Dodaj do ulubionych

wszystko ma swoj kres...

09.05.07, 18:09
koniec kasety magnetofonowej obwiescily najwieksze europejskie sieci
sprzedazy. kaseta ma 44 lata i zastąpily ją CD, twarde dyski i roznego
rodzaju pamieci. a ja sobie onego czasu nagrywalem z radia piosenki, jak z
plytami w naszym pieknym kraju byl kryzys. nagrywalo sie nie patrząc na prawa
autorskie bo i audycje byly do tego zeby nagrywac.
:)
Obserwuj wątek
    • narewa Re: wszystko ma swoj kres... 09.05.07, 19:05
      ha,a ja przez kilka lat pacy w hurtowni muzycznej,gdzie takich właśnie kaset
      było tysiące,do wyboru,do koloru,nie mogłam nigdy oprzeć się pokusie i
      kupowałam wszelakie nowości..
      No i teraz mam..Sporo ponad setkę kaset,druga taka kolekcja mego dziecka..i co
      zrobić?Napewno nie wyrzucę.Od czasu do czasu odkurzam,czasem posłucham
      ulubionej kasety,których mam kilka..
      Właśnie wczoraj zastanawiałam się,jak mogłabym przegrać z kasety coś np.do
      komputera..Chodzi mi o Magnetic Field ,o częsc,której to Guajazylu nie mogłeś
      odnaleźcć w Youtube..A naprawdę chciałabym,abyś tego posłuchał..
      Tylko jak to zrobić?..
      Oto jest pytanie.
      • w.iwo Re: wszystko ma swoj kres... 09.05.07, 23:18
        umawianie się na przegrywanie z radia listy przebojów... hmm... fajny pretekst
        do randki... to były czasy...
        a moja pierwsza kaseta magnetofonowa ? 15-tominutówka ;o) całkiem przetarta od
        używania
        • guayazyl1 Re: wszystko ma swoj kres... 10.05.07, 18:00
          najwiekszą wadą kaseciakow byla wkręcajaca się w mechanizm tasma. ilez trzeba
          bylo miec cierpliwosci zeby taką tasmę poskręcana w chinskie osemki wyciągnac
          na zewnątrz i od nowa rowniutko nawinąc. najgorsze byly kasety naszego
          potentata Stilon Gorzow.
          :)
        • mike56 Re: wszystko ma swoj kres... 10.05.07, 19:25
          w.iwo napisała:
          > umawianie się na przegrywanie z radia listy przebojów... hmm... fajny pretekst
          > do randki... to były czasy...
          ---
          to prawda, ja też umawiałem się z pewną Anią na przegrywanie w różnych
          kombinacjach: płyta - kaseta (taśma szpulowa); radio - kaseta (taśma szpulowa);
          kaseta - taśma szpulowa; taśma szpulowa - kaseta;
          • ralphie Re: wszystko ma swoj kres... 11.05.07, 21:17
            przypomnieliście mi właśnie o zalegającym kurzem w piwnicy poczciwym ZK-140 :))) Odkąd padla mu ostatnia lampa, której nie sposób już było dostać, przestał wydawać dźwięki... obiecywałem sobie, że zreanimuję staruszka i wstawię mu jakies HI-FI bebechy i jakos tak juz z 15 lat jak po maturze o nim zapomniałem :) a sterta szpul czeka na ponowny odsłuch :))
            • guayazyl1 Re: wszystko ma swoj kres... 11.05.07, 21:38
              gdyby ktos z Was wielce szanowni kafejkowicze mial w domu "czarne plyty" i nie
              wiedzial co z nimi zrobic, to niech zrobi dobry uczynek i przekaze je mnie.
              bede wdzieczny jak nie wiem co.
              • narewa Re: wszystko ma swoj kres... 11.05.07, 21:46
                a ja mam płyty,ale pocztówkowe..pamiętacie??..i to takie większego formatu,bo
                po dwa utwory na każdej..np.Dzika plaza..Beata..albo tych lat nie odda nikt i
                Z cyganką ślubu nie bierzcie...Ot,takie to perełki..Ale mogęje oddać w dobre
                ręce.";0
                • psychomaszyna Re: wszystko ma swoj kres... 11.05.07, 21:54
                  Potwierdzam. Widziałem wczoraj.
                  • guayazyl1 Re: wszystko ma swoj kres... 11.05.07, 22:03
                    dzieki Ewo za reakcje. pocztowki dzwiekowe to byla jednak tylko namiastka
                    muzyki. moze zainteresuja one kolekcjonerow. ja szukam tylko tych "okraglych"
                    siedmio i dwunasto calowych.

web.archive.org/web/20050317205754/http://muzeum.gazeta.pl/Iso/Raporty/Muzeum/910rap.html
                    • narewa Re: wszystko ma swoj kres... 12.05.07, 08:35
                      no i powyżej masz odpowiedź,kto z dobrego serca pomaga mi w komputerowych
                      kłopotach..
                      • w.iwo Re: wszystko ma swoj kres... 12.05.07, 13:22
                        na pewno przekupujesz go szarlotką ?
                        :o)))
                        • guayazyl1 Re: wszystko ma swoj kres... 12.05.07, 19:24
                          w tytule napisalem, ze wszystko ma swoj kres ale Lista Przebojow Trojki trwa i
                          trwa. w kwietniu stuknelo jej 25 lat, jest wiec pewno starsza niz wiekszosc z
                          Was. z krociutkimi przerwami prowadzi liste od poczatku jej istnienia Marek
                          Niedzwiecki. sluchacie czasami?
                          • mike56 Re: wszystko ma swoj kres... 12.05.07, 21:37
                            guayazyl1 napisał:

> w tytule napisalem, ze wszystko ma swoj kres ale Lista Przebojow Trojki trwa
                            i
                            > trwa. w kwietniu stuknelo jej 25 lat, jest wiec pewno starsza niz wiekszosc z
                            > Was. z krociutkimi przerwami prowadzi liste od poczatku jej istnienia Marek
                            > Niedzwiecki. sluchacie czasami?
                            ---
                            pewnie, od czasu do czasu - choć jednak to nie to samo co przed laty;
                            tak czy inaczej twierdzę, że PR1 i 3 to najlepsze stacje radiowe;
                            w dalszej kolejności TOK FM i WaWa;
            • mike56 Re: wszystko ma swoj kres... 12.05.07, 21:32
              Ja byłem właścicielem tylko dwuścieżkowego ZK-120 ale za to z literką T - więc
              tranzystorowym - co oznaczało, że kłopoty mogły byc związane jedynie napędem. I
              tak na prawdę nie podjąłem walki z tym problemem. Może kiedyś (szpule
              magnetofonowe i magnetofon oczekują w piwnicy).
              • w.iwo Re: wszystko ma swoj kres... 15.05.07, 23:58
                słuchamy, głos NIedźwieckiego boski jest :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka