zchotomowa
13.03.13, 11:06
Panie radny,
w związku z zawartą 27 lutego 2013 roku pomiędzy Panem a mną umową o odśnieżanie, informuję Pana, że dziś, 13 marca, o godz 10:00 złożyłem w Kancelarii Urzędu Miasta Legionowo oświadczenie o przystąpieniu do spełnienia tejże umowy. Dla ułatwienia Panu powzięcia informacji wzmiankę o złożonym oświadczeniu zamieszczam także na na Forum Legionowo w portalu Gazeta.pl oraz w redakcji "Gazety Powiatowej" i na Pańskim profilu Facebookowym.
Przystępuję do spełnienia wyżej wspomnianej umowy na podstawie oferty, jaką był Pan łaskaw złożyć na Sesji Rady Miasta w dniu 27 marca 2013 (przypomnę: zaproponował mi Pan publicznie wynagrodzenie w kwocie 2.000 zł za dzień odśnieżania), a jeśli dobrze Pan pamięta: przyjąłem i zaakceptowałem tę ofertę publicznie, vide: nagranie z Sesji Rady Miasta.
Zarówno w treści zawartej między nami umowy jak i wydruku, jaki przekazał Pan przez Biuro Rady Miasta (który to potwierdza warunki zawartej wcześniej umowy), nie wskazał Pan adresu świadczenia pracy. Dlatego ja, w moim oświadczeniu, wskazałem takie miejsce, publicznie użyteczne. Jeśli czuje Pan jednak potrzebę odśnieżania w innej, wybranej przez Pana lokalizacji - w złożonym dziś oświadczeniu znajdzie Pan też jednoznaczne wskazówki, jak winien mnie Pan o tym poinformować.
Gdyby jednak wszystko powyższe było zbyt mało: pozostawiłem w Biurze Rady Miasta swój numer telefonu kontaktowego (tu uwaga: warto, by mieszkańcy Legionowa wiedzieli, że numer Pańskiego telefonu jest objęty zakazem udostępniania przez Biuro Rady Miasta; dziwny to obyczaj jak na radnego miasta).
Ponieważ w dotychczasowej korespondencji ukrywa Pan swój adres zamieszkania (i za tym adres do doręczeń), telefon jest nieosiągalny a nas wiąże zawarta umowa, dlatego swoje oświadczenie o przystąpieniu do pracy doręczyłem dziś Panu, o godz. 10:00, za pośrednictwem Biurze Obsługi Rady Miasta i Kancelarii UM Legionowo, zostawiając Panu niezbędny czas na zapoznanie się z treścią pisma. Mniemam, że nowoczesny system obiegu dokumentów w Urzędzie Miasta Legionowo spełni swoje zadanie; przemiłe Panie z Biura Rady Miasta poinformowały mnie dziś rano, że wystarczy, abym złożył pismo w Kancelarii UM Legionowo, co uczyniłem.
Wskazuję, że brak Pańskiej odpowiedzi, reakcji, absencja chorobowa lub inne przyczyny braku Pańskiego stanowiska czy odpowiedzi na oświadczenie nie zmieniają treści zawartej pomiędzy nami umowy i jej wykonanie rodzi dla Pana oczywiste konsekwencje.
Na marginesie warto chyba dodać, że niniejsza sytuacja jasno pokaże mieszkańcom, czy dotrzymuje Pan składanych publicznie obietnic, w tym ofert pracy. Odpowiedzialność bowiem za słowo powinna panu, jako radnemu, przyświecać każdego dnia sprawowania mandatu a najbliższe dni będą testem Pańskiej wiarygodności jako radnego.
Marcin Mizgalski