domelu 16.12.05, 12:16 Przygotowalem szkic - zestawienie firm swiadczacych dostep do internetu na terenie powiatu legionowskiego: www.legionowo.org/internet Moze komus sie przyda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.and.o Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 20.12.05, 10:17 domelu napisał: > Przygotowalem szkic - zestawienie firm swiadczacych dostep do internetu na terenie powiatu legionowskiego: www.legionowo.org/internet > > Moze komus sie przyda Netmaniaka odradzam - poziom usług jest porównywalny z Bangladeszem (przepraszam informatyków z Bangladeszu!). Codziennie są przerwy na łączu, często kilkugodzinne a jak i-net padnie po południu w piątek, to nie ma go zwykle do poniedziałku. ŻENADA!!!! Czy ktoś ma jeszcze te same problemy? Ja chyba poświęcę trochę czasu i napiszę zażalenie do UOKiK i URTiP... Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 20.12.05, 12:32 to ja mogę się dołączyć do zażalenia :( niestety podpisałam z nimi umowę, ale pomimo to mam zamiar ją zerwać przed czasem Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 20.12.05, 14:43 jestem kolejnym niezadowolonym z ich usług. znam jeszcze dwie osoby korzystające z ich usług i narzekające ale nie będę się w ich imieniu wypowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 20.12.05, 18:56 lada chwila wejdzie z usługami do naszego powiatu duza firma sądzę, że wtedy bedzie widać co oferuja firmy lokalne a co powinny oferowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 20.12.05, 19:08 e-legionowo napisał: > lada chwila wejdzie z usługami do naszego powiatu duza firma sądzę, że wtedy > bedzie widać co oferuja firmy lokalne a co powinny oferowac :) Jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
juros1 Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 20.12.05, 21:00 -woj.podkarpackie-m.Czudec amerykańska firma zalozyła internet radiowy i wszyscy mieszkańcy mają darmowy dostęp teraz wykonują łacza w Rzeszowie koszt 2miliony zł-a może taką firmę ściągnąć do Legionowa -kto ma chody? Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 20.12.05, 21:16 juros1 napisał: > -woj.podkarpackie-m.Czudec amerykańska firma zalozyła internet radiowy i > wszyscy mieszkańcy mają darmowy dostęp teraz wykonują łacza w Rzeszowie koszt > 2miliony zł-a może taką firmę ściągnąć do Legionowa -kto ma chody? heh no coz nie te wielkosci, info ze strony m. Czudec (poprawna odmiana?): m. Czudec 715 budynków i 2946 mieszkańców cała gmina 3147 budynków i 11767 mieszańców same Legionowo jest 4x liczniejsze od całej tamtejszej gminy Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Czudec jak jest - prawda 22.12.05, 12:50 Firma nie jest amerykanska. Gmina dofinansowala nadajnik.... (ok. 5-6 tys) Reszta dofinansowana z unii europejskiej. Z tych srodkow zakupiono serwery itp. Legalizowane jest IP w gminie i dostaje sie haslo dostepu. Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 20.12.05, 23:48 Przedpiszca nie napisal, o jaka firme chodzi, to ja pozwole sobie zasiac nutke pesymizmu co do jej wejscia na ten rynek (chociaz milo by bylo) ;] Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 21.12.05, 00:24 domelu napisał: > Przedpiszca nie napisal, o jaka firme chodzi, to ja pozwole sobie zasiac nutke > pesymizmu co do jej wejscia na ten rynek (chociaz milo by bylo) ;] jak juz wszystko bedzie dograne wtedy bedzie stopniowo coraz glosniej o tej firmie, realnie to okres 3-5 tygodni wiec juz niedlugo Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 22.12.05, 10:03 Dla zainteresowanych - doszukalem sie, i chodzi o firme 4web aka Forweb z Lodzi - www.4web.pl Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 24.12.05, 22:54 domelu napisał: > Dla zainteresowanych - doszukalem sie, i chodzi o firme 4web aka Forweb z Lodzi - www.4web.pl dla potencjalnych zainteresowanych opinie na forum nt. FORWEBu ich klientów z Łodzi Forum Tweak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chupacabra009 Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 25.12.05, 18:39 Z Łodzi? To nie wróży dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
miszaqs Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 21.12.05, 11:47 Ja również sie dopisze w sprawie Netmaniaka. Juz temat poruszałem na forum, ale wtedy nie zaskoczył. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
miszaqs Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 03.02.06, 21:01 coż ja moge powiedzieć... ISP poprawił się,.... naprawdę.. jeżeli mogę sciągnąć około 6,5 GB dziennie, to znaczy, że chłopcy pracują.... co raz ładniej działa net, ale bez zachwytów.bo tylko od 1,5 dnia działa tak jak powinno... jeśli tak zostanie, to baaaaardzooo polecam. Netmaniak = drogo, ale być może da sie stabilnie... byc może....i szybko... gratuluje oby nie przedwczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek1974 Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 03.02.06, 22:17 a o jakiego ISP chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 07.02.06, 19:40 mi niestety zaczyna nawalac neo... a ze mieszkam w srodku lasu to chbya czeka mnie odciecie od internetu - chyba ze Panowie od netu radiowego maja jakies pomysly?? A moze GOinternet?? Lokejszn - 3 km od Wieliszewa - Komornica Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 07.02.06, 19:42 tylko nie satelita :(( Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 07.02.06, 19:53 witam, a po drodze nie ma zadnego domu? Bo moze postawić repeater? Ja tak mialem i mialem 3 hopki do domu. Kulalo, ale działało. A GSM? pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 07.02.06, 20:43 moze zaczne wchodzenie na dach i szukania jakiegos domu na horyzoncie, moze jakos to pomoze.A najgorsze, ze przez 1,5 roku neo od tepsy dzialala bez zarzutu i szlag trafil... Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 09:16 Mam to samo, co chwila mnie rozłącza. Również zdecydowałem sie na zmiane dostawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 11:39 a mi smiga ze ho ho :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 13:23 mi tez smigala przez 1,5 roku- wiec nie wywoluj wilka z lasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 10:05 keechaczu napisał: > mi niestety zaczyna nawalac neo... a ze mieszkam w srodku lasu to chbya czeka > mnie odciecie od internetu - chyba ze Panowie od netu radiowego maja jakies > pomysly?? > A moze GOinternet?? > Lokejszn - 3 km od Wieliszewa - Komornica jakie masz tlumienie na linii? jesli nagle skoczylo, to da sie to poprawic Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 13:24 niestety nie wiem jak to sprawdzic.. Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 14:14 keechaczu napisał: > niestety nie wiem jak to sprawdzic.. jaki masz system, i modem? Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 14:21 Thomson speedtouch 510 czyli router ze switchem a na kompach podpietych jest winda XP - nie pamietam IP, ktora wywoluje konsole modemu Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 15:53 Output Power (dBm) up/down = 12 / 17 Attenuation (dB) up/down = 22 / 47 Noise Margin (dB) up/down = 25 / 18 Vendor Id (local/remote) = ALCB / czyzby to o to chodzilo?? Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 16:19 tak, o to chodzilo przyczyny zlego dzialania moga byc rozne, a) problemy z Twoim portem na DSLAM (centrala) b) uszkodzony modem c) tlumienie linii (najbardziej prawdopodobny powod) 47dB to dosyc duzo, powyzej 50 nie powinno juz dzialac - tj. moze, ale nie jesli sa tak duze roznice w synchronizacji - up 22, down 47, wtedy polaczenie jest bardziej niestabilne, i modem moze czesto tracic synchronizacje (masz do mnie kontakt telefoniczny, ja do Ciebie zgubilem - jesli chcesz to zadzwon, byc moze bede w stanie Ci pomoc z neo) Odpowiedz Link Zgłoś
roberttak Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 16:32 od okolo tygodnia tez mam problemy z neo moze to centrala -- JeżU Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq6 Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 18:54 chce sobie zalozyc internet,nie chce kozystac z neo,bo mam juz dosc Telekomuny.Pomyslalem o necie w kablowce SSTP.Co o tym sadzicie?Macie jakies spostrzezenia,uwagi itp.?Prosze o pomocne wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
domelu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 19:42 nie ta centrala Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 08.02.06, 20:07 zapytalem siostry, ktora mieszka kolo mnie i... ona ma podobne problemy, czyli moze to jakis szerszy problem Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: Lista dostawcow internetu w naszych okolicach 09.02.06, 09:21 rozmawialem z monterami to oni stara spiewka... nie działa i juz - bo za daleko, 7 km, nic sie nie da... szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś