Dodaj do ulubionych

Nickel Development w Dąbrówce-opinie o współpracy

03.08.09, 12:26
Witam, chciałbym poznać opinie mieszkańców os. Księżnej Dąbrówki o
deweloperze. Jak wygląda współpraca, kontakt i dbanie o klientów już po
zakupie mieszkania. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mirek_j Re: Nickel Development w Dąbrówce-opinie o współp 03.08.09, 14:48
      Mam nadzieję, że forumowicze po mnie nie pojadą jeżeli pochwalę nickla :) Umowę
      podpisałem w marcu, mieszkanie odebrałem pod koniec czerwca. Miałem ponad
      miesięczne opóźnienie w płatności ale strony nickla nie było mowy o naliczaniu
      odestek. Grzecznie zgodzili się na moją propozycję aneksu i przedłużyli mi
      płatność. Na początku czerwca kiedy wiedziałem, że z kredytem powinno być ok
      zrobiłem odbiór bez przekazania kluczy. Spisaliśmy usterki i ustaliliśmy termin
      ich usunięcia. Zgodziłem się na koniec czerwca bo były dwie szyby do wymiany. Na
      przekazaniu kluczy zobaczyłem dwie dodatkowe usterki ale pozwolono mi je wpisać
      do protokołu. Usunęli mi je gdzieś po dwóch tygodniach. Akt notarialny
      podpisałem na początku lipca. Były niezłe stawki (na oko wynegocjowali 50% taksy
      mniej), porównałem je z innymi notariuszami. Generalnie nie mam do czego za
      bardzo się przyczepić. Mogłem trochę ponegocjować cenę i zapisy umowy
      przedwstępnej:) Usterki w mieszkaniu były ale je usunięto. Akt w terminie.
      Mieszka mi się dobrze. Czy poleciłbym nickla znajomym? Chyba tak. Ale musisz
      przekonać się o tym na własnej skórze;)
    • morandi125 Re: Nickel Development w Dąbrówce-opinie o współp 03.08.09, 16:21
      Niestety nie mogę powiedzieć dobrego słowa o tym deweloperze. Trafiłem na
      sprzedawcę, który bardzo często zapominał : o spotkaniu, o telefonie, czy o
      dowiedzeniu się czegoś o co prosiłem. Ok człowiek bardzo zajęty, ale tak nie
      powinna wygladać transakcja na poziomie. Machnąłem jednak na to ręką żeby nie
      psuć sobie radości z kupna mieszkania. Prawdziwe schody i olewactwo ze strony
      dewelopera zaczęły się po wpłaceniu kasy i odbiorze mieszkania. Jak w każdym
      mieszakniu tak i u mnie wystąpiły usterki do poprawki, dodam, że drobne takie na
      przysłowiowe 5 min roboty. Jak się okazało, wyznaczone 2 tygodnie nie starczyły
      na ich wykonanie, a to dlatego, że żadna z ekip nawet nie pokazała się w moim
      mieszkaniu. Po interwencji u Pana Michała usterki zostały w końcu usunięte, a
      mnie obiecana rekompensata, ale obiecanki cacanki i również z tego firma się nie
      wywiązała. Samo mieszkanie dość niedbale zostało przygotowane np. część
      kontaktów nie była podłączona i jak powiedział elektryk " szybko robili bo miał
      być odbiór mieszkania". Kolejną sprawą z którą potyczkuję się z Nickel
      Development jest nie dotrzymanie umowy dotyczącej zrobienia tarasów z ogródkiem
      - tym razem firma aż o 2 miesiące! przewaliła termin. Od 25 czerwca czekam na
      stanowisko wykonawcy w tej sprawie. Sprawą, z którą borykam się obecnie z
      deweloperem jest stojąca woda w ogródku, zalegająca na jego znacznym obszarze i
      podtapiająca rośliny, taras oraz fundamenty czego efektem jest już wychodzący
      grzyb na ścianach. W odpowiedzi dostaję lakonicznie napisane maile, bo słodko i
      cukierkowo jest dopóki firmie i Jej pracownikom nie wytknie się błędu, a potem
      pozostaje już tylko walka o swoje i oto żeby być jak najmniej nabitym w butelkę,
      ale tu jeśli sobie sam nie dam rady pomoże mi prawnik. Jak dla mnie to jest tego
      za dużo.
      • mikepzn Re: Nickel Development w Dąbrówce-opinie o współp 03.08.09, 18:29
        Nie rozumiem... Podtapia taras i grzyb wychodzi na ścianach? Co ma piernik do
        wiatraka? :)
        • morandi125 Re: Nickel Development w Dąbrówce-opinie o współp 03.08.09, 19:11
          Proszę o czytanie ze zrozumieniem.
    • armadar Re: Nickel Development w Dąbrówce-opinie o współp 04.08.09, 10:13
      Cierpliwe i permanentne proszenie o zrobienie czegokolwiek przynosi
      jednak skutek. Jednak czy tak powinna wyglądać obsługa w firmie, w
      której zostawia się oszczędności życia, bądź decyduje się na
      wieloletnie zadłużenie? Usterki - naprawione po kilkukrotnych
      prośbach, sprawa ogrodów i zalegającej wody - wystarczy przejrzeć
      odpowiednie wątki formum, brak interwencji w sprawie drogi
      dojazdowej...trochę się tego zbiera. Generalnie w skali 1-10 oceniam
      na słabe 6.
      • zuzanna_76 Re: Nickel Development w Dąbrówce-opinie o współp 04.08.09, 11:47
        Nie wiem, na którym etapie mieszkasz ale na Kolejowej mieliśmy podobny problem
        na ogródkach. Ziemia na na ogródkach słabo przepuszcza wodę. Drugim problemem
        jest brak możliwości podłączenia deszczówki z ogródków do kanalizacji
        deszczowej. Gmina niestety zostawiła nas z tym problemem. Przez pierwszy rok po
        przeprowadzce (2003) narzekaliśmy na poziom wody po intensywnych opadach. Po
        oberwaniu chmury woda stała do 12h. Ale wraz kolejnymi sezonami woda stała coraz
        krócej. Albo ziemia zaczęła lepiej ją wchłaniać albo pielęgnacja trawnika przez
        mojego męża przyniosła efekt:-) Nie jestem specjalistką więc proszę traktować
        mój post jako średnio obiektywną opinię. Na temat współpracy z firmą Nickel
        wypowiadać się nie będę bo czasu kupna naszego mieszkania zmienił się chyba
        skład osobowy w biurze sprzedaży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka