Dodaj do ulubionych

LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.04.03, 11:13
takiego beznadziejnego miasta to ja nigdzie w Polsce nie widziałam. ludzie
moze i fajnie, ale ludzie to nie wsztstko. niestety. dlatego tytuł jest taki
jaki jest. Legionowo jest przygnebiajace, brzydkie, nic tu sie nie dzieje,
nic tu nie ma. jest obskornie, beznadziejnie, małomiasteczkowo i czereśniacko!
rzygac mi sie chce jak po pracy wracam do "domu", jak wygladam przez okno,
jak ide na spacer (co nieczesto sie zdarza, bo nie ma dokad isc). i tak
naprawde jedyna rzecza, ktora mnie trzyma przy życiu, jest mysl, ze jeszcze
tylko troche, pare miesiecy i uciekm stad, znikam na zawsze wymazujac z
pamieci ten czas, ktory musialam (podkreslam - MUSIALAM) tu spedzic.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: smoks Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 25.04.03, 12:35
      a gdzie mieszkasz - która część Legionowa?
      • Gość: ja Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.04.03, 12:39
        o ile znam zycie to pewnie w tej gorszej... okolice Mickiewicza, wiesz przy
        petli autobusowej...
        • Gość: on Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pseinfo.pl 25.04.03, 12:47
          czesc

wszedzie dobrze gdzie nas nie ma... ;)
          ja na przyklad mam dosc warszawki i wlasnie ucieklem z niej
          w okolice legionowa, a dokladniej do chotomowa :)

pozdrawiam
          glowa do gory!
        • Gość: smoks Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 25.04.03, 14:03
          i tam jest taki straszny syf? właśnie gdzie są w L najmniej ciekawe miejsca -
          do życia? może bloki przy spółdzielni? może batorego?
          • Gość: ja Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.04.03, 14:52
            wszedzie jest syf! nie ma ze gdzies jest lepiej, a gdzies gorzej. to miasto
            jest syfiaste w calosci. smutne. bez hisotrii, z zabytkowa rozwalającą się
            drewniana buda w niby-centrum. i niech mi nikt nie wyskakuje z teza, ze winna
            temu jest warszawa, ze wszyscy tam jezdza, ze dlatego w legionowie nic sie nie
            dzieje, ze dlatego jest brzydko. bzdura. jak przychodzi weekend, to mi sie
            plakac chce, bo najlepiej zostac w lozku i nigdzie nie wychodzic (chyba ze do
            Samu po piwo)... brrrr.
            nie myslcie, ze ja jakas niepoprawna pesymistka jestem. co to to nie. (choc jak
            to wszystko co napisalam przeczytalam, to rzeczywiscie moge sie taka jawic) ja
            po prostu nie rozumiem jak mozna mieszkac w takim paskudnym miejscu, ktorego,
            na dodatek, glowna ulica, jest trasa przelotowa! ha!

pozdr
            • kwitkows Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! 26.04.03, 08:14
              Gość portalu: ja napisał(a):
              > wszedzie jest syf! nie ma ze gdzies jest lepiej, a gdzies gorzej. to miasto
              > jest syfiaste w calosci. smutne. bez hisotrii, z zabytkowa rozwalającą się

To że miasta ma bardzo krótka historie to wcale nie znaczy, że jej nie ma. Jest wręcz przeciwnie, zaprawszam chociażby na www.forty.phg.pl/legion/

> drewniana buda w niby-centrum. i niech mi nikt nie wyskakuje z teza, ze winna

Z tym się niestety muszę zgodzić. Wygląd wielu bydynków jest paskudny. Ale niestety te praszywe budy w centrum jeszcze tak postoja bo właściciele nie chcą się zgodzić na zmiany. UM chce zbudować tutaj swoją siedzibę ale sprzeciwia się temu jedna osoba, ale współwłaściciel.

> temu jest warszawa, ze wszyscy tam jezdza, ze dlatego w legionowie nic sie nie
              > dzieje, ze dlatego jest brzydko. bzdura. jak przychodzi weekend, to mi sie
              > plakac chce, bo najlepiej zostac w lozku i nigdzie nie wychodzic (chyba ze do
              > Samu po piwo)... brrrr.

Widmo sypialni ciągle wisi nad miastem. Ale nie jest aż tak źle, ludzie jakoś sobie radzą i ja nie narzekam. Raczej się stąd nigdzie nie wyprowadzę, bo gdzie? Przeciez nie do Warszawy i nie na wieś.

[...]> po prostu nie rozumiem jak mozna mieszkac w takim paskudnym miejscu, ktorego,
              > na dodatek, glowna ulica, jest trasa przelotowa! ha!

Warszawska główną ulicą? A co z Piłsudskiego i Jagiellońską?
    • polokokt Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! 25.04.03, 19:31
      Czesc
      faktem jest to, ze L. nie rozpieszcza iloscia atrakcji. raptem ze trzy Puby w
      zimie i dwa dodatkowo w lato. Do tego trzy kawiarnie i to koniec (a nie jeszcze
      McDonalds). Ale zalezy co kto lubi. Jesli lubisz cisze, spokoj, spacery,
      wycieczki rowerowe to nie jest juz tak zle. Mozna sie przejechac nad zalew,
      walem wzdluz wisly, po lasach okolicznych , za chotomow, za debe itd itp,
      trzeba chciec (w domysle ze zebrac znajomych, no chyba ze Ci tez tacy
      pesymistycznie nastawieni do zycia :) i nie marudzic. Poza tym zawsze w paczce
      znajomych sie znajdzie co ma gdzies dzialeczke w okolicy, mozna jakas imprezke
      co jakis czas zrobic (i sasiadow zaprosic co by sie nie burzyli).
      A niby jakie miasto jest lepsze w okolicy warszawy (pomijam stolice)? Mysle ze
      wszystkie sa na podobnym poziomie.
      W warszawie tez nie jest tak kolorowo. owszem do dyskoteki, pubu, wszedzie
      blisko, ale za to non stop ten gwar, pospiech.
      ja nie lubie np mieszkanai w bloku. jakos nie mam ochoty sluchac co tam u
      sasiadow za sciana slychac, a co Pani Jola spod trojki ugotowala dzis na obiad
      (o ile jej sie nie przypalilo). i dlatego Legionowo i jego okolice uwazam za
      calkiem mile, mozna znalezc miejsce na domek w poblizu jakiegos lasku i
      sprobowac sie po pracy/szkole wyciszyc posluchac glosu natury (tego w stolicy
      prozno szukac).
      Poza tym jak wracam w Legionowie o polnocy przez miasto na piechote to jakos
      sie nie boje. Znam tu mase ludzi (nie zebym wnikal w jakies szemrane
      srodowisko, ale wyznaje zasade ze dobrze jak sie zna duzo osob, czasem sie to
      przydaje, wiem z doswiadczenia :) i jak kogos spotkam to zawsze mozna pogadac,
      posiedziec i rozstac sie w przyjaznej atmosferze. Ze stolicy pamietam tylko
      jedna rozrube o 2 w nocy na centralnym jak turcy (osobnicy narodowosci
      tureckiej) zaczeli ostra zadyme na noze i siekiery. Nie bylo milo. Zreszta jak
      jezdzilem na prage (pl. Hallera) do kolegi to tez nie wspominam tego ciekawie.
      Dobrze ze jestem dosc postawny to sobie jakos radze, ale .... normalny obywatel
      juz sie zaczyna w takich sytuacjach "pocic" (ja tez bo tylko idioci sie nie
      boja).
      Poprostu to nie jest Twoj typ miasta, spoko, masz prawo sie przeprowadzic i
      sprobowac czegos innego.
      Pozdrawiam i zycze szybkiej przeprowadzki do bardziej dogodnego miejsca.
      • gregorij Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! 26.04.03, 09:45
        Wszystkim zdegustowanym Legionowem polecam wyjazd np do Zakroczymia, ze dwa dni
        pomieszkac i wraca sie jak do metropolii:-)
        • Gość: hehe Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 26.04.03, 19:24
          a ja zawsze powtarzam, że lubię świeże, legionowskie, wiejskie powietrze,
          lubię jak mi z rana kogut zapieje (na os. Sobieskiego) są takie miejsca, lubię
          wiejski targ w sobotę.... to mnie odpręża - czuję się jak u cioci na wsi :)
          a tylko 20 km od stolicy :))
          hehe
          • Gość: ja Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.04.03, 10:37
            jak tak sobie czytam co tu piszecie, to sobie mysle, ze moze rzeczywiscie nie
            jest az tak zle...
            wydaje mi sie , ze glownym powodem mojego negatywnego nastawienia, jest to, ze
            jestem tutaj sama. nie pochodze z legionowa, nie mam tu przyjaciol z liceum,
            nie mam cioci, babci, a tym bardziej mamy. mam tylko chlopaka, z ktorym
            mieszkam i ktory tu sie urodzil. mam jego znajomych, ktorzy musieli stac sie
            moimi, mam jego mame, do ktorej wpadamy czasem na obiad i jego wspomnienia ze
            szkoly, z dziecinstwa...

a ze mna to tak jest, ze sama sie czesto nakrecam jak sobie cos ubzduram.
            zalozylam wiec ten watek zeby jeszcze bardziej znienawidziec miasto w ktorym
            przyszlo mi mieszkac. nadchodza wakacje. mam nadzieje, ze bedzie lepiej. wsiade
            na rower i pojade na wies, za Wieliszew, za Debe, moze nad Zegrze czasem...
            dzieki za pokrzepiajace slowa, ktorych nie brakowalo w Waszych odpowiedziach.
            czy wszyscy Legionowiczanie(??) sa tacy?

pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: hehe Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.04.03, 11:40
              ja nie jestem z Legionowa!!! - jestem w podobnej sytuacji jak Ty :) może razem
              pojedziemy na rowerową wycieczkę? nawet nie w wakacje, a teraz, zaraz - w
              maju :)

trzymaj się
              • Gość: ja Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.04.03, 11:54
                musielibysmy sie dograc :)
                i mozemy jechac.

pozdr.
                • Gość: hehe Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.04.03, 11:58
                  a co teraz porabiasz - w sensie dzisiaj - w tej chwili - siedzisz w pracy? w
                  domu?

pozdr.
                  • Gość: ja Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.04.03, 12:13
                    siedze w pracy niestety :(
                    masz gg?

• Gość: hehe Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.04.03, 12:23
                      no właśnie - podasz mi nr gg?
                      • Gość: 1380086 Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.04.03, 12:26
    • Gość: fifi Re: LEGIONOWO TO DZIURA JAKICH MAŁO!!!!!!!!!!!!!! IP: 202.105.138.* 30.04.03, 13:31
      no takich dziur jest sporo , u każdej pani między nogami np :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka