w.iwo 21.03.07, 13:14 taki ciepły tutuł ma Was kochani zachęcić do dzielenia się magią kina... opowieści i szepty pofilmowe mile widziane... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.iwo Re: pogawędki FILMOżerców ... :o) 21.03.07, 13:24 siedziała wczoraj przed niebieskim ekranem i nie czułam zakończeń nerwowych w plecach, gdy znów oglądałam ten film... przesycony kolorem i smakiem czekolady, pachnący ekran przyciągnął mnie mimo późnych godzin i znów na nowo zauroczył... fascynują mnie filmy, które pachną i wirują kolorami... miasteczko takie jak nasze, z burmistrzem i urzekającą historią, z mieszkańcami powciskanymi w małomiasteczkowe kanony... i trochę poezji słodkiej i gęstej jak czekolada... ostatni zapamiętany obraz - czerwony balonik na pomniku hrabiego... szkoda że my nie mamy takiego pomnika... dla formalistów ;o) reżyseria: Lasse Hallstrom scenariusz: Robert Nelson Jacobs obsada: Juliette Binoche, Lena Olin, Johnny Depp, Judi Dench, strona filmu www.czekolada.vision.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: pogawędki FILMOżerców ... :o) 21.03.07, 13:46 www.youtube.com/watch?v=dLAuf4-a0I4 www.youtube.com/watch?v=cufxck9uIDQ www.youtube.com/watch?v=JA-dIV_O6Ok znów o "Chocolat" :o) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: pogawędki FILMOżerców ... :o) 23.03.07, 23:19 ja jak zwykle przyziemnie ;) ;) niestety zjadlam na nim sloik kremu snickers'a :)nie polecam tego fimu osobom na diecie :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
madeinussa Re: pogawędki FILMOżerców ... :o) 23.03.07, 22:14 Jutro jadę na ENEMEF :D Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: pogawędki FILMOżerców ... :o) 27.03.07, 13:04 zajarzyłam że w Legionowie mamy przecież klub filmowy... ktoś chodzi w piątki do MOKU ? Odpowiedz Link Zgłoś