korwin3 02.04.05, 22:54 Zostaliśmy sami. Odszedł do Pana największy z rodu Polaków. Nie zapomnijmy Jego słów! Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie a światłość wiekuista niechaj mu świeci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 02.04.05, 22:57 Już żeś z Łojcym Bogym Łotwar Pyjter wrota Dobrze mosz za progym Bo wiodła Cie cnota Pasoł żeś baranki Tako jako umioł Dnie noce poranki Zdo sie - świat zrozumioł. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 03.04.05, 11:17 iycie to - pomarł poeta Toż rymym ślintać se godzi Łostatni jo wierszokleta Dyć dusza durś płaczka rodzi I gańbić se tym niy byda Ni tropić zaś nożyczkami Chca - bestoż tukej z niom ida Wybeczeć tymi rymami Mie niy trza kiru żałoby Chorongwi tysiyncy mszy Bele to szkryfnońć tu szło by Papiyż z Ponboczkym - Łon wiy Coby se tropić - niy pedzioł Spokojnie poszoł do Boga Dyć wiyncy łod nos już wiedzioł Za to dać gowa tyż moga Rym niychej świyczkom jest życia Ło kerym szkryfloł do końca Choć niyporadnie go klyca Zdo mi sie - ździybko w niym słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 03.04.05, 11:56 dobra, dajcie spokój temu dobremu człowiekowi, umarł, trudno,zasługuje na szacuenk, nie róbmy histerii narodowej. życie toczy się dalej, będzie nowy papież.Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 03.04.05, 15:42 zetkalg napisał: > dobra, dajcie spokój temu dobremu człowiekowi, umarł, trudno,zasługuje na > szacuenk, nie róbmy histerii narodowej. życie toczy się dalej, będzie nowy > papież.Pozdrówki kurcze musze Ci przyznac pierwszy raz racje, w pelni sie z Toba zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 03.04.05, 15:52 wielki szacunek dla Welkiego Czlowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 03.04.05, 20:50 zgadzam sie to co sie dzieje w TV poprostu mnie przeraza... Dla mnie to tez Wielki Czlowiek, przypuszczam nawet ze byc moze najwiekszy jaki zyl za mojego zywota (a szansa ze jeszcze w moim zyciu uslysze o kims takim jest mizerna). Wiele z tych rzeczy o ktorych pisal i mowil zrozumie pewnie za iles lat. Ale niestety karawana jedzie dalej:( Dziennikarze moim zdaniem ostro przeginaja, w ogole telewizja przegina. A juz szczytem dla mnie bylo jak w piatek na wszystkich kanalach podsumowywali pontyfikat gdy Ojciec Świety jeszcze żył... Wiec mamy Go w sercach, pamietamy o tym co nam mowil i jestem pewien ze niechcialby zebysmy po Nim rozpaczali, przeciez przeszedl podobno na ta lepsza strone zycia.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 06.04.05, 15:50 ważne, zeby jak najwiecej z jego nauk pozostalo, a Papież napewno nie chcialby takiego medialnego rozglosu [`] Odpowiedz Link Zgłoś
korwin3 Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 06.04.05, 21:24 Ojciec Święty od dawna żył za pan brat z mediami. Zawsze wykorzystywał je do ewangelizacji. To co się teraz dzieje na świecie i w mediach też to Jego dzieło. Jesteśmy świadkami cudu - cały świat patrzy na Watykan, wszystkie media są skierowane w tą stronę, miliony ludzi jadą na pogrzeb przez nikogo nie zmuszani, inni e-mailami i sms-ami umawiają się na białe marsze i msze, kibole się godzą, ludzie wszędzie się modlą. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 03.04.05, 16:15 Boże Miłosierny Skończoł żeś Mu mynka Nojpiyrszy z nos wierny Już we Twojich rynkach Bestoż - Alleluja! Rymym Cie pochwola W żolu radość czuja Niych jest wola Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 04.04.05, 16:58 nigdy od czasow rejestracji NSZZ "Solidarnosc" nie pisano w amerykanskich dziennikach zarowno centralnych jak lokalnych tyle o Polaku,Polakach i Polsce. calostronnicowe artykuly...kalendarium zycia Jana Pawla...pierwsza ocena pontyfikatu i zdjecia..piekne zdjecia z Warszawy, Krakowa, Wadowic, Czestochowy i innych miejsc, ktore lubil papiez.a wczoraj w St.Marguerite's Catholic Church w Lawrenceville niedaleko Atlanty, ktory jest mi najblizszy spotkala sie jak zwykle miejscowa Polonia. tylko ludzie byli smutniejsi niz zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 06.04.05, 15:52 to samo we francji..bylem tam na chwile w weekend i tam mnie zastala smutna Wiadomosc. Tyle ile sie pisalo w gazetach o Polsce i Polakach a Walesa ..oj ile jego zdjec bylo. Ale wydaje mi sie, ze akurat nasze media ciut przesadzaja Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 04.04.05, 22:29 Zapewne bedzie tak, ze wiekszosc za kilkanascie dni zapomni, ze bedzie zyla dalej wlasnym rytmem. Ale jesli chociaz czastka, nawet niewielka bedzie sie starala zyc zgodnie z Jego naukami majac w pamieci ogromna Milosc, jaka emanowala z Ojca Swietego- to Jego zycie, Jego poswiecenie i Wiara nie pojda na marne. Tak mysle... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 05.04.05, 01:35 w radiu Wawa jest promowana akcja rozswietlenie ulic Jana Pawła II w czwartek wieczorem. Chodzi o zapalenie zniczy wzdłuz ulic w kazdym miescie gdzie istnieje taka ulica. Moze by to rozszerzyc o legionowski park Jego imienia? Niezaleznie czy chce sie go pamietac jako Wielkiego Czlowieka i Polaka, czy jako Papieża czy z całkiem odmiennych pobudek to postawienie jednego znicza nie powinno byc odebrane jako fałszywa demonstracja wiary, a poprostu jako pamiec na która On zasługuje. Jakie macie zdanie o tej akcji? Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 05.04.05, 09:53 Myślę, że to bardzo dobra idea.... Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 06.04.05, 08:38 pomysł jest bardzo dobry i będzie to kolejna okazja do pojednania ludzi (tutaj ludzi legionowa) o jakie apelował Ojciec... zatem do dzieła!! Odpowiedz Link Zgłoś
aretah Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 06.04.05, 09:15 TYlko trzeba chyba ustalic jakieś konkrety. Godzina na przykład, no i jak powiadomić innych? NIe wszyscy wchodzą na to forum Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 06.04.05, 18:44 aretah napisała: > TYlko trzeba chyba ustalic jakieś konkrety. Godzina na przykład, no i jak > powiadomić innych? NIe wszyscy wchodzą na to forum biorac pod uwage legionowo.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=324 troche to "pociachalem" pod katem czwartku i wychodzi mi ze najbardziej optymalnym czasem są okolice godz 20.00tej, dlatego ze: 1. po zapaleniu zniczy można udać się do pobliskiej Parafii Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa, ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 47 o 21szej Apel Jasnogórski oraz całonocne czuwanie modlitewne i adoracja Najświętszego sakramentu do północy, 2. Parafia wojskowo-cywilna św. Józefa Oblubieńca NMP, ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 5 w czwartek o godz. 18.00 Msze święte w intencji Ojca świętego po Mszy świętej w intencji Ojca świętego o godz. 18.00 przychodzą wierni, aby odmówić różaniec, koronkę i litanię do wszystkich świętych prowadzoną przez księży i wiernych świeckich, a potem mozna sie pojawic ze zniczami na placu Jana Pawla II. Jakies inne propozycje? bo chce puscic info na miejscowa.pl, legionowo.pl, legionowo.eu.org a juz malo czasu zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 06.04.05, 20:25 moze umowmy sie jutro na 20 w parku choc mozemy sie tam nie uwidziec,...bo zapowiada sie baaaardzo duzo ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
gapajestem Msza Święta w dniu pogrzebu Ojca Świętego 06.04.05, 10:56 Msza Święta w dniu pogrzebu Ojca Świętego będzie celebrowana w piątek, godz. 20.00 w parafii Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa, ul. marsz. J. Piłsudskiego 47, przy Parku Jana Pawła II (z www.legionowo.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
85klima Re: Msza Święta w dniu pogrzebu Ojca Świętego 08.04.05, 22:35 właśnie wrócilam z tej Mszy Swietej! to było moje najpiękniejsze przezycie w naszym mieście, ponadto nigdy nie widzialam jeszcze tylu legionowian razem, o wiele więcej niż na niedzielnym różańcu. Dziekuje WAM!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angel888 Re: +++Hołd dla Ojca Świetego+++ 06.04.05, 22:07 Na zawsze pozostanie w nas... "...bieg ukończyłem..wiary ustrzegłem..." Jan Paweł II (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) [*] (*) Niech spoczywa w pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 moje proste pozegnanie... 10.04.05, 16:16 szczesliwie przyszlo nam zyc w czasach neprzecietnego czlowieka...wielkiego czlowieka...moze najwiekszego jaki wyrosl z Polskiej ziemi. kiedy zyl nie wszyscy zauwazali jego wielkosc. byl w niej taki zwyczajny. o rzeczach trudnych mowil do nas pieknym ale prostym...zrozumialym jezykiem co znamionuje najwiekszych. takie zwykle slowa. niosly nadzieje i sile. pozwalaly przetrwac i pokonac slabosc, umacnialy i dodawaly otuchy w chwilach zwatpienia, byly grozne dla dyktatorow i totalitarnch systemow. takie zwykle slowa...mowil tez nm jak po ludzku zyc. a slowa czesto przelatywaly obok nas, bo prawdy oczywiste i proste dla niego, byly dla nas zbyt trudne i wymagaly wysilku. warto do nich wracac. beda aktualne jutro i pozniej...madre...wazne...uniwersalne. pokolenia ktore po nas przyjda beda pewno nam zazdroscic kontaktu z tym niezwyczajnym, pelnym milosci czlowiekiem w bialych szatach...zegnaj. Odpowiedz Link Zgłoś
korwin3 Re: moje proste pozegnanie... 10.04.05, 23:20 Ale On przecież czuwa nad nami z góry. A to czy na świecie i w Polsce coś się zmieni zależy także od nas. Jeśli upadniemy, nie załamujmy się. Zawsze można wstać i iść dalej. Odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś