powiewna 18.04.09, 11:46 Witam! Czy ktoś może mi pomóc w wyborze zakładu gdzie naprawię rower? Zastanawiam się nad tym miejscem na przeciwko stacji PKP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziadek_pl Re: naprawa roweru w Legionowie 18.04.09, 11:53 Polecam sklep na Sienkiewicza blisko Rynku , nie znam nazwy , chłopaki mówią u Rudego :) są dwa sklepy , chodzi o ten po prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: naprawa roweru w Legionowie 18.04.09, 11:57 ja tez polecam chłopaków na SIenkiewicza. W zasadzie bez różnicy czy "u Rudego" (pierwszy od Rynku) czy u Darka (drugi od Rynku). Oddawałem im już rowery kilka razy albo na wiosenny przeglad albo do naprawy i zawsze chodzil jak zloto. Cenowo wedlug mnie tez OK. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
powiewna Re: naprawa roweru w Legionowie 18.04.09, 12:00 Dziękuję za wskazówki. A tego przy stacji nie polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
aretah Re: naprawa roweru w Legionowie 18.04.09, 12:10 Ja też polecam ten pierwszy od Rynku. Wprawdzie zadnego Rudego tam nie widziałam, ale rower funkcjonuje bez zarzutu, więc to na pewno to samo miejsce. Co do cen to się nie znam, nie porównywałam. Słyszałam, ze sklep ma dobrą opinię, no i poszłam w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: naprawa roweru w Legionowie 18.04.09, 17:23 Ja również od kilku lat korzystam z usług u "Rudego" na Sienkiewicza, jest to o tyle pewne miejsce, że chłopaki sami jeżdżą dużo i wyczynowo :) Pana z miejsca przy stacji znam również, przesympatyczny człowiek, kupowałam u niego swój pierwszy rower, ale nic nie naprawiałam, choc pewnie się zna na rzeczy, skoro prowadzi cały czas serwis. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_pl Re: naprawa roweru w Legionowie 18.04.09, 15:49 Właściciel sklepu ma włosy ciemny bląd z odcieniem rudego , to tak jak z naszym Premierem Tuskiem , kilkakrotnie czytałem w necie że rudy a w TV nie wygląda na rudego :) Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Re: naprawa roweru w Legionowie 18.04.09, 21:43 naprzeciwko stacji jak to niektórzy go nazywają "u Litwina", nie mam pojęcia dla czego, mój ojciec i dziadek tak go nazywają od dawna, jak rozmawiałem ze starszymi rowerzystami i powiedziałem u Litwina to też wiedzieli o który sklep chodzi. Facet w zależności od humoru, raz potrafi krzyknąć cenę z kosmosu, tak jak kiedyś krzyknął mi za linkę do hamulca tyle że w dawnym weloluksie kosztowało mnie to z wymianą na miejscu i "na oranżadę" zostało. mój ojciec u niego jakieś 2 lata temu konserwował rower (wymiana linek i piasty) i człowiek poszedł prawie po kosztach. sklep koło koło parku istnieje już bardzo długo, pamiętam jak kiedyś z zerwanym łańcuchem człowiekowi nie chciało się naprawiać to dał mi klucz żebym sam sobie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: naprawa roweru w Legionowie 19.04.09, 00:33 a jeszcze mi sie przypomnialo :) że w ubiegłym roku te same dętki "u Litwina" przy stacji kosztowały o 1 PLN taniej niz w tych sklepikach przy Rynku :) To tak żeby jednak troche polecić ten sklep. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: naprawa roweru w Legionowie 19.04.09, 14:23 Litwin, bo Litwiński. Odpowiedz Link Zgłoś
black_badboy Re: naprawa roweru w Legionowie 19.04.09, 09:44 Polecam naprawę u RUDEGO można negocjować ceny naprawdę solidna firma Odpowiedz Link Zgłoś
optymi.stka Re: naprawa roweru w Legionowie 19.04.09, 21:56 A ja polecam ten przy stacji, niepozorny ale istniejący "od zawsze", uczciwy i solidny.A co do cen, chyba nie są zbyt wysokie... chyba że 2zł za linkę hamulcową to dużo (to akurat wiem bo kupowałam). A do każdego zawsze można się przyczepić jak się tego bardzo chce. Ja w każdym razie mam jak najlepsze zdanie i mój rower też. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Naprawa roweru w Legionowie - redivivus ;-) 15.03.10, 22:54 Minął rok od ostatniego postu w tym wątku. Jak sytuacja wygląda obecnie? Zmieniło się coś? Czy dobrze przypuszczam że ceny są niższe niż w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś