Dodaj do ulubionych

PKP po wakacjach

05.09.07, 12:20
normalnie jakas masakra, nie dość że zlikwidowali pociąg o 17:56 z Warszawy
Gdańskiej to jeszcze dzisiaj brutalnie dowiedziałem się że zlikwidowali pociąg
o 7:50 do warszawy. I jak tu przesiadac sie z samochodu na pociagi, jak w
wakacje jest wiecej połaczeń niż przez te "normmalnie" 10 miesięcy.... o
godzinie 17-tej pociągi kursują jak o 22, jak to jest godzina szczytu jeszcze...
A do tego osoby, których maile są podane na stronie PKP jako osoby
odpowiedzialne za rozklady jazdy nie odpisują na pytania. Zreszta prezydent
Roman tez nie odpisal jak na razie....

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fiona38 Re: PKP po wakacjach 05.09.07, 15:19
      Tak jest z całą komunikacją publiczną - jest ustawiona na uczniów
      oraz osoby pracujące w godzinach 7-15 lub 8-16, o tych którzy
      kończą pracę o 17-tej już się zapomina. "Państwówki" robią rozkłady
      pod siebie i tak było już od dawna.
      • polokokt Re: PKP po wakacjach 05.09.07, 15:28
        masakra po prostu jak dla mnie, wczoraj dystans z pracy zajął mi ponad 2h gdzie
        samochodem przejeżdżam go, nawet przy umiarkowanie sprzyjających warunkach, w
        około godzinę (2h w ubiegłą zimę jechałem tylko raz, jak spadł rano mega śnieg).
        Od października poważnie rozważę, czy nie wrócić do samochodu, mimo
        towarzyszących mu kosztów :/

Pozdrawiam
    • amelka1341 Re: PKP po wakacjach 05.09.07, 15:33
      Ta brutalna zmiana o której piszesz - tzn likwidacja pociagu o 7.50
      i zmiany w godzinach przyjazdów pociagów (np. pociag ktory na
      Przystanku byl 7.25 zostal przesuniety na 7.35, ale juz pociag z
      6.35 zostal cofniety na 6.32) - sa podobno czasowe. Zostaly
      wporwadzone od wczoraj. Tak przynajmniej jest napisane na karteczce
      na stacji PKP Przystanek ;-), one maja potrwac tylko do któregoś tam
      pazdziernika. Oczywsicie wiem, ze to PKP i pewnie sie
      przedluzy... ;-) ale to chyba jest zwiazane z tym remontem, tam mi
      sie przynajmniej wydaje.
      Inna sprawa, ze wczoraj nie bylo pociagu o 7.05 (czy jakos tak on
      jest) - i ten wspomniany przeze mnie 7.35 przyjechal tak zaladowany,
      ze u nas jeszcze podobno dalo rade wsiasc, ale u Was w glownym
      Legionowie bylo podobno ciezko. Niby dzwonili ludzie miedzy soba ze
      wyjechal juz pociag kolejny z NDM - ale do Legionowa jeszcze 3
      przystanki i nigdy nie wiadomo jak to bedzie ;) Tak wiec w pociagu
      bylo - wedlug mojej siostry jak w metrze.
      Zgadzam sie ze im sie wydaje ze ludzie pracuja od 8-16 a zapominaja
      ze wiekszosc pracuje do nawet do 18 - probowalam wczoraj wrocic 723
      z Warszawy w okolicy 20.30 - tylko dwa autobusy o 20... pojechalam
      Transludem, nie chcialo mi sie czekac. Normalne godziny powrotu sa
      do 19,20,21 - szczegolnie przy dzisiejszych korkach w Warszawie...
      Co z tego, ze wyjdziesz z pracy o 17 - ale zanim przebijesz sie w
      Warszawie to .. nasze podmiejskie kursuja juz rzadko...
    • polokokt oby to był bład na stronie.. 06.09.07, 00:21
      ...ale na czwartek i na piątek w rozkładzie internetowym rano jest tylko pociąg
      o 6:00 a następny o... 8:08

Pozdrawiam
    • corkawieslawa Re: PKP po wakacjach 07.09.07, 09:44
      To co wczoraj działo się o 17.06 na Dworcu Gdańskim zakrawa na jakiś horror!!
      Nie przyjechał pociąg wcześniejszy i chyba z 1000 osób weszło do pociągu
      jednoskładowego. Tragedia. Jak można traktować tak ludzi. Wszyscy czuli się
      ostro poniżeni taką sytuacją. Tym bardziej, że pociąg odcinek 20 km. pokonuje
      przy dobrych wiatrach i z górki w 40 nmin.
      Wyślę e-mail może do WOT albo do gazety Metro.
      Trzeba walczyć i dbać o swoje za 6 zł. w jedną stronę.
      Pozdrawiam,
      • kuhol Re: PKP po wakacjach 10.09.07, 14:44
        Nie, no nie zrzucajmy wszystkiego na państwówkę! Sam jestem
        pracownikiem administracji państwowej i jak cała administracja
        kończę pracę o 16.15, więc nas równiez dotyczy ta sytuacja!!
        Podobny horror był w pociągu 7.05 z L-wa do Wawy! Horror!!
        • zuziknatropie Re: PKP po wakacjach 10.09.07, 15:00
          słyszałam, ze w którymś mieście napisano skarge do PKP i zwiększyli skład...
          W pewien piatek ktoś nie wytrzymał w nowych standardach PKP i pobito konduktora.
          Nie wiem dlaczego właśnie konduktora ale PKP powinno cos zrobić z transportem.
          Oczywiście jak zwykle nikt nie widzi problemu ani PKP ani ZTM ani prezydent
          Legionowa...ech...
          • polokokt Re: PKP po wakacjach 10.09.07, 16:30
            prezydent jak widac na stronie legionowa, dostal taka nijaka odpowiedz z PKP i
            pewnie siedzi zadowolony ze zalatwil sprawe...
            Pozdrawiam
          • psychomaszyna Re: PKP po wakacjach 10.09.07, 17:09
            Akurat w tej sprawie prezydent miasta jest w porządku. Było to widać
            w ostatnim wywiadzie w LTV z 7 września, gdzie stwierdził, że władze
            miasta i powiatu zostały zaskoczone. Fakt zmniejszenia ilości
            pociągów nazwał "idiotyzmem".

Szkoda, że cały program LTV nie jest dostępny w sieci, tylko
            fragmenty.
            • zuziknatropie Re: PKP po wakacjach 10.09.07, 17:43
              tyle że Prezydent jest nie od tego żeby gadać, wdzięczyc się publicznie i
              stroszyć piórka tylko DZIAŁAć, DZIAŁAĆ i jeszcze raz DZIAŁAC...dla mieszkańców i
              dla miasta!!! Po to ma stanowisko i za to bierze kase...
              • zuziknatropie Re: PKP po wakacjach 10.09.07, 17:49
                ps. kiedyś mój ŚP. Dyrektor powiedział "że Dyrektorem się nie jest tylko BYWA".
                Niestety już nie żyje, ale wielokrotnie jest wspominany przez współpracowników i
                zawsze dobrze...I oby wszyscy na "stanowiskach" mieli taką skromność i tyle
                zrobili dla innych ludzi...
                • zetkalg katastrofa 10.09.07, 18:01
                  Dziś, z uwagi na giga korki rano, postanowiłem dojechać do Warszawy inaczej niż
                  zwykle:
                  801 do stacji + pociąg do Gdańskiej
                  7:10, zmieniony rozkład poc. bo część w ogóle odwołano.
                  Podstawiła się 1 jednostka. Słownie JEDNA jednostka. W w/w poc. już jechali na
                  szybach na tzw. "glonojada". Dziki tłum próbował się wbić do pociągu. Nawet
                  słyszałem, że ktoś robi zdjęcie tego co się dzieje. Wystarczyłoby, że wysłaliby
                  2 jednostki. byłoby ciasno, ale wszyscy by się zabrali. Na stacji w Legionowie
                  stoi EZT na wahadle Legionowo-Wieliszew, Proponuję, by dorzucić ten skład do
                  obiegu na kurs 7:10, skoro nie można znaleźć składów gdzie indziej a na odcinku
                  Wieliszew-Legionowo uruchomić zastępczą komunikacją autobusową.
                  To co się dzisiaj działo można nazwać jednym słowem: SKANDAL.
                  • teba18 Re: katastrofa 10.09.07, 18:36
                    Jeśli to wszystko o czym piszecie to prawda to ja nazwę to żenadą...

A może by tak wsadzić do pociągu na stacji głównej w Legionowie pracowników
                    naszego urzędu miasta, żeby i oni przejechali się na "glonojada" ?

Mam nadzieję, że sprawa już jest w toku i zaraz zmienią się warunki podróżowania
                    na trasie dom- praca.

Może coś w tym jest- przyjezdni widzą miasto- ładne, zadbane, kursujące autobusy
                    ztm, zaraz piękny urząd... ale tego jak kursują w godzinach szczytu pociągi już
                    nie widać...
                  • zuziknatropie Re: katastrofa 10.09.07, 20:02
                    a to się uśmiałam..ZETKALOG to Ty nie jeździsz cudowną nowa komunikacją do
                    Warszawy? No wiesz, tak chwaliłeś połączenia z wawa że aż głupio ze teraz
                    narzekasz!!!
                    • zuziknatropie zetkalog dla przypomnienia.... 10.09.07, 20:05

zuziknatropie napisała:

> nie wnerwiaj mnie.. jak czytam twoje wypociny to aż mi się gotuje...

Niech się gotuje, Ciebie i tak nic nie zadowoli,

> Ludzie chca dotrzec do pracy a nie zwiedzac Legionowo. Jesli chcesz się o tym
                      > przekonać to przejedź sie w tygodniu, usłyszysz takie wiazanki ze Ci uszy
                      > opadną.

o to dziwne, ja słyszę odwrotne opinie, po dobrej frekwencji już pierwszego dnia
                      w autobusach na nowych trasach, a szczególnie nowych odcinkach widać jak się tym
                      ludziom pogorszyło, śmieszne..

A w sobote to jadą staruszki na targ, do koscioła. Jesli piszesz mi że
                      > w
                      > sobote nie stałes w korku to znaczy ze WOGÓLE nie byłeś na Zegrzyńskiej. Stała
                      > cała w obie strony!!! W sobotę wszystko stoi: Warszawska, Zegrzyńska,
                      Modlińska. I co z tego wynika? absolutnie nic.
                      Proponuję jakąś setkę na uspokojenie. pozdrawiam
                    • zetkalg Re: katastrofa 10.09.07, 21:08
                      zuziknatropie napisała:

> a to się uśmiałam..ZETKALOG to Ty nie jeździsz cudowną nowa komunikacją do
                      > Warszawy? No wiesz, tak chwaliłeś połączenia z wawa że aż głupio ze teraz
                      > narzekasz!!!
                      >
                      Podziwiam twoją wnikliwość "intelektu"... Napisałem wyraźnie na wstępie, że dziś
                      WYJĄTKOWO pojechałem w inny sposób. W końcu taki układ tras został przyjęty, że
                      umożliwia, podkreślam, umożliwia skorzystanie z przesiadki na pociąg (patrz
                      linia 801). Pozytywnie oceniam zmiany tras, gdyż zapewniają większości
                      mieszkańców bezpośrednie połączenie z Warszawą. A to, że Warszawska/Zegrzyńska
                      pomiędzy stacją Shell a Pałacem stoi, no cóż, deszcz+poniedziałek, nic nowego,
                      jakich tras by autobusy nie miały po Legionowie i tak muszą się przez to piekło
                      między Legionowem i Jabłonną przedrzeć.
                      A twój post nie dość, że jest prymitywny to jeszcze nic konstruktywnego nie
                      wnoszący, tylko narzekanie i próbowanie udowodnienia swojej wyższości, jaka to
                      ja "bystra" jestem i jak mu zaraz "dowalę".
                      • zuziknatropie Re: katastrofa 10.09.07, 21:21
                        oczywiście zrozumiałeś to co chciałeś zrozumieć i dośpiewałeś sobie to co
                        chciałes...
                        ps. sam jestes PRYMITYWNY i w dodatku chamski. Wiesz, ze mam racje ale nie
                        umiesz tego przyznac wiec lepiej mnie atakowac. Jaki jestes banalny i
                        przywidywalny...
                        • zetkalg Re: katastrofa 10.09.07, 21:24
                          mój boże...:(
                      • zuziknatropie Re: katastrofa 10.09.07, 21:24
                        ps. dawne 801 nie stało od Shela...teraz dzieki takim mądrym jak Ty bedzie stało
                        juz od os.Piaski...i to niby sa te dwie minuty dłużej??? Aha i wydaje mi sie ze
                        Twój wyjatkowy dzień zamieni sie w kilka miesiecy - tak gdzies do kwietnia....
                        • zetkalg Re: katastrofa 10.09.07, 21:28
                          zuziknatropie napisała:

> ps. dawne 801 nie stało od Shela...teraz dzieki takim mądrym jak Ty bedzie stał
                          > o
                          > juz od os.Piaski...i to niby sa te dwie minuty dłużej??? Aha i wydaje mi sie ze
                          > Twój wyjatkowy dzień zamieni sie w kilka miesiecy - tak gdzies do kwietnia....
                          >
                          Ty coś piłaś? Nic się tu nie zgadza, same sprzeczności
                          • zuziknatropie Re: katastrofa 10.09.07, 21:33
                            widze ze dla Ciebie wszystko zaczyna sie i kończy na piciu...Chyba masz powazny
                            problem...ale nie martw sie to już leczą...Miłej nocy, spróbuj zasnac bez
                            kieliszka...
                            • zetkalg Re: katastrofa 10.09.07, 21:39
                              zuziknatropie napisała:

> widze ze dla Ciebie wszystko zaczyna sie i kończy na piciu...Chyba masz powazny
                              > problem...ale nie martw sie to już leczą...Miłej nocy, spróbuj zasnac bez
                              > kieliszka...
                              >
                              Masz rację, pierwszy raz od miesiąca będę musiał otworzyć barek bo idzie na
                              trzeźwo czytać twoich głupot.
                              • zuziknatropie Re: katastrofa 10.09.07, 21:52
                                myśle że otworzyłeś go juz dużo wcześniej, co widać w Twoich tekstach...
                                • zuziknatropie krótka pamięc zetkalg... 10.09.07, 22:18
                                  Wiem ze ostatnio zaniki pamięci są w modzie, obrzucanie błotem i wyzwiskami
                                  także...ale czyżby Zetkalg takze rozpoczynał kampanię? a może to taki sen
                                  przedwyborczy...

Re: Coś o KM
                                  zetkalg 03.01.06, 22:31 Odpowiedz cytując Odpowiedz

Oczywiście jak brakuje pociągów w woj. Śląskim to jest źle. Jak chce się
                                  naprawić braki i zabiera się poc. z mazowsza (swoją własność) też jest źle.
                                  • zetkalg Re: krótka pamięc zetkalg... 10.09.07, 22:45
                                    zuziknatropie napisała:

> Wiem ze ostatnio zaniki pamięci są w modzie, obrzucanie błotem i wyzwiskami
                                    jak długa jest twoja lista absurdalnych zarzutów ?

> także...ale czyżby Zetkalg takze rozpoczynał kampanię?

Skąd wiedziałaś? Od razu do PE
                                    a może to taki sen
                                    > przedwyborczy...
                                    ty nie masz snów ty masz jazdy
                                    beznadziejny przypadek, idę spać, człowiek chce zwrócić uwagę na źle zestawione
                                    obiegi KM, a taka "..." wypisuje niestworzone rzeczy. No ale trzeba brać poprawkę.
                                    • psychomaszyna Prośba 10.09.07, 23:15
                                      Bardzo proszę, aby zaprzestać "dowalania" sobie w tej dyskusji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka