ralphie 03.10.08, 10:22 Czy fontanna po ostatnich incydentach jest wyłączana na noc? Wczoraj ok. 20.00 była nieczynna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.iwo Re: Fontanna - stand by 03.10.08, 11:37 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1496410,1,0,880.html też zauważyłam, może to koniec sezonu i czas zamknąć krany ? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Fontanna - stand by 03.10.08, 14:23 to nie bedzie uroczystego zakonczenia sezonu i publicznej egzekucji winowajcow, ktorzy nie tylo nasikali ale takze zapienili fontanna, ktorych to "sluzby" mialy bez wiekszych problemow ujac i obarczyc kosztami xD Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Fontanna - stand by 03.10.08, 18:31 dyby na Rynku w Legionowie - już widzę te tytuły w gazetach... przebilibyśmy lwa biegającego po polskich lasach... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Fontanna - stand by 03.10.08, 19:52 mnie jest szkoda widoku działającej (żeby nie powiedzieć inaczej) fontanny, ale czemu wcześniej plującym na nią - tego to już tylko mogę się domyślać; - Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Fontanna - stand by 03.10.08, 20:24 1. Skorzystaj z wyszukiwarki, prześledź jeszcze raz tą historię i nie myl osób - swoje oskarżenia skierowałeś pod zupełnie złym adresem. 2. Byłem niejeden raz przy fontannie i nigdy na nią nie naplułem. Zastrzeżenia dotyczyły przede wszystkim żaby, więc mylisz nie tylko osoby, ale również fakty. 3. A to, że fontannę wyłączają, gdy temperatury w nocy mogą spaść poniżej zera, nikogo rozsądnego nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Fontanna - stand by 03.10.08, 21:39 H2O działa magicznie na ludzi i choć zachwyt nad kafelkami nie był duży i gdzieniegdzie żal tryskał z oczu za ładniejszymi formami w innych miastach.... cóż strzelać się nie będziemy... i nie będziemy wykopywać instalacji (choć niektórzy dali niezadowoleniu nieelegancki wyraz w realu ;o))... dla mnie najpiękniejsza jest woda... jak zastyga na chwilę w powietrzu i mieni się w słońcu... Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: Fontanna - stand by 04.10.08, 18:59 psychomaszyna napisał: > 1. Skorzystaj z wyszukiwarki, prześledź jeszcze raz tą historię i nie myl osób swoje oskarżenia skierowałeś pod zupełnie złym adresem. > 2. Byłem niejeden raz przy fontannie i nigdy na nią nie naplułem. Zastrzeżenia dotyczyły przede wszystkim żaby, więc mylisz nie tylko osoby, ale również fakty. > 3. A to, że fontannę wyłączają, gdy temperatury w nocy mogą spaść poniżej zera nikogo rozsądnego nie dziwi. -------------------------------------------------------------------- uderz w stół o nożyce się odezwą; ale ja z tobą nie zamierzałem i nie zamierzam dyskutować; gdybyś nie pamiętał przyczyny to uruchom, jeśli możesz pamięć, lub najlepiej ulubioną wyszukiwarkę, bo jak przypuszczam umiesz się nią lepiej posługiwać; ja natomiast będę decydował z kim, jak często i długo, o czym, gdzie itp. rozmawiał, bez twoich cennych wskazówek; i tyle; --- mnie jest szkoda niekoniecznie widoku, szumu i blasku wody w naszej fontannie, a raczej dotyczy to minionego lata :-( co oznacza tylko tyle, że trzeba będzie ciężko pracować dłuuugie miesiące by znów mieć sporo wolnego czasu; a to niestety jest niezależne od tego czy ukryta żaba jest piękna czy kiczowata, przyjazna albo wredna lub czy płytki są zbyt małe czy też wprost przeciwnie zbyt kolorowe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a-ksie Re: Fontanna - stand by 07.10.08, 10:34 A ja mam pytanko dotyczące innej "fontanny", która wręcz odstrasza niż zachęca. Kto zajmuje się fontanną przy błękitnym? Przecież za coś takiego powinny byś jakieś kary. Najpierw budują a później nikt się tym nie zajmuje. Nawet nie chcę widzieć co tam pływa bo widok straszny... Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Fontanna - stand by 07.10.08, 12:14 to wlasnosc prywatna Blekitnego Centrum, wiec trzeba uderzyc do zarzadcy tego przybytku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt i wszystko jasne... 10.10.08, 15:47 Ze strony Legionowo.pl: Zniszczona fontanna (Zam: 09.10.2008 r., godz. 12.10) Nowa fontanna na Rynku Miejskim najwidoczniej nie wszystkim mieszkańcom się spodobała. W ubiegłym tygodniu nieznani sprawcy wyłamali elementy znajdujące się w górnej misie i niezbędna jest poważna naprawa. Jej koszt wyniesie prawie 1500 zł. Mamy nadzieję, że uda się uruchomić fontannę jeszcze w tym tygodniu. Apelujemy do mieszkańców, aby zwracać szczególną uwagę na akty wandalizmu i natychmiast powiadamiać Policję lub Straż Miejską. To przecież z pieniędzy legionowian pokrywane są koszty remontów. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: i wszystko jasne... 10.10.08, 18:19 a kamery ?... chyba nie są to atrapy ? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: i wszystko jasne... 10.10.08, 18:48 moze to takie kamery co sobie krajobraz mozna nimi popodziwiac (w stylu internetowych), ale o rozpoznaniu twarzy z duzej odleglosci) to mozna pewnie zapomniec. Jakos nie slychac zeby ujeto tych co oddali mocz, albo tego co nalal jakiegos pieniacego srodka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: i wszystko jasne... 11.10.08, 08:41 monitoring i sluzby specjalne dadza rade ujac sprawcow mieszkancy pomoga w tropieniu ich instynkt detektywistyczny zostal rozbudzony podczas weszenia za kluczem do ratusza... powaznie rozwazylabym takze poproszenie o pomoc detektywa Rutkowskiego ostatecznie mozna by zrobic zakaz wjazdu i wstepu na rynek zeby nie bylo, ze tylko motocyklisci sa dyskryminowani niech wszyscy ogladaja przez szybe albo wykorzystac ten ponton z letniego kina i emitowac obraz fontanny moj chlop moglby zrobic jakas fajna prezentacje mulimedialna :) bedzie bezpieczniej dla fontanny jest tyle rozwiazan Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: i wszystko jasne... 13.10.08, 08:05 foamclene napisała: > jest tyle rozwiazan Warta honorowa 24h/dobę złożona z dwóch ochotników zmieniających się co 2h, a w przypadkach spadku temperatury poniżej zera, co godzinę :) Mam ochotę założyć nowy wątek: "Wandalizm w Legionowie - nowa świecka tradycja" Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: i wszystko jasne... 13.10.08, 21:05 moze by zrobic dla niewyzytkow ;) jakies miejsce gdzie beda mogli sie wyeksploatowac :) zuzyc nadmiar energii ...moze tor motocrosowy :D w ramach rekreacji :D jest nas coraz wiecej i przydaloby sie bezpieczne miejsce do kogo trzebaby sie bylo usmiechanac? byloby cudownie gdyby wladze uwzglednily mieszkancow, ktorzy chca czegos innego niz spacery z wozkiem wokol fontanny choc niewatpie, ze to takze moze byc pasjonujace niezmiernie Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: i wszystko jasne... 13.10.08, 23:26 widuję "dzikie" górki usypane dla podobnych potrzeb w lasach... a rzeczywiście tory byłyby niezłą frajdą dla niektórych i może nie rozjeżdżaliby lasu quadami... a fontanna - patrole moherowe, trójki w składzie: strażnik, emerytka, młody gniewny... młody-gniewny dogoni, emerytka pobije, a strażnik wypisze mandat... dla recydywistów praca przy sprzątaniu naszego kochanego miasta... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: i wszystko jasne... 14.10.08, 09:04 mimo, ze jetem po drugiej stronie barykady :) jestem przeciwna wjezdzaniu do lasu no ale do czasu kiedy nie bedzie miejsc wyznaczonych do uporawiania sportow nieswiadoma mlodzez bedzie sobie uzywac na przyrodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: i wszystko jasne... 14.10.08, 08:20 foamclene napisała: > moze by zrobic dla niewyzytkow ;) jakies miejsce gdzie beda mogli > sie wyeksploatowac :) W CSP jest tor. Może uśmiech w kierunku komendanta? ;) W weekendy wstęp wolny z quadami i dwukołowcami, a młodych policjantów szkolić w tym czasie z wypisywania mandatów ;) Drugie miejsce to Jachranka - poligon. Uśmiech w kierunku... ? I tu nie wiem. No ale tu wszędzie daleko. Jak taki nie wyżytek dojdzie/dojedzie to już będzie wyeksploatowany - marnej jakości młodzież teraz mamy... Dlatego proponuję na co drugim rogu ulicy ustawić manekina obok ściankę. Wybór nie wielki ale zawsze. W manekina z piąstki wątpliwej jakości, a w ściankę z główki (echo murowane). E viva ADHD... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: i wszystko jasne... 14.10.08, 09:02 mnie chodzi o cos z prawdziwego zdarzenia miejsce gdzie byloby mozna "bezpiecznie" ;) sie scigac nie przypadkowo rozjezdzone sciezki bo takich miejsc mamy kilka kilka kopalni i poligonow... na tor motocrosowy quady i czterokolowce nie maja wstepu :) wbrew pozorm to dziedziny nie do pogodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: i wszystko jasne... 15.10.08, 22:20 foamclene napisała: mnie chodzi o cos z prawdziwego zdarzenia ----------------- jak Cie interesuje taka przejazdzka to napisz do mnie :) otua omas o im izdohc Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 zalacznik 15.10.08, 22:27 pl.youtube.com/watch?v=rRFMIanAY-w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: zalacznik 15.10.08, 22:40 nieźle :D ale to dla twardzieli a ja jestem "mientka" jak misiek Haribo Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene zalacznik II 15.10.08, 22:48 ot kawalek ziemi i dwie gory piachu by mi wystarczyly ;) motocross.transworld.net/2008/07/24/x-games-training-tarah-gieger/ Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: zalacznik II 16.10.08, 10:10 a propos załącznika II to faktycznie przydałoby się Wam coś na kształt dwóch większych górek, bo ludziom pod oknami warczycie :P Dawno to było i tak mi się jakoś teraz przypomniało ;) No! i żeby mi to było przed ostatni raz! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: zalacznik II 16.10.08, 10:47 staramy sie jak mozemy unikac osad ludzkich :D choc mamy homologacje dopuszcajaca do ruchu wiec wydalane dzwieki sa w granicach rozsadku musiales slyszec 2T :) sa bardziej nerwowe i jak ktos nie kocha faktycznie moze go to wyprowadzic z rownowagi... Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: zalacznik II 16.10.08, 11:14 foamclene napisała: > musiales slyszec 2T :) sa bardziej nerwowe i jak ktos nie kocha > faktycznie moze go to wyprowadzic z rownowagi... Nie wiem "co" słyszałem ;) nie mniej na sam widok połączony z efektami dźwiękowymi spodziewałem się tumanów kurzu, a tu przejechały 3 wzorce dla ścigaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: zalacznik II 16.10.08, 11:16 foamclene napisała: > musiales slyszec 2T :) sa bardziej nerwowe i jak ktos nie kocha > faktycznie moze go to wyprowadzic z rownowagi... Nie wiem "co" słyszałem ;) nie mniej na sam widok połączony z efektami dźwiękowymi spodziewałem się tumanów kurzu, a tu odbył się niemal wzorcowy przejazd :)) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: zalacznik II 16.10.08, 16:08 w takim razie to nie byl nikt z moich znajomych :D Odpowiedz Link Zgłoś