Dodaj do ulubionych

Nowe rondo

26.08.04, 12:57
Wczoraj wracalem sobie do domu wieczorem przez budowane rondo Parkowa/Jagiellonska. Akurat bylo swiezo po deszczu. I co widze - otoz drogowcy ukladali nowy asfalt. Prosto w bloto i kaluze. Wiem ze maja termin chyba do soboty ale dotychczas bylem przekonany ze nawierzchnie uklada sie tylko na suche podloze... Ciekawe czy taka fuszerka przetrzyma chociaz do zimy, o wiosnie nie wspominajac.
Obserwuj wątek
    • rotunda Re: Nowe rondo 28.08.04, 22:31
      A jak wygląda to rondo, tzn. jak jest duże i jaka ma wysepkę?
      • polokokt Re: Nowe rondo 29.08.04, 10:45
        Witam
        Rondo jest malutkie, jednopasmowe z plaska wysepka. Chyba po to ze jak autobus
        albo jakas ciezarowka sie nie zmiesci to zeby mogla przejechac przez srodek
        ronda (mowiac w lekkim uproszeczeniu). Rondo jest wielkosci np tego na ul.
        Husarskiej (tu przy targowisku miejskim, tam pomiedzy blokami).
        Pozdrawiam
        • sloggi Re: Nowe rondo 30.08.04, 21:54
          No i długo nie trzeba było czekać.
          Od dziś 801 zmieniło trasę, bo się autobusy nie mieszczą na rondzie.
          • kwitkows Re: Nowe rondo 31.08.04, 08:39
            No to pogratulowac niekompetencji bandy urzedasow od pana S. Nie wiem jaki kretyn zaprojektowal to rondo i jaki drugi zgodzil sie na jego wybudowanie. Ale to juz przeciez norma w naszym miescie od ostatnich wyborow. I nie wiem dlaczego mam takie glupie wrazenie, ze lepiej nie bedzie bo juz bylo...

A tu jakby ktos mial watpliwosci co do 801:
            news.ztm.waw.pl/singlenews.php?newsnr=775&lang=en&layout=def&category=2
            • zetkalg Re: Nowe rondo 08.09.04, 18:49
              hehe ja układałem ten nowy rozkład kasując 20% najmniej popularnych kursów, bo
              trasa się wydłuży o 20% więc ZTM zażądał kasy dodatkowej albo likwidacji
              kursów. Wybrałem te najmniej dokuczliwe: co drugi wieczorem w stronę Wawy i
              Większość tych które jadą puste rano z Zajezdni na Os Młodych
          • polokokt Re: Nowe rondo 31.08.04, 14:00
            Od razu jak zobaczylem to rondo to wlasnie pomyslalem o autobusie, jak On sie
            tam zmiesci, bo rondo wybitnie jest dla samochodow osobowych a nie pojazdu o
            dlugosci kilkunastu metrow. O ile jeszcze przejazdy na wprost nie sa jakis
            wielkim problemem, o tyle jakikolwiek skret w lewo to juz nielada wyzwanie dla
            kierowcy.
            Pozdrawiam
            • patriszia jak tramwaj 31.08.04, 15:15
              środkiem :)
    • kwitkows Re: Nowe rondo 08.09.04, 14:26
      Nasz "wspanialy" UM cos wymyslil z tym nieszczesnym 801. Ale to totalna prowizorka a nie rozwiazanie problemu:

www.legionowo.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=141
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka