Dodaj do ulubionych

"Moje Legionowo"...

19.02.15, 22:56
I same znajome nazwiska..

Iwona WYmazał - już nie Powiatowa i nie Legio24 (wróble ćwierkają, że kasy nie dostała..)
Anna SZwarczewska...

A skłąd robi Grey - ci od Powiatowej.

Mam wrażenie, że nasze miasto to jedna wielka klika. I że ciągle dobrze siedzieć władzy w kieszeni i nie podskakiwać. Wtedy się zjada z korytka i jest się ustawionym
Obserwuj wątek
    • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 20.02.15, 09:56
      madziulec napisała:

> Mam wrażenie, że nasze miasto to jedna wielka klika. I że ciągle dobrze siedzie
      > ć władzy w kieszeni i nie podskakiwać. Wtedy się zjada z korytka i jest się ust
      > awionym

A po wyniku ostatnich wyborów widać że większości mieszkańców to pasuje.
      • ralphie Re: "Moje Legionowo"... 20.02.15, 11:51
        prawdziwy_jankiel napisał:

> A po wyniku ostatnich wyborów widać że większości mieszkańców to pasuje.

Mieszkańców? Co 4 to urzędnik, frekwencja 35%...

> madziulec napisała:

> Mam wrażenie, że nasze miasto to jedna wielka klika. I że ciągle dobrze s
        > iedzie
        > ć władzy w kieszeni i nie podskakiwać. Wtedy się zjada z korytka i jest s
        > ię ust
        > awionym

Stare przysłowie pszczół powiada: "Miej wroga swego, jak najbliżej siebie" ;) :P
        • zchotomowa [...] 20.02.15, 12:35
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 20.02.15, 12:41
          ralphie napisał:

> Mieszkańców? Co 4 to urzędnik, frekwencja 35%...

Zgadza się no ale skoro pozostałe 65% nie bujneło dupy z fotela to znaczy się chyba że wszystko im pasuje :)
          • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 20.02.15, 22:56

> Zgadza się no ale skoro pozostałe 65% nie bujneło dupy z fotela to znaczy się c
            > hyba że wszystko im pasuje :)

Czy zauważyliście, że tak się porobiło, że teraz adminem jest pracownik Smoga?
            I mamy oto sytuację, gdzie nieprzychylny post został przez moderatora wycięty...

Iwona, tyle się znamy i takie numery? Roman pochwali?

:) Marcin
            • madziulec Re: "Moje Legionowo"... 21.02.15, 00:05
              Cóż.
              Zwykle był konflikt interesów - pracownik lokalnej gazety, a nastepnie portalu był moderatorem forum.
              Jakoś nikomu to nei przeszkadzało.
              Teraz na garnuszku u Prezidą.
            • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 21.02.15, 10:02
              zchotomowa napisał(a):

> Czy zauważyliście, że tak się porobiło, że teraz adminem jest pracownik Smoga?
              > I mamy oto sytuację, gdzie nieprzychylny post został przez moderatora wycięty..

Czyli wychodzi na to że adminami są teraz psychomaszyna który nie neguje tego że korzysta też z nicku cyberwolf (nie wiem po co dwa nicki chyba tylko po to żeby samego siebie poklepać po plecach) oraz w.iwo która teraz będzie pisać dla urzędu miasta a który to urząd bywa czasami krytykowany na forum. No to się porobiło. jakby to powiedziały internety "...Taka sytuacja..."
    • zdebeq Re: "Moje Legionowo"... 24.02.15, 21:02
      moje nie znikają. może spróbujcie jeszcze raz:D
      • madziulec Re: "Moje Legionowo"... 24.02.15, 21:51
        Jakos Ty nie punktujesz w nowej gazecie ;)
        Inny weterynarz się wypowiada ;)
        • zdebeq Re: "Moje Legionowo"... 24.02.15, 22:57
          Niestety nie jestem w stanie się rozćwiartować. A nowa gazieta to?
          • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 24.02.15, 23:28
            w punktach:

a) Elegancją przypomina Miejscowego Żołnierza Wolności (co to teraz jest własnością KZB, czyli UM Legionowo, bo Derechtor za pińć zeta teraz zajęty karierą biblioteczną a nie "mediami").

b) Treścią przypomina typową samorządową tubę (czyli dużo romka; godny sukcesor periodyku robionego przez nieodżałowaną Annę Szczepłek, która ponoć wybrała drogę dalszej kariery poza strukturami magistratu).

c) Składem redakcji nieco przypomina Legio24, poziomem zdjęć To i Owo

d) Składem technicznym - Gazetę Powiatową (agencja Grey rządzi, już samo to połączenie jest niewłaściwe, ale co ja się tam znam, wiadomo, że skład Wyborczej, Rzepy i Gazety Prawnej robi ten sam podmiot, prawda?).

Dużo czasu minie, zanim tytuł zdobędzie jakąkolwiek wiarygodność (jeśli kiedykolwiek).
            Do tej chwili sugerowałbym zmianę tytułu na "Mój Frankenstein". A na jednynkę wstawić wypadek, najlepiej krwawy. Przynajmniej będzie schodzić w kiosku.

wiem, wiem - wyzłośliwiam się, ale samorząd, który skillował praktycznie wszystkie lokalne gazety (ostatnia linia obrony właśnie jest w połowie publikacji Tryptyku o Świętym Janie). Więc dupa blada - niezależne media odparowały z Legionowa tak szybko, jak miejsca pracy dla pięćdziesięciolatków.
            I nikomu to nie przeszkadza, wiadomo, większość milczy.

pozdrawiam,

Marcin

PS. dziś idziemy na rekord: aqicn.org/city/poland/mazowieckie/legionowo/zegrzynska/
            • i.blotny Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 00:44
              Właśnie, dzisiaj to bardzo czuć. Jak wróciłem do domu to koszulę miałem prześmiardniętą dymem jakbym cały wieczór w wędzarni spędził.
              • mieszkanieczbloku Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 09:55
                i.blotny napisał(a):

> Właśnie, dzisiaj to bardzo czuć. Jak wróciłem do domu to koszulę miałem prześmiardniętą dymem jakbym cały wieczór w wędzarni spędził.
        • b4rt76 Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 10:03
          Moje posty nieprzychylne p. Iwonie (w.iwo) zniknęły tak po prostu...
          Pisałem o tym, że Putin ma swoje radio Hobby z Legionowa a prezidę smogu ma swojego admina na gazeta.p, z legionowa..
          Posty usunięto. A niie łamały regulaminu forum (sic!)
          Na szczęście mam printscreeny i przy odrobinie dobrej woli i mojej determinacji pani Iwona będzie mogła moderować jedynie posty swoich najbliższych :)
          Czego sobie i Wam życzę :)
          • w.iwo Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 11:11
            Szanowni Państwo
            Ponieważ powyższe posty coraz bardziej naruszają mój wizerunek, śpieszę donieść iż wątek w którym na samym początku jest wymienione moje nazwisko nie jest przeze mnie moderowany.

Ten zwyczaj istnieje od dawna. Jeśli mamy do czynienia z atakiem personalnym, unikamy ingerencji w tok dyskusji. Prośba by kontaktować się w tej sprawie z drugim moderatorem została zignorowana. Proszę o uaktywnienie maili - z kim i gdzie ma pisać moderator?

Proszę też o powstrzymanie się od ataków personalnych. Jeśli ktoś z Państwa na jakiekolwiek dowody na moją nierzetelność, proszę o kontakt z administracją. Przypominam o regulaminie i o tym, że na forum nie dyskutujemy o korespondencji z forumowiczami. Zapraszam do kontaktu mailowego, zgodnie z napisem na górze forum.

ps. Dla informacji: post pisany podczas krótkiej przerwy w pracy, z prywatnego konta i łącza przez prywatny telefon...
            • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 12:17
              w.iwo napisała:

> Szanowni Państwo
              > Ponieważ powyższe posty coraz bardziej naruszają mój wizerunek, śpieszę donieść
              > iż wątek w którym na samym początku jest wymienione moje nazwisko nie jest prz
              > eze mnie moderowany.
              >
              > Ten zwyczaj istnieje od dawna. Jeśli mamy do czynienia z atakiem personalnym, u
              > nikamy ingerencji w tok dyskusji. Prośba by kontaktować się w tej sprawie z dru
              > gim moderatorem została zignorowana. Proszę o uaktywnienie maili - z kim i g
              > dzie ma pisać moderator?
              >

> Proszę też o powstrzymanie się od ataków personalnych. Jeśli ktoś z Państwa na
              > jakiekolwiek dowody na moją nierzetelność, proszę o kontakt z administracją. Pr
              > zypominam o regulaminie i o tym, że na forum nie dyskutujemy o korespondencji z
              > forumowiczami. Zapraszam do kontaktu mailowego, zgodnie z napisem na górze for
              > um.

Mój wpis o... usuwaniu wpisów zniknął mimo że nie naruszał wizerunku żadnego z forumowiczów.
              • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 13:47

> Mój wpis o... usuwaniu wpisów zniknął mimo że nie naruszał wizerunku żadnego z
                > forumowiczów.

mój post został usunięty bez podania przyczyny a kontakty z moderatorem nie przyniosły odpowiedzi "dlaczego?". W tym sensie nie wiem, gdzie tu jest "naruszenie wizerunku". Myślę że nam, uczestnikom, zwyczajnie należy się odpowiedź kto i dlaczego kasuje nasze posty?

pozdrawiam,

Marcin
                • madziulec KOrespondencja z moderatorami... 25.02.15, 13:57
                  Tym razem nie koresponduję, przyznaję.
                  Parę razy próbowałam. Wybaczcie, ale moje odczucie jest takie, że poziom odpowiedzi lub też czesto w ogóle ich brak (też mam taki przypadek) urągają temu, czego podjęli się moderatorzy.
                  • zdebeq Re: KOrespondencja z moderatorami... 25.02.15, 14:28
                    no i co teraz?
                    Kurcze ja to mam prawdziwe życie, ale reszta to nie wiem czy sobie da radę.:D
                    • madziulec Re: KOrespondencja z moderatorami... 25.02.15, 14:51
                      Znasz dobrego psychoterapeutę ?? :P
            • psychomaszyna Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 18:19
              Wyjaśnienia i cytaty z netykiety oraz z regulaminu poszły mailem, ale odbiło, bo zainteresowani nie mają maila na gazeta.pl
              O zasadach moderacji nie dyskutujemy publicznie na forum, do tego jest mail, albo forum "O moderacji".
              Howgh.
              • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 22:28
                psychomaszyna napisał:

> Wyjaśnienia i cytaty z netykiety oraz z regulaminu poszły mailem, ale odbiło, b
                > o zainteresowani nie mają maila na gazeta.pl

psycho,

nie ma takiego obowiązku przy rejestracji na Forum Gazeta.pl. Nie mam z tym problemu, chętnie usłyszę publicznie które z was kasuje posty i z jakiego powodu. To kolejny raz, gdy podejmujesz arbitralne decyzje, bez najmniejszej konsultacji z drugim moderatorem lub nami - pełnoprawnymi uczestnikami. Przypomnę, że po ostatniej awanturze zobowiązywałeś się, że nie będziesz dotykał m.in. moich postów, bo udowodniliśmy ci, że nie jesteś obiektywny.

skoro podejmujesz takie decyzje (kasowanie postów), chcemy jawności kryteriów, bo wątki reklamowe jakoś ci nie przeszkadzają a dziwnie interesują cie posty paru osób, które otwarcie przyznają, że piszą krytycznie o moderatorach. Jesteście poza oceną? Nie wydaje mi się. Chcemy jawności, bo twoja uznaniowość podważa twoją rolę.

karta - stół,

Marcin
                • zdebeq Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 23:45
                  no właśnie, a jak nie, to będziemy pisać z capslokiem
                  • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 25.02.15, 23:47
                    zdebeq napisał:

> no właśnie, a jak nie, to będziemy pisać z capslokiem

albo z tą, no... z SZYDERĄ! :)

M
                    • e-legionowo Re: "Moje Legionowo"... 26.02.15, 09:17
                      Ostatnio mało aktywny na forum ale czasem czytuję.
                      Nie ukrywam bo i po co, że znam Iwo. Nie spodziewam się po niej zagrywek w stylu kasowanie niewygodnych postów, ma spory dystans do siebie i rozróżnia pracę od życia prywatnego w przeciwieństwie do niektórych forumowiczów.
                      Z własnych wcześniejszych doświadczeń moderacyjnych wiem że moderatorzy różnie funkcjonują ale administracja która nadzoruje prace moderatora jest dość skuteczna i bezstronna jeśli chodzi o pracę moderatorów. Więc prosta kwestia, jeśli są zarzuty do moderatorów to trzeba pisać do administratora, jeśli zarzuty się potwierdzą a będzie to nagminne jest możliwa zmiana moderatora.
                      Tylko trzeba napisać a nie bić pianę pod publiczkę.

P.
                      • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 26.02.15, 10:26
                        e-legionowo napisał:

> Ostatnio mało aktywny na forum ale czasem czytuję.
                        > Nie ukrywam bo i po co, że znam Iwo. Nie spodziewam się po niej zagrywek w styl
                        > u kasowanie niewygodnych postów, ma spory dystans do siebie i rozróżnia pracę o
                        > d życia prywatnego w przeciwieństwie do niektórych forumowiczów.
                        > Z własnych wcześniejszych doświadczeń moderacyjnych wiem że moderatorzy różnie
                        > funkcjonują ale administracja która nadzoruje prace moderatora jest dość skutec
                        > zna i bezstronna jeśli chodzi o pracę moderatorów. Więc prosta kwestia, jeśli s
                        > ą zarzuty do moderatorów to trzeba pisać do administratora, jeśli zarzuty się p
                        > otwierdzą a będzie to nagminne jest możliwa zmiana moderatora.
                        > Tylko trzeba napisać a nie bić pianę pod publiczkę.
                        >
                        > P.

Dziękuję za info, rozpatrzę taką możliwość.
                        Jednak jeszcze poczekam na moją odpowiedź, psycho moja poczta jest aktywna :)
                        • zchotomowa [...] 01.03.15, 18:27
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 01.03.15, 22:24

> Jednak jeszcze poczekam na moją odpowiedź, psycho moja poczta jest aktywna :)

najnowszy post ta sama osoba kasuje nawet bez śladu :)

pozdrawiam,

Marcin
                          • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 02.03.15, 01:23
                            zchotomowa napisał(a):

> najnowszy post ta sama osoba kasuje nawet bez śladu :)

CUD! :)

teraz jest już ślad, że skasował :)

Marcin
                            • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 02.03.15, 09:55
                              zchotomowa napisał(a):

> zchotomowa napisał(a):
                              >
                              > CUD! :)
                              >
                              > teraz jest już ślad, że skasował :)
                              >
                              > Marcin

Moje znikają bez śladu, a tłumaczenie strasznie słabiutkie.
                              • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 05.03.15, 13:13
                                Panie moderatorze w skrzynce jest kilka wiadomości które czekają na odpowiedź :)
                                • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 05.03.15, 19:56

> Panie moderatorze w skrzynce jest kilka wiadomości które czekają na odpowiedź :
                                  > )

chłop nie ma czasu, cały poświęca na pisanie wyjaśnień dla Adminów Agory ')

pozdrawiam,

Marcin
                                  • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 05.03.15, 20:45
                                    Czyli mam rozumieć że ktoś zgłosił sprawę? Ja jeszcze czekam na rzeczową odpowiedź a potem zastanowię się co z tym fantem zrobić, bo jak na razie to tłumaczenie cieniutkie.

P.S. nie cytuję gdyż nie chcę dawać pretekstu do kasowania kolejnych postów.

Ja również pozdrawiam.
                                    • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 10.03.15, 10:04
                                      Witam panie moderatorze, od 4 dni w skrzynce czeka na pana kilka wiadomości. I bardzo bym prosił aby tym razem były to konkretne odpowiedzi a nie odpowiedź na połowę pytania.
                                      • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 10.03.15, 22:30

> Witam panie moderatorze, od 4 dni w skrzynce czeka na pana kilka wiadomości. I
                                        > bardzo bym prosił aby tym razem były to konkretne odpowiedzi a nie odpowiedź na
                                        > połowę pytania.

Ty się Jankielu czepiasz,

Ty się ciesz, że cie nie skasował do imentu, takiego to mamy "opiekuna" :)

pozdrawiam,

Marcin
                                        • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 11.03.15, 10:07
                                          Ostrożnie z cytatami Marcinie bo także możesz zostać "ogarnięty" przez naszego modo. A ja jak na razie 5 dni czekam na odpowiedź na ostatni list gdzie kolejny raz zapytałem czemu usunięto moje wpisy, bo w odpowiedziach na poprzednie 5 listów było jakieś mydlenie oczu i przytaczanie punktów regulaminu które nie dotyczą moich pytań. Chyba trzeba będzie zapytać się adminów.
                                          • zdebeq Re: "Moje Legionowo"... 11.03.15, 19:40
                                            Chyba trzeba będzie zapytać się adminów.

Zapytać (i tu biernik kogo?co?). powinno być zapytać adminów, a nie zapytać się (czyt. siebie) adminów.
                                            • prawdziwy_jankiel Re: "Moje Legionowo"... 12.03.15, 09:22
                                              zdebeq napisał:

> Zapytać (i tu biernik kogo?co?). powinno być zapytać adminów, a nie zapytać się
                                              > (czyt. siebie) adminów.
                                              >

Punkt dla ciebie :)

Z gramatyki miałem dwóje ale za to z ortografii piątki więc jakoś przelatywałem z klasy do klasy :)
                • 3goust Re: "Moje Legionowo"... 26.02.15, 18:06
                  zchotomowa napisał(a):
                  > skoro podejmujesz takie decyzje (kasowanie postów), chcemy jawności kryteriów,
                  > bo wątki reklamowe jakoś ci nie przeszkadzają a dziwnie interesują cie posty pa
                  > ru osób, które otwarcie przyznają, że piszą krytycznie o moderatorach.\

Na jednym forum napisał byś krytycznie na moderatora dostał byś ban globalny z kasacją konta :X Dziwne że tu tego nie robią.... może za mało osób pisze wiec tym aktywnym pobłażają
                  • zchotomowa Re: "Moje Legionowo"... 26.02.15, 19:50
                    Dobrze, ze wybatożyć nie chcą :-)

Lokalne media już zabite, teraz czas "wyczyścić" lokalny internet. Dzis zaczęli od wątków zanieczyszczenia środowiska; to podobno też szkodzi wizerunkowi samorządu :-)
                    ale jest postęp - moderator tym razem skorzystał z mojego adresu e-mail. WOW :-)

Pozdrawiam,

Marcin

PS. Goust, dzis widziałem na obwodnicy tablice z czujnikiem radarowym. Mrygają non-stop. Naród mija je z prędkością 120.
                    • mileg Re: "Moje Legionowo"... 26.02.15, 22:38
                      a ja jednak od jakiegoś czasu tam zwalniam, może nie do wymaganej 50, ale jednak znacznie;
                      cóż, często mijam grób młodziutkiej kobiety, który mi przypomina, że nie warto ryzykować
                    • polokokt Re: "Moje Legionowo"... 27.02.15, 00:21
                      A właśnie co do obwodnicy...
                      Ostatnio zaciekawiła mnie ta"zatoczka-poletko" z którego korzysta policja, tuż przy zjeździe od strony Legionowa. Niby w barierkach energochłonnych jest wjazd, ale... całość odgrodzona jest linią ciągłą. W dodatku, stoi znak "zakaz wjazdu" z dopiskiem że nie dotyczy Policji i ITD.

I teraz sytuacja teoretyczna, zatrzymuje nas Policja i zaprasza na to poletko. Można wjechać czy nie, zgodnie z prawem?
          • tomjani Re: "Moje Legionowo"... 10.03.15, 10:56
            b4rt76 napisał:

> Pisałem o tym, że Putin ma swoje radio Hobby z Legionowa

A ja latem minionego słuchając koło Euzebii radia zainstalowanego na "Leśnym Dziadku" zachodziłem w głowę jak niesamowite warunki propagacyjne musiały się trafić, że pływając po Zalewie Zegrzyńskim odbieram na UKF (i to w znakomitej jakości!) stację która jak to propagandowa treść wskazywała - powinna znajdować się gdzieś w Brześciu lub Grodnie. Bo Radio Olsztyn (raczej to nadające z Olsztyna a nie z Giżycka) sporadycznie udawało się słabiutko odbierać, zwłaszcza gdy Euzebia osłabiała nieco przeszkadzający sygnał Radia Kolor. A tu taki ZONK - agentura zbrodniczego reżimu niemal na rogatkach stolicy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka