armadar 11.04.08, 10:57 Witam serdecznie, Czy ktoś montował rolety zewnętrzne nie korzystając z firmy poleconej przez developera, bądź dowiadywał się o ceny konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agios06 Re: Rolety zewnętrzne 27.06.08, 17:20 Przyłączam się do prośby poprzednika. A przy okazji zwracam uwagę szanownych sąsiadów na pewne ryzyko związane z montażem rolet przez firmę inną niż polecana przez Nickla. Jeśli coś uszkodzą może być kłopot z gwarancją deweloperską. Odpowiedz Link Zgłoś
mikepzn Re: Rolety zewnętrzne 28.06.08, 09:21 Niezależenie od wybranej firmy, rolety mają gwarancję producenta lub firmy monterskiej (Mol jest tym i tym). Nickel obejmuje gwarancją okna i puszki. Jeżeli firma zakładająca rolety sknoci coś z puszką lub oknem gwarancja chyba wtedy przepada, niezależnie od firmy, która zakładała rolety. Kiedy rozmawiałem z Nicklem, sugerowali wybór firmy głównie z powodu kolorystyki. Ujednolicona lepiej wygląda na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
armadar Re: Rolety zewnętrzne 30.06.08, 10:08 Firma MOL to wielka pomyłka. Sposób traktowania klienta - gorzej niż karygodny. Próba umówienia się na usunięcie usterek (a te występują często) graniczy z cudem!!! Kpina - prowadnice i skrzynki montował Nickel (i spieprzył-wystarczy spojrzeć na bezsensownie przycięte prowadnice nad posadzką, które powinny dochodzić do samej posadzki) MOL zrzuca winę na Nickla, bądź na firmę zewnętrzną, która rolety montuje. NIEPOLECAM TEJ FIRMY, KTÓRA POPRZEZ KONTAKTY Z DEVELOPEREM, ZBIJA NA NAS NIEMAŁE PIENIĄDZE, ALE O SWOICH KLIENTÓW W OGÓLE NIE DBA. ŻAŁUJĘ, ŻE ZDECYDOWAŁEM SIĘ NA MOLA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agios06 Re: Rolety zewnętrzne 30.06.08, 11:47 Miałem obawy, że takie dzielenie sprawy montażu pomiędzy dwie firmy skończy się rozmyciem odpowiedzialności i... brakiem winnego. Cóż, trzeba będzie skorzystanie z rynkowej oferty (już nie MOLA, dzięki za podpowiedź!) poprzedzić wpisem do umowy z wykonawcą, że nie ma uwag do tego co przygotował Nickel. Odpowiedz Link Zgłoś
agios06 Re: Rolety zewnętrzne 01.08.08, 16:13 Wywołuję kolejny podtemat - moskiteira. Ze względu na zastosowany typ prowadnic odpadło rozwiązanie zintegrowane z roletą. Do dziś liczyłem, że uda się zamontować wersję tzw. ramkową. Okazało się, że prowadnice uniemożliwiają także montaż ramek. Jestem w kropce, bo jakoś nie uśmiecha mi się przyklejanie siateczek na ramach okiennych :-( I jeszcze jedno, Pan od rolet zaproponował mi nowość kolorystyczną w ofercie jego firmy - mahoń. Jaka szkoda, że wcześniej ludziska nie mieli takiej opcji, bo nasze osiedle zyskało by na urodzie (zob. kolor ram okiennych). A tak, jak wszyscy do tej pory, musiałem wybrać ciemny brąz :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
olatb Re: Rolety zewnętrzne 04.08.08, 09:35 a możesz napisać na jaką firmę się ostatecznie zdecydowałeś? właśnie stoję przed tym dylematem... Odpowiedz Link Zgłoś
agios06 Re: Rolety zewnętrzne 04.08.08, 10:38 W upalny piątek odwiedziłem około 10 firm. Najlepsze wrażenie (siedziba firmy, szybkość działania, oferowane profile rolet - niemiecki Heroal, obsługa klienta) zrobił na mnie Żalux z ul. Mateckiego. W poniedziałek podpisuję umowę :) Mam tylko ciągle dylemat - ciemny brąz czy pasujący lepiej do ram okiennych mahoń??? Odpowiedz Link Zgłoś
firstkate Re: Rolety zewnętrzne 29.04.09, 12:40 Odświeżam wątek... Jak to właściwie wygląda? Myślałem, że Nickel narzuca dokładny odcień rolet, a co za tym idzie także wykonawcę. Jaki jest szacunkowo koszt takiego przedsięwzięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
agios06 Re: Rolety zewnętrzne 29.04.09, 20:55 Przymierzając się do zakupu przypuszczałem, że wydam więcej. A tymczasem wszystko zamknęłoby się spokojnie w 3 tysiącach (a okien trochę mam). Zamknęłoby się, gdyby... nie dwa silniczki ;) A co do ograniczeń ze strony Nickla, gdy zapytałem w firmie o swobodę wyboru koloru, odpowiedziano mi, że powinny być w ciemnym brązie, a odcień właściwie bez ograniczeń. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
inkoz Re: Rolety zewnętrzne 12.05.09, 08:28 Mieszkam na Koronnej, rolety zakładała mi polecona przez znajomych firma Polydia. Przy okazji wyregulowali okna za free. tel do nich: 061 874 84 65, 500 038 664,(A ten do szefa 500 038 669). Odpowiedz Link Zgłoś
mikepzn Re: Rolety zewnętrzne 19.05.09, 13:00 A czy miał ktoś do czynienia z firmą Żalux? Wiem, że zakłada teraz rolety na Pałacowej. Jestem ciekaw jak im idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
morandi125 Re: Rolety zewnętrzne 21.05.09, 12:54 zobaczymy...u mnie będą w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
batorzaki Re: Rolety zewnętrzne 21.05.09, 13:25 korzystaliśmy z usług firmy Żalux i zdecydowanie mogę ich polecić. zakładali też rolety u znajomych i wrażenie równie pozytywne... szybko, sprawnie + dobre rabaty dla klientów Nickla.. Odpowiedz Link Zgłoś
firstkate Re: Rolety zewnętrzne 21.05.09, 13:45 No właśnie... Ponownie zapytam o cenę, jeśli można. Mają 'TEN' ciemny brąz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowka1999 Re: Rolety zewnętrzne 24.05.09, 08:34 Witam, tak, korzystalem z uslug firmy MOL. Udalo mi sie wynegocjowac ladny rabart i cenowo wychodzilo bardzo dobrze. Najpierw przyjechal gosc, pomierzyl, pozniej po tygodniu wpadla ekipa i w kilka godzin zamontowala wszystko. Mam je od roku i spisuja sie rewelacyjnie. Jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś