Dodaj do ulubionych

Nadszedł CZAS festynów

30.05.09, 01:27
Nadszedł czas festynów i zabaw.
Spis imprez w Powiecie Legionowskim znajdziecie Państwo w Kalendarzu kulturalnym.
Życzę udanej zabawy i słonecznej pogody :o)

------
Obserwuj wątek
    • yyytong Re: Nadszedł CZAS festynów 30.05.09, 18:11
      Na Forum cisza...
      Zapewne wszyscy pląsają w rytmach disco polo...:]
      :]:]:]

• pleg Re: Nadszedł CZAS festynów 31.05.09, 02:45
        ja też ale w rytmach Budki Suflera pląsałem, fajny koncercik
    • oz_patryk Re: Nadszedł CZAS festynów 14.06.09, 19:29
      tiaaa... może troszkę obok festynów, ale dużo imprez odbywa się u nas w parkach
      (par "oligoceński", park przy targu) zastanawiam się czy i kiedy zostanie
      doprowadzony do użytku zapuszczony park przy pl. Kościuszki i czy tam się coś
      będzie odbywało? w końcu jest najbliższym parkiem dla osiedla Piaski i nowo
      powstającego os. przy ul gen. Roi
      • benieck Re: Nadszedł CZAS festynów 14.06.09, 21:10
        oz_patryk napisał:

> tiaaa... może troszkę obok festynów, ale dużo imprez odbywa się u nas w parkach
        > (par "oligoceński", park przy targu) zastanawiam się czy i kiedy zostanie
        > doprowadzony do użytku zapuszczony park przy pl. Kościuszki i czy tam się coś
        > będzie odbywało? w końcu jest najbliższym parkiem dla osiedla Piaski i nowo
        > powstającego os. przy ul gen. Roi

Już niebawem www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/L-2009-06_05-4
        • w.iwo Re: Nadszedł CZAS festynów 20.06.09, 11:46
          Dziś festyn w Wieliszewie i Nieporęcie... kalendarz kulturalny - trzymajmy kciuki za lepszą pogodę, bo atrakcji jest moc :o)
    • zaciszanna Re: Nadszedł CZAS festynów 21.06.09, 16:12
      Budka Suflera w Nieporęcie - było super!
      Tak się zastanawiam, dlaczego w Legionowie jest tak mało koncertów z super
      gwiazdami, a zdarzają się jedynie jakieś takie średnio interesujące imprezy...
      • jangrabiec.pl Re: Nadszedł CZAS festynów 21.06.09, 18:30
        > Budka Suflera w Nieporęcie - było super!
        > Tak się zastanawiam, dlaczego w Legionowie jest tak mało koncertów z super
        > gwiazdami, a zdarzają się jedynie jakieś takie średnio interesujące imprezy...

Rzeczywiście! Warto by zaprosić Budkę Suflera do Legionowa, albo Bajm, albo Marylę Rodowicz, albo Lady Pank, albo Myslovitz..

A najlepiej Krzysztofa Krawczyka :)
        • zaciszanna Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 20:39
          A najlepiej wszystkich wymienionych :)
          Marylę Rodowicz na pierwszym miejscu :))
          Albo cykl imprez pt. "Lato z Gwiazdami" i co tydzień inna gwiazda przez całe
          wakacje :)))
          Dodatkowo w ciągu dnia karaoke dla dzieci i dorosłych, występy młodych talentów
          - zespołów i wokalistów którzy są dopiero na początku drogi muzycznej.
          Zorganizować w MOK-u przesłuchania - co tydzień występuje na scenie 5 zespołów
          np. w sobotę, specjalna komisja (bądź publiczność) wybiera zwycięzcę który gra
          jako support w niedzielę przed koncertem Gwiazdy.
          Na zakończenie lata - Wielki Finał w sobotę - w niedzielę gra zwycięzca
          festiwalu i występuje z Największą Gwiazdą, a potem Gwiazda na zakończenie daje
          ekstra koncert :)
          Można na pewno jeszcze inaczej, ale myślę, że taka cykliczna letnia impreza
          spotkałaby się z dużym zainteresowaniem ludzi :)
      • benieck Re: Nadszedł CZAS festynów 21.06.09, 21:17
        T-love w Wieliszewie też dało czadu. Grali bardzo długo i żywiołowo, wszyscy się
        doskonale bawili a pokaz sztucznych ogni był dłuższy i ładniejszy niż na dniach
        Legionowa.
        • amelka1341 Re: Nadszedł CZAS festynów 21.06.09, 21:43
          Potwierdzam :) koncer T.Love był super - kilka nowszych, kilka starszych -
          naprawdę super :)
          • jorge_76 Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 09:36
            Mam spostrzeżenie dot. festynów w naszym powiecie, mianowicie w
            dzień dziecka byłem w Wieliszewie, w ostatnią sobotę również,
            wczoraj w Jabłonnie. Na wszystkich tych imprezach były darmowe
            atrakcje dla dzieci tzn. wszyskie dmuchane zamki, skakańce,
            trampoliny itd.

Tylko w Legionpowie 5 zł za 5 minut.
            Taką imprezę to i ja mogę zorganizować u siebie w ogródku, wyznacze
            termin i udostępnie miejsce a o resztę zadbają właściciele sprzętu
            dla dzieci.
            • w.iwo Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 12:26
              warunki można zawsze uzgodnić z wykonawcą (ubezpieczenie, ilość godzin, obsługę urządzeń, możliwość odwołania imprezy, niską zaliczkę, dodatkowe atrakcje... w tym roku organizowałam festyn dla dzieci, zebrałam kilkanaście ofert z całego kraju - wybrałam jedną z najlepszych - dzieciaki bawiły się cudownie :o)
              jedynym ograniczeniem takiej imprezy są warunki pogodowe, możliwość podłączenia do prądu (ale też istnieją własne zasilania) i właściwy teren... oraz najważniejsze - dobra wola...

W Szkole Podstawowej nr 2 zależało nam na tym, żeby każde dziecko niezależnie od tego ile złotówek ma w kieszeni mogło skorzystać z atrakcji, więc dmuchańce były dla nich darmowe. Wynegocjowaną kwotę zapłaciliśmy ze składek na Radę Rodziców. Popcorn i watę cukrową mieliśmy od zaprzyjaźnionej mamy, która obniżyła cenę do 1 i 2 zł... Trzy osoby jako wolontariusze malowały buzie i tatuaże, kilkoro rodziców pomogło sprzątnąć i pilnowało porządku.

W następnym roku, jeśli rodzice wyrażą ochotę, również 600 dzieci pobawi się w dmuchanych zamkach... To coś fantastycznego widzieć dzieciaka wdrapującego się po drabinkach i uśmiechniętego od ucha do ucha...

Można również podejść do imprezy inaczej i wynająć teren, pobrać opłatę za podłączenie do prądu i jeszcze zarobić :o)

------------------------------------------------------
              • jorge_76 Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 12:39
                Potwierdzam, pomysł na dzień dziecka w SP2 był bardzo dobry, córce
                bardzo sie podobało :-) Szkoda że deszcz przeszkodził.
                • w.iwo Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 16:42
                  "Potwierdzam, pomysł na dzień dziecka w SP2 był bardzo dobry, córce
                  bardzo sie podobało :-) Szkoda że deszcz przeszkodził." - mimo prognoz deszcz
                  przeszkodził tylko w pierwszej części imprezy dla młodszych dzieci (ratowaliśmy
                  się Policją, malowaniem buziek oraz atrakcjami pod dachem szkoły, plan B ;o)...
                  na szczęście starszaki bawiły się już bez przeszkód :o)

dodam iż koszty pobranej energii nie są zbyt wielkie, wykonawca zwykle oferuje
                  pakiet ubezpieczeń, więc tak naprawdę zostaje decyzja w jaki sposób zorganizować
                  festyn...

w naszym powiecie wiele dzieci nie może sobie pozwolić na atrakcje, które są po
                  prostu za drogie... często również wiele rodziców rezygnuje z pójścia na festyn
                  gdy pomyśli o tym w jaki sposób będzie odmawiał własnemu dziecku kosztownych
                  przyjemności...
                  może warto pomyśleć o innej formie ?

------------------------------------------------------
            • pleg Re: Nadszedł CZAS festynów 22.06.09, 15:30
              Ja byłem z kolei w Nieporęcie i wszystko było odpłatne (i zamek i trampolina i
              karuzela).
              Na koncert Budki już nie zostałem, bo słyszałem ją kilka dni temu w Legionowie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka