Gość: margol9 IP: *.broker.com.pl 15.10.06, 13:41 czy ktoś orientuje się,ile będzie wynosił czynsz w nowo wybudowanym bloku pomiędzy ul.Jana Pawła a Mikołowską,mieszkanie około 58m.kw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszko966 Re: czynsz 15.10.06, 14:36 TBSik na Mikołowskiej liczy sobie 8zł/m2 + media. Tutaj być może będzie nieco taniej, bo to nie jest w końcu taki zwykły budynek. Osobna sprawa, że wiele osób dostanie tam mieszkania na własność (te, które na własność posiadały też lokale w wyburzanych budynkach) i czynsz będą miały dużo niższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margol9 Re: czynsz IP: *.broker.com.pl 15.10.06, 14:53 ten nowy budynek jest własnością TBS-u czy miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: czynsz 15.10.06, 16:42 Budynek jest stawiany za pieniądze DTŚ SA dla osób, które zostaną przesiedlone z powodu budowy tej drogi. Docelowo właścicielem będzie miasto, a zarządem nad nieruchomością zajmie się zapewne ZBM I TBS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KL Re: czynsz IP: *.kat.3s.pl 15.10.06, 18:23 mieszko966 napisał: > Budynek jest stawiany za pieniądze DTŚ SA dla osób, które zostaną > przesiedlone z powodu budowy tej drogi. Docelowo właścicielem będzie miasto, > a zarządem nad nieruchomością zajmie się zapewne ZBM I TBS. > TBSik na Mikołowskiej liczy sobie 8zł/m2 + media. Tutaj być może będzie nieco > taniej, bo to nie jest w końcu taki zwykły budynek. Osobna sprawa, że wiele > osób dostanie tam mieszkania na własność (te, które na własność posiadały też > lokale w wyburzanych budynkach) i czynsz będą miały dużo niższy. Jak na dwudziestoparoletniego studenta socjologii jesteś nieźle zorientowany w wielu lokalnych zagadnieniach. Skąd ty bierzesz tę tak szczegółowa wiedzę? Też to wszystko wyczytałeś w MSI? Chyba między wierszami... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: czynsz 15.10.06, 20:00 Zapominasz, że jestem nie tylko studentem, ale także dziennikarzem i działaczem pozarządowym. Mieszkam w tym mieście od urodzenia i to normalne, że aktywnie uczestniczę w jego życiu. A jak się aktywnie uczestniczy w życiu miasta, to i wiedzę na jego temat ma się sporą. Miło mi, że i ty to doceniasz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laliQ Re: czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 20:17 Z tego co wiem, nie będzie można kupić tych mieszkań przez najbliższe 5 albo 10 lat, ponieważ cyt. "inwestor by stracił" :] Pytałam o te mieszkania jakieś pól roku temu bo wydawały mi się ładne i nic poza tym, centrum ? tak ale jak dla mnie "za ścisłe" :D Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: czynsz 17.10.06, 20:36 Skoro już mowa o kupowaniu mieszkań. A raczej nie mieszkań, tylko domków. Ze zdziwieniem stwierdziłem ostatnio, że na osiedlu Chemicznym wciąż są jeszcze puste bliźniaczki. Bodajże dwa. Stoją w stanie surowym zamkniętym i czekają na kupca. Ciężko tylko dojść, gdzie się trzeba w tej sprawie zgłosić, bo nie ma tam żadnej informacji. A zdziwiony jestem dlatego, że z dostępnością lokali u nas kiepsko (widać jednak ludzie chcą mieszkać w Gliwicach, skoro tak trudno o mieszkanie), a lokalizacja jest naprawdę rewelacyjna. Może ceny jakieś zabójcze?? Odpowiedz Link Zgłoś