ralphie 23.07.07, 09:07 Od jak dawna na Rynku w Legionowie gra muzyczka z głośników? Usłyszałem ją dopiero wczoraj, gdy ruch uliczny zamarł... Fajny pomysł! A muzyczka taka stylowa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
postrach_szefowej Re: Legionowo Rynek - muzyka 23.07.07, 09:12 Gra już pewnie z jakiś rok:-) Na pewno grała na 11 listopada - pieśni patriotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Legionowo Rynek - muzyka 23.07.07, 12:30 gra od czasu remontu Rynku. Mogłeś nie zauważyć, bo nie gra cały czas. Ostatnio faktycznie jakby częściej, tak bez okazji. Bo tak to jakieś kolędy leciały a to jakieś inne przyśpiewki :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Legionowo Rynek - muzyka 23.07.07, 13:10 Czasem muzyczkę tam słyszałem, kolęd nie... i zawsze myślałem, że to muzykalny mieszkaniec kamienicy :) Wczoraj zaciekawiony muzyką taką z epoki a'la Vabank ośmieliłem się zbliżyć do źródła i odkryłem białe małe megafony :) Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Coraz mniej mi się podoba 29.07.07, 16:30 Mieszkam "w zasięgu" tej muzyki i podoba mi się coraz mniej. Od trzech dni w kółko słyszę "Quanta na mera" przeplataną Stingiem. Ile można??? Jeśli czyta to ktoś, kto zmienia te płyty, to proszę o częstsze zamiany. Przy Rynku też mieszkają ludzie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Coraz mniej mi się podoba 30.07.07, 09:08 ;) bywa gorzej miszkancow okolic targowiska miejskiego ciagle budzi komunikat preswazyjny przekonujace do zakupu klatki - gryzon gratis!? Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: Coraz mniej mi się podoba 30.07.07, 14:32 W tamtych okolicach najgorszy jest chyba śmietnik, jaki powstaje po każdym dniu tragowym. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: Legionowo Rynek - muzyka 05.08.07, 21:16 Nic z tego Quanta na mera gra dalej; juz drugi tydzień:-((( Ja rozumiem, że trzeba ZAIKSowi zapłacić, ale jak długo można puszczać to samo??? Moim zdaniem to gra za głośno. Nie mozna swobodnie rozmawiać, kiedy siedzi się na ławce w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Legionowo Rynek - muzyka 06.08.07, 12:34 sezon ogórkowy nastał.. człowik od zmian płyt na urlopie, trzeba czekać... no to faktycznie atrakcja turystyczna :) Wszyscy wyjeżdżający z Legionowa po wakacjach śpiewają jedno i to samo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Quanta na mera 07.08.07, 16:39 Znowu leci!!!!! Kto słyszy????? Chyba mam się poczuć jak na wakacjach na Kubie... Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: Quanta na mera 07.08.07, 16:45 kiedyś,dawno temu,na kakimś obozie młodzieżowym ,w radiowęzle puszczano nam różne melodie.Puszczający upodobał sobie Speedy Gonzales i puszczał to co drugi utwór..Po kilku godzinach wszyscy mieli dosyć,dostawaliśmy drgawek przy pierwszych taktach..wreszcie zrobiliśmy uroczysty pogrzeb tej płyty.została zakopana przy maszcie z flagą..może coś trzeba by i tu wymyśleć.. Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: Quanta na mera 07.08.07, 17:51 Zdecydowanie potrzebne jest rytualne unicestwienie tej płyty, albo tych głośników w parku - choć to zakrawa na wandalizm (a to nie pasuje do mojego wizerunku;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Quanta na mera 07.08.07, 19:18 Gdy sąsiad włączał zbyt głośno muzykę stukałem w kaloryfer, może spróbuj? :) Gdy nie skutkowało, stosowałem metodę na konkurencję, czyli kto głośniej, zazwyczaj pomagało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: Quanta na mera 08.08.07, 10:42 Myślałam o tym, żeby postawic na parapecie głosniki i włączyć Rammstein. To chyba skuteczna konkurencja? Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Quanta na mera 08.08.07, 19:41 Jak najbardziej :) Tylko nie rób tego w godzinach kiedy wokół rynku zjeżdżają się... hmmm, ma ten klan jakąś nazwę? chodzi mi o młodzież (ulala, ależ ja już stary jestem :) ) obstawiającą rynek wokół? Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: Quanta na mera 08.08.07, 22:07 Myślisz, że ta muzyka ich wszystkich ściągnie tu z całego powiatu, czy raczej odstraszy? Gdyby ściągnęła, to mozna by ich wszystkich naraz do jednego wora... Też nie wiem jak nazwać tę "młodzież"... Nie wiem dlaczego policja nic z tym nie robi? Ale słyszałam, że ma byc monitoring na całym rynku... Odpowiedz Link Zgłoś