Dodaj do ulubionych

Wroclaw pozdrawia Legionowo!

IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 14.03.01, 18:11
Moze pewnego ranka obudzi mnie piekna Legionowianka!
Obserwuj wątek
    • Gość: poeta2 Re: Legionowo pozdrawia Wroclaw! IP: 193.0.69.* 15.03.01, 09:57
      Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Moze pewnego ranka obudzi mnie piekna Legionowianka!
      I powie - Moj kochany, choc ze mna na kasztany.

• Gość: Alena Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.wave.home.com 25.03.01, 01:51
      Toronto pozdrawia Legionowo
      • Gość: TN Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.01, 13:12
        A Legionowo pozrawia Toronto (miasto z najwyższą wieżą telewizyjną na świecie)
        • Gość: Alena Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.wave.home.com 27.03.01, 05:54
          Te wieze widze z okien mojego mieszkania, nie widze zas Legionowa. Wielka szkoda bo to moje
          ukochane miasto. Tam chodzilam do jedynki i robilam mature w legionowskim LO. Prawde mowiac
          tesknie za Legionowem choc wiem ,ze to juz inne miasto i nawet ulice z pewnoscia zmienily nazwe.
          Pozdrawiam .Alena
          • Gość: TN Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.01, 13:58
            A kiedy ostatnio bylas w Legionowie?
            I gdzie mieszkalas? Na jakiej ulicy, chetnie napisze, co sie tam teraz dzieje.
            Pozdrawiam

PS1) Zmian nazw ulic nie bylo tak duzo:
            1. PZPR ---> marszalka Pilsudskiego
            2. PPR ---> Lesna
            3. Skoneckich ---> Krolowej Marysienki
            4. Fabryczna (na Bukowcu)---> gen. Roji
            5. Fabryczna (na Lajskach) ---> Szarych Szeregow
            6. Parkowa (czesc od torow kolejowych do cmentarza, kiedys chyba Nowoparkowa) --
            -> prymasa Wyszynskiego
            7. Koscielna (czesc od ks. Kordeckiego do Grottgera) ---> ks. Schabowskiego
            8. Koscielna (czesc ulicy wlaczona do Legionowa na Lajskach) ---> Jana Pawla I
            (pierwszego)
            i to chyba tyle... oczywiscie powstalo kilka nowych ulic, czesci bezimiennym
            nadano nazwy.
            np. Siwinskiego, al. Sybirakow (na Piaskach), ronda, AK i Pilsudskiego, Park im
            Jana Pawla II.

PS2)
            Oczywiscie, zmiany nazw ulic to nie jedyne, jakie dotknely naszego miasta.
            jest tu juz Mc'Donalds, telewizja kablowa z wlasnym kanalem miejskim stajacym
            na dobrym poziomie, sa szkoly prywatne, organizuje sie wyzsza uczelnia, na
            ulicy mozna spotkac zebraka... a jakie Legionowo Ty pamietasz???

PS3) zobacz:
            http://www.legionowo.pl/galeria_foto
            • Gość: Alena Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.wave.home.com 20.04.01, 04:31
              Gość portalu: TN napisał(a):

> A kiedy ostatnio bylas w Legionowie?
              > I gdzie mieszkalas? Na jakiej ulicy, chetnie napisze, co sie tam teraz dzieje.
              > Pozdrawiam
              >
              > PS1) Zmian nazw ulic nie bylo tak duzo:
              > 1. PZPR ---> marszalka Pilsudskiego
              > 2. PPR ---> Lesna
              > 3. Skoneckich ---> Krolowej Marysienki
              > 4. Fabryczna (na Bukowcu)---> gen. Roji
              > 5. Fabryczna (na Lajskach) ---> Szarych Szeregow
              > 6. Parkowa (czesc od torow kolejowych do cmentarza, kiedys chyba Nowoparkowa) -
              > -
              > -> prymasa Wyszynskiego
              > 7. Koscielna (czesc od ks. Kordeckiego do Grottgera) ---> ks. Schabowskiego
              > 8. Koscielna (czesc ulicy wlaczona do Legionowa na Lajskach) ---> Jana Pawla
              > I
              > (pierwszego)
              > i to chyba tyle... oczywiscie powstalo kilka nowych ulic, czesci bezimiennym
              > nadano nazwy.
              > np. Siwinskiego, al. Sybirakow (na Piaskach), ronda, AK i Pilsudskiego, Park im
              >
              > Jana Pawla II.
              >
              > PS2)
              > Oczywiscie, zmiany nazw ulic to nie jedyne, jakie dotknely naszego miasta.
              > jest tu juz Mc'Donalds, telewizja kablowa z wlasnym kanalem miejskim stajacym
              > na dobrym poziomie, sa szkoly prywatne, organizuje sie wyzsza uczelnia, na
              > ulicy mozna spotkac zebraka... a jakie Legionowo Ty pamietasz???
              >
              > PS3) zobacz:
              > http://www.legionowo.pl/galeria_foto
              Odpisywalam kilka razy ale jakos moje odpowiedzi nie wchodzily.Bardzo dziekuje Ci na zainteresowanie.
              Ja mieszkalam na ul Sobieskiego 27 Wiem , ze teraz tam jest chyba ulica i jakis pawilon. Czy istnieje
              jeszcze w Legionowie kino "Mazowsze" Czy wykonczono nareszcie stadion. Zaliczylam na nim mase prac
              tak zwanych spolecznych:-)) W sumie interesuje mnie wszystko co nowe i wiaze sie z zyciem
              Legionowa.Pozdrowienia
              • Gość: Szpaku Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: 213.76.108.* 19.05.01, 09:16
                Gość portalu: Alena napisał(a):

> Czy istnieje
                > jeszcze w Legionowie kino "Mazowsze"

przez pare miesiecy kino sobie pofunkcjonowalo, niestety
                z frekwencja bylo gorzej...i ostatnio kino upadlo i mamy
                dyskoteke

Czy wykonczono nareszcie stadion. Zaliczyl
                > am na nim mase prac
                > tak zwanych spolecznych:-)) W sumie interesuje mnie
                wszystko co nowe i wiaze si
                > e z zyciem
                > Legionowa.
                a stadion tez jest juz wykonczony i sympatycy Legionowi
                nazywaja go Santiago Benabeu ;-) na czesc stadionu Realu
                Madryt
                jesli masz jakies pytania
                pisz
                szpaku@promail.pl
            • Gość: Alena Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.wave.home.com 20.04.01, 04:32
              Gość portalu: TN napisał(a):

> A kiedy ostatnio bylas w Legionowie?
              > I gdzie mieszkalas? Na jakiej ulicy, chetnie napisze, co sie tam teraz dzieje.
              > Pozdrawiam
              >
              > PS1) Zmian nazw ulic nie bylo tak duzo:
              > 1. PZPR ---> marszalka Pilsudskiego
              > 2. PPR ---> Lesna
              > 3. Skoneckich ---> Krolowej Marysienki
              > 4. Fabryczna (na Bukowcu)---> gen. Roji
              > 5. Fabryczna (na Lajskach) ---> Szarych Szeregow
              > 6. Parkowa (czesc od torow kolejowych do cmentarza, kiedys chyba Nowoparkowa) -
              > -
              > -> prymasa Wyszynskiego
              > 7. Koscielna (czesc od ks. Kordeckiego do Grottgera) ---> ks. Schabowskiego
              > 8. Koscielna (czesc ulicy wlaczona do Legionowa na Lajskach) ---> Jana Pawla
              > I
              > (pierwszego)
              > i to chyba tyle... oczywiscie powstalo kilka nowych ulic, czesci bezimiennym
              > nadano nazwy.
              > np. Siwinskiego, al. Sybirakow (na Piaskach), ronda, AK i Pilsudskiego, Park im
              >
              > Jana Pawla II.
              >
              > PS2)
              > Oczywiscie, zmiany nazw ulic to nie jedyne, jakie dotknely naszego miasta.
              > jest tu juz Mc'Donalds, telewizja kablowa z wlasnym kanalem miejskim stajacym
              > na dobrym poziomie, sa szkoly prywatne, organizuje sie wyzsza uczelnia, na
              > ulicy mozna spotkac zebraka... a jakie Legionowo Ty pamietasz???
              >
              > PS3) zobacz:
              > http://www.legionowo.pl/galeria_foto
              Udalo sie :-))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: WW Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 14:51
      Marta i Mariusz pozdrawia Legionowo a szczególnie Dorotkę i Pawełka.
      • Gość: gloska Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 10:02
        Legionowo dziekuje za pozdrowienia i również pozdrawia Wrocław
    • Gość: Malena Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.home.com 27.04.01, 08:24
      Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Moze pewnego ranka obudzi mnie piekna Legionowianka!
      Tajemniczy TN Jestem Ci niesamowicie wdzieczna za informacje. Podejrzewam, ze jestes w wieku
      moich "wspanialych" dzieci . Wysylam ich regularnie do Polski i do Legionowa i wszyscy bardzo sie
      dziwia ze mowia bez akcentu i poprawnie po polsku. Tak zycie zmusilo mnie do zmiany kraju ale nigdy
      nie zmusi mnie do zmiany narodowosci, TN ostatnio byla piekna wystawa miedzynarodowa w Toronto na
      tej wystawie byly prace mojej corki. Kazdy musial powiedziec cos o sobie i swojej pracy. Mysle ze
      Legionowo bylo by dumne bo moja corka mowila o inspiracji swoich prac i o swoim i jej matki
      pochodzeniu i oczywiscie musiala mowic o Legionowie. Moze Legionowo to nie sypialnia Warszawuy a
      inspiracja Warszawy. :-)))))))
      Malena
      • Gość: TN Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.01, 09:34
        Witam, wlasnie wrocilem z gor (2 tygodnie w Polanicy-Zroju) i zobaczylem, za na
        naszym forum dyskusyjnym co sie dzieje!
        Ciesze sie!
        > Tajemniczy TN Jestem Ci niesamowicie wdzieczna za informacje.
        > Podejrzewam, ze jestes w wieku moich "wspanialych" dzieci.
        Mam 29 lat

> Tak zycie zmusilo mnie do zmiany kraju ale nigdy
        > nie zmusi mnie do zmiany narodowosci,
        tak... a ja za kilka miesiecy (tygodni?) wyprowadzam sie z Legionowa do Warszawy,
        boli mnie to troche, ale tak musi byc... ide za glosem serca!

> Mysle ze Legionowo bylo by dumne bo moja corka mowila o inspiracji swoich
        > prac i o swoim i jej matki pochodzeniu i oczywiscie musiala mowic o Legionowie.
        Ja jestem dumny!
        I gartuluje!
        Co powiedziala, tak konkretniej?

> Moze Legionowo to nie sypialnia Warszawy a inspiracja Warszawy. :-)))))))
        Oj, to nie tak latwo... Duzo by mozna o tym napisac.
        Pozdrawiam serdecznie
        TN
        • Gość: Malena Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.home.com 10.05.01, 03:34
          Witam Cie TN
          Moje gratulacje i zycze duuuuuzo szczescia na nowej drodze Zycia. Oby ta nowa droga byla pogodna i
          nie brakowalo Wam wielu powodow do radosci.
          A swoja droga to mi troszke zal bo co stanie sie z naszym legionowskim forum bez Ciebie?
          Moje dzieci sa troszeczke mlodsze ale niewiele. ..............
          Mam nadzieje ze bedziesz mimo wszystko czasami tu zagladal i nie zostawisz mnie samej.
          Pozdrowiena M
          • Gość: TN Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: 213.25.211.* 13.05.01, 09:47
            Witaj
            Dziekuje za zyczenia, ale sa one chyba troszke przedwczesne ;-)
            > Mam nadzieje ze bedziesz mimo wszystko czasami tu zagladal i nie zostawisz mnie
            > samej.
            O to mozesz sie nie martwic.
            A ja wlasnie wrocilem z... Legionowa. Bylem uczestnikiem nadzwyczajnej
            ekspedycji, ktora poszukiwala w lasach Ukrainy (na Wolyniu) pozostalosci po
            osadzie wojskowej Legionowo. Osada ta istniala miedzy grudniem 1915 a listopadem
            1916 roku i stacjonowala w niej komenda(?) Legionow. Odszukalismy kilka pieknych
            kamiennych monumentow upamietniajacych pobyt Pilsudskiego wsrod zolnierzy.
            Wspaniala wyprawa, i wspaniale odkrycia wsrod przepastnych lasow. No i belem w
            miejscu, ktore bylo Legionowem na kilka lat przed tym jak nazwe te nadano naszemu
            miastu.
            Pozdrawiam
            TN

• Gość: RRRAFAL Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 25.05.01, 16:03
            witam wszystkich miłośników Legionowa. ja rówież mieszkam w tym mieście, a
            szczerze mówiąc tam nocuję... praca, studia, dodatkowe zajęcia, wszystko to nie
            pozwala mi korzystać z uroków jakie ma to miasto. ciesze się ze gdzieś w
            świecie jest ktoś kto nadal o nim pamieta. szkoda ze nie udalo mi sie trafic na
            to forum wczesniej, bo chetnie sie do tej dyskusji dołączę.
            pozdrowienia dla wszystkich miłośników tego miasta z całego świata!
            • Gość: Malena Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.home.com 29.05.01, 03:47
              Czy byles z ekspedycja zawodowo, a moze to Twoje hobby. a jeszcze lepiej jedno i drugie? To jest
              chyba marzenie kazdego , pracowac dla przyjemnosci. Nie zagladalam tu jakis czas bo mialam
              trudnosci z dostaniem sie na ta strone. Ciagle jednak ciagnie mnie do Legionowa.
              Rafal jak ja Cie rozumiem. Przezylam to wszystko o czym piszesz a na dodatek w tych czasach
              moglam dostac sie do W-wy tylko 203 z Jablonny albo pociagiem z Legionowa. Mieszkalam na ul
              Sobieskiego wiec i tu i tu nie bylo blisko. Pociesz sie ze teraz masz choc komunikacje lepsza.
              Pozdrawiam Was i zycze duzo usmiechu. Piszcie . Wiernie tu zagladam.
              • Gość: TN Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.chello.pl 02.06.01, 08:28
                W ukrainskim Legionowie bylem prywatnie. Choc w wyprawie pelnilem role
                kartografa - a nim jestem zawodowo. Niebawem umieszcze zdjecia z naszej
                wyprawy - sa naprawde ciekawe.
                A wiesz, ze w Legionowie ukazuje sie nowa gazeta (zwiazana z legionowska
                telewizja LTV).
                Mozesz poczytac na stronie www.powiat-legionowski.pl/prasa/miejscowa
                Pozdrawiam, TN
              • Gość: rrrafal Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 08.06.01, 08:40
                witaj gosci legionowskiego forum - szczególnie Maalenę i TM.
                jesli już mowa o dojazdach - to teraz jest makabra, rzadko kiedy nie ma korka
                przed skrzyużowaniem w jabłonnie. dojazd do centrum w-wy zajmuje autobusem ok
                godziny i 20 minut... cos strasznego...ale niestety nie można nic na to
                poradzic dopoki nie powstanie jakas obwodnica jabłonny.
                pozdraw dla Was wszystkich
                rafal
                • Gość: zygzak Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: 10.1.4.* / *.orfe.pl 08.06.01, 09:56
                  Zmotoryzowanym, którzy kieruja sie na Prage, polecam droge przez Jozefow i
                  dalej do Plochocinskiej. Teraz po remoncie trasa na Nieporet nadaje sie
                  wreszcie do jazdy.
                  pozdrawiam
                  • Gość: Marcin Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: 192.168.1.* / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 12:40
                    Czesc!
                    Pozdrawiam wszystkich z forum-Legionowo, a szczegolnie Malene.
                    Ja tez mieszkam w tym miescie i chetnie wymienie sie z innymi "wrazeniami z
                    zycia tu".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka