Gość: wędzonka IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 14.03.01, 18:11 Moze pewnego ranka obudzi mnie piekna Legionowianka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: poeta2 Re: Legionowo pozdrawia Wroclaw! IP: 193.0.69.* 15.03.01, 09:57 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Moze pewnego ranka obudzi mnie piekna Legionowianka! I powie - Moj kochany, choc ze mna na kasztany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alena Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.wave.home.com 25.03.01, 01:51 Toronto pozdrawia Legionowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TN Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.01, 13:12 A Legionowo pozrawia Toronto (miasto z najwyższą wieżą telewizyjną na świecie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alena Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.wave.home.com 27.03.01, 05:54 Te wieze widze z okien mojego mieszkania, nie widze zas Legionowa. Wielka szkoda bo to moje ukochane miasto. Tam chodzilam do jedynki i robilam mature w legionowskim LO. Prawde mowiac tesknie za Legionowem choc wiem ,ze to juz inne miasto i nawet ulice z pewnoscia zmienily nazwe. Pozdrawiam .Alena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TN Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.01, 13:58 A kiedy ostatnio bylas w Legionowie? I gdzie mieszkalas? Na jakiej ulicy, chetnie napisze, co sie tam teraz dzieje. Pozdrawiam PS1) Zmian nazw ulic nie bylo tak duzo: 1. PZPR ---> marszalka Pilsudskiego 2. PPR ---> Lesna 3. Skoneckich ---> Krolowej Marysienki 4. Fabryczna (na Bukowcu)---> gen. Roji 5. Fabryczna (na Lajskach) ---> Szarych Szeregow 6. Parkowa (czesc od torow kolejowych do cmentarza, kiedys chyba Nowoparkowa) -- -> prymasa Wyszynskiego 7. Koscielna (czesc od ks. Kordeckiego do Grottgera) ---> ks. Schabowskiego 8. Koscielna (czesc ulicy wlaczona do Legionowa na Lajskach) ---> Jana Pawla I (pierwszego) i to chyba tyle... oczywiscie powstalo kilka nowych ulic, czesci bezimiennym nadano nazwy. np. Siwinskiego, al. Sybirakow (na Piaskach), ronda, AK i Pilsudskiego, Park im Jana Pawla II. PS2) Oczywiscie, zmiany nazw ulic to nie jedyne, jakie dotknely naszego miasta. jest tu juz Mc'Donalds, telewizja kablowa z wlasnym kanalem miejskim stajacym na dobrym poziomie, sa szkoly prywatne, organizuje sie wyzsza uczelnia, na ulicy mozna spotkac zebraka... a jakie Legionowo Ty pamietasz??? PS3) zobacz: http://www.legionowo.pl/galeria_foto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alena Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.wave.home.com 20.04.01, 04:31 Gość portalu: TN napisał(a): > A kiedy ostatnio bylas w Legionowie? > I gdzie mieszkalas? Na jakiej ulicy, chetnie napisze, co sie tam teraz dzieje. > Pozdrawiam > > PS1) Zmian nazw ulic nie bylo tak duzo: > 1. PZPR ---> marszalka Pilsudskiego > 2. PPR ---> Lesna > 3. Skoneckich ---> Krolowej Marysienki > 4. Fabryczna (na Bukowcu)---> gen. Roji > 5. Fabryczna (na Lajskach) ---> Szarych Szeregow > 6. Parkowa (czesc od torow kolejowych do cmentarza, kiedys chyba Nowoparkowa) - > - > -> prymasa Wyszynskiego > 7. Koscielna (czesc od ks. Kordeckiego do Grottgera) ---> ks. Schabowskiego > 8. Koscielna (czesc ulicy wlaczona do Legionowa na Lajskach) ---> Jana Pawla > I > (pierwszego) > i to chyba tyle... oczywiscie powstalo kilka nowych ulic, czesci bezimiennym > nadano nazwy. > np. Siwinskiego, al. Sybirakow (na Piaskach), ronda, AK i Pilsudskiego, Park im > > Jana Pawla II. > > PS2) > Oczywiscie, zmiany nazw ulic to nie jedyne, jakie dotknely naszego miasta. > jest tu juz Mc'Donalds, telewizja kablowa z wlasnym kanalem miejskim stajacym > na dobrym poziomie, sa szkoly prywatne, organizuje sie wyzsza uczelnia, na > ulicy mozna spotkac zebraka... a jakie Legionowo Ty pamietasz??? > > PS3) zobacz: > http://www.legionowo.pl/galeria_foto Odpisywalam kilka razy ale jakos moje odpowiedzi nie wchodzily.Bardzo dziekuje Ci na zainteresowanie. Ja mieszkalam na ul Sobieskiego 27 Wiem , ze teraz tam jest chyba ulica i jakis pawilon. Czy istnieje jeszcze w Legionowie kino "Mazowsze" Czy wykonczono nareszcie stadion. Zaliczylam na nim mase prac tak zwanych spolecznych:-)) W sumie interesuje mnie wszystko co nowe i wiaze sie z zyciem Legionowa.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpaku Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: 213.76.108.* 19.05.01, 09:16 Gość portalu: Alena napisał(a): > Czy istnieje > jeszcze w Legionowie kino "Mazowsze" przez pare miesiecy kino sobie pofunkcjonowalo, niestety z frekwencja bylo gorzej...i ostatnio kino upadlo i mamy dyskoteke Czy wykonczono nareszcie stadion. Zaliczyl > am na nim mase prac > tak zwanych spolecznych:-)) W sumie interesuje mnie wszystko co nowe i wiaze si > e z zyciem > Legionowa. a stadion tez jest juz wykonczony i sympatycy Legionowi nazywaja go Santiago Benabeu ;-) na czesc stadionu Realu Madryt jesli masz jakies pytania pisz szpaku@promail.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alena Re: Toronto pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.wave.home.com 20.04.01, 04:32 Gość portalu: TN napisał(a): > A kiedy ostatnio bylas w Legionowie? > I gdzie mieszkalas? Na jakiej ulicy, chetnie napisze, co sie tam teraz dzieje. > Pozdrawiam > > PS1) Zmian nazw ulic nie bylo tak duzo: > 1. PZPR ---> marszalka Pilsudskiego > 2. PPR ---> Lesna > 3. Skoneckich ---> Krolowej Marysienki > 4. Fabryczna (na Bukowcu)---> gen. Roji > 5. Fabryczna (na Lajskach) ---> Szarych Szeregow > 6. Parkowa (czesc od torow kolejowych do cmentarza, kiedys chyba Nowoparkowa) - > - > -> prymasa Wyszynskiego > 7. Koscielna (czesc od ks. Kordeckiego do Grottgera) ---> ks. Schabowskiego > 8. Koscielna (czesc ulicy wlaczona do Legionowa na Lajskach) ---> Jana Pawla > I > (pierwszego) > i to chyba tyle... oczywiscie powstalo kilka nowych ulic, czesci bezimiennym > nadano nazwy. > np. Siwinskiego, al. Sybirakow (na Piaskach), ronda, AK i Pilsudskiego, Park im > > Jana Pawla II. > > PS2) > Oczywiscie, zmiany nazw ulic to nie jedyne, jakie dotknely naszego miasta. > jest tu juz Mc'Donalds, telewizja kablowa z wlasnym kanalem miejskim stajacym > na dobrym poziomie, sa szkoly prywatne, organizuje sie wyzsza uczelnia, na > ulicy mozna spotkac zebraka... a jakie Legionowo Ty pamietasz??? > > PS3) zobacz: > http://www.legionowo.pl/galeria_foto Udalo sie :-)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 14:51 Marta i Mariusz pozdrawia Legionowo a szczególnie Dorotkę i Pawełka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloska Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 10:02 Legionowo dziekuje za pozdrowienia i również pozdrawia Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.home.com 27.04.01, 08:24 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > Moze pewnego ranka obudzi mnie piekna Legionowianka! Tajemniczy TN Jestem Ci niesamowicie wdzieczna za informacje. Podejrzewam, ze jestes w wieku moich "wspanialych" dzieci . Wysylam ich regularnie do Polski i do Legionowa i wszyscy bardzo sie dziwia ze mowia bez akcentu i poprawnie po polsku. Tak zycie zmusilo mnie do zmiany kraju ale nigdy nie zmusi mnie do zmiany narodowosci, TN ostatnio byla piekna wystawa miedzynarodowa w Toronto na tej wystawie byly prace mojej corki. Kazdy musial powiedziec cos o sobie i swojej pracy. Mysle ze Legionowo bylo by dumne bo moja corka mowila o inspiracji swoich prac i o swoim i jej matki pochodzeniu i oczywiscie musiala mowic o Legionowie. Moze Legionowo to nie sypialnia Warszawuy a inspiracja Warszawy. :-))))))) Malena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TN Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.01, 09:34 Witam, wlasnie wrocilem z gor (2 tygodnie w Polanicy-Zroju) i zobaczylem, za na naszym forum dyskusyjnym co sie dzieje! Ciesze sie! > Tajemniczy TN Jestem Ci niesamowicie wdzieczna za informacje. > Podejrzewam, ze jestes w wieku moich "wspanialych" dzieci. Mam 29 lat > Tak zycie zmusilo mnie do zmiany kraju ale nigdy > nie zmusi mnie do zmiany narodowosci, tak... a ja za kilka miesiecy (tygodni?) wyprowadzam sie z Legionowa do Warszawy, boli mnie to troche, ale tak musi byc... ide za glosem serca! > Mysle ze Legionowo bylo by dumne bo moja corka mowila o inspiracji swoich > prac i o swoim i jej matki pochodzeniu i oczywiscie musiala mowic o Legionowie. Ja jestem dumny! I gartuluje! Co powiedziala, tak konkretniej? > Moze Legionowo to nie sypialnia Warszawy a inspiracja Warszawy. :-))))))) Oj, to nie tak latwo... Duzo by mozna o tym napisac. Pozdrawiam serdecznie TN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.home.com 10.05.01, 03:34 Witam Cie TN Moje gratulacje i zycze duuuuuzo szczescia na nowej drodze Zycia. Oby ta nowa droga byla pogodna i nie brakowalo Wam wielu powodow do radosci. A swoja droga to mi troszke zal bo co stanie sie z naszym legionowskim forum bez Ciebie? Moje dzieci sa troszeczke mlodsze ale niewiele. .............. Mam nadzieje ze bedziesz mimo wszystko czasami tu zagladal i nie zostawisz mnie samej. Pozdrowiena M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TN Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: 213.25.211.* 13.05.01, 09:47 Witaj Dziekuje za zyczenia, ale sa one chyba troszke przedwczesne ;-) > Mam nadzieje ze bedziesz mimo wszystko czasami tu zagladal i nie zostawisz mnie > samej. O to mozesz sie nie martwic. A ja wlasnie wrocilem z... Legionowa. Bylem uczestnikiem nadzwyczajnej ekspedycji, ktora poszukiwala w lasach Ukrainy (na Wolyniu) pozostalosci po osadzie wojskowej Legionowo. Osada ta istniala miedzy grudniem 1915 a listopadem 1916 roku i stacjonowala w niej komenda(?) Legionow. Odszukalismy kilka pieknych kamiennych monumentow upamietniajacych pobyt Pilsudskiego wsrod zolnierzy. Wspaniala wyprawa, i wspaniale odkrycia wsrod przepastnych lasow. No i belem w miejscu, ktore bylo Legionowem na kilka lat przed tym jak nazwe te nadano naszemu miastu. Pozdrawiam TN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRAFAL Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 25.05.01, 16:03 witam wszystkich miłośników Legionowa. ja rówież mieszkam w tym mieście, a szczerze mówiąc tam nocuję... praca, studia, dodatkowe zajęcia, wszystko to nie pozwala mi korzystać z uroków jakie ma to miasto. ciesze się ze gdzieś w świecie jest ktoś kto nadal o nim pamieta. szkoda ze nie udalo mi sie trafic na to forum wczesniej, bo chetnie sie do tej dyskusji dołączę. pozdrowienia dla wszystkich miłośników tego miasta z całego świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.mtmc1.on.home.com 29.05.01, 03:47 Czy byles z ekspedycja zawodowo, a moze to Twoje hobby. a jeszcze lepiej jedno i drugie? To jest chyba marzenie kazdego , pracowac dla przyjemnosci. Nie zagladalam tu jakis czas bo mialam trudnosci z dostaniem sie na ta strone. Ciagle jednak ciagnie mnie do Legionowa. Rafal jak ja Cie rozumiem. Przezylam to wszystko o czym piszesz a na dodatek w tych czasach moglam dostac sie do W-wy tylko 203 z Jablonny albo pociagiem z Legionowa. Mieszkalam na ul Sobieskiego wiec i tu i tu nie bylo blisko. Pociesz sie ze teraz masz choc komunikacje lepsza. Pozdrawiam Was i zycze duzo usmiechu. Piszcie . Wiernie tu zagladam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TN Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.chello.pl 02.06.01, 08:28 W ukrainskim Legionowie bylem prywatnie. Choc w wyprawie pelnilem role kartografa - a nim jestem zawodowo. Niebawem umieszcze zdjecia z naszej wyprawy - sa naprawde ciekawe. A wiesz, ze w Legionowie ukazuje sie nowa gazeta (zwiazana z legionowska telewizja LTV). Mozesz poczytac na stronie www.powiat-legionowski.pl/prasa/miejscowa Pozdrawiam, TN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrafal Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 08.06.01, 08:40 witaj gosci legionowskiego forum - szczególnie Maalenę i TM. jesli już mowa o dojazdach - to teraz jest makabra, rzadko kiedy nie ma korka przed skrzyużowaniem w jabłonnie. dojazd do centrum w-wy zajmuje autobusem ok godziny i 20 minut... cos strasznego...ale niestety nie można nic na to poradzic dopoki nie powstanie jakas obwodnica jabłonny. pozdraw dla Was wszystkich rafal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzak Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: 10.1.4.* / *.orfe.pl 08.06.01, 09:56 Zmotoryzowanym, którzy kieruja sie na Prage, polecam droge przez Jozefow i dalej do Plochocinskiej. Teraz po remoncie trasa na Nieporet nadaje sie wreszcie do jazdy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wroclaw pozdrawia Legionowo! IP: 192.168.1.* / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 12:40 Czesc! Pozdrawiam wszystkich z forum-Legionowo, a szczegolnie Malene. Ja tez mieszkam w tym miescie i chetnie wymienie sie z innymi "wrazeniami z zycia tu". Odpowiedz Link Zgłoś