abisalll 20.08.08, 21:22 Mieszkam w Nowym Dworze Maz a chce kupic mieszkanie w Legionowie, co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psychomaszyna Re: Chce mieszkać w Legionowie! 20.08.08, 21:25 Lepiej zostań w Nowym Dworze. Tam jest pewnie lepiej niż w Legionowie. Odpowiedz Link Zgłoś
unoman Re: Chce mieszkać w Legionowie! 20.08.08, 21:49 Za mało reklamy biur nieruchomości? Co? Obroty spadły? Jak jednej z agencji proponowałem mieszkanie do sprzedaży ale żeby za to zmniejszyli prowizję za te, które kupię u nich to nie byli zainteresowani. Gadka w stylu: dawaj swoje a potem będziemy myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Chce mieszkać w Legionowie! 20.08.08, 21:52 na tak postawione pytanie, można tylko odpowiedzieć, że "polecamy mieszkania w Legionowie". Chcesz coś się dowiedzieć konkretnie to i pytanie musi być precyzyjne, szukasz nowego czy uzywanego, pytasz o to ktore uzywane bloki sa lepszy a ktore gorsze, czy moze o dzielnice? Odpowiedz Link Zgłoś
abisalll Re: Chce mieszkać w Legionowie! 20.08.08, 22:26 Ok precyzuje pytanie...Chodzi mi o dzielnicę w Legionowie.Bywam w Legionowie ale znam tylo "Centrum". Nie zalezy mi na szkole,przedszkolu itp...Chcę aby była to w miarę spokojna okolica,mieszkania nie starsze niż 20 lat. Agencje...co mi po nich! Wolę znać opinie mieszkańców.W Nowym Dworze juz sie namieszkałam czas na zmiany:) Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: Chce mieszkać w Legionowie! 21.08.08, 15:03 jak najbardziej Nowy Bukowiec /mieszkam i jest bardzo ok/ /www.marszalek.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kris.72 Re: Chce mieszkać w Legionowie! 21.08.08, 15:38 spokojnie - jasne w szczególności jak Intercity do Gdańska leci ... ja mieszkam w samym centrum i słyszę pociągi to co tam musi byś u Was przy torach ? Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: Chce mieszkać w Legionowie! 21.08.08, 17:05 Można się przyzwyczaić, ja w ogóle "nie słyszę" pociągów. I tak coraz rzadziej jeżdżą. Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: Chce mieszkać w Legionowie! 22.08.08, 08:12 kris.72 napisał: > spokojnie - jasne w szczególności jak Intercity do Gdańska leci ... ja mieszkam > w samym centrum i słyszę pociągi to co tam musi byś u Was przy torach ? no to Ci współczuję, bo ja nie słyszę pociągów; fakt, że mieszkam od strony lasu, a teraz do kupienia zostały same mieszkania blisko torów, podejrzewam jednak, iż z czasem postawią tam ekran dźwiękochłonny nie wiadomo, co gorsze - co jakiś czas pociąg, czy non stop hałas w centrum; ot, każdy wybiera, co mu lepiej pasuje pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kris.72 Re: Chce mieszkać w Legionowie! 22.08.08, 08:53 oki może masz problem ze słuchem ... - i także nie zmienia to faktu że to odludzie jest i bez samochodu to nie ma co tam mieszkać . Konie na palcach gwiżdżą! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bakula12 Re: Chce mieszkać w Legionowie! 22.08.08, 10:13 ja mieszkałam wcześniej w okolicach targu i też w nocy słyszałam jadące pociągi, a teraz mieszkam na Nowym Bukowcu i pociągi słysze tylko jak mam otwarte okno , ale na pewno nie jest to taki hałas który utrudnia mi życie, przy zamkniętych oknach nie słychać nic a nic. Natomiast fajnie jest rankiem posłuchać śpiewu ptaków i czuć zapach lasu. A z tym, że wszędzie daleko to już się sytuacja zmienia bo przejeżdża tuż przy osiedlu autobus 804 którym możesz dojechać i do centrum Legionowa i do Warszawy, poza tym największy atut to to że naprawde jest to spokojna okolica. Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: Chce mieszkać w Legionowie! 22.08.08, 11:09 kris.72 napisał: > oki może masz problem ze słuchem ... - i także nie zmienia to faktu że to > odludzie jest i bez samochodu to nie ma co tam mieszkać . Konie na palcach > gwiżdżą! Pozdr. no po prostu mnie powaliłeś...... Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: Chce mieszkać w Legionowie! 23.08.08, 22:53 Rozumiem chęć przeprowadzki z Nowego Dworu. Ale czemu do Legionowa? Ja mieszkam w okolicach targowiska i nawet tu w nocy słychać pociągi niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: Chce mieszkać w Legionowie! 23.08.08, 23:01 A ja twierdzę, że pociągi to wydają przyjazne dźwięki w porównaniu do samochodów, a jeszcze samochodów ze złotą legionowską i okoliczną młodzieżą w środku. No niestety, jak cisza, to chyba tylko w środku lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ksie Re: Chce mieszkać w Legionowie! 25.08.08, 14:43 Co Wy z tymi pociągami? Mieszkała w Nowym Dworze, więc pociągi zapewnetam też tam słyszała. Moim zdaniem inne czynniki też są istotne jak szuka się mieszkania. Np odległość od komunikacji, rozrywek, sklepu, lasu itp.Jakość sąsiadów (specjalnie użyłam słowa jakość, bo obok mnie mieszka trochę pijaczków ale są nie groźni) Pozatym czystość bloków Mnie casłkowicie odrzucaja wszelkiego rodzaju intruzy w mieszkaniu. Także moze jakieś inne propozycje albo poprostu opinia na temat osiedli na których mieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasamosia Re: Chce mieszkać w Legionowie! 25.08.08, 17:23 My niedawno kupiliśmy mieszkanie przy Jagiellońskiej. Ładny blok, ocieplony, świeżo malowany. Stawialiśmy na biskość centrum, tzn, pociągu, autobusu, sklepów i przychodni. Dla mnie to jest najważniejsze, bo wychowałam się na wsi. Owszem, miałam cicho, cichuteńko. Tylko czasami ciszę zakłócał autobus... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Chce mieszkać w Legionowie! 26.08.08, 21:29 o tak usytuowanie przy jendej z glownych ulic gwarantuje ocieplenie i odmalowanie bloku... my z glebi osiedla mozemy tylko pomarzyc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teborsuk Re: Chce mieszkać w Legionowie! 26.08.08, 23:43 nie bierz za bardzo do głowy wypowiedzi, tych istot które nie wiedzieć czemu chciałyby być złośliwe albo po prostu znowu zauważone; tu jest OK! a każdy ma inne uzasadnienie dlaczego; w zależności co kto wąchał, widział, ma, pił, robił, marzył, był, jest, będzie, lubi, kocha, nienawidzi, szanuje, pragnie, chce, itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
abisalll Re: Chce mieszkać w Legionowie! 27.08.08, 08:39 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Nie krytukujecie się proszę kto mieszka w lepszym miejscu:)!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Chce mieszkać w Legionowie! 27.08.08, 10:31 e i tak sami milosnicy sie ostali Ci ktorym sie legionowo nie podobalo uciekli do mista ;) Odpowiedz Link Zgłoś