pwklegionowo 19.02.09, 16:48 Przedsiębiorstwo Wodociągowo-Kanalizacyjne „Legionowo” uprzejmie informuje, że służby eksploatacyjne Spółki usunęła awarię wodociągową w okolicach ulicy Plantowej. Dostawa wody będzie przywrócona ok. godz. 17:00 -17:30. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 17:43 Zabawne :( Ja wiem, co to jest 10 minut, ale po odpowiedziach w stylu "nie mamy zamiaru podstawiac beczkowozow", ktora mi sie skojarzyla z "nie maja chleba niech jedza ciastka" to uwazam te 10 minut za spoznienie niedopuszczalne. Wody w kranach nadal nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 18:30 18:30 wody nadal nie ma. o 17 oczywisci epo beczkowozie sladu nie bylo. Zastanawiam sie po co pisac takie rzeczy? Po to, by pokazac, ze cos sie robi? Zeby uspokoic sumienie? Przeciez ci ludzie sa tez czyimis sasiadami, znajomymi... Fajnie potem nie moc spojrzec komus w oczy, bo sie tak na forum publicznym klamie??? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 18:38 o 17:45 pod numerem telefonu (22) 774 4363 udzielono mi informacji, ze to kwestia 15 minut, bo sie jakies zbiorniki napelniaja... Odpowiedz Link Zgłoś
sdr Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 18:39 I telefon alarmowy się u-nie-dostępnił... no zesz zaczyna być mało zabawnie, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 18:55 Dodzwonilam sie ... Uslyszalam to samo co godzine temu. Ze awaria usunieta, ze siec sie napelnia, ze woda bedzie za 15 minut. Szczerze mowiac moja niechec do osob, ktore umieszczaja nieprawdziwe informacje wzrasta w tepie strasznym Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdek Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 18:57 Zacznę się chyba od nowa uczyć liczenia do piętnastu... Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 19:15 gwiazdek napisała: > Zacznę się chyba od nowa uczyć liczenia do piętnastu... może po rosyjsku, jak Kaszpirowski.. adin, dwa, tri, cietyrie... Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdek Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 19:18 > może po rosyjsku, jak Kaszpirowski.. adin, dwa, tri, cietyrie... Niet.. liczenie po polsku zaczyna przerastać moje możliwości.. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 19:34 a widzisz jej kolor???? szara ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 19:31 Po 12 godzinach braku wody pitnej jest OBOWIAZEK podstawienia beczkowozow. To punkt pierwszy ;) Punkt drugi, zadalam sobie trud porozmawiania z Sanepidem, bo oni mieli obiecany przez PW-K beczkowoz dla naszego osiedla, ktory w ogole nei dojechal... Punkt trzeci: Sanepid (przemila pani, ktorej bardzo dziekuje za rozmowe) obiecal poinformowac o niekompetencji PW-K prezydenta. Punkt 4: zadalam sobei trud napisania maila i zapytania kto pisze NIEPRAWDZIWE informacje i nierzetelne na stronie i poprosilam o oficjalne przeprosiny na forum za dezinformacje. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Woda na Bukowcu 19.02.09, 20:16 Wpienia mnie traktowani eludzi jak petakow ;) Ty, ja i wiele obecnych tu, piszacych osob placi punktualnie wcale niemale pieniadze za wode. A tu co chwilke tej wody nie ma. A to obnizone cisnienie, a to dzis w ogole nie ma. Czy za obnizone cisnienie ja place mniej? Nie. Ty tez nie. A przeciez nie jest to usluga taka jak byc powinna - czyli 100% jakosci. Oczywiscie mozna nic nie zrobic. Mozna grzecznie spuscic glowe, nic nie powiedziec, popisac pare postow na tym forum, zaplacic kolejny rachunek rownie punktualnie jak dotad. Ale w imie czego?? Spisalam nazwisko czlowieka, ktory traktowal mnie jak natretnego petenta. Uwazam, ze nie powinien, powinien grzecznie mnie przeprosic, ze robia z ludzi kretynow. Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 woda :)) 19.02.09, 21:14 Ciekawi mnie jak w XXIw można jeszcze za zimną wodę płacić???? :) Dobrze mieć własne źródło i to jeszcze darmowe :D Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: woda :)) 19.02.09, 21:36 No w budynku wielorodzinnym trudno miec takie zrodlo, szczegolnie na terenie, gdzie kiedys byla jakas fabryka o niesprecyzowanej blizej produkcji (w lesie bardzo dziwne przedmioty do dzis znajdujemy...) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: woda :)) 19.02.09, 22:44 Fabryka silikatow. W lesie jak sie idzie to jakies dziwne rury sie znajduje i dziwne takie elementy, nie mowiac o workach... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: woda :)) 20.02.09, 11:22 Na początku XXw był tam jeszcze cmentarz a potem po wojnie na tym miejscu cegielnie postawili Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: woda :)) 20.02.09, 11:40 Piszesz to, by nas straszyc, czy po co??? Zombi nie widuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: woda :)) 20.02.09, 13:57 No to trzeba bylo poczekac do Halloween ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Woda na Bukowcu czyli caluj psa w nos 21.02.09, 08:47 "W związku z wczorajszą awarią wodociągu i brakiem wody na terenie Bukowca, Przedsiębiorstwo Wodociągowo-Kanalizacyjne „Legionowo” Sp. z o.o. przedstawia wyjaśnienia, dotyczące przebiegu tego zdarzenia. Przerwa w dostawie wody na teren osiedla Bukowiec w dniu 19 lutego 2009 r. spowodowana była poważnym uszkodzeniem strategicznej magistrali wodociągowej przez Przedsiębiorstwo Robót Kolejowych Kraków podczas prac remontowych na przejeździe kolejowym w obrębie ulicy Plantowej. Oddział eksploatacji przystąpił do usuwania awarii niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia i pomimo bardzo trudnych warunków (głębokość ok. 6,0 m, bliskość torów) i rozległego zakresu, około godziny 17:00 dokonano naprawy uszkodzonego odcinka przewodu i nastąpiło nawadnianie odłączonej sieci wodociągowej, które standardowo na obszarze dzielnicy Bukowiec trwa około 1,5 do 2,0 godzin. Zgodnie z zapisem §10 ust 1 lit. b umowy o zaopatrzenie w wodę, „Przedsiębiorstwo nie ponosi odpowiedzialności za ograniczenia albo wstrzymanie dostaw wody, (…) wywołane niezawinioną przez Przedsiębiorstwo awarią sieci na czas niezbędny do wykonania prac w celu zapobieżenia lub usunięcia skutków awarii.”, /a obowiązek zapewnienia zastępczych punktów pobrania wody dotyczy przerw w dostawie wody, przekraczających 12 godzi.”. (§10 ust 10). Usuwanie awarii przy torach kolejowych w dniu 19 lutego 2009 r. nie przekroczyło 12 godzin. Rozpatrywano możliwość transportu cysterny z wodą pitną na teren osiedla jednak po informacji od pracowników usuwających awarię, że prace powinny zakończyć się do godziny 17:00 , podjęto decyzję o nie podstawianiu cysterny. Wszystkich Państwa, którzy po ukazaniu się informacji o zastępczym punkcie poboru wody bezskutecznie oczekiwali na cysternę, pragniemy serdecznie przeprosić, ale należy podkreślić, że służby eksploatacyjne skoncentrowane były przede wszystkim na usuwaniu awarii – zresztą nie jedynej w tym dniu na terenie Legionowa. Dyrektor Techniczny PWK Barbara Chodak" Czyli "spieprzaj dziadu" w takim bardziej olukrowanym wydaniu. NIe odpowiadamy i tyle. Nie zrobilismy nic, by awaria powstala, udzielamy informacji od czapy... Ale za to jestesmy wspaniali i pewnie w najblizszym czasie podwyzszymy po raz kolejny podwyzszymy ceny. Pani Barbaro. Delikatnie mowiac WSTYD!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś