Gość: Mayeczka89 IP: *.ptr.net.pl 07.06.03, 20:38 Mam pytanie gdzie jest jakaś zaufana kafejka internetowa...niedroga,nienajgorsze towarzystwo i przyjemna atmosfera... proszę o podanie ulic.... z góry dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: cafe internet 08.06.03, 01:47 przyjazna atmosfera zalezy od pory dnia o ktorej tam pojdziesz. Ja akurat raz musialem skorzystac z kafejki i poszedlem do starych pawilonow (ul. Rejmonta) na I pietro. Tam jest taka kafejka czynna 24h. ja bylem okolo poludnia wiec bylo przyjemnie, ceny nie pamietam dokladnie, ale generalnie chyba ceny sa wszedzie podobne (za godzinke netu i wypalenie plytki 4 czy 5 zl). Ale czasem tez poznym wieczorem (okolo 22 wpadam do nocnego sklepu w okolicy i widze ze glownie korzysta z niej wtedy mlodziez w wieku okolo 17 lat i jest dosc glosnawo (coz, przy grach musi byc glosnawo). Inna sprawa ze jak wtedy bylem w tej kafejce to jakis baran przytarl mi samochod wyjezdzajac z parkingu i zwial. Chcialem go pozdrowic przy okazji i powiedziec ze jak nastepny raz na mnie trafi to sobie za wszystko odbije (PS. korzysci materialne mnie nie interesuja) Spoko kafejka, z ktorej znajomi korzystaja jest na rogu 3-go maja i ulicy idacej od liceum. Z tego co widzialem uruchomiona pod patronatem WP (przynajmniej na poczatku jej funkcjonowania byla w barwach WP i wywieszone emblematy byly). Cen nie znam Nowa kafejka jest tez na Rejmonta miedzy Piłsudskiego a Słowackiego, tam nie korzystalem, ale tez towarzystwo raczej w wieku do 17 lat. Musisz niestety sie nastawic ze zeby miec cisze i spokoj musisz chodzic po poludniu (lub wczesniej), bo wieczorem generalnie zbieraja sie stali bywalcy tych lokali :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: cafe internet 09.06.03, 07:12 polokokt napisał: > Nowa kafejka jest tez na Rejmonta miedzy Piłsudskiego a Słowackiego, tam nie > korzystalem, ale tez towarzystwo raczej w wieku do 17 lat. > Musisz niestety sie nastawic ze zeby miec cisze i spokoj musisz chodzic po > poludniu (lub wczesniej), bo wieczorem generalnie zbieraja sie stali bywalcy > tych lokali :) W tej na Reymonta godzina kosztuje teraz 2,5zł. Codziennie tamtęty przechodzę, ale jeszcze nigdy nie miałem okazji wejść do środka. Praktycznie cały dzień siedzą tam "stali bywalcy". Atmosfera raczej mnie nie zachęca, bo nadaje się chyba tylko do gier... Ale właściciela znam z widzenia i jest spoko. Pozdrawiam WiTEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: cafe internet IP: *.ssmb.com 09.06.03, 15:26 jedyna wyróżniająca się cafejka pod względem łączy jest na samym końcu ul. Siwińskiego, mają polpaka i neostradę, niestety nie udało mi się tam dotrzeć osobiście. Co do warunków technicznych, lokalowych i atmosfery panującej w kafejkach to mogę się wypowiedzieć o: - tzw. Wirtualnej Polsce czyli Inter.net.C@ffe przy ul. 3 maja 22c 784-32-60, łącze to SDI, koło 10 komputerków, zazwyczaj dość spokojnie, tylko czasem zdarzały się wyjątki. - Husarska 12, 774-22-12, www leg.prv.pl, bylem tam raz jakis rok temu, jesli sie nic nie zmienilo to nie polecam, mala klitka, zero przywoitych warunków - Reymonta, "stare" zółte pawilony, I Piętro, neostrada, miła atmosfera, można sobie spokojnie dłuższy czas posiedzieć, ale czasem paru "gówniarzy" potrafi skutecznie swoimi okrzykami i bluzgami zniechęcić do wejścia do środka. - calkiem przywoicie wyglada ta w Błekitnym Centrum chyba na 2 pietrze, cen niestety nie znam, tam gdzie bywam czasami to jakos do tego nie przywiązuje uwagi Peter Odpowiedz Link Zgłoś