Dodaj do ulubionych

Przekręty w "TRANSLUDZIE"???

20.02.03, 13:09
Zastanawiam sie nad jednym: dlaczego kierowcy tych autobusów nie wydają
pasażerom biletów? Ilekroć jechałem, pan kierowca pieniadze brał, wrzucał do
pudełka i adnego biletu nie drukował. Wytłumaczenia mogą być np. dwa:

1. Kierowca kantuje pracodawcę i chiowa kasę dla siebie...
2. To zachowanie moe być też podpowiedziane przez szefów firmy, którzy nie
bardzo mają ochotę dzielić się zyskami z fiskusem. No i "lewa" kasa
nanp. "datki" jest. A wydaje mi się,że szefowie tych prywatnych busików mają
za co dziękować i wdzięczność okazywać....
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Przekręty w 'TRANSBYDŁOWOZIE'??? 20.02.03, 16:53
      Od jakiegoś czasu jeśli nie jestem wieziony bryką jeżdzę do Legionowa tylko
      liniami miejskimi. Może to dlatego, że nie mam potrzeby jeździć za tory, a
      spacer od Zegrzyńskiej do Husarskiej nie jest dla mnie problemem.
      Uważam, że jak na linię z takim powodzeniem, to tabor firmy T jest
      nieprzystosowany do obsługi dużej liczby pasażerów - te Autosany to mogą
      jeździć na prowincji, a nie łączyć dwa duże miasta przez ogromną wieś :)
      Brak biletów to przyczyna kiedyś wywołanej przeze mnie afery - powiedziałem
      kierowcy, że skoro nie ma biletów to ja jadę na gapę - skoro w 723 tak można,
      to i w innych liniach chyba też?
      A zatem ile kosztuje w Transludzie jazda bez ważnego biletu?
      Czy jest ustalony - legalny cennik?
      Dlaczego poza 2 przystankami pozostałe są nieoznakowane - tzn. brak informacji
      o rozkładzie i logo przewoźnika?
    • anexxa Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? 20.02.03, 17:46
      dziwne, ilekroc ja jade, kierowca drukuje bilet - czasem
      mi go daje, czasem nie. na ogol trafiam tez na cos
      lepszego niz stary autosan, ale glownie wtedy, kiedy jade
      do warszawy, a nie z.

fakt, przydaloby sie oznaczyc przystanki i powiesic
      wszedzie rozklady, ale pewnie padlyby ofiara roznych
      takich, co lubia je niszczyc. ja w zasadzie nie sugeruje
      sie zanadto rozkladem transludow, tylko wychodze z domu z
      nadzieja, ze zaraz jakis podjedzie. i na ogol podjezdza.
      tym wygrywaja z pkp.

xx.
      • singleman Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? 20.02.03, 19:35
        Ja nie twierdziłem, ŻE WSZYSCY kierowcy nie wydają biletów. Ja tylko raz jeden
        jadac z wawki do L bilet dostalem. !
        • Gość: enemy Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 20:50
          Sprawa jest prosta. Kto przyznaje koncesje na transport na terenie gminy czy w
          obrębie powiatu, kto wydaje zgodę na korzystanie z przystanów, kto ustala trasę
          przejazdu?
          prezydent Legionowa do spółki ze starostą - czyli jeden układ - czyli obecna
          Platforma Samorządowa.
          Wróćmy do połowy 2002 roku: W trakcie ostatniej kampanii prezydenckiej, w
          sekretariacie prezydenta Smogorzewskiego, organizowano zapisy na organizowaną
          przez niego pielgrzymkę do Krakowa, wyjazd kosztował (320 km x 2 strony +
          ubezpieczenie) 10 zł (!!!), a obsługiwali to lokalni przewoźnicy (m.in.
          Translud).
          Jasne jest dla mnie, że skoro lokalni biznesmeni dopłacali (w naturze) do
          kampanii Smogorzewski, to robili to w określonym celu - obecny pan prezydent ma
          teraz wobec nich duuuży kredyt wdzięczności do spłacenia!! Można to w różny
          sposób rozumieć, a ja widzę to tak:
          - mogą "robić bokami" przy sprzedaży biletów - wykazywać mniejsze wpływy i mieć
          z głowy np. podatek dochodowy. Kto ich będzie kontrolował, ścigał? Przecież ich
          Smogorzewski nie pogoni - jeszcze mu się przyadzą.
          - już jest prowadzony sondaż "co by było gdzyby zlikwidować komunikację
          lokalną". To m.in. po to ekipa Smogorzewskiego blokuje wszystkie zmiany w KL,
          żeby móc wykazać, że jest ona "kulą u nogi" miasta i trzeba ją zlikwidować. Na
          miejsce KL wejdą przecież "swoi" prywaciarze! Poczytajcie w ostatnim TiO teksty
          o komunikacji lokalnej w Legionowie - jest kilka ciekawych pomysłów, ale nie
          mają szans a realizację!!!

więcej wątków już wkrótce
          • singleman Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? 21.02.03, 19:58
            Czy mam z Tego wnosić, że miejscowe władze mogą być "podatne" na "wziątka"??
            Hmmmm. Nie sądziłem, ale po tym co zasugerowałeś , trzeba się zastanowić nad
            taką ewentualną możliwościa.
            • Gość: ejko Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 11:38
              myślę, że pan prezydent "czerpie" z wielu źródełek!
              1. teraz np. w ekspresowym tempie wyprzedaje działki. podobno jest to robota na
              zamówienie! jeszcze w zeszłym roku byli chętni, ale można było
              zagrać "wyborami" - wesprzyjcie moją kampanię, a po wyborach dostaniecie...
              ceny działek są teraz niskie i o to chodzi! nie liczy się interes miasta!!
              2. prezydent likwiduje przedszkole nr 2!! pięknie usytuowane, w sosnowym lesie,
              przy Jagiellońskiej, budynek po remoncie. kupiec już jest (na podobnych zresztą
              warunkach jak w pkt. 1), teraz trzeba tylko zrobić coś w dzieciakami - może
              przenieść, a że np. z Jagiellońskiej na Przystanek, albo Targową to już nikogo
              w UM nie obchodzi!!!
              • Gość: pete Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 13:43
                Pani Magdo... hop, hop... czy Urząd Miasta obraził się na forum? Czy może
                przygotowywana jest jakaś miażdżąca krytyka? A może sam pan Prezydent
                Smogorzewski się wypowie? Podobnie jest w wątku nt. pensji prezydenta! Nagle
                cicho, nagle sza :) Nikt nie skomentuje?
                • singleman Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? 24.02.03, 20:31
                  Pani Magda śpi pewnie, albo wypoczywa gdzieś daleko:-)))
                  Nie sądzę, by "siedziała cichutko z powodów jak wyżej ktoś raczył napisać:-)))
                  • Gość: max Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 20:56
                    Wyjechała gdzieś daleko? Translud zasponsorował dla ekipy z UM pielgrzymkę? Na
                    otarcie łez? Dobre...
                    • singleman Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? 25.02.03, 15:08
                      Madziu, wróc do nas:-))))
                      • singleman Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? 26.02.03, 13:16
                        Zaczynam obawiać się o integralność cielesnej powłoki pani Magdy. Pani Magdo-
                        pani żyje? Ma się Pani dobrze? A może anią ktś porwał ?????? Zaginięcie
                        urzędowej osoby to dopiero afera...!!!!!!
              • Gość: Peter bylo:-- Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 23:39
                > 2. prezydent likwiduje przedszkole nr 2!! pięknie usytuowane, w sosnowym
                >lesie, przy Jagiellońskiej, budynek po remoncie. kupiec już jest (na podobnych
                >zresztą warunkach jak w pkt. 1), teraz trzeba tylko zrobić coś w dzieciakami -
                > może przenieść, a że np. z Jagiellońskiej na Przystanek, albo Targową to już
                >nikogo w UM nie obchodzi!!!

ee....tak czytam i czytam i .... w kolejnosci postow z wątku:
                1. bilety - jak juz jezdzicie to patrzcie czym jezdzicie, czy to jest Translud
                czy inne barachlo, nie spotkalem sie od jakiegos roku z tym zeby kierowca nie
                wbil na kase tego co przyjal odemnie, i jest tak nie dzieki ktoremus z
                przedmowcow ale kontroli z US i nie tylko. Jesli zapytałem sie o bilet jak
                najbardziej mi go dawał, przez pewien czas byly standardowo wreczane, ale
                raptem moze 25% osob odbieralo go bez przywolania spowrotem.
                2. tabor transluda i tak sie bardzo poprawil w porownaniu ze stanem sprzed paru
                lat, jakby ktos nie pamietal, w prywaciarzach rzadkoscia byly czyste pokrowce
                na fotele, zagłowki, firanki i szyby a standardem byly przekladki siedzen z
                wcisnieciem jednej pary wiecej w obu rzedach, stan techniczny tez o wiele sie
                poprawil, a ze nie jest dostosowany do takiego rodzaju przewozow to powiedz to
                w UM ktory nie ma kasy zeby dorzucic sie do wiekszej czestotliwosci kursowania
                autobusow, a jak narazie i tak bardziej sie oplaca dotrzec do centrum
                transludem niz ZTMem.
                3. Oznakowanie przystanków napewno to mankament, ale skoro i tak gdy
                sie "machnie" kierowcy to sie zatrzyma, a ja wole zeby te pieniadze poszly na
                poprawe warunkow dojazdu, niz do ZTM lub do kasy wlasciwej gminy za dzierzawe
                miejsca. I podejscie kierowcow transludowych wole, niz tych burakow z ZTMu,
                ostatnio rozkraczyl sie miedzy przystankami w wawce autobus ZTM ktorym
                podrozowala znajoma i zaden skur..iel z tej linii nie zatrzymal sie i nie
                zabral tych ludzi, bo on tam nie mial przystnku.
                4. moze i ktos sie oplaca UM ale skoro takze sie doklada do legionowskiego
                sportu umozliwiajac cwiczenia w hali w wieliszewie to nie musi byc taki zly, a
                wyjatek potwierdza norme ze bez dajacych nie ma bioracych a moze to bez
                bioracych nie ma dajacych??
                5. co do kwestii likwidacji KL i wejscia na to Transluda, kto tu kogo oszukuje,
                aktualnie i tak juz jezdza chyba 2-3 prywatne autobusy na liniach KL, wiec jaka
                roznnica czy sie tu placi wlascicielowi tego autobusu i doplaca do strat KL czy
                innemu umozliwia obsluge nierentownych linii, oczywiscie moglyby byc rentowne
                ale trzeba zeby do tego sie zabrali ludzie znajacy sie na rzeczy.
                6. aktualna wladza nie jest gorsza od poprzedniej, a czy lepsza pewnie tez nie,
                ale to sie okaze, jakby ktos nie pamietal to za rzadow Kickusia zostalo
                rozwiazane przedszkole nr 4, dzialka w rewelacyjnym miejscu zostala sprzedana
                za bezcen a w budynku przedszkolnym UM urzadzil siedzibe swojego jednego
                referatu bo cos trzeba bylo zrobic z budynkiem. Aktualnie powstaje na tej
                dzialce kompleks medyczny niejakiego pana Peca.

zaraz bedziesz szum i pomysly ze zaraz kogos bronie gdyz jestem od kogos
                zalezny, informuje ze jedyna zaleznoscia jest jaka zachodzi jest to ze jestem
                niezalezny od czynnkiow gminnych, powiatowych, transludowych, a zalezy od
                serwisu informacyjnego o Legionowie i niestety ostatnio troche kulejacego:(

Peter
                • Gość: snow bylo:-- Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.chello.pl 03.03.03, 10:29
                  Gość portalu: Peter napisał(a):
                  > jestem niezalezny od czynnkiow gminnych, powiatowych, transludowych, a
                  zalezy od
                  > serwisu informacyjnego o Legionowie i niestety ostatnio troche kulejacego:(
                  >
                  > Peter

Hehe... Pan Radny "Peter" Zadrożny zrobił się niezależny... ciekawe, ciekawe :-
                  )
                  • Gość: Peter bylo:-- Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 20:55
                    Gość portalu: snow napisał(a):

> Gość portalu: Peter napisał(a):
                    > > jestem niezalezny od czynnkiow gminnych, powiatowych, transludowych, a
                    > zalezy od
                    > > serwisu informacyjnego o Legionowie i niestety ostatnio troche kulejacego:
                    > (
                    > > Peter
                    >
                    >
                    > Hehe... Pan Radny "Peter" Zadrożny zrobił się niezależny... ciekawe,
                    ciekawe :-
                    > )

i to uwielbiam w Polakach jak ktos cos mowi to oczywiscie on musi klamac bo
                    przeciez nie moze mowic prawdy bo to byloby za proste:))
                    popatrz sobie po postach z okolic walentynek i zauwaz ze zdarzylem skomentowac
                    niezbyt milo osobe za ktora mnie bierzesz, a potem zrob to co powinienes przed
                    napisaniem poprzedniego posta ... ZASTANÓW się!!!

Peter
                    • Gość: snow bylo:-- Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.chello.pl 03.03.03, 21:13
                      może "Pete" vel "koleś" vel radny Zadrożny vel... masz rozdwojenie jaźni?
                      • Gość: Peter bylo:-- Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 15:40
                        > może "Pete" vel "koleś" vel radny Zadrożny vel... masz rozdwojenie jaźni?

jak już to Peter i bez zadnych vel chociaz tak patrzac wolałbym je mieć niż być
                        tak kompletnym ignorantem jak Ty, szkoda że nie lubie bzulgnać sobie bo bym
                        miał niezły ubaw jak skarżysz biednego redaktorzynę a nie byłaby to jego wina.
                        tak polak potrafi ....

Peter
                        • singleman bylo:-- Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? 04.03.03, 20:17
                          Mr Peter- czasami warto i bluznac:-) spokojnie tu wolno. Co do meritum Panskich
                          Peterku wypowiedzi, to.. pozostawie bez komentarza. Ubawilem sie setnie.
                          Przypominam o tym, co powiedzialem kiedys o wiarygodnosci: nie da sie siedziec
                          okrakiem na barykadzie, bo zwykle glupio wychodzi. Co zas do hmmm. "Tykania"
                          zdrobnień, zwracania sie po imieniu: uważam, że to może mało grzeczne, - łamie
                          wszak napuszone konwenanse- ale dość skuteczne. Jao osoba publiczna, na którą
                          idzie moje datki w postaci podatków do miejskiej kasy- mam prawo trakoować Pana
                          jako sługę. A sługe wolno wołać "po imieniu". Sorry za bezczelne porównanie-
                          ale wolno wołać, dyscyplinować jak psa ( gratuluję Pan ma ładnego akurat:-) ).
                          I prosze sie nie obrażać. Bo to jest bez osobistych wycieczek. Jasne, Peter?
                          Pozdrawiam.
                          • Gość: Peter bylo:-- Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.piekna.pl 22.03.03, 17:25
                            singleman napisał:

> Mr Peter- czasami warto i bluznac:-) spokojnie tu wolno. Co do meritum
                            > Panskich Peterku wypowiedzi, to.. pozostawie bez komentarza. Ubawilem sie
                            setnie.
                            > Przypominam o tym, co powiedzialem kiedys o wiarygodnosci: nie da sie
                            siedziec
                            > okrakiem na barykadzie, bo zwykle glupio wychodzi. Co zas do hmmm. "Tykania"
                            > zdrobnień, zwracania sie po imieniu: uważam, że to może mało grzeczne, -
                            łamie
                            > wszak napuszone konwenanse- ale dość skuteczne. Jao osoba publiczna, na
                            którą
                            > idzie moje datki w postaci podatków do miejskiej kasy- mam prawo trakoować
                            Pana
                            >
                            > jako sługę. A sługe wolno wołać "po imieniu". Sorry za bezczelne porównanie-
                            > ale wolno wołać, dyscyplinować jak psa ( gratuluję Pan ma ładnego akurat:-
                            ) ).
                            > I prosze sie nie obrażać. Bo to jest bez osobistych wycieczek. Jasne, Peter?
                            > Pozdrawiam.

no troche mnie nie bylo na sieci z przyczyn zawodowych i od razu wyjasniam
                            nieprawdziwe domysly:
                            - zadne podatki nie ida na mnie zwlaszcza Twoje, wiec nie masz zadnego prawa
                            tak mowic
                            - pieska mam wspanialego czarnego jamnika
                            - dla przyjaciolk moge byc peterek ale dla takich prostakow zostaje Panem
                            Piotrem
                            - co do siedzenia okrakiem to nie jest to napewno barykada :))))

nie pozdrawiam
                            Peter
                            • Gość: singleman bylo:-- Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.rdc.pl / 192.168.1.* 25.03.03, 15:33
                              Przepraszam, ale przy Peterku pozostane. Co do podatków- otóż idą!!! A dietę
                              Waść capisz z kasy za pierdzenie w stołek na sesji??? Bierzesz. A na to idzie
                              część mojej kasy z tzw. PIT- ileś tam,. Więc więcej pokory Peterek. Co do
                              prostactwa- jak się widzi takie objawy "kulturwy" w Waćpana wykonaniou, to
                              szkoda gadać. Pooglądaj Peterku lepiej "stroniczki z dzieciakami" bo chyba to
                              lubisz:-)) Pan prezydent coś o tym wie, jak sam w rozmowie przyznal....:-))
                              Pozdrowionka Petrerek!

Ps. A co do jamnika- gratuluje. Sam miałem jamnika przez 17 latek, wic wiem, ze
                              to fajne stworzonko u
                              • Gość: black bylo:-- Re: Przekręty w 'TRANSLUDZIE'??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 20:39
                                > Pooglądaj Peterku lepiej "stroniczki z dzieciakami" bo chyba to
                                > lubisz:-)) Pan prezydent coś o tym wie, jak sam w rozmowie przyznal....:-))
                                > Pozdrowionka Petrerek!

to już żoneczka panu radnemu "kolesiowi" nie wystarcza? :-))
                                • Gość: maja zawsze bierzcie bilety!!!!!!!!!!!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.04.03, 14:39
                                  nie wiem czy wiecie, ale jedyna podstawa do wyplaty ewentualnego odszkodowania
                                  w razie wypadku transluda, albo innego takiego czegos, jest wlasnie bilet. wiec
                                  radzilabym sie upominac o nie wsiadajac do busa. czasem jezdze transiakiem i az
                                  mnie ciarki przechodza jak widze ze ludzi laduje sie corraz wiecej i wiecej,
                                  czasami pokladaja sie na tych co siedza, taki jest scisk. przy takich
                                  warunkach, a takze biorac pod uwage fakt, ze wiekszosc tych autobusow ledwo
                                  zipie i nadaje sie do kasacji istnieje duze prawdopodobienstwo, ze moze sie
                                  zdarzyc jakis wypadek. nie uprawiam czarnowidztwa, ale znajomy jadac transludem
                                  uczestniczyl w kraksie (spowodowanej przez kierowce transluda) i troche go
                                  poturbowalo.

pozdr.
                              • Gość: Peter co debil nie zrozumie to przekręci. > Singleman IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 16:14
                                Gość portalu: singleman napisał(a):

> Przepraszam, ale przy Peterku pozostane. Co do podatków- otóż idą!!! A dietę
                                > Waść capisz z kasy za pierdzenie w stołek na sesji??? Bierzesz. A na to idzie
                                > część mojej kasy z tzw. PIT- ileś tam,. Więc więcej pokory Peterek. Co do
                                > prostactwa- jak się widzi takie objawy "kulturwy" w Waćpana wykonaniou, to
                                > szkoda gadać. Pooglądaj Peterku lepiej "stroniczki z dzieciakami" bo chyba to
                                > Pozdrowionka Petrerek!
                                >
                                Gość portalu: singleman napisał(a):

> Przepraszam, ale przy Peterku pozostane. Co do podatków- otóż idą!!! A dietę
                                > Waść capisz z kasy za pierdzenie w stołek na sesji??? Bierzesz. A na to idzie
                                > część mojej kasy z tzw. PIT- ileś tam,. Więc więcej pokory Peterek. Co do
                                > prostactwa- jak się widzi takie objawy "kulturwy" w Waćpana wykonaniou, to
                                > szkoda gadać. Pooglądaj Peterku lepiej "stroniczki z dzieciakami" bo chyba to
                                > Pozdrowionka Petrerek!

no tak, koncząc temat stwierdzam że informacje grzecznie przekazywane nie
                                skutkują, więc powiem dosadniej i drukowanymi literami które potrafi przeczytać
                                nawet niedorozwinięty absolwent szkoły podstawowej:

WEŹ SIĘ SINGLEMAN ODEMNIE ODPIERDOL RAZ NA ZAWSZE, NIE ŻYCZĘ SOBIE ANI TERAZ
                                ANI W PRZYSZŁOŚCI ŻEBY MNIE BRANO ZA RADNEGO PIOTRA ZADROŻNEGO.

Wszelkie insynuacje które Ci się lęgną w chorej głowie kieruj do osoby której
                                one dotyczą. Jeszcze raz powtarzam że jak do tej pory NIGDY nie byłem radnym
                                więc co za tym idzie nie wziąłem nawet złotówki z twoich pieprzonych podatków i
                                wracając do poprzednich postów nie życzę sobie nazewnictwa w stylu sługa, to
                                powinno zakończyć udowadnianie że czerwone jest zielone ale zielone inaczej.

Co do upodobań i skłonności to glodnemu chleb na myśli.
                                do singlemana i blacka: widze ze obaj przejawiacie ukierunkowanie myślowe do
                                zboczeń w sexie, a zakończenie tego rodzaju insynuacji w sądzie byłoby
                                zajebiście wesołe gdyż GW i prowiderzy internetowi logują podstawowe dane i
                                publikując w necie takie posty nie jesteś w sieci tak anonimowy jak Ci się
                                wydaje, ale te sprawy zostawie właściwej osobie czyli panu PZ.

Wszystkim nie zainteresowanym powyższymi postami jak i ich poziomem serdecznie
                                przepraszam ale żaden z wyżej wymienionych rozmówców nie podam maila na forum w
                                celu odpowiedzi na posta wybiegajacego poza wątek tematyczny, widocznie coś
                                mają do ukrycia i nie są tak nieskazitelnie czyści.

Peter
    • Gość: Gość portalu: ... ... IP: *.cjg.pl 14.05.03, 17:25
      До 1 июля 2004 года еще До 1 июля 2004 года еще
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka