w.iwo 12.08.08, 11:03 gdzie w Legionowie można spotkać kontenery PCK na odzież ? na III Parceli zostały zlikwidowane lub przeniesione... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rolek222 Re: kontenery PCK 12.08.08, 11:18 pamiętajcie pls że PCK z tymi kontenerami nie ma już nic wspólnego - rozwiązano umowę z dniem 1 sierpnia - teraz to już jest wyłączna i prywatna inicjatywy firmy Wtórpol handlujacej używaną odzieżą miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5452376,Zbiorka_uzywanej_odziezy_juz_bez_PCK.html Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: kontenery PCK 12.08.08, 11:39 jest np. na rogu Jagiellonskiej i Kazimierza Wielkiego. trzeba zaparkowac autem na tym sporym parkingu na przeciwko dawnej kwiaciarni przy Jagiellonskiej (ostatnio tam jakis pub zrobili) i przy smietniku stoi ten kontener na odziez. A generalnei tak jak ktos napisal, obecnie juz 100% tej odziezy trafi na handel. Wczesniej PCK dostawalo jakas czesc kasy z calego interesu za zgode na uzywanie ich znaku na kontenerach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: ... 12.08.08, 12:06 szkoda, bo wiele rzeczy nam niepotrzebnych mogłoby trafić do kogoś potrzebującego... czy ktoś (PCK, Caritas) organizuje zbiórki odzieży ? Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: ... 12.08.08, 14:49 witaj Iwonko.. Kiedyś oddałam trzy wory odzieży do sióstr na ul.Okrzei,na Przystanku..Nawet przyjechały odebrać z domu..Ale to było kilka lat temu..może skontaktujesz się z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: ... 12.08.08, 16:37 Te ubrania trafiają do sklepów z używaną odzieżą więc lepiej oddać je naprawdę potrzebującym Odpowiedz Link Zgłoś
bronka29 Re: ... 13.08.08, 14:25 Polecam forum "Pomocne E-Mamy" tam na pewno znajdziesz kogoś, kogo bardzo ucieszy Twoja pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: ... 13.08.08, 15:45 Tam tez zdarzaja sie "zonki" i potem niektorzy widza swoje rzeczy na allegro... Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: ... 13.08.08, 20:24 O matko, ludzie, co Wy wyrzucacie, Pradę? Mnie tam nie przeszkadza, że ktoś sobie zarobi na robieniu czegoś, czego nikt inny robić nie chce... Myślę, że w rezultacie wiele rzeczy i tak trafi do potrzebujących osób po cenie możliwej dla nich po prostu do zapłacenia. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ksie Re: ... 14.08.08, 14:01 A jeśli nawet PRADĘ to co z tego? Pozbywacie sie czyli czegoś nie chcecie więc co za różnica czy założy to osoba X czy Y. Ja oddaję często rzeczy biedniejszej rodzinie i nie wszystkie ubrania noszą bo niektóre po prostu nie pasują.Ale fakt jeśli ktoś udaje potrzebującego bo tylko sobie pohandlować to coś tu nie gra. Ale mnie martwi inna kwestia, kiedyś byłam świadkiem jak kobieta wyrzucając sukienkę dokładnie ja porwała przed wrzuceniem do kontenera. Po czym spojrzała na mnie i powiedziała że teraz to na pewno nikt w "jej" sukience nie będzie chodził. O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś