mike56 05.07.05, 12:03 Tak dla przypomnienia podaję adres, login i hasło galerii, którą założył kolega guayazy1. photobucket.com/ username: guayazyl password: legionowo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: Nasza galeria 05.07.05, 12:18 dzieki, wlasnie czytalem jakis czas teu watek o fotkach i za chinskiego pana nie moglem znalezc danych odnosnie tej galerii :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka323 Re: Nasza galeria 05.07.05, 12:22 ech...jestem pod wrażeniem. Moze ktoś podpowie mi w jaki aparat mam się uzbroić żeby takie cudne fotki pstrykać? ile to jeszcze człowiek może nauczyć się:)) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Nasza galeria 05.07.05, 12:52 ostatnio stalem sie posiadaczem Canona 350D i polecam, choc w trybie auto lepze fotki jak na razie wychodzily mi na Nikonie 8700 ale mysle ze to kwestia wprawy i na tym beda zyletki :) Ale oczywiscie kwestia aparatu to przedewszystkim sprawa ile mozesz na niego przeznaczyc. Bo nawet zwyklym Canonem A60 (lub wyzszymi modelami z tej serii) mozna robic wyczesane fotki a lustrzanka cyfrowa beda wychodzily nedzne. Zalezy od czlowieka. Mam kolege ktory zwykla malpa cyfrowa robi takie fotki, z pomyslem i w ogole ze chcialbym tyle umiec co On :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Nasza galeria 05.07.05, 13:09 a tu kilka fotek z pierwszej serii nowym apartem i18.photobucket.com/albums/b110/polokokt/bestia.jpg i18.photobucket.com/albums/b110/polokokt/kwiatki.jpg i18.photobucket.com/albums/b110/polokokt/mis.jpg i18.photobucket.com/albums/b110/polokokt/kwiatek.jpg Ustawienia pelen automat (co zreszta widac gdzie nie gdzie), wiec to jeszcze nie max co da sie wycignac :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka323 Re: Nasza galeria 05.07.05, 13:14 na razie pełen automat to ja mam w komórce ale zdjęcia są do niczego:((( a o jakiej mówimy kwocie...mniej więcej??? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Nasza galeria 05.07.05, 13:17 Canon 350D samo BODY to jakies 2800-2900 PLN i do tego obiektyw, mozna kupic standardowy za okolo 300 PLN albo jakis wyczesany za 2000 PLN :) Nikon 8700 to kwota w okolicaach 2500-2700 PLN (ale juz jest nowszy model Nikon 8800 za okolo 3100 PLN) Canon A60 to mysle ze juz za 1000 PLN kupi a wyzsze modele (A75, A85, A95) do okolo 1500-1600 z tego co sie orietuje, ale nie sprawdzalem dokladnie, trzebaby na allegro zobaczyc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka323 Re: Nasza galeria 05.07.05, 13:22 buuu...no to w tym roku mnie nie stać..... chyba że jakiegoś arabskiego sponsora znajde:))) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Nasza galeria 05.07.05, 13:30 zuzka323 napisała: > buuu...no to w tym roku mnie nie stać..... chyba że jakiegoś arabskiego > sponsora znajde:))) ja ze swojej strony proponuje kupic najpierw troche bardziej zaawansowana "malpe", spokojnie mozna zmiescic sie do 1tys zl, zobaczyc czy ma sie do tego smykalke i ta zabawa rokuje jakies nadzieje czy poprostu sobie darowac i zainteresowac sie czyms innym Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka323 Re: Nasza galeria 05.07.05, 13:32 tia...szydełkowaniem np:))) na pewno będzie taniej a i mam już wprawę bo w szkole były ZPT z p. Paruzel:))) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Nasza galeria 05.07.05, 13:34 dokladnie dokladnie, do 1000 no powiedzmy 1200 kupi juz bardzo przyzwoity sprzet ktory na poczatek i na rodzinne imprez w zupelnosci wystarczy. A potem jak wciagnie to dopiero zaczac na dobre zabawe:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Nasza galeria 05.07.05, 12:29 Muszę przyznać, że naprawdę niezła kolekcja. Przyjemnie popatrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Nasza galeria 05.07.05, 13:43 Śliczne zdjęcia. Zwłaszcza te przyrodnicze motywy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_andrzej Re: Nasza galeria 07.07.05, 20:25 onephoto.net/info.php3?id=156775 Odpowiedz Link Zgłoś
deepspace9 Re: Nasza galeria 08.07.05, 10:29 Tiaa, wszyscy jada po makro? Moze jakies portety, krajobrazy? Bo popadniemy w monotematycznosc Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Nasza galeria 08.07.05, 10:39 ano ano, moj tata co sie dorwie do aparatu to 98% zdjec to makro :) Ja planuje wybrac sie gdzies w plener, ale jakos wiecznie cos wypada... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Nasza galeria 08.07.05, 15:56 Hejka, I ja odważyłem się coś dorzucić... miłego (mam nadzieję) oglądania :)) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Nasza galeria 08.07.05, 16:06 Fajne ptaszki :) szczególnie biały żuraw Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_andrzej Re: Nasza galeria 08.07.05, 18:26 Wujek mówi: " Pozdrawiam Wszystkich ,jestem odłączony od cyca ( czytaj internetu) ale zachęcam wszystkich do wstawiania zdjęć.Wujek Andrzej " Wszelkie pytania do wujka mijają się z celem jestem tylko skrzynką kontaktową pomiędzy Wujkiem a Wami. Łukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka323 Re: Nasza galeria 09.07.05, 12:29 zdjęcie 46 andkolo - las- dla mnie bajka:) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_andrzej Re: Nasza galeria 09.07.05, 17:32 A dla mnie zdjęcie "uroczo" guayazyla jest najtrudniejszym ( O ile nie było robione w ZOO ) do zrobienia zdjęciem. Brak mi zdjęć psychomaszyny i nowych zdjęć aganiok32 a i inni mogli by coś dołożyć, wiem że zdjęcia robi też kwiatkows .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Nasza galeria 09.07.05, 19:47 Psychmaszyna zeszła do podziemia i konspiruje - a do tego odpowiednie zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_andrzej Re: Nasza galeria 09.07.05, 20:05 Wiedziałem że psychomaszyna będzie robił kiedyś dobre zdjęcia że zrobi krok do przodu ,ale nie przypuszczałem że będzie to krok milowy. :)))Świetne zdjęcia tak dalej.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_andrzej Re: Nasza galeria 09.07.05, 20:42 To dlaczego pokazywałeś nam słupy i linie elektryczne,przeplatane legionowskim asfaltem.Twoje podziemne zdjęcia są ekstra.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Nasza galeria 09.07.05, 21:32 Pewnie dlatego, że fotografował Legionowo a nie Wieliczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Nasza galeria 09.07.05, 21:55 Robi, robi ;-) ale na fotowiadro nie wrzuca. Zapraszam na plfoto.com onephoto.pl i fototok.tkb.pl Co prawda z Legionowa nic tam nie ma ale jest coś z Chotomowa np. plfoto.com/zdjecie.php?picture=632231 Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Nasza galeria 11.07.05, 10:05 kwitkows napisał: > Robi, robi ;-) ale na fotowiadro nie wrzuca. Zapraszam na plfoto.com onephoto.p > l i fototok.tkb.pl > > Co prawda z Legionowa nic tam nie ma ale jest coś z Chotomowa - WIDZIAŁAM ! Robi wrażenie, brrrrrrr....ale zdjęcie super Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Nasza galeria 09.07.05, 22:01 Chyba jednak Twój konik makowy trudniej jest powtórzyć. Ptaszek zawsze większy, chociaż też trzeba go podejść. Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Nasza galeria 09.07.05, 21:40 Dla ochłody nr 67. Szkoda, że tam nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_andrzej Re: Nasza galeria 10.07.05, 09:58 Zdjęcie Aganiok- "mgła" śmiało można wstawić do galerii onephoto.net/ jest bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_andrzej Re: Nasza galeria 16.07.05, 09:06 Nie mam nic do powiedzenia .Tylko odświerzam wątek .Nasza galeria zdjęć jest fajna.Wstawiłem swoje rysunki .Może dziecinne ale narysuj ładniejsze w programie Paint :))) .Ciepłego Łikendu:)))) Błędów proszę nie poprawiać.To jest nowa gramatyka polsko - angielska.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: Nasza galeria 16.07.05, 13:57 galeria jest fajna. ma jednak duzy minus. zmiesci sie tam ograniczona ilosc zdjec.chyba osiem stron po dwadziescia fotek. zalozylem juz druga ale moze tez zrobic to kazdy z was.pozdrowka! -- zycie jest zbyt powazne by o nim powaznie mowic... Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_andrzej Re: Nasza galeria 07.08.05, 10:44 No i zdechło. Byłem tego pewny.::))))))))))))))))))))))))))))))))) Nikt nie wstawia swoich zdjęć.szkoda :((( Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: Nasza galeria 08.08.05, 11:17 to i ja wrzucilem swoje grosze. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Nasza galeria 08.08.05, 12:32 ja rowniez dorzucilem dwie fotki... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Nasza galeria 08.08.05, 12:35 i mam jeszcze jedno pytanie do Chotomow72. Jak robiles to zdjecie z blyskawica. Otworzyles migawke aparatu i czekales na piorun, czy udalo sie tak trafic :) ? Ja caly czas sie przymierzam ze jak bedzie burza to poprubuje cos poppstrykac ale jakos nie moge sie zebrac :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: Nasza galeria 08.08.05, 14:17 witam, instrukcja do blyskawic: 1) aparat na statyw, 2) najkrotszy zoom (najszerszy), 3) przyslone najmniejsza z mozliwych, 4) czas otwarcia - okolo 25 sekund, przy przeslonie 2 i czulosci 400. Skracamy czas naswietlania, jesli jest duzo "przeblyskow" czyli wyladowan w chmurach (w tej samej serii mam zdjecie z oswiteleniem jak w dzien). 5) w przypadku braku blyskawicy - mowi sie trudno i robimy nastepne zdjecie. Uparciuszki moga zrobic "bracketing", ale o tym juz przy nastepnej okazji. w cyfrach to latwiejsze, ale: 1) przelaczyc na manual, 2) czulosc na maxa (w wiekszosci - do 1600), 3) czas otwarcia - 15 sekund lub dluzej, Nie wierzcie, ze uda sie komus trafic w blyskawice w inny sposob :-) Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Nasza galeria 08.08.05, 14:23 tak myslalem, pozostaje kupic mi statyw, do ktorego przymierzam sie juz z miesiac, chodze ogladam i nic z tego nie wynika :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: Nasza galeria 08.08.05, 15:45 podstawową cechą statywu wbrew pozorą jest jego dostępność, więc odpuściłbym te wszystie kosmiczne modele z poziomicami i innymi cudami. Im tańszy tym lepiej, wązne by osiągał 150 cm wysokości. Sam szukałem przez parę lat, potem musiałem kupić w ciagu 30 minut w supermarkecie i dziś ten statytw jest fantastyczny :-) Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Nasza galeria 23.09.05, 17:27 Zapewne na apel założyciela Galerii przybyło trochę ujęć Legionowa. A nowy komin ciepłowni (uwieczniony na zdjęciu dzisiaj) jest już całkiem spory - choć wątpliwe by przed sezonem zimowym zaczął procować. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Nasza galeria 23.09.05, 18:00 Z nowych (dawno nie zaglądąłam) najbardziej podobają mi się zdjęcia Polokokta - cała seria kolejowa i błękitne nocą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Nasza galeria 23.09.05, 18:04 I motyle Guayazyla....aż im widać pyłek na skrzydełkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Nasza galeria 23.09.05, 18:39 aganiok32 napisała: > I motyle Guayazyla....aż im widać pyłek na skrzydełkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Nasza galeria 23.09.05, 18:49 mike56 napisał: > aganiok32 napisała: > > > I motyle Guayazyla....aż im widać pyłek na skrzydełkach :-) > > Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Nasza galeria 23.09.05, 21:49 Mike....Dziękuję za miłe słowa. Twoje zdjęcia też sa bardzo ładne. Maki na balkonie są śliczne a historia pewnego komina - super zdjęcie reporterskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ptaku Re: Nasza galeria 23.09.05, 23:18 Moje zabawy z aparatem narazie sie ucze, mam zamiar zrobic wycieczke do lasu :) i10.photobucket.com/albums/a117/guayazyl/100-0013_IMG.jpg i10.photobucket.com/albums/a117/guayazyl/dogma.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Nasza galeria 24.09.05, 17:31 mike56 napisał: > Poszukiwani. Ważne tylko jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Nasza galeria 25.09.05, 12:04 no to zaczynaja leciec "moje" fotki do galerii, ale zastrzegam wejście na dach było spowodowane wykonaniem innego rodzaju fotek, a przy okazji cyknął mi znajomy kilka "gratisów" Legionowa i ... ale to juz ma byc niespodzianka zdjecia konwertowane z 20Megowych TIFFów, bez żadnego "upiekszania" Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: Nasza galeria 25.09.05, 18:02 jeszcze pare dni temu narzekalem na posuche, a teraz sypnelo fotkami jak z rekawa.na dzis galeria jest wypelniona w 83,8% dlatego prosze o nadsylanie tylko pojedynczych zdjec. serie tematyczne zabieraja jednak duzo miejsca, a tego nie mamy w nadmiarze. niedlugo przejdziemy do drugiej galerii: username - detektyw password - legionowo w zwiazku z tym prosze Pawla o przeniesienie swoich fotek weselnych lub pozostawienie jednego tylko "dowodu rzeczowego".pozdrawiam. -- zycie jest zbyt powazne by o nim powaznie mowic... Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Nasza galeria 25.09.05, 19:32 Zobatrzcie ludzie ile jest zieleni w Legionowie i w okolicach (widać na zdjęciach z dachu). Kto by pomyślał - to mi się podoba. Ale te uwiecznione śmigłowce przez dwa dni zakłócały mi spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Nasza galeria 25.09.05, 20:10 mike56 napisał: > Zobatrzcie ludzie ile jest zieleni w Legionowie i w okolicach (widać na > zdjęciach z dachu). Kto by pomyślał - to mi się podoba. Ale te uwiecznione > śmigłowce przez dwa dni zakłócały mi spokój. lasów i zieleni jest cala masa w legionowie i okolicach, nie wrzucilem ze 20 zdjęć zwłaszcza bukowca, okolic cmentarza, łajsk i terenów za kościołem na górce bo tak naprawdę widać tam "połacie" zieleni i miejscami tylko jakies zabudowania, to samo gdy byly robione zdjecia w stronę Wieliszewa ps. mozliwe ze na dniach bedzie stal moj nowy serwer na szybkim laczu i wtedy jedynym ograniczeniem galerii bedzie pojemnosc serwera, wiec mozna byloby przerzucic te fotki Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: Nasza galeria 25.09.05, 21:17 e-legionowo napisal: mozliwe ze na dniach bedzie stal moj nowy serwer na szybkim laczu i wtedy jedynym ograniczeniem galerii bedzie pojemnosc serwera, wiec mozna byloby przerzucic te fotki. swietnie...prawde mowiac liczylem na MOK bo takiej internetowej galerii niejedno miasto mogloby nam pozazdroscic, a niektore prace sa niezle... -- zycie jest zbyt powazne by o nim powaznie mowic... Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Nasza galeria 26.09.05, 09:47 mike56 napisał: > Zobatrzcie ludzie ile jest zieleni w Legionowie i w okolicach (widać na > zdjęciach z dachu). Kto by pomyślał - to mi się podoba. Ale te uwiecznione > śmigłowce przez dwa dni zakłócały mi spokój. a co do smiglowcow to ja ich nawet nie slyszalem gdy bylismy na dachu, to w sumie dobre 2km a jakie fotki wyszly ale jeszcze dlugo mnie nie bedzie stac na taki sprzet jakim kumpel cyka fotki Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Zaćmienie słońca 03.10.05, 12:48 Jeśli ktoś nie miał okazji obejrzeć, to zapraszam do naszej galerii, wrzucilam jedną fotkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Zaćmienie słońca 03.10.05, 13:15 czyzby dzisiejsze zacmienie slonca? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Zaćmienie słońca 03.10.05, 18:12 aganiok32 napisała: > dzisiejsze :-) --- Super. Gratuluję umiejętności i sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia69 Re: Zaćmienie słońca 04.10.05, 10:43 naprawde? no prosze jak ktos ma dobra reke to i kompaktem cuda zdziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Zaćmienie słońca 04.10.05, 11:13 Dzięki :-) Cieszę się, ze zdjęcie się spodobało :-) Odpowiedz Link Zgłoś