Dodaj do ulubionych

Nowy Lidl - Legionowo

08.05.13, 16:22
Miejmy nadzieję ze już niedługo powstanie nowy sklep Lidl-a... właśnie został zakupiony teren pod sklep na granicy Legionowa i Jabłonny... więcej w "Gazecie Echo".
Obserwuj wątek
    • misiek1974 Re: Nowy Lidl - Legionowo 08.05.13, 21:36
      A z czego tu się cieszyć?
    • 3goust Re: Nowy Lidl - Legionowo 08.05.13, 21:39
      ale przez LIDL? mi się wydawało że przez Cerrefour ten prawdziwy, nie cerrefour expres czy cerrefour markiet.
      • mieszkanieczbloku Re: Nowy Lidl - Legionowo 09.05.13, 10:47
        3goust napisał:

> ale przez LIDL? mi się wydawało że przez Cerrefour ten prawdziwy, nie cerrefour
        > expres czy cerrefour markiet.
    • kurtkaznana Re: Nowy Lidl - Legionowo 09.05.13, 13:50
      Mnie cieszy ta wiadomość. Mam nadzieję, że będzie czysto i schludnie.
      Gdyby jeszcze oświecono nas delikatesami (PiP czy Alma) byłoby cudownie.
      • misiagumisia Re: Nowy Lidl - Legionowo 09.05.13, 15:24
        Mnie również cieszy ta wiadomość.
        • aga990 Re: Nowy Lidl - Legionowo 09.05.13, 15:34
          o to widzę, że wszyscy spotkamy się w Lidlu ;)
          • 3goust Re: Nowy Lidl - Legionowo 09.05.13, 20:34
            aga990 napisał(a):
            > o to widzę, że wszyscy spotkamy się w Lidlu ;)

Takie nieformalne spotkanie forumowiczów?
            to może jakieś karteczki przyczepmy byśmy się poznali;)
            • kka69 Re: Nowy Lidl - Legionowo 09.05.13, 21:53
              Mnie też cieszy większa konkurencja w branży.
              Ceny powinny spaść, też w sklepach osiedlowych.
      • kejt.h Re: Nowy Lidl - Legionowo 21.05.13, 20:54
        Alma by się przydała czasem potrzeba produktów z "wyższej " półki....
        • marek_ka_lwo Re: Nowy Lidl - Legionowo 21.05.13, 21:07
          albo Piotr i Paweł
    • ma.ania Re: Nowy Lidl - Legionowo 09.05.13, 22:36
      W końcu nie kolejna biedronka:)
      • kurtkaznana Re: Nowy Lidl - Legionowo 10.05.13, 09:02
        :) nie ma co narzekać na biedronkę
        ceny może nie są zniewalająco niskie, ale jest przyzwoicie czysto.
        Weźmy takie "globi" koszyki są tak brudne, że robi się nieprzyjemnie od razu po wejściu, podłogi, półki towary są brudne, często lepiące bądź zakurzone (patrz lizaki przy kasach). Fuj.
        Kaufland wypada najtaniej, ale ten jabłonowski również nie lśni czystością i porządkiem, ale już ten na piaskach jest ok.
        Oczywiście byłoby idealnie gdyby to wszystko nie niszczyło polskich kupców i producentów, ale kogo w dzisiejszych czasach stać, żeby płacić za litr mleka 3,20 skoro dokładnie to samo w Kauflandzie kosztuje 2,19... mnie już często nie stać nawet n zakupy na targowisku takie czasami mają zabójcze ceny (wczoraj gruszki po 10 zł za kg, napisane, że to polska konferencja strasznie drogo w porównaniu do owoców egzotycznych, które wymagają dalekiego transportu) choć w marketach zdarzają się kwiatki w "globi" 1 kg marchwi kosztuje 3,79! polska marchew w cenie egzotycznych bananów nie rozumiem :(
        • misiek1974 Re: Nowy Lidl - Legionowo 10.05.13, 09:15
          W Kauflandzie nie polecam kupowania garmażerki, frytek, które luzem leżą. Są to produkty powyjmowane z opakować po zakończonej dacie ważności.
          Mleko mleku nie równe. Kiedyś w Tesco sprzedawali 1l w kartonie po 1 zł gdzie w skupie mleko kosztowało 0,98 zł. Potym poznać jaka to jakość tego mleka.
          Jeśłi chodzi o Biedronkę to nie jest wcale taka tania. Tam jest inna gramatura produktów. Kupując produkt np 500g to po położeniu na wadze powinien ważyć 500g + waga opakowania a tak nie jest.
          • 3goust Re: Nowy Lidl - Legionowo 10.05.13, 09:40
            misiek1974 napisał:
            Tam jest inna gramatura
            > produktów. Kupując produkt np 500g to po położeniu na wadze powinien ważyć 500g
            > + waga opakowania a tak nie jest.

Niewiele osób po prostu zwraca uwagę na to co kupuje. Nie tylko w biedronce, ale także w tesco, auchonie, czy u kazi z zieleniaka coraz częściej towary posiadają wagę brutto, kiedyś faktycznie netto. Lecz nikt na to nie zwraca za bardzo uwagi. C-C była zawsze 2L w czteropaku, w biedronce piszę jak wół 1,9 L czy 1,8l w czteropaku a ludzie ładują do koszyka nie zwracając uwagi co tam pisze. I mówią tania... no to takie zaskoczenie będą mieli.
            Producenci wyrobów zmieniając wagę produktów tak naprawdę podnoszą cenę niezauważalnie.
            Przykład? Półkilowe PM [500 g]kosztuje 8 złotych... podnoszą do 10 zmniejsza się sprzedaż, wracają do 9 zeta za półkilowe opakowanie PM [480g] . Teraz według E. WEDEL pół-kilo waży 320g co jest dość ciekawe...czy oni wiedzą że słowo pół-kilo ma w sobie określoną wagę? Choć w programie UWAGA było że tona węgla ważyła 820 kg to pół kilo słodkości może ważyć 320g. Sprawdź pastę do zębów, ja pamiętam jak była 174g później długo zatrzymała się na 156g a dziś 124g i to w tej samej cenie co kiedyś byłą 156g oraz dla zmyłki w takim samym wielkościowo opakowaniu.
          • kurtkaznana Re: Nowy Lidl - Legionowo 10.05.13, 12:55
            No się rozumie ale ja pisałam o konkretnym mleku dokładnie tym samym Mlekowity 3,2, które w sklepiku osiedlowym czy społem kosztuje 3,20 i 2,89 a w Kauflandzie 2,19.
            Zgadzam się, że Biedronka nie jest tania "bezmarkowe" produkty w cenach markowych
            wątpliwej świeżości drób i ryby. Trzeba bardzo uważać :) ale często banany w promocji, sałaty tańsze. Jak jest promocja jest ok :)
            Jeśli chodzi o produkty stare a nawet śmierdzące prym wiedzie społem to przy rondzie przy husarskiej" mleko w foli o bardzo krótkim terminie przydatności to takie prawdziwe nie jest zwracane tylko zostawiane wysuwane na przód a świeże chowane z tyłu w ten sposób ciągle klienci kupują stare mleko, które się waży przy podgrzaniu :) problem nagminny
            kolejne absurdalne zachowanie dotyczy podrobów serca z kurczaka (towar szybkopsujący się) jest mieszany stary ze świeżym dzięki czemu śmierdzi stęchlizną całość, wątróbka i żołądki podobnie, ale panie zapewniają, że wszystko jest dzisiejsze :)
    • mieszkanieczbloku Najnowsze wiadomości: Lidl - Legionowo 12.06.13, 10:10
      Jest pozwolenie na budowę. :D

www.toiowo.eu/index.php/808-aktualnosci/2013/3131-tu-powstanie-lidl
      • misiek1974 Re: Najnowsze wiadomości: Lidl - Legionowo 12.06.13, 10:48
        mieszkanieczbloku napisał:

> Jest pozwolenie na budowę. :D

A z czego tu się cieszyć??? Szkoda, że nie powstaje, żaden zakład produkcyjny, który da większej ilości ludzi pracę.

Polska tylko marketami stoi.
        >
      • girlsjustwanttohavefun Re: Najnowsze wiadomości: Lidl - Legionowo 12.06.13, 12:56
        Mieszkańcy szeregowca przy królewskiej musza być zachwyceni.
        Odór resztek ze śmietników marketu, rozjeżdżona ulica, wzmożony ruch pod samymi oknami
        :(
        • jarexa Re: Najnowsze wiadomości: Lidl - Legionowo 12.06.13, 13:21
          Już wyburzają istniejący budynek więc jest szansa, że do końca roku będzie market.
          Ale czy jest się z czego cieszyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka