magoda
05.09.04, 05:37
tak wybylam z Legionowa bardzo dawno ale ciagle jest to moje Miasto. Ukonczylam chyba wszystkie szkoly ktore wowczas istnialy w Legionowie. Choc od wielu lat nie mieszkam w Legionowie zawsze bede zwiazana z tym jak dla mnie cudownym miasteczkiem.Moje dzieci tez kochaja to miasto dzieki mnie. One spedzily tam swoje wspaniale dziecinstwo. Przyjezdzaly na wakacie i wolne dni od zajec szkolnych do babci i dziadka. Teraz moj syn robi doktorat na uniwersytecie Torontonskim i ma wiele wykladow. Corka jest malarka i na wiele kanadyjskich wystawach jest zapraszana i doceniana.Tak bardzo mnie ostatnio wzruszylo gdy moja corka pytana o pochodzenie odpowiedziala ze jest Polko a jej mama pochodzi z Legionowa.Kochani ktorzy pochodzicie z Legionowa albo ciagle tam trwacie odezwijcie sie.
Ja jestem urodzona i nawet w tym czasie ukonczylam wszystkie mozliwe szkoly w Legionowie. Po paru latach nieobecnosci w tym miescie przyjechalam tam wieczorem autobusem i po prostu zabladzilam. Pytam spotkanych ludzi o ulice Sobieskiego i slysze odpowiedz no wie pani ludzi z poza Legionowa i nie tubylcy nigdy nie znaja tej ulicy . My jestesmy z Lodzi ale ma pani szczesneie bo tam mieszkamy i zaprowadzimy pania tam. a ja sie przeciez urodzilam przy Sobieskiego i 22lata tam mieszkalam Nie Legionowo to juz nie to Legionowo ale ciagle kochane. Pozdrawiam wszystkich po czterdsiestce i po piedziesiatce badzcie zawsze mlodzi jak ja i wierzcie mi ze z Legionowa wychodzo aspaniali ludzie i ich potomkowie. magoda