buzzcock 15.09.04, 14:30 Podobno od jutra ma zaczac jezdzic L-BUS na nowej linii, Kolejowa przez Przystanek i Chotomow do Warszawy. Zna ktos szczegoly jakies? Podobno na Przystanku wrzucali rozklad do skrzynek, do mnie nie dotarli :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buzzcock Re: Nowa linia L-BUS? 15.09.04, 14:33 znalazlem na legionowo.pl takie info: W Legionowie powstała nowa linia autobusowa L-BUS ROZKŁAD TRASY: Legionowo Kolejowa - Legionowo Przystanek PKP - Targowa - Al.Legionów - Al. Sybiraków - Nowy Bukowiec - Józefów - Kąty Węgierskie - Domy Towarowe Centrum natomiast w pogloskach byla jazda przez Chotomow, wiec nie wiem o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Nowa linia L-BUS? 15.09.04, 14:40 Oj, niedobrze....... Zatkaja jedyny przejazd jeszcze w miare ok... Ten przez Zegrzynska a potem Modlinska jest juz zakorczony maksymalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
patriszia dobra dobra 15.09.04, 15:57 ale pomyśl o tych jeżdżących autobusami, samochodzikiem można sobie bzyknąć, a autobusem na każdym przystanku si staje i jedzie się przepisowe 50 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: dobra dobra 15.09.04, 16:47 No super si ejezdzi samochodzikiem... Lece cale 40 km/h.... I dodatkowo na oszolomow musze uwazac, ale wyjscia nie mam, bo musze odwozic Juniora do babci, wiec autobusem nijak by nie dalo rady... Odpowiedz Link Zgłoś
buzzcock Re: Nowa linia L-BUS? 15.09.04, 19:25 nie zatkaja - z duzej chmury maly deszcz. maja 9 kursow dziennie. zobaczymy, moze przynajmniej korki omine jak sie na pociag spoznie Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Nowa linia L-BUS? 17.09.04, 18:27 chyba to musi byc jakis krótki Tabor, przecież Wrzosowa, Piaskowa, Kolejowa az tak szerokie nie są a i na razie klientów az tak duzo nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Nowa linia L-BUS - jechalam 21.09.04, 20:53 allo, wsiadłam dziś testowo do tego nowego L-Busa. trochę mi się żal zrobiło smutnego pana kierowcy i stwierdziłam, że stestuję nową linię. na szczęście dosiadło się jeszcze parę osób, bo za moje 3.50 pan by na chleb nie zarobił. ruszyliśmy z centrum o 18.25. trasa biegła normalnie, standardowo wbiliśmy się w korek na zjeździe z Gdańskiego etc. zaczęło się weselej, kiedy autobek skręcił w Płochocińską (czy jak jej tam, przy wiadukcie w rejonie Żerania). dwóch pijanych i niezwykle towarzyskich panów zaczęło poddawać w wątpliwość szanse dotarcia do Legionowa, jeden nawet próbował wysiadać, czym nieco wściekł kierowcę. potem panowie zwrócili się ku współpasażerom, próbując wdać się w dyskusję na tematy różne, z lepszym lub gorszym skutkiem. autobek jechał przez las, jechał, jechał, droga dłużyła się niemiłosiernie (chyba, że ktoś doceniał wyrafinowane dowcipy słowne panów). potem autobek wyjechał ze Stróżańskiej, skręcił w stronę CSp i osiedla, skręcił w osiedle, pokręcił się trochę jakoś dziwnie i wyjechał koło cmentarza, a dalej śmignął Targową i Kolejową. ogółem - jechał tyle samo czasu, co transiak, zapchany znacznie mniej, można się było dowolnie przesiadać od towarzyskich panów. mnie tam się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
patriszia Re: Nowa linia L-BUS? 22.09.04, 10:12 poproszę powoli duzymi literami bo się chyba dopiero teraz obudziłam, L-bus jeździ teraz na dwóch liniach na tej co jeździł i na tej nowej czy tylko na nowej? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Nowa linia L-BUS? 22.09.04, 10:48 L-bus jezdzi na dwoch trasach: Centrum-Jabłonna-os Młodych Centrum-Rembelszczyzna-Piaski-Chotomów (kolejowa) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Nowa linia L-BUS? 22.09.04, 11:21 Ja zauwazylam, ze powiesili nawet swoje logo na przystankach u nas na osiedlu ;- ) Gdyby nie Junior na serio rozwazalabym mozliwosc przesiadniecia sie na autobusik ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Nowa linia L-BUS? 22.09.04, 11:23 Swoja droga szkoda, ze na stronie www.legionowo.pl nic w ogole nie wspomniano o tym przedsiewzieciu.... Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Nowa linia L-BUS? 22.09.04, 13:21 Wrecz przeciwnie: www.legionowo.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=148 Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Nowa linia L-BUS? 22.09.04, 15:42 No to zwracam honor i przepraszam, cosik widac slepawa sie na starosc robie.... Odpowiedz Link Zgłoś