Dodaj do ulubionych

pytanie o miejsce na plener ślubny

26.05.07, 07:01
Witajcie legionowscy forumowicze, czy ktoś z was mógłby mi podpowiedzieć gdzie
w okolicach Legionowa - poza pałacykiem i parkiem w Jabłonnie - można pojechać
na plener zdjęć ślubnych?
Obserwuj wątek
    • kwitkows Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 26.05.07, 09:34
      My pojechaliśmy do dworku PAPu w Zegrzu. Cisza, spokój i do tego zrobiliśmy zdjęcia z jeziorem w tle. Tam jest mały pomost, który świetnie się do tego nadaje. Z Jabłonny zrezygnowaliśmy bo w tym czasie było tam strasznie dużo komarów i chyba organizowano jakąś wieksza imprezę. A w plenerze w zasadzie niewiele potrzeba - trochę zieleni, kilka drzew, i ładny domek w tle (albo jezioro ;-).

Wydaje mi się, że był już wątek na ten temat.
    • psychomaszyna Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 26.05.07, 10:17
      A już myślałem, że zaproponujesz teren jakiegoś fortu ;-)
      • kwitkows Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 26.05.07, 20:49
        Bym zaproponował, ale niestety sterty śmieci i krzaki skutecznie przeszkadzają (dobry sezon na zdjęcia forteczne to niestety wtedy gde nie ma bujnej zieleni. Ewentualnie fragmenty Modlina się nadają, ale to trochę daleko jak na sesję. Chyba, że ktoś robi wesele w domu weselnym w Bramie Ostrołęckiej. Wtedy miejsce idealne i plener wszedzie dobry.

PS. Skoro my się nie zdecydowaliśmy na forty to ciężko obcym proponować. Ale byliśmy w Zegrzu koło fortu - mozliwości były ;-)
        • ralphie Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 26.05.07, 21:48
          Córce komunistce zrobilismy sesję własnie pod fortem w Zegrzu :) Jadąc od Serocka, tuz przed wjazdem na most po prawej jest taki maciupki jakby parking. Od tego parkingu ścieżka wiedzie do filaru przedwojennego mostu. Tutaj zieleń jest całkiem przyjemna i widoczki ciekawe, szczególnie w kierunku fortu.
          Przykładowa fotka może nie artystyczna ale widac mniej więcej, gdzie jest to miejsce :) :
          fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rb/fi/olbq/xkV7ifytZxCpdgvvPB.jpg
          acha, jest to ulubione miejsce wędkarzy ale chetnie udostępniają plener :)
    • ralph123 Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 26.05.07, 23:25
      ilif, nie wiem dlaczego przekreślasz pałac w Jabłonnie. Tam jest tyle
      mozliwości. Nie koniecznie trzeba robic zdjęcia przed pałacykiem i basta. Ja
      mam zdjęcia właśnie tam robione, i oglądając foty znajomi (z którymi tam na
      spacery wpadaliśmy) nie wierzyli, ze tam robione.
      Ps: Moge udowodnić! ;)
      • ilif Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 27.05.07, 07:14
        nie przekreślam pałacyku w Jabłonnie, od dziecka tam chodziłam i zawsze mi się
        tam podobało, ale niestety teraz teren parku jest brzydszy niż kiedykolwiek,
        choć może to tylko moje wrażenie, a ponieważ nie lokalizowałam żadnego podobnego
        miejsca w okolicy poprosiłam Was o podpowiedź gdzie jeszcze można pojechać :) a
        zdjęcia chętnie obejrzę ;)
        • kwitkows Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 27.05.07, 09:38
          Weź pod uwagę to co ja napisałem - komary. My braliśmy ślub pod koniec września i niestety w pałacowym parku było wtedy pełno insektów. Żadna przyjemność robić zdjęcia w takich warunkach. M.in. dlatego szukaliśmy innego miejsca.
          • ilif Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 27.05.07, 09:54
            Bardzo Ci dziękuję za wskazanie ciekawego miejsca; znalazłam ten ośrodek w sieci
            i ze zdjęć zamieszczonych na stronie widać, że miejsce jest przepiękne, z całą
            pewnością atrakcyjniejsze niż Jabłonna, i w sumie wcale nie tak daleko :)
            byliśmy w Jabłonnie kilka dni temu i po tym co tam zobaczyliśmy uznaliśmy, że
            warto poszukać innego miejsca.
            • facefinder Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 27.05.07, 19:26
              Przyznam ze foty w parku przy palacu w Jablonnie zawsze wychodzily mi dobrze i
              sadze ze to niezle miejsce na sesje.
              img182.imageshack.us/img182/8458/golabal2.jpg
              • kwitkows Re: pytanie o miejsce na plener ślubny 27.05.07, 20:02
                Nie przeczę, że miejsce jest dobre. Ale czasami warto poszukac czegoś innego... Ostatnio po chrzcie naszego maleństwa też zrobiliśmy sobie sesję w Jabłonnie. Bo akurat było po drodze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka