Dodaj do ulubionych

Znalazłem portfel

23.03.13, 11:32
Na parkingu Biedronki ul. Sowińskiego znalazłem portfel. Bez dokumentów, są tam pieniądze. Portfel z zawartością oddałem kasjerce, ma przekazać kierowniczce.
Obserwuj wątek
    • misiek1974 Re: Znalazłem portfel 23.03.13, 11:45
      Ma przekazać kierowniczce :)
    • zdebeq Re: Znalazłem portfel 23.03.13, 11:46
      no nie wiem. Nie wydaje mi się, żeby to kierowniczka zgubiła:D
      • nielot_dodo Re: Znalazłem portfel 23.03.13, 12:03
        mądrale co mają na imię srale
        a komu miałem oddać??? w Biedronce nie ma szczekaczki to nawet ogłosić się nie dało.
        • zdebeq Re: Znalazłem portfel 23.03.13, 12:08
          Kartkę na drzwiach z numerem telefonu trzeba było powiesić, Panie Bystry.
          • nielot_dodo Re: Znalazłem portfel 23.03.13, 12:26
            A po co Ci mój telefon???

Post jest skierowany do właściciela zguby a nie do filozofów
            • zdebeq Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 14:32
              skoro właściciel portfela zgubił go w biedronce, to pewnie szukać go najpierw będzie tam, a nie na forum. poza tym rzeczywiście zamiast numeru telefonu powinien Pan wpisać iloraz inteligencji. Na pewno byłoby prościej zapamiętać i łatwiej się skontaktować
              • ralphie Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 15:11
                Zdebqu rzucaj kamieniami w sposób efektywny, a nie efektowny ;)
                • w.iwo Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 16:42
                  i tak oto gawiedź natłukła obywatelowi że niepotrzebnie wykazał się szlachetnością ;]

powieszenie nr telefonu na drzwiach supermarketu to z pewnością okazja do nieprzespanych nocy... ileż to bowiem obywateli naszego miasta zadzwoniłoby z imprezy szepcząc namiętnie do słuchawki, to... mojja kasa staryy daj adresss wpadam za chwilę ino wyżłopię trzy pifa...

• zchotomowa Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 17:22
                    Jaka tam gwiezdz?

To raptem jeden, co jeszcze nie zgubił portfela, więc wypisuje takie mądrości, bo dalej niż czubek własnego nosa nie widzi. Zgubi i zmadzrzeje a wtedy doceni bezinteresowna pomoc. My wszyscy mamy duży problem ze zrozumieniem, ze ludzie potrafią działać bezinteresownie, vide: jak pisze o jajkach, to pewnie je sprzedaje. Mam problem, żeby tu wstawić jakiś opisujący to przymiotnik tak, żeby nie obrazić nikogo, więc nie będę sie wyrażał :-)

Pozdrawiam,

Marcin
                  • nielot_dodo Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 19:22
                    w.iwo, bez wywieszania numeru, od sierpnia już dwa razy "sprzedawałem" mieszkanie 64m2 na Ursynowie, uwaga: za 120 tys. Telefon rozładowywał się co godzinę a milkł dopiero po 23 i tak przez tydzień. Wiesz, że wyłączyć nie mogę.
                    Doceniam dowcip "przyjaciół" bo takie ogłoszenie można wstawić w internecie za SMSa ale żeby samemu się prosić na drzwiach biedronki??? :-)
                  • zdebeq Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 20:29
                    A tak z innej beczki, to dlaczego niezabranie kasy z portfela sobie staje sie szlachetnością? Bo zawinięcie jej dla siebie jest przywłaszczeniem mienia w świetle prawa.
                    • zchotomowa Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 20:31
                      uprasza się o niekarmienie trolla, powinien dać sobie radę sam.

M
                      • zdebeq Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 20:42
                        Szczerze to irytują mnie także Pańskie wypowiedzi. Nie wiem czemu zakłada Pan, że ma wiecej i mądrzej do powiedzenia niż inni. Moje posty miały zauważyć, że prawdopodobnie określone działanie jako szlachetne nie będzie miało odzewu. Chciałbym przeczytać, że założyciel tego postu odnalazł właściciela portfela, ale jestem niestety jakoś przekonany, że ani uwaga do kierowniczki, ani posty na forum temu nie pomogą. Zaproponowałem rozwiązanie, dla którego szlachetność się skończyła, a wydaje mi się, że byłoby bardziej skuteczne.
                        Możecie powiesić mój numer telefonu. Jest wszędzie. Pokieruję sprawę dalej.
                        • zchotomowa Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 20:56
                          omijając łukiem Twoje uwagi poza tematem, powiem jedynie, że zaproponowane rozwiązanie jest przeciwskuteczne, a gdybyś przeczytał powyższe posty ze zrozumieniem, wiedziałbyś dlaczego.

M
                          • zdebeq Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 21:12
                            a właśnie przeczytałem, zrozumiałem i wiem dlaczego jest skuteczne, bo je wypróbowałem i było skuteczne.
                            Zgubiłem portfel z bardzo ważnymi dla mnie rzeczami i wiem jakie miałem problemy. I kiedyś tez znalazłem i właśnie dzięki zaproponowanemu przeze mnie rozwiązaniu trafił do prawowitego właściciela.
                            Z jednej strony zakładacie, że wszyscy to złodzieje i naciągacze, a z drugiej jednocześnie nieznajoma Pani kierowniczka jest wyłączona z tej grupy.
                            • zchotomowa Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 21:14
                              proste rozwiązanie: wpisz swój numer telefonu tutaj i po kłopocie, zdobędziesz doświadczenie.

M
                              • zdebeq Re: Znalazłem portfel 24.03.13, 21:19
                                ok. dobra jeden rympał.
                                można było zamiast numeru wpisać email, numer gg, etc. Powiesić kartkę na drzwiach. myślę, że miałoby większy sens.
                                Numer do mnie 606906605. jest wszędzie jak mówiłem.
                                numer telefonu to nie są dane osobowe.
                                Poza tym i już obok tego przekomarzania się. Czy pewnego rodzaju niemym przyzwoleniem jest walenie każdemu per TY, bo jakoś nigdy nie wiem czy nie strzelę fopa:D
                                • ralphie Re: Znalazłem portfel 25.03.13, 08:18
                                  No nie mogłem się powstrzymać, Zdebqu ;) Pozdrowionka :)
                                  Per Ty to tak ogólnie przyjęte, kiedyś chyba przez jakąś NETYKIETĘ.
                                  Zdebq, człowiek wybrał taką, a nie inną metodę i już. Nie mniej dzięki też i Tobie jest szansa, że potencjalny "zakręcony" odczyta to wiadomość i uda się do kierowniczki. Wątek wciąż jest na szczycie :)
                            • eislaw Re: Znalazłem portfel 25.03.13, 09:14
                              :) ja nie chwaląc się oddałam Panu zdebqu
                              bystra musiałam być wtedy niesłychanie, że ustaliłam właściciela
                              • basset2 Re: Znalazłem portfel 25.03.13, 10:04
                                ale zbeq ma po trosze racji ... bo wątpię że przez forum znajdzie właściciela portfela
                                może info na Biedronce znaleziono portfel do odbioru u kierownika Biedrony

dobra, biegnę do Biedrony ...:))
                                • eislaw Re: Znalazłem portfel 25.03.13, 13:09
                                  ależ ja się całkowicie zgadzam, nie oddałabym nikomu znaleziska chyba, że właścicielowi ostatecznie policji jeśli strasznie by pażył ;)
                                  • w.iwo Re: Znalazłem portfel 25.03.13, 21:44
                                    pogodzę Was ;)
                                    można dać numer telefonu kierowniczce z informacją o znalezisku... oczywiście nie mówimy jaki kolor ma portfel i ile gotówki znajduje się w znalezisku...

ps. Zdeb, super jutro zadzwonię ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka