09.10.05, 01:29
Wszystkich wstawiających swoje fotki do galerii Legionowo zapraszam do
profesjonalnej galerii , tam można spróbować porównać swoje zdjęcia do zdjęć
najlepszych. To nic nie boli , spróbuj.
moja strona
onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=26927
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: foto 09.10.05, 18:02
      Witam, to ja tez moge cos polecic:
      1. portal podobny do tego jak wyzej, z dzialami tematycznymi i w ogole, dla
      mnie numer 1 tego typu:

www.plfoto.com/
      2. forum fotograficzne, bardzo duzo porad, komentarzy, praktycznie cale ksiazki
      na temat fotografii, ustawien itd itp

www.cyberfoto.pl/
      Pozdrawiam
      • kwitkows Re: foto 09.10.05, 19:37
        plfoto.com moze i jest numerem jeden ale nietety tylko pod wzgledem popularnosci , ilosci zdjec i uzytkownikow. Sa inne fora, na ktorych prezentowane sa lepsze zdjecia i ogolnie prezentuja wyzszy poziom. Ale fakt - zaczac najlepiej od plfoto.com.
        Co do onephoto.net to wydaje mi sie, ze jest to raczej gorszy wybor niz plfoto.com. Takie jest moje zdanie.
        Ja polecam jeszcze fototok.tkb.pl - ale zeby sie tam dostac trzeba przejsc wstepna selekcje.
        Moze pochwalmy sie kto z nas wystawia zdjecia w takich galeriach? Ja juz kilku legionowiakow stamtad znam.
        • polokokt Re: foto 09.10.05, 21:21
          ja mam konto na plfoto, ale na razie nie widze w swojej kolekcji zdjec wartych
          pokazania :) Patrze i poprostu szczeka mi nieraz opada jakie fotoski mozna
          zrobic :) Mnie interesuja glownie zdjecia reporterskie tyu rajdy, motocykkle
          itp z uchwyceniem ruchu, czyli delikatnie rozmazanym tlem zeby bylo widac ruch.
          Dla mnie idealem ktorego na razie namierzylem jest osoba "speed555" ktora ma
          galerie na plfoto ale takze ma swoja stronke:

www.speed555.com/
          i jeszcze jest jedna osoba ktora robi zdjecia do gazety z testami motocykli,
          tez ma kilka fajnych fotek, ale nie tyle co Speed :)
          Pozdrawiam
    • madzia69 My som najlepisi to do nas porownywac 10.10.05, 17:32
    • guayazyl1 bez drygu ani rusz... 10.10.05, 18:34

kazdy zdaje sobie sprawe, nawet nie bedac specem od pilki noznej, ze w
      pojedynku z Wisla Krakow czwartoligowa Legionovia da ciala. nikt z reszta nie
      kaze naszym kopaczom sprawdzac sie z wislakami bo system rozgrywek tak jest
      skonstruowany, ze mistrzowie graja z najlepszymi, a rzemieslnicy z
      przecietniakami.
      naciskanie spustu migawki jest zajeciem jeszcze prostszym od trafienia nogami w
      pilke. ale i tam i tu do klasy mistrzowskiej oprocz zdolnosci czysto manualnych
      i refleksu niezbedne jest posiadanie tak zwanego drygu.
      nasza forumowa fotogaleria poki co to taka czwarta liga. trafiaja sie proby
      bardziej udane ale posylanie ich na pozarcie starym wygom fotografii narazi
      autorow tylko na zjadliwe komentarze.
      proponuje dzialanie odwrotne niz buarino.moze legionowscy mistrzowie zamieszcza
      swoje prace wlasnie tu. pod jednym adresem bedzie mozna obejrzec fotki
      mieszkancow Legionowa.
      no i ponawiam prosbe. kto przygarnie te prace?
      uff...rozpisalem sie :)
      --
      zycie jest zbyt powazne by o nim powaznie mowic...
      • buarino Re: bez drygu ani rusz... 11.10.05, 13:26
        dołożyłem jedną fotkę, pozdrawiam.
      • madzia69 Re: bez drygu ani rusz... 11.10.05, 14:39
        przygarnie? znaczy co...
        moze tak jak babie wytlumaczy...
        szukamy miejsca na jakims serwerze? dobrze rozumiem?
        • guayazyl1 Re: bez drygu ani rusz... 11.10.05, 17:19

tlumacze jak babie :)
          wedlug slownika jezyka polskiego przygarnac to tyle co przysunac, przycisnac do
          siebie, przytulic ale tez dac komus przytulek, schronienie, wziac pod swoja
          opieke...tyle slownik.
          dalej moja interpretacja...najczesciej przygarniamy z ulicy pieska,
          kotka...mila dziewczyna moze przygarnac szczerego o wielkim sercu...wrazliwy z
          kolei moze przygarnac zagubiona dziewczeca dusze no i w koncu partia moze
          przygarnac zblakanego dzialacza.
          co sie tyczy naszych fotek to marzy mi sie co by na ten przyklad odstapil im w
          necie troche miejsca MOK. samo miejsce to jenak male miki. galerie trzeba jakos
          zainstalowac i prowadzic, a to juz wyzsza szkola jazdy.przypadkiem trafilem na
          strone Kutnowskiego Centrum Informacyjnego. tak pomyslana galeryjka nawet
          pasi...

kutno.net.pl/index.php?page=85

--
          • buarino Re: bez drygu ani rusz... 11.10.05, 18:29
            guayazyl1 dzięki za link do galerii Kutno wstawiłem tam jedną fotkę jest w
            poczekalni, mój nick tam to Legionowo.Pozdrawiam.
            • guayazyl1 Re: bez drygu ani rusz... 11.10.05, 19:58

he...i znow meczysz te biedronke :)
              --
      • madzia69 precz z egalityarnym pojmowaniem sztuki... 12.10.05, 13:38
        widze ze jestes zwolennikiem tworczosci w pojeciu elitarnym
        to bardzo dobrze
        niektorym sie wydaje ze ukladanie recznika w kszalt labedzia w hotelu to
        tworzenie dziela sztuki
        • buarino Re: precz z egalityarnym pojmowaniem sztuki... 12.10.05, 13:45
          ciekawe czego i kogo dotyczyła uwaga o ręczniku, nic z tego nie zrozumiałem :)
          • madzia69 Re: precz z egalityarnym pojmowaniem sztuki... 12.10.05, 14:26
            ukaldanie recznikow w fikusne ksztalty jest obowiazkiem obslugi hotelowej ja
            widzialm w egipcie ale w wiekszosci hoteli obowiazuje obecnie owa moda...
            i sa tacy, torzy uwazaja ze jest to sztuka
            sa to zwolennicy pogladu ze kazdy twoca moze byc... i tworzyc dziela...
            np. sekretarka - odcisnac kubek kawy na papierze i dorobic do tego ideologie...
            • guayazyl1 Re: precz z egalityarnym pojmowaniem sztuki... 12.10.05, 17:46

sztuka jako dziedzina dostarczajaca wrazen estetycznych jest dzialaniem
              skierowanym do elit. sa przeciez tacy, ktorzy patrzac na rzezbe Dawida
              zastanawiaja sie tylko ile metrow kwadratowych posadzki moznaby wykonac z tej
              bryly marmuru. sa rozne poziomy spostrzegania i percepcji. nie mam nic
              przeciwko sztuce artystycznego ukladania recznikow w ksztalt labedzia, sztuce
              ukladania kwiatow czy sztuce ceremonialnego parzenia herbaty.
              proba dotarcia do masowego odbiorcy i narzucenia mu potocznego wyobrazenia
              swiata byl socrealizm. nie przyjal sie.

peesik: czy w kwestii umocowania gdzies na stale naszej fotogalerii jestes
              Madziu za czy przeciw?..moze stworzymy jakis front?
              :)
              --
              • madzia69 Re: precz z egalityarnym pojmowaniem sztuki... 12.10.05, 18:11

jak najbardziej za :)

tak sobie mysle czy to bardzo obciazaloby taki domowy serwer
                no i chyba ktos musialby napisac jakies takie "cos" zebysmy mogli sami tam
                dodawac foto no to chyba musialabybyc strona i domena..., chyba ze sie myle...
                ale znacznie przewyzsza to nie tylko moje mozliwosci intelektualne, ale nawet
                wyobrazenia... gubie sie jezeli chodzi o takie projekty...
              • madzia69 dot. wrazen estetycznych :) 12.10.05, 18:22

ale, mialam na mysli glownie "elitarne" mozliwosci wystapienia procesu
                tworzenia... czyli, ze nie kazdy moze stworzyc dzielo sztuki, bo wymaga to
                talentu, a nie rzemiosla za jakie uznaje ukladanie recznikow...
                ale to prawda ze modnie jest dopatrywac sie dziel we wszytkim...
                znaczy taki trend obecnie panuje... co mi jest nie na reke :) zupenie...

• guayazyl1 Re: dot. wrazen estetycznych :) 12.10.05, 19:04

upychanie recznikow do szafy metoda "aby drzwi sie domknely" nie ma w sobie nic
                  wspolnego nawet z rzemioslem. ale takiego recznikowego labedzia to juz bym
                  sobie obejrzal :)
                  --
                  • guayazyl1 jeszcze raz w sprawie galerii... 12.10.05, 19:18
                    wiem, ze jestem nudny i monotematyczny jak sedes, ktory dzien w dzien robi to
                    samo...ale jesli sie wezmiemy do kupy (pasuje jak ulal do sedesa) to cos z
                    fotogaleria jednak mozemy...bo jest to spore przedsiewziecie, o duzym stopniu
                    technicznego zaawansowania i nikt tak po prostu z ulicy tego nie wykona.
                    galerie foto dzialaja juz na stronach miasta Legionowa, legionowskiego radia
                    Hobby oraz Miejskiego Osrodka Kultury.oprocz zgody wlascicieli na zamieszczanie
                    naszych fotek niezbedna bylaby jednak pewna modyfikacja. szkoda ze nie zabiera
                    glosu w tej sprawie dyrektor MOK-u pani Magda Kielczyk.
                    --
    • mike56 Re: foto 10.10.05, 21:37
      buarino napisał:

> Wszystkich wstawiających swoje fotki do galerii Legionowo zapraszam do
      > profesjonalnej galerii , tam można spróbować porównać swoje zdjęcia do zdjęć
      > najlepszych. To nic nie boli , spróbuj.
      > moja strona
      > onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=26927
    • buarino Re: foto 13.10.05, 09:35
      Legionowo już na trzecim miejscu
      kutno.net.pl/index.php?page=85&fotorank=7
      • mike56 Re: foto 13.10.05, 12:45
        buarino napisał:
        > Legionowo już na trzecim miejscu
        > kutno.net.pl/index.php?page=85&fotorank=7
        • buarino Re: foto 13.10.05, 13:14
          to się co chwilę zmienia bo ludzie ciągle głosują,a zdjęcia są widoczne w
          kwarantannie lub
          kutno.net.pl/index.php?page=100&PHPSESSID=76a99de656e78bd5c7fa14e26f22cfa8
          • guayazyl1 Re: foto 18.10.05, 17:24

he...no wiec zgodnie z powiedzonkiem "kto nie ryzykuje ten w Rawiczu nie
            siedzi" zaryzykowalem wyslanie dwu fotek do oceny. i co?..jak je zobaczylem ze
            smiechu malo nie spadlem z fotela. zeby nie przeciagac powiem tylko dwa wyrazy -
            du.a blada.czwarta liga to malo powiedziane. moge co najwyzej miszczom z
            szacuneczkiem aparat podawac. ale przeciez nie mialem zludzen. bylem
            przygotowany na nokaut. jak sie nie ma drygu to pozostaje podpatrywac innych i
            pogrywac w czwartej lidze czyli robic fotki u cioci na imieninach.

peesik: na szczescie mamy pierwszoligowca. i bardzo sie z tego ciesze. buarino!
            jak zdobyc Twoja technike?
            :)
            --
            • buarino Re: foto 18.10.05, 23:52
              Bardzo proszę o link do tej strony co zamieściłeś swoje zdjęcia.
              Technika to przede wszystkim podpatrywanie najlepszych i dokłanie krok po kroku
              robienie tego samego,zaczynając od wielkości zdjęcia , ramki, i to co jest w
              ramce.Zdjecia robi sie dokładnie tak jak rzeźby,wystarczy wydłubać to co jest
              niepotrzebne a to co zostaje to jest właśnie rzeźba.
              Pozdrawiam i czekam na link.
              • buarino Re: foto 18.10.05, 23:59
                A z tą pierwszą ligą to gruba przesada co najwyżej okręgówka :)))
                Pozdrawiam.
              • guayazyl1 Re: foto 20.10.05, 17:37

przepraszam, ze odpisuje z duzym opoznieniem ale nie zawsze mam czas zeby
                siedziec przed kompiutrem. co do moich fotek to zdaje sobie sprawe z tego, ze
                mozna je ogladac tylko w waskim gronie osob ze mna zaprzyjaznionych, ktore
                krzywdy mi nie zrobia i nie zagryza.
                nawet gdybym bowiem dlubal przy nich dniami nocami, szlifujac zawziecie kazdy
                szczegol to brylant by z tego nie wyszedl.
                mozemy jednak pokusic sie o eksperyment pod tytulem jak zrobic cos z niczego.
                ja przesle na Twoj adres jedna banalna fotke, ktora prezentowalem w naszej
                galerii, a Ty powiesz co w niej nie tak.
                gdybys jeszcze z fotki wydobyl artyzm oklaski beda na stojaco.pozdrawiam.
                --
                • buarino Re: foto 20.10.05, 18:21
                  Dziękuję bardzo za zaufanie, myślałem o tym samym , wyjełeś mi to z ust.Chyba
                  masz zdolności jasnowidza, to samo miałem zaproponować.Widzę to tak, zgram na
                  dysk jedną z Twoich fotek z naszej (Twojej) Legionowskiej galerii i pobawię się
                  w photoshopie i wstawię jeszcze raz . Drugi pomysł jest taki : prześlej mi
                  przez GG zdjęcie nigdzie nie prezentowane i zrobię to samo.
                  Jeżeli chodzi o pocztę to nie używam. Prześlij przez GG , mój nr 9617401 czekam
                  na foto. Pozdrawiam.
                  • buarino Re: foto 20.10.05, 18:39
                    Jedno zdjęcie gotowe i już wstawione, zrobiłem co mogłem.
                    • guayazyl1 Re: foto 20.10.05, 19:22

jest takie powiedzenie "z g.wna bicza nie ukrecisz" ale po obrobce zdjecie
                      nabralo cieplejszego klimatu, jesiennych barw, pojawilo sie tez slonce.
                      okazuje sie ze od wynalazku chyba braci Lumiere duzo sie zmienilo. czasem
                      pstrykniecie aparatem to dopiero poczatek.
                      czekam na dalsze proby.
                      --
                      • madzia69 Re: foto 20.10.05, 19:27
                        gdzie takie dynie mozna zastac?
                        • guayazyl1 Re: foto 20.10.05, 19:31

chodzi Ci o to dyniowe pole?
                          --
                          • madzia69 Re: foto 20.10.05, 19:34
                            dokladnie o dyniowe pole
                            i o mozliwosc nabycia takiej dyni takze
                            bo te co przywoza na trag nie nadaja sie do zdjec ;)
                            • guayazyl1 Re: foto 20.10.05, 19:46

najwiekszy wybor jest chiba na bazarku "Na Polnej" we Warszawie.ja to zdjecie
                              robilem w malym miasteczku Cumming. godzina drogi od Atlanty. tam mieszkam.
                              --
                              • madzia69 Re: foto 21.10.05, 15:04
                                eeeeeeeeeeee to u nas takiej nie znajde.. i pola tez nie
                                powinnam sie kapnac ze to jakas egzotyczna odmiana :))

tam mieszkam? to co tu robisz :))))))))))))))))))))))))))))
                              • madzia69 Re: foto 21.10.05, 15:10
                                hahahahahhahahaha...
                                to juz wiem skad ten zapal do stworzenia galerii na wlasnym serwerze :)
                                bo jak ja tu sie fachowca zapytalam o stworzenie strony z systemme i
                                mozliwoscia dodawania zdjeci to powiedzial ze nie ma sparawy - bez problemu
                                problem naomiast stanowi lacze na ktorym powinien stac taki serwer :) u nas
                                kostowalo by pewnie 20 tys :), bo na 2MB dslu za 600 zl
                                to chyba taka galeria z tysiacami zdjec nie pociagnie :))
                                ...no ale Ty masz juz inna perspektywe
                                penwie siedizsz sobie na 20 MB za rownowartosc wizyty zony u fryzjera :))
                                • guayazyl1 Re: foto 21.10.05, 16:54

mylisz sie kochaniutka...nasze zdjecia sa na jednej z wielu ogolnie dostepnych
                                  stron, na ktorych mozna zamieszczac fotki, blogi itd...
                                  sama tez mozesz zalozyc taka galerie. wystarczy przejsc przez prosty formularz
                                  i podac swojego maila.po krotkim czasie konto zostanie aktywowane.
                                  --
                                  • madzia69 Re: foto 21.10.05, 17:20
                                    ech ale ja nie o tym
                                    zle Cie zrozumialam kiedy pisales o Naszej Wlasnej galerii
                                    myslam ze chcemy wystawic to na wlasnym serwerze z Wlasna strona www zupelnie
                                    niezaleznie taki maly folawark ;)...
                                    tak zebysmy to sami administrowali i wogole...
                                    • buarino Re: foto 21.10.05, 17:59
                                      Moja propozycja jest taka : napiszmy list do Urzędu Miasta, do Domu Kultury i
                                      zapraponujmy stworzenie Galeri Legionowo .Dużo godzin spędzam w internecie i
                                      mógłbym pomóc w prowadzeniu strony, ale nie podejmuję się pisania listu.
                                      To nie są wielkie koszty , strone można stworzyć za darmo, znam kilku dobrych
                                      informatyków, koszt utrzymania strony to ok. 200 zł rocznie. Myślę że Urząd
                                      miasta nam pomoże. Co o tym myślicie??
                                      • madzia69 Re: foto 21.10.05, 18:22
                                        poza informatykami przydalby sie tez grafik zeby zrobil jakis godny projekt...
                                        problem w tym gdize to postawic nie sadze zeby dom kultury i uirzad miasta
                                        mialy jakies niesaowite lacza...
                                        swoje foto...

potrzebne szybkie lacze zeby to jakos chodzilo...
                                      • guayazyl1 Re: foto 21.10.05, 19:10
                                        buarino napisał:

Moja propozycja jest taka : napiszmy list do Urzędu Miasta, do Domu Kultury i
                                        zapraponujmy stworzenie Galeri Legionowo...i tak dalej.
                                        --------------------------------------------------------------------
                                        Urzad Miasta w ramach promocji pewno by pokryl koszty utrzymania tej strony bo
                                        sa one symboliczne. mam jednak obawy, ze zapal tworcow bedzie slomiany.
                                        proponuje postawic na swoim. fotogaleria powinna byc na stronie miejskiej Forum
                                        Gazeta.pl
                                        na co sie zozdrabniac? stron i stronek o Legionowie jest do licha, a kto je
                                        oglada?
                                        --
                                        • madzia69 Re: foto 21.10.05, 19:15
                                          jak to sie robi?
                                          • guayazyl1 Re: foto 21.10.05, 19:17

trzeba sqh-a wziac na spytki...
                                            --
                                          • buarino Re: foto 21.10.05, 19:21
                                            Robi się tak: mozna założyć stronę www za darmo ,pojemność strony 100 zdjęć ,
                                            za 50 zł pojemność 1000 zdjęć , za 200 zł pojemność 10000 zdjęć i tyle
                                            starczy .
                                        • madzia69 Re: foto 21.10.05, 19:19
                                          e,
                                          nigdy nawet nie pomyslalam o kolejnej stronie inforamcyjnej o legionowie bla bla
                                          na ktorej obok mojje meki tworczej bylaby informacja o uslugach adasia i jego
                                          koszmrny baner
                                          albo nie daj boze aktualnosci urzedowe bleeeeeeee

myslalam o czyms bardziej AWANGARDOWYM... i intymnym...
                                          • guayazyl1 Re: foto 21.10.05, 19:28

forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2752102.html
                                            --
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka