Dodaj do ulubionych

VI LO w Łabędach- lata 80- te...

11.01.03, 22:52
Szukam ludzi, którzy chodzili do "szóstki" w pierwszej połowie lat 80- tych,
gdzieś tak do 87 roku.
Będe bardzo wdzięczna jeśli ktos się odezwie
Obserwuj wątek
    • Gość: mlk Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.oepd.com.pl 13.01.03, 11:47
      a w jakim celu?
      • julla Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... 14.01.03, 16:10
        A kto pyta? :)
        Szukam starych znajomych, po prostu
        • Gość: mlk Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.oepd.com.pl 15.01.03, 08:18
          julla napisała:

> A kto pyta? :)
          > Szukam starych znajomych, po prostu

1984-86. może być?
          jeśli tak, to podaj maila. napiszę.
          pozdrawiam
          • julla Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... 15.01.03, 16:02
            Gość portalu: mlk napisał(a):

> 1984-86. może być?
            > jeśli tak, to podaj maila. napiszę.
            > pozdrawiam
            A bardzo chętnie: damal22@wp.pl
    • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.03, 11:43
      Uczy tam jeszcze "Miśka"?
      • julla Re: VI LO w Łabędach 15.01.03, 16:04
        Nie jestem pewna, ale chyba tak.
        Czy byłeś jej wielbicielem? Bo ja absolutnie nie, brrr...
        • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach IP: *.dip.t-dialin.net 15.01.03, 20:04
          Pyrsk!

Dyc naszo Miśka piyknie poradzioua wykuadac "mata". Boua tysz
          super "psychologym", zawsze mie trefioua jak niymiouech zadania abo cos sie niy
          nauczouech - zresztom niy ino mie.
          • julla Re: VI LO w Łabędach 15.01.03, 21:09
            A kogo jeszcze pamietasz z grona?
            • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.03, 06:48
              Och sam bych poradziou couko litania odprawic.
              Kielar, Karys, Szkopek, Pater, Wojcik, Kaleta(Kawula), zapomniouech jak sie tyn
              historyj nazywou(Lanski?)- bou naprowdy OK, Zlotos, Dudek, Krzywa, Domagala,

Przyponij mi jeszcze kto tam bou, bo poleku juz zapominom
              • julla Re: VI LO w Łabędach 16.01.03, 12:48
                Gość portalu: Szwager napisał(a):

> Och sam bych poradziou couko litania odprawic.
                > Kielar, Karys, Szkopek, Pater, Wojcik, Kaleta(Kawula), zapomniouech jak sie
                tyn
                >
                > historyj nazywou(Lanski?)- bou naprowdy OK, Zlotos, Dudek, Krzywa, Domagala,
                >
                > Przyponij mi jeszcze kto tam bou, bo poleku juz zapominom
                Nie pamiętam w ogóle Złotoś, Dudek, Krzywa, nie uczyły mnie. Wójcik za moich
                czasów była już na emeryturze. Była jeszcze Sowa, Pietrucha, Kobielska i z Wf-u
                taki śmieszny facet, Langer się chyba nazywał. Bardzo lubiłam Karysiową,
                ciekawe co tam u niej?
                Zupełnie nie mam kontaktu od matury z tą szkołą ani z ludźmi, a byłam niedawno
                w Łabędach i widziałam, że budynek się rozbudował, lodowisko znikneło...
                Chociaż sama buda zbytnio się nie zmieniła.

• Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.03, 13:58
                  Pyrsk!

Ja mosz recht Karysiowo dowaua sie lubic. Wiym, co jezdzioua jakis czas do
                  Francyji i chyba do dzieci do Niymiec, a co potym to niywiym.
                  A sam mauy link nowe.liceum.pl/szkoly/gim.php3?g_id=11662

Bouech kedys tysz na zajcie(stronie) naszego liceum, ale prawie tera niy
                  poradza juzas tego znonsc. Jak na to przida to sam dom tysz i linka.
                  Pozdrowiom!

Pyrsk!
                  • Gość: Szwager ps IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.03, 14:33
                    Na stronie UM Gliwice znoduech jeszcze take info:

"Zarząd Miasta powierzył tymczasowo Jackowi Tarkocie stanowisko dyrektora SP nr
                    38 w Łabędach. Będzie on pełnił tę funkcję od 1 września br. do 31 sierpnia
                    2002 roku. Przyszły dyrektor placówki zostanie wyłoniony w drodze konkursu.

Jacek Tarkota był dotąd nauczycielem informatyki w Zespole Szkół
                    Ogólnokształcących nr 2 w Gliwicach (SP nr 38, Gimnazjum nr 8 oraz LO nr VI). W
                    lipcu br. Rada Miejska uchwaliła wyłączenie SP nr 38 z tego kompleksu
                    oświatowego (siedziba "podstawówki" będzie - jak ustalono - fizycznie
                    oddzielona od pozostałych szkół, wchodzących w skład dotychczasowego zespołu).
                    W tej sytuacji trzeba było ustanowić odrębnego dyrektora placówki. Dodać tu
                    warto, że Czesława Treffler będzie w nowym roku szkolnym nadal kierować
                    działalnością (pomniejszonego już) Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 2."

Jak widac je tam tera zespou szkou. Suyszouch tysz duzo dobrego o nauce
                    nimieckyj godki we Laband. Czyli w sumie same dobre (pozytywne) wiadomosci.

• Gość: mlk Re: VI LO w Łabędach IP: *.oepd.com.pl 16.01.03, 21:20

> Och sam bych poradziou couko litania odprawic.
                > Kielar, Karys, Szkopek, Pater, Wojcik, Kaleta(Kawula), zapomniouech jak sie
                tyn historyj nazywou(Lanski?)- bou naprowdy OK, Zlotos, Dudek, Krzywa,
                Domagala,
                irena pater, to była moja wychowawczyni, ale krótko, bo wyjechała do niemiec ;-)
                łański faktycznie był ok.
          • Gość: mlk Re: VI LO w Łabędach IP: *.oepd.com.pl 16.01.03, 21:13

> Pyrsk!
            >
            > Dyc naszo Miśka piyknie poradzioua wykuadac "mata". Boua tysz
            > super "psychologym", zawsze mie trefioua jak niymiouech zadania abo cos sie
            niy
            >
            > nauczouech - zresztom niy ino mie.

a kwiotki żeś podlewoł?
            • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.03, 21:25
              Niy, jo ino muchy zabijou w zapleczu gabinetu fizycznego. Tam sie ich roz
              tela "nakociouo" ze aze czorno bouo - napewno tam jako niymrawa sie okocioua.
              No ja , jo bou tysz fachman od otwiyrania zaczasniyntych dzwiyrzow. Dwadziyscia
              lot wczesniyj mojego fatra ze tyj samyj szkouy wyciepli za to ize zawar jedna
              profesorka na couko noc we klasie, hehe! Wiym ze np od Wojciczki chop wtedy tam
              uczou we szesdziesiontych latach. Osobiscie pamiyntom tysz odniyj cera jak tam
              prziszua na praktyka jako studyntka i prziszue ciauo pedagogiczne. No tosz sie
              czimcie i

Pyrsk!
              • Gość: ! Re:Laberarsch Slonzok!!!!!!!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 16.01.03, 21:48
                Tys jest tako labertanty, ino pierdoly cisc, kozdy anspuchvolly gesprech ci je zaduzo.
                potem jeki jak bylo widac pora razy widac.
                Ty ani ze magicznom zes se rady nie mogl dac ty poltoniu!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Ignor Re:Laberarsch Slonzok!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.03, 06:44
                  .
                  • Gość: ! Re:co laberarsche nie podobo ci se twoj nowy prz.. IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 17.01.03, 08:40
                    co Schwager-Ignor-slonzok-laberarsch nie podobo ci se laberarsche to ali tak do ciebie
                    richtig pasuje, tak pisac farmazony a jak ci dokulajaom jak np. magiczna to potem za
                    plota szczekac.
                    • Gość: Ignor odpowiydz na jako zasrobious IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.03, 12:06
                      .
    • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.03, 15:22
      Mozno bys pedziaua we jakyj klasie (a abo b) zes boua i we jakim roczniku(rok
      matury). Mom sam pora frelkow kere tysz we tych latach uaziouy we Laband do
      liceum.
    • Gość: mw35 Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.localdomain / 80.48.229.* 17.01.03, 17:22
      julla napisała:

> Szukam ludzi, którzy chodzili do "szóstki" w pierwszej połowie lat 80- tych,
      > gdzieś tak do 87 roku.
      > Będe bardzo wdzięczna jeśli ktos się odezwie

cześć. jestem z rocznika matura 86, a Wy? coś nas tutaj mało
      • julla Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... 17.01.03, 22:43
        Ja jestem matura 87, pamiętam ludzi z matury 86! Moja klasa była bardzo liczna
        i co roku mieliśmy inną wychowawczynię. Zaraz po szkole wyjechałam z Gliwic i
        urwał mi się kontakt z ludźmi całkowicie, wiem tylko, że moja klasa rozjechała
        się strasznie po świecie, głównie powyjeżdżali do Niemiec; próbowałam już
        kiedyś odnaleźć parę osób, ale nie wyszło.
        Nie moge sobie przypomnieć jak nazywała się ówczesna dyrektorka. Była taka
        gruba, ciągle sapała i chyba uczyła historii?? Ciekawe kto tam jeszcze został
        ze starego grona. Wiem, że teraz dobrze tam uczą niemieckiego, ja pamiętam jak
        nam wciskali hiszpański, żeby Paterka miała odpowiednią ilość pensum- godzin.
        Nie lubiłam tej szkoły, ale niedawno sobie koło niej spacerowałam i naszły mnie
        wspomnienia...
        • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.03, 05:16
          Wspominosz a godosz ze niy lubiauas. Czymu niy lubiauas jak moga sie spytac?
          • julla Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... 18.01.03, 09:27
            Nie lubiłam bo jakaś taka smutna ta szkoła mi się wydawała, poza tym przez całe
            cztery lata miałam problemy z Miśką. Wspominam, bo jednak spędziłam tam
            kawałeczek życia no i ciekawa jestem co u moich dawnych znajomych słychać.
            • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.03, 14:29
              Ja, tera juz wiym o co Ci idzie. Te lata do mie bouy zouwizo "szare". A kej
              idzie o Miska to faktycznie zawsze jom lepiyj spominali synki jak dziouchy.
              Pora nazisk (abo lepiyj "przezwiska")ludzi ze Laband kere ze Tobom uaziyli do
              klasy mogua bys podac. Moje Ci wiela niy dadzom chyba, bo to bouo mocka
              wczesniyj. Co do niymieckego dzisiej w Tyj szkole to mosz recht , mom tam kogos
              kery tam prawie zaczon sie uczyc i widza ize robi wielke postympy. Naszo szkoua
              boua kedys tysz tradycyjnie mocno we siatkowce. Jak to bouo za waszych czasow?

Pozdrowiom!

Szwager
        • Gość: mw35 Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.localdomain / 80.48.229.* 18.01.03, 14:41
          julla napisała:

> Ja jestem matura 87, pamiętam ludzi z matury 86! Moja klasa była bardzo
          liczna
          > i co roku mieliśmy inną wychowawczynię. Zaraz po szkole wyjechałam z Gliwic
          i
          > urwał mi się kontakt z ludźmi całkowicie, wiem tylko, że moja klasa
          rozjechała
          > się strasznie po świecie, głównie powyjeżdżali do Niemiec; próbowałam już
          > kiedyś odnaleźć parę osób, ale nie wyszło.
          > Nie moge sobie przypomnieć jak nazywała się ówczesna dyrektorka. Była taka
          > gruba, ciągle sapała i chyba uczyła historii?? Ciekawe kto tam jeszcze
          został
          > ze starego grona. Wiem, że teraz dobrze tam uczą niemieckiego, ja pamiętam
          jak
          > nam wciskali hiszpański, żeby Paterka miała odpowiednią ilość pensum- godzin.
          > Nie lubiłam tej szkoły, ale niedawno sobie koło niej spacerowałam i naszły
          mnie
          >
          > wspomnienia...
          Chodziłam do klasy Łańskiego, a szkołę wspominam bardzo fajnie. "W owych
          czasach" to była całkiem przyjemna szkoła. Taka nie nawiedzona, bez
          nauczycieli dziwadeł, m.in. dlatego właśnie ją wybrałam a nie ogólniak w
          Pyskowicach, gdzie mieszkałam.
        • Gość: mlk Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.oepd.com.pl 18.01.03, 21:25
          julla napisała:
          Nie moge sobie przypomnieć jak nazywała się ówczesna dyrektorka. Była taka
          gruba, ciągle sapała i chyba uczyła historii??

jeśli się nie mylę, to gula? w każdym bądź razie wredne babsko...
          • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.03, 14:12
            Pyrsk!

Tego "ciaua nauczycielskego" to jo niymiou przijymnosci zapoznac.
            A jake nauczyciele u ciebi zrobiyli nojlepsze wrazynie?
            • julla Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... 19.01.03, 20:05
              No właśnie, Gula! Też jej nie wspominam najlepiej. Pamiętam, że wiecznie robiła
              problemy z dyskotekami i wycieczkami, tak jakby chciała żeby nic się nie działo.
              Drużyny siatkarzy zupełnie nie pamiętam, chyba nie było.
              Łański to był facet na poziomie, lubiłam go bardzo. Z Paterką bywało wesoło,
              miała fajne poczucie humoru. Kawula (od fizyki) była strasznie nudna, ale też w
              porządku. Karysiowa była OK. Cała reszta nie zapisała mi się w pamięci niczym
              szczególnym.
              Tylko Miśka dała mi się bardzo we znaki. A takie mam szczęście, że co jestem w
              Gliwicach, to się na nią natykam. Prawie się nie zmieniła.
              Szwager! może podaj swój e-mail (jak chcesz) to podrzucę parę nazwisk. a kiedy
              ty skończyłeś LO??
              • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.03, 21:01
                O kule na mole! Kedy to bouo, dej no pomyslec, kopa czasu ..., chyba to bou
                rok "stanu wojynnego". Naszo klasa jeszcze dugo tam spominali a szczegolnie
                Kawula. Tak my na wycieczce roz zabalowali ze wszyske chopcy dostali nagana. to
                bouy czasy! Ale "moja" robioua tam matura czi lata po mie.
                • ballest Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... 19.01.03, 22:14
                  Szwager, to Tys sie u somsiada uozeniou, leniuchu !!!
                  Moj kuzyn tam chodziou, ale matura zrobiou w 1971 roku. !!!
    • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.03, 01:31
      www.labedy.pl/zso2/
      • Gość: M. Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.localdomain / 195.117.90.* 24.01.03, 09:31
        Pamieta ktoś może taką stara nauczycielkę z j. francuskiego ,jak miala na
        nazwisko????
        pozdrawiam wszystkich
        • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.03, 10:23
          Chyba Ci idzie o ta kero boua po Kosyrczuku. On bou podobno szpec jak pieron i
          znou 9 godek. Ale to wszysko bouo jak jo do kindergartyn uaziou. Niystety
          niyznom odniyj nazwiska.
          • Gość: Szwager ps IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.03, 11:07
            Od kumpli kere byli starsze pamiyntom jeszcze jak opowiadali ze rok przedymnom
            (zanim zech zaczon uazic do tyj szkouy) boua tam jakos suawno "Madame". Mozno
            Ci o nia idzie. to je ale ino odniyj przezwisko. Godali tysz na nia "Madamka".
            • Gość: M. Re: ps IP: *.localdomain / 195.117.90.* 24.01.03, 12:28
              Tak pewnie o nia mi sie rozchodzi -"Madamka",uczyla wtedy też Ogrodnik, Sowa,
              Misik ,Zlotoś ,Domagała,Pater........???:)))Ty pewnie jestes dużo mlodszy?:)))
              • Gość: Szwager Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.03, 12:39
                Chyba niy, chyba bydzie mauo roznica miyndzy nami bo ta couko reszta to znom.
                • Gość: M. Re: ps IP: *.localdomain / 195.117.90.* 24.01.03, 16:59
                  Uczyła także, taka starsza profesorka plastyki,jak miała na nazwisko ,może
                  wiesz?
                  oczywiscie w klasie o profilu humanistycznym:))
                  A maturę to kiedy zdawałeś???:)))
                  • Gość: Szwager Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.03, 20:53
                    Jo bou profil matymatyczno-fizyczny. Szkryfnou zech sam juz tysz roz kedy
                    zdowouch matura. Wnioskuja z Twoich wpisow ze boues (abo bouas) w klasie
                    humanistycznyj. Pamiyntosz takego synka kerymu ma gdali "Kamiyn"?

ps

Pytouch sie zony o ta profesorka, ale ona tysz niy pamiynto.
                    • Gość: M. Re: ps IP: *.localdomain / 195.117.90.* 24.01.03, 21:51
                      Tak bylam w klasie humanistycznej,
                      nie pamietam takiego chłopaka,
                      pozdrawiam :)))
                      • Gość: Szwager Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.03, 21:57
                        A kedys Ty zdowaua matura? Ida o weta ize Cie znom. Jo bou w klasie keryj
                        opiekunkom(wychowawczyniom) boua Kawula(Kaleta).
                        • julla Re: ps 24.01.03, 22:36
                          Kawula byla też moją wychowawczynia przez rok, ale nieciekawie było, bo miała
                          wtedy małe dzieci i chorego męża i nie miała czasu i ochoty zajmować się swoją
                          klasą, jechac na jakąś wycieczkę albo coś w tym rodzaju.
                          Fizyki uczyła totalnie beznadziejnie, po prostu nie dało się nie zasnąć!
                          • Gość: Szwager Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.03, 10:07
                            No chyba mosz trocha recht. Czasami zech tysz odnosiou wrazynie ize ona to tak
                            ino automatycznie robi. Ale wsumie niy boua zuo. Jo sam jednak przida nazod do
                            Miśki. Miśka czimaua niyustannie wysoki poziom maty we naszym LO. Kozdego roku
                            pwszyske chopcy zdowali mata jako dodatkowy przedmiot i zawsze wszyske zdowali
                            i to dosc dobrze. Oczywiscie niy mom sam na mysli klas o profilu humanistyczno-
                            biologicznym ino te o profilu matymatyczno-fizycznym.
    • Gość: ! Schlesier=szwager!!!!!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 24.01.03, 22:45
      padej synek po co ty roz szkryflosz jako schlesier, potem szwager, kedys bol zes
      patriota i jeszcze tam inne.
      chcysz robic sztuczny tlok na forum:-))))))))))
      • Gość: Szwager Re: Schlesier=szwager!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.03, 09:54
        Jaki patriota? Pochytej juz te bioue myszki a dej ludziom pokoj.
    • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.03, 10:08
      A mozno ktos wiy o jakis trefach naszych starych elewow?
      • Gość: M. Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.localdomain / 195.117.90.* 27.01.03, 17:40
        Wiem ,że Domagala ,Kaleta(Kawula),Misik i taka z historii,czy propedeutyki
        jeszcze ucza do dzis (chodzi tam teraz moja chrześniaczk):))))pozdrawiam!
        • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.03, 11:16
          Gość portalu: M. napisał(a):

> Wiem ,że Domagala ,Kaleta(Kawula),Misik i taka z historii,czy propedeutyki
          > jeszcze ucza do dzis (chodzi tam teraz moja chrześniaczk):))))pozdrawiam!

Domagała, Kaleta(Kawula), Miś, ja te profesorki pamiyntom pieronym dobrze. Ale
          kogo mosz na mysli godajonc "taka z historii,czy propedeutyki", sam niymom
          zielonego pojyncia. To mozno Twoja chrzesniaczka zno i mojego siostrzynca, bo i
          on tam juz jako czecie pokolynie sie szkoli. Je we piyrszyj klasie gimnazjum.
          Tera tam je i gimnazjum i liceum jak sie niy myla. Pozdrowiom i

Pyrsk!
          • Gość: M. Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.localdomain / 195.117.90.* 28.01.03, 14:11

>
            >
            >
            Ale
            > kogo mosz na mysli godajonc "taka z historii,czy propedeutyki", sam niymom
            > zielonego pojyncia.

Ta profesorka tak niewyraznie mowila :)))(sz,cz) nie przepadalam za nią
            zbytnio !!

To mozno Twoja chrzesniaczka zno i mojego siostrzynca, bo i
            >
            > on tam juz jako czecie pokolynie sie szkoli. Je we piyrszyj klasie gimnazjum.

Moja chrzesniaczka chodzi do pierwszej klasy z rozszerzonym j. niemieckim

Pozdrawiam :))))

• Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.03, 14:17
              No to som w tyj smyj klasie. Pozdrowiom!
              • Gość: M. Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.localdomain / 195.117.90.* 29.01.03, 19:58
                Ale ten Świat jest mały.......:)

pozdrawiam
    • Gość: Szwager Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.03, 11:46
      No,mozno sie sam kto nowy pojawi?
    • finka15 Re: VI LO w Łabędach- lata 80- te... 19.04.26, 12:59
      Hej, maturę zdawałam w 86 roku i mam pytanie czy może ktoś pomyślał o spotkaniu w 40 rocznicę zdania matury? dajcie znać, pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka