Dodaj do ulubionych

poszerzenie MOdlinskiej

02.09.08, 20:42
Jechalam dzis rano i szczerze sie zdziwilam, ze jeszcze nie jest ladnie zrobiona.

Poszukalam na ulubionym forum.
Juz wiem wszystko.
Poelcam lekture: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=262147&page=3

jak wam sie to podoba?
Obserwuj wątek
    • marcin82 Re: poszerzenie MOdlinskiej 02.09.08, 23:42
      Ja też się zdziwiłem, że tu początek września a oni wciąż się bawią w budowę tej
      drogi.
      Swoją drogą to ciekawe, że dyskutują nad budową ekranów podczas gdy mieszkańcy
      ich NIE chcą. Czy tych ekranów nie stawia się właśnie dla ludzi mieszkających w
      sąsiedztwie drogi aby zmniejszyć im niedogodności związane z hałasem?? Skoro oni
      sami nie chcą tych ekranów to w czym problem? Czy mógłby ktoś znający się na
      rzeczy wyjaśnić tą łamigłówkę (o co chodzi z tymi "przepisami środowiskowymi")??
      • madziulec Re: poszerzenie MOdlinskiej 02.09.08, 23:55
        Przepisy mowia:
        Mieszkańcy całej Unii Europejskiej nie mogą być narażeni na hałas, który zagraża
        ich zdrowiu i życiu. Zgodnie z unijnymi przepisami dopuszczalny poziom hałasu w
        mieście, w trakcie dnia, wynosi 60 decybeli. Natomiast w nocy 50 decybeli.

Czyli tam gdzi epoziom halasu to przekracza musza byc zainstalowane ekrany.

Ciekawy artykul, choc nie odrogach a o halasie
        www.wprost.pl/ar/3009/Terror-decybeli/
      • oz_patryk Re: poszerzenie MOdlinskiej 04.09.08, 08:28
        problem że jednak chcą, oglądałem ostatnie tvp info kurier mazowsza, to tacy
        skruszeni się wypowiadali, że jednak chcą. na początku nie chcieli bo im będą
        zasłaniały komisy, teraz gdy miał być odbiór techniczny to się zachciało im ciszy
        • madziulec Re: poszerzenie MOdlinskiej 04.09.08, 10:32
          Nie wiem jaki tam ruch jest, ale z tego co slyszalam od kolezanki meiszkajacej w
          tamtych rejonach to dopeiro sie wlasnie nocami zaczyna kawalkada tirow...
          • roberto0606 Re: poszerzenie MOdlinskiej 04.09.08, 16:47
            Ruch na modlińskiej jest bardzo duży przez cały dzień praktycznie.
            Największy wiadomo przypada na godziny szczytu ale poza np. 12-13 czy
            w niedzielę podczas powrotów w stronę Warszawy korki są bardzo
            często. A tirów w ciągu dnia również nie brakuje. Głównie
            dojeźdżające na budowy i z zaopatrzeniem. Do tego dochodzi bardzo
            duży ruch autobusowy. Trzy linie podmiejskie, kilka linii
            zawracających przy bukowie, kilka prywatnych, sporo pks-ów i linia
            nocna.

Całe szczęście, że budowa zmierza ku końcowi ale swoją drogą żeby 800
            metrowy odcinek budować tyle czasu to lekka przesada. No ale w końcu
            jesteśmy w Polsce. Ale jak otworzą to tylko jeszcze nam pozostanie
            czekać na most północny i poszerzenie modlińskiej przy konwaliowej.
            • anku90 Re: poszerzenie MOdlinskiej 06.09.08, 14:40
              Już dawno powinni to skończyć!
              Miało nie być korków, tymczasem podróż z centrum Warszawy do Legionowa,
              transludem, trwa 1,5 godziny! Masakra jakaś :///
              • zuziknatropie Re: poszerzenie MOdlinskiej 08.09.08, 17:04
                to ze bawia sie z ta droga to jedna sprawa ale inna ze w nocy mozna wpaśc tam na
                stadko DZIKÓW to druga. O tym tez nikt nie pomyslał, do czasu....
              • damka3 poszerzenie MOdlinskiej 09.09.08, 14:51
                nie macie wrażenia, że przy tej budowie po prostu pracuje za mało
                ludzi? Czy to znaczy że budżet mały, że jakieś oszczędności, że ktoś
                źle wycenił koszt budowy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka