06.12.03, 17:47
Czesc
doszly mnie sluchy ze w czwartek albo piatek w Jablonnie odbyl sie jakis
protest. jakas grupka osob chodzila po przejsciu dla pieszych i protestowala.
Czy moze ktos wie przeciw czemu protestowali, bo tamtedy nie jezdze to nie
wiem, ale ponoc dosc skutecznie zablokowali droge z warszawy.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • e-legionowo.pl Re: protest 10.12.03, 10:17
      polokokt napisał:

> Czesc
      > doszly mnie sluchy ze w czwartek albo piatek w Jablonnie odbyl sie jakis
      > protest. jakas grupka osob chodzila po przejsciu dla pieszych i protestowala.
      > Czy moze ktos wie przeciw czemu protestowali, bo tamtedy nie jezdze to nie
      > wiem, ale ponoc dosc skutecznie zablokowali droge z warszawy.
      > Pozdrawiam

tak to prawda, akurat sam nie jechalem wtedy ale kumpel mowil ze byl niezly
      kociol, a protestowali wlasciciele firm ktore sie znajduja po przeciwnej
      stronie kaufland&obi gdyz po przebudowie drogi, dotychczasowi klienci i
      potencjalni klienci jadacy od strony Wawy musza jechac prawie az do Legionowa,
      zrobic nawrotke i wracac aby zjechac pod ich firmy.
      ZDM olal ich i nie zrobil skretow w lewo od strony Jablonny. Najblizszy jest
      przy skrece do stacji LPG i Hurtowni elektrycznej.
      Na ich miejscu tez bym sie wku...il nie dosc ze dla czesci konkurencja postala
      w OBI i Kauflandzie to jeszcze im utrudnienia takie robia:((

pozdrowka

Peter
      • polokokt Re: protest 10.12.03, 12:05
        a to juz chwyt ponizej pasa, widac jak sie dba o lokalnych przedsiebiorcow...
        Pozdrawiam
        • bd11 Re: protest 10.12.03, 18:57
          Popieram ten protest. Szkoda tylko, ze tak slabiutko.
          Mnie sie to w glowie nie miesci. Przy takiej drozce, gdzie codziennie sa i tak
          korki postawic dwa takie markety?! To jest bezczelnosc i bezkarnosc urzednikow.
          Sami pewnie widzicie jak teraz dojezdzamy i wracamy z pracy. Raz, ze te swiatla
          (rewelacja-gratuluje pomyslu!!!!), dwa zakupowicze, ktorym nowy market
          otworzyli. Mnie ogarnia juz rozpacz. O tym, ze te dwa markety wykoncza mase
          lokalnych sklepikow i o ludziach mieszkajacych w blokach za tymi sklepami juz
          nie wspomne. Tylko co robic?
          • e-legionowo.pl Re: protest 11.12.03, 08:31
            bd11 napisała:

> Popieram ten protest. Szkoda tylko, ze tak slabiutko.
            > Mnie sie to w glowie nie miesci. Przy takiej drozce, gdzie codziennie sa i tak
            > korki postawic dwa takie markety?! To jest bezczelnosc i bezkarnosc
            urzednikow.
            > Sami pewnie widzicie jak teraz dojezdzamy i wracamy z pracy. Raz, ze te
            swiatla
            > (rewelacja-gratuluje pomyslu!!!!), dwa zakupowicze, ktorym nowy market
            > otworzyli. Mnie ogarnia juz rozpacz. O tym, ze te dwa markety wykoncza mase
            > lokalnych sklepikow i o ludziach mieszkajacych w blokach za tymi sklepami juz
            > nie wspomne. Tylko co robic?

Podobno obecny wojt gminy Jablonna popiera protestujacych i rozmawia nt. innego
            rozwiazania tego problemu, co do okolicznych mieszkancow to toczy sie
            postepowanie sadowe ale chyba z powodztwa cywilnego przeciwko bylemu wojtowi o
            przekrety zwiazane ze zgoda na powstanie tych maketow.
            A mieszkancy osiedla Rajska - ktos niezle wymyslil nazwe:) beda mieli jeszcze
            jedna atrakcje od przyszlego roku, budowe i funkcjonowanie obwodnicy idacej po
            polach jablonowskich :( tylko zastanawiam sie jak ona by miala isc skoro
            powstaja kolejne osiedla na tym terenie, to jakis absurd.

pozdrowka

Peter
            • magda_kielczyk Re: protest 02.01.04, 11:44
              Koszmar komunikacyjny niedlugo ogarnie cala okolice.
              Juz dzis w godzinach szczytu droga 61 stoi w korkach. w Jablonnie powstaje nowe
              osiedle SMLW, podobno na terenach PAN w Jablonnie tez wkrotce ma cos powstac. Na
              drodze do Nowego Dworu kolejne osiedla w planach, w Legionowie niby na razie
              spokojnie, ale ruch jakby sie ozywia.
              Jak myslicie? czy za dwa lata jadac samochodem do Warszawy bedziemy musieli
              poswiecic 4 godziny na podroz, czy tylko 3,5?
              Oczywiscie to moje prywatne kasandryczne wizje, ale problem nie jest bagatelny.
              MagdaK
              • polokokt Re: protest 02.01.04, 21:03
                ja juz zakupilem motocykl na ta okolicznosc i korki mi niestraszne :)
                Pozdrawiam
                • cat_s Re: protest 05.01.04, 01:38
                  Jaki? :)

pzdr
                  cat_s
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka