toni84 11.05.06, 22:32 Zobaczcie jak poprzycinali drzewa na osiedlu. Jak wam się to podoba ? ten cioł co to ciął powinien mieć poobcinane ręce i głowe tak jak to zrobił z tym drzewem href="backslash.webpark.pl/przyciecie.jpg" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damka3 Re: Przycinanie drzew na osiedlach 11.05.06, 23:08 A ja się ciesze, że przycięto topole. To bardzo kruche drzewa i niebezpieczne, przy większym wietrze mogą się połamać i narobić szkód. Nie przepadam za tymi drzewami nie tylko z tego powodu. Duszę się kiedy kwitną, a ich liście przypominają mi kawałki celofanu. Szkoda, że przed laty wysadzano nimi ulice i aleje miast, a nie na przykład sosnami - które w naszym klimacie i na naszym piasku lubią rosnąć. A poza tym mają wiele zalet. Odpowiedz Link Zgłoś
toni84 Re: Przycinanie drzew na osiedlach 12.05.06, 09:59 Na zdjęciu jest lipa a nie topola. Odpowiedz Link Zgłoś
damka3 Re: Przycinanie drzew na osiedlach 12.05.06, 20:39 a ja nie oglądałam zdjęcia, tylko widziałam jak na osiedlu Piaski przycinają topole Odpowiedz Link Zgłoś
teborsuk Re: Przycinanie drzew na osiedlach 12.05.06, 21:31 damka3 napisała: > a ja nie oglądałam zdjęcia, tylko widziałam jak na osiedlu Piaski przycinają > topole A moja ciocia nie cierpi pomarańczy. Acha, lubię brzozy, a moja Pani jest uczulona na leszczynę. Poza tym, możesz wkrótce dotrzeć szynobusem do Zalewu Zegrzyńskiego w Nieporęcie. Ale jest tam sporo wikliny i bocianów. Dzieci ci nie grożą, więc dotleń się i wyluzuj. Poza tym nie lubię poniedziałków i telewizji więc posłucham 1PR, po zażyciu 1 łyżki gorzkiego płynu. Lepsze to niż przebywanie w pobliżu pewnego mocno ciemnoskórego. Odpowiedz Link Zgłoś
damka3 Re: Przycinanie drzew na osiedlach 12.05.06, 20:42 i dlatego pisałam o topolach :) Odpowiedz Link Zgłoś
teborsuk Re: Przycinanie drzew na osiedlach 13.05.06, 22:50 damka3 napisała: > i dlatego pisałam o topolach :) oczywiście; najważniejsze są topole; Odpowiedz Link Zgłoś
damka3 Re: Przycinanie drzew na osiedlach 15.05.06, 13:59 przypominam tylko, że topola to też drzewo :) Odpowiedz Link Zgłoś
vivero Re: Przycinanie drzew na osiedlach 15.05.06, 16:52 Odbije ta lipka, nie martw się :) Odpowiedz Link Zgłoś