w.iwo 30.05.09, 01:27 Nadszedł czas festynów i zabaw. Spis imprez w Powiecie Legionowskim znajdziecie Państwo w Kalendarzu kulturalnym. Życzę udanej zabawy i słonecznej pogody :o) ------ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yyytong Re: Nadszedł CZAS festynów 30.05.09, 18:11 Na Forum cisza... Zapewne wszyscy pląsają w rytmach disco polo...:] :]:]:] Odpowiedz Link Zgłoś
pleg Re: Nadszedł CZAS festynów 31.05.09, 02:45 ja też ale w rytmach Budki Suflera pląsałem, fajny koncercik Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Re: Nadszedł CZAS festynów 14.06.09, 19:29 tiaaa... może troszkę obok festynów, ale dużo imprez odbywa się u nas w parkach (par "oligoceński", park przy targu) zastanawiam się czy i kiedy zostanie doprowadzony do użytku zapuszczony park przy pl. Kościuszki i czy tam się coś będzie odbywało? w końcu jest najbliższym parkiem dla osiedla Piaski i nowo powstającego os. przy ul gen. Roi Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: Nadszedł CZAS festynów 14.06.09, 21:10 oz_patryk napisał: > tiaaa... może troszkę obok festynów, ale dużo imprez odbywa się u nas w parkach > (par "oligoceński", park przy targu) zastanawiam się czy i kiedy zostanie > doprowadzony do użytku zapuszczony park przy pl. Kościuszki i czy tam się coś > będzie odbywało? w końcu jest najbliższym parkiem dla osiedla Piaski i nowo > powstającego os. przy ul gen. Roi Już niebawem www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/L-2009-06_05-4 Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Nadszedł CZAS festynów 20.06.09, 11:46 Dziś festyn w Wieliszewie i Nieporęcie... kalendarz kulturalny - trzymajmy kciuki za lepszą pogodę, bo atrakcji jest moc :o) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanna Re: Nadszedł CZAS festynów 21.06.09, 16:12 Budka Suflera w Nieporęcie - było super! Tak się zastanawiam, dlaczego w Legionowie jest tak mało koncertów z super gwiazdami, a zdarzają się jedynie jakieś takie średnio interesujące imprezy... Odpowiedz Link Zgłoś
jangrabiec.pl Re: Nadszedł CZAS festynów 21.06.09, 18:30 > Budka Suflera w Nieporęcie - było super! > Tak się zastanawiam, dlaczego w Legionowie jest tak mało koncertów z super > gwiazdami, a zdarzają się jedynie jakieś takie średnio interesujące imprezy... Rzeczywiście! Warto by zaprosić Budkę Suflera do Legionowa, albo Bajm, albo Marylę Rodowicz, albo Lady Pank, albo Myslovitz.. A najlepiej Krzysztofa Krawczyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanna Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 20:39 A najlepiej wszystkich wymienionych :) Marylę Rodowicz na pierwszym miejscu :)) Albo cykl imprez pt. "Lato z Gwiazdami" i co tydzień inna gwiazda przez całe wakacje :))) Dodatkowo w ciągu dnia karaoke dla dzieci i dorosłych, występy młodych talentów - zespołów i wokalistów którzy są dopiero na początku drogi muzycznej. Zorganizować w MOK-u przesłuchania - co tydzień występuje na scenie 5 zespołów np. w sobotę, specjalna komisja (bądź publiczność) wybiera zwycięzcę który gra jako support w niedzielę przed koncertem Gwiazdy. Na zakończenie lata - Wielki Finał w sobotę - w niedzielę gra zwycięzca festiwalu i występuje z Największą Gwiazdą, a potem Gwiazda na zakończenie daje ekstra koncert :) Można na pewno jeszcze inaczej, ale myślę, że taka cykliczna letnia impreza spotkałaby się z dużym zainteresowaniem ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: Nadszedł CZAS festynów 21.06.09, 21:17 T-love w Wieliszewie też dało czadu. Grali bardzo długo i żywiołowo, wszyscy się doskonale bawili a pokaz sztucznych ogni był dłuższy i ładniejszy niż na dniach Legionowa. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1341 Re: Nadszedł CZAS festynów 21.06.09, 21:43 Potwierdzam :) koncer T.Love był super - kilka nowszych, kilka starszych - naprawdę super :) Odpowiedz Link Zgłoś
jorge_76 Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 09:36 Mam spostrzeżenie dot. festynów w naszym powiecie, mianowicie w dzień dziecka byłem w Wieliszewie, w ostatnią sobotę również, wczoraj w Jabłonnie. Na wszystkich tych imprezach były darmowe atrakcje dla dzieci tzn. wszyskie dmuchane zamki, skakańce, trampoliny itd. Tylko w Legionpowie 5 zł za 5 minut. Taką imprezę to i ja mogę zorganizować u siebie w ogródku, wyznacze termin i udostępnie miejsce a o resztę zadbają właściciele sprzętu dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 12:26 warunki można zawsze uzgodnić z wykonawcą (ubezpieczenie, ilość godzin, obsługę urządzeń, możliwość odwołania imprezy, niską zaliczkę, dodatkowe atrakcje... w tym roku organizowałam festyn dla dzieci, zebrałam kilkanaście ofert z całego kraju - wybrałam jedną z najlepszych - dzieciaki bawiły się cudownie :o) jedynym ograniczeniem takiej imprezy są warunki pogodowe, możliwość podłączenia do prądu (ale też istnieją własne zasilania) i właściwy teren... oraz najważniejsze - dobra wola... W Szkole Podstawowej nr 2 zależało nam na tym, żeby każde dziecko niezależnie od tego ile złotówek ma w kieszeni mogło skorzystać z atrakcji, więc dmuchańce były dla nich darmowe. Wynegocjowaną kwotę zapłaciliśmy ze składek na Radę Rodziców. Popcorn i watę cukrową mieliśmy od zaprzyjaźnionej mamy, która obniżyła cenę do 1 i 2 zł... Trzy osoby jako wolontariusze malowały buzie i tatuaże, kilkoro rodziców pomogło sprzątnąć i pilnowało porządku. W następnym roku, jeśli rodzice wyrażą ochotę, również 600 dzieci pobawi się w dmuchanych zamkach... To coś fantastycznego widzieć dzieciaka wdrapującego się po drabinkach i uśmiechniętego od ucha do ucha... Można również podejść do imprezy inaczej i wynająć teren, pobrać opłatę za podłączenie do prądu i jeszcze zarobić :o) ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
jorge_76 Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 12:39 Potwierdzam, pomysł na dzień dziecka w SP2 był bardzo dobry, córce bardzo sie podobało :-) Szkoda że deszcz przeszkodził. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 16:42 "Potwierdzam, pomysł na dzień dziecka w SP2 był bardzo dobry, córce bardzo sie podobało :-) Szkoda że deszcz przeszkodził." - mimo prognoz deszcz przeszkodził tylko w pierwszej części imprezy dla młodszych dzieci (ratowaliśmy się Policją, malowaniem buziek oraz atrakcjami pod dachem szkoły, plan B ;o)... na szczęście starszaki bawiły się już bez przeszkód :o) dodam iż koszty pobranej energii nie są zbyt wielkie, wykonawca zwykle oferuje pakiet ubezpieczeń, więc tak naprawdę zostaje decyzja w jaki sposób zorganizować festyn... w naszym powiecie wiele dzieci nie może sobie pozwolić na atrakcje, które są po prostu za drogie... często również wiele rodziców rezygnuje z pójścia na festyn gdy pomyśli o tym w jaki sposób będzie odmawiał własnemu dziecku kosztownych przyjemności... może warto pomyśleć o innej formie ? ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
pleg Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 15:30 Ja byłem z kolei w Nieporęcie i wszystko było odpłatne (i zamek i trampolina i karuzela). Na koncert Budki już nie zostałem, bo słyszałem ją kilka dni temu w Legionowie... Odpowiedz Link Zgłoś