Dodaj do ulubionych

Zegarmistrz

20.03.09, 17:04
Pamiętam, że był kiedyś wątek o zegarmistrzu w Legionowie, ale nie mogę go znaleźć. Więc może zapytam: czy jest takowy w Legionowie, który naprawia stare mechaniczne zegarki na rękę? Niestety większość punktów "zegarmistrzowskich" oferuje tylko wymianę paska, ew. baterii.
Pytam poważnie...
Obserwuj wątek
    • kasiaole63 Re: Zegarmistrz 20.03.09, 17:44
      naprawiałam niedawno u zegarmistrza przed stacją PKP na Piłsudskiego ,ale nie
      zaden antyk tylko zwykłe casio
      • godgod Re: Zegarmistrz 20.03.09, 17:50
        Chodzi mi o takiego prawdziwego zegarmistrza. Analogowego...
        • audioslave2009 Re: Zegarmistrz 25.03.09, 18:09
          To już chyba gatunek na wymarciu
    • zaq1975 Re: Zegarmistrz 20.03.09, 18:25
      Polecam pana przyjmującego zegary do naprawy w samie przy targowisku.
      Naprawił zegar który moja żońcia dostała od Babci.
      • jarexa Re: Zegarmistrz 27.03.09, 21:01
        A ja polecam Starszego Pana na Piłsudskiego. Idąc od Jagiellońskiej za pierwszą przecznicą po lewej stronie. Rzetelnie i niedrogo.
        • jarexa Re: Zegarmistrz 27.03.09, 21:05
          Sorry. Zapomniałem dodać: idąc w stronę dworca PKP oczywiście...
      • godgod Re: Zegarmistrz 12.04.09, 20:35
        Ten w samie nie za bardzo jest zainteresowany co bardziej skomplikowanymi naprawami. Jakaś wymiana baterii, szkiełka, czyszczenie to tak. Na mój zegarek kręcił nosem, że to delikatna konstrukcja, że może nie teraz, że się zastanowi. Sam nie wiem, czy tam jeszcze iść.
        • cornellia Re: Zegarmistrz 12.04.09, 21:31
          spróbuj na bazarze. W soboty, w srodkowej czesci w drugim rzędzie, patrząc od ul
          Sobieskiego, bywa zegarmistrz, ok 40-latek sympatyczny wesołek. Niby zajmuje sie
          wymiana baterii, pasków i innymi drobiazgami. Mimo obaw, zaryzykowałam i
          powierzyłam mu zegarek firmy Orient. Po tygodniu oddał naprawiony zegarek, choć
          już niejeden zegarmistrz próbował przywrócć go do życia
    • buf-fy Re: Zegarmistrz 22.04.09, 20:58
      polecam pana w "starych pawilonach" na rogu reymonta i piłsudzkiego -
      przedewszystkim bardzo sympatyczny i naprawił mi stary zegar i
      niedrogi
    • nowakowski45 Re: Zegarmistrz 21.03.15, 09:33
      jest zegarmistrz na jagiellońskiej naprzeciwko błękitnego centrum. starszy pan chyba od zawsze zegarmistrz w Legionowie. z tego co mówiła mi koleżanka znowu przyjmuje zegarki mechaniczne do naprawy. podobno świetny fachowiec.
      • metron1 Re: Zegarmistrz 23.03.15, 22:43
        U tego pana próbowałem naprawić dwa zegarki automaty. Nie żadne chińskie wynalazki ale zwykłe seryjne porządne zegarki
        Za każdym razem słyszałem że takich zegarków to pan fachowiec nie naprawia
        W końcu wygarnąłem mu że do wymiany baterii nie potrzeba dyplomu zegarmistrza
        Zegarki bez problemu naprawiłem u zegarmistrza przy stacji PKP
        • zchotomowa Re: Zegarmistrz 23.03.15, 23:07
          metron1 napisał:

> Zegarki bez problemu naprawiłem u zegarmistrza przy stacji PKP

po moim trupie.

Pan przy PKP nawet z wymianą baterii nie daje rady. Zostawiłem kiedyś automat na ETA i tydzień mu zajęło, żeby się przyznać, że nie ma narzędzi to otwarcia koperty. POWAŻNIE, strzeżcie swoje sikory przed ladą (zza której nie widać co pan tam gmera w zegarku) :)

pozdrawiam,

Marcin
          • prawdziwy_jankiel Re: Zegarmistrz 23.03.15, 23:26
            zchotomowa napisał(a):

> po moim trupie.
            >
            > Pan przy PKP nawet z wymianą baterii nie daje rady. Zostawiłem kiedyś automat n
            > a ETA i tydzień mu zajęło, żeby się przyznać, że nie ma narzędzi to otwarcia ko
            > perty. POWAŻNIE, strzeżcie swoje sikory przed ladą (zza której nie widać co pan
            > tam gmera w zegarku) :)
            >
            > pozdrawiam,
            >
            > Marcin

Temat ogólnie wygląda na odświeżony na potrzeby reklamy (odpowiedź po 6 latach) ale skoro już powrócił to mogę tylko powiedzieć że naprawdę porządny zegarmistrz który ma odpowiednie narzędzia jest na pl. Konstytucji, chyba nr 6. Nie pytajcie skąd wiem , po prostu wiem i już.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka