknieciu. I nie, nie dało sie. Czas oczekiwania co najmniej jak w5-gwiazdkowej miszelinowskiej restauracji, podanie jak w najpodlejszej garkuchni. I tak za każdym razem.
        • bronka777 Re: w ratuszu od nowa 17.10.14, 11:40
          bylam, jadłam no i.... jakos tak... sama nie wiem... jedzenie "nierówne" kurczak potwornie suchy za to pstrag calkiem przyzwoity.... na scianie wielki zegar który źle chodzi :-) choć on akurat nie do jedzenia
          • bronka777 Re: w ratuszu od nowa 17.10.14, 11:41
            aaaa za to w Shisha Palace - PYCHA!!!
            • madziulec Re: w ratuszu od nowa 17.10.14, 18:13
              Ok. Po "Złotym Smoku" powstało coś takiego: www.facebook.com/pages/Like-sushi-wok/726586027396806?fref=ts. Całkiem zacne jedzenie.
              Co do ratusza... Cóż. 15 minut, by w ogóle pani kelnerka się nami zainteresowała i wydawała się być speszona, że jesteśmy, bo kucharza nie ma, bo jego zona rodzi.
              Jedzenie ładnie podane, sałatki niezłe. Mimo wszystko :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka