teleon 14.08.13, 14:19 tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,zamkna-modlinska-na-dlugi-weekend,95449.htmlT Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zchotomowa Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 16.08.13, 09:00 nie ma najmniejszych problemów, szybko, gładko, bez korka. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 16.08.13, 16:58 Po południu w kierunku Legionowa był mały korek, bo zwężenie jest tylko do jednego pasa, ale sprawnie się poruszało wszystko do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 22.08.13, 21:48 Znalazłem w sieci info, że w ten weekend też będzie remont na Modlińskiej: Kolejne frezowanie czeka też Modlińską. Stara i wyjątkowo nierówna nawierzchnia od ulicy Płochocińskiej do Kanału Żerańskiego, zostanie wymieniona na nową. ZDM zapewniaja, że drogowcy uporają się z pracą od 22.00 w piątek do 4.00 w poniedziałek. W związku z zamknięciem przejazdu kierowcy będą musieli skręcić w Płochocińską i dalej Marywilską, by dojechać do Trasy Toruńskiej albo wybrać podróż mostem Północnym i Wybrzeżem Gdyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 22.08.13, 22:01 Przedziwna sprawa. Wg mnie tam nawierzchnia jest dośc równa. Ja czekam na wyrównanie w okolicach Auchana. Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 22.08.13, 22:08 madziulec napisała: > Przedziwna sprawa. Wg mnie tam nawierzchnia jest dośc równa. Ja czekam na wyrów > nanie w okolicach Auchana. zgadza się, Cały odcinek od FSO do stacji hoteli robotniczych FSO to jest po prostu czekanie na problemy - w swoim samochodzie mam nietypowy rozstaw kół i nieco szersze opony i jeśli chcę jechać zgodnie z przepisami, to się kolebię z koleiny w koleinę. Jak chcę jechać bezpiecznie - nie ma sily, muszę jechać niesymetrycznie. I czy nikt nie czuje hopek przy Forcie Piontek, gdzie np autobusy muszą podrzucać pasażerów? Jasne, przeciski kanalizacyjne pod Modlińską miały być bezbolesne. I oczywiście wykonawca nie ponosi najmniejszej odpowiedzialności za leje w każdy "przeciskowym" miejscu. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 22.08.13, 22:19 Ja mam niestety to samo. Poprzedni samochód to normalne oponki i jakoś szło, tu mam szerokie opony i kicha, kolebię się strasznie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 22.08.13, 22:21 madziulec napisała: > Ja mam niestety to samo. Poprzedni samochód to normalne oponki i jakoś szło, tu > mam szerokie opony i kicha, kolebię się strasznie ;( ja bym się an Twoim miejscu nie przyznawał, jeszcze Ciebie tu zlinczują :) wystarczy, że mają na widelcu mnie :) pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 23.08.13, 00:13 Nie przejmuję się. Mam stareńkie autko ;) A to że ma szerokie opony.... cóż, nie moja wina, że poprzedni włąściciel je podrasował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 23.08.13, 13:36 Przy Forcie Piontek to już inna gmina jest , tam drogi nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
akjawah Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 23.08.13, 20:10 kka69 napisał: > Przy Forcie Piontek to już inna gmina jest , tam drogi nie zrobią. Bełkoczesz, Modlińska jest drogą krajową. Na całym odcinku warszawskim w zarządzie ZDM. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 23.08.13, 20:27 akjawah, z tego co znalazłem w sieci, to w znacznym stopniu remont Modlińskiej finansuje miasto , a nie GDDKiA . A możesz rozwinąć temat, co znaczy Twoje wyrażenie " bełkoczesz" ? Odpowiedz Link Zgłoś
akjawah Re: Zamknięcie ulicy Modlińskiej 23.08.13, 20:42 > Przy Forcie Piontek to już inna gmina jest , tam drogi nie zrobią. 1. Przy Forcie Piontek Modlińska leży na terenie DZIELNICY Białołęka. W Warszawie nie ma gmin od 2002 roku. 2. Modlińska jest drogą krajową, jest w zarządzie ZDM. Jak słusznie zauważyłeś, to miasto w znacznym stopniu ją finansuje. 3. Dzielnica Białołęka przy Forcie Piontek nie ma nic do ulicy Modlińskiej. Nie zajmuje się jej: odśnieżaniem/odznakowaniem/oświetleniem/remontami. Więc całe Twoje stwierdzenie: "Przy Forcie Piontek to już inna gmina jest , tam drogi nie zrobią. " nie ma żadnego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś