debi_bebi 21.05.10, 07:56 czyli świeci, czy nie świeci i inne. Warszawa zwolniona - tu świeci od samego rana, na termometrze mam powyżej 20 st C. Buziaczki dla wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milky_way_1 Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 08:27 Witam bezsłonecznie lecz cieplutko. Będzie dobrze Herminko, może później zrobi się klarownie jak mgła opadnie, wtedy będzie całkiem ładnie. U mnie tak już było w tym roku, nawet była tęcza, którą niezmniernie uwielbiam. Wiesz co lubię z rana. Jak już jestem sama w domu, otwieram na oścież okno z jedej strony, z drugiej balkon i promienie wpadają przez całe mieszkanie (mam na przestrzał). Słyszę śpiew ptaków, obok jest las, cudnie śpiewają i błoga cisza, nic nie jeździ, świeże powietrze, cichutko, odgłosy lasu i zapach kwiatów, lub kwitnących drzew. Wtedy usiąść, zamknąć oczy i delektować się chwilą. Dziś śpiewają ptaki pięknie i jest kika odgłosów... jedne deliktnie leciutko, inne głośniej, bardziej donośniej, wiadomo wtedy, że większe. Jak skoszą trawę i jest nieco podsuszona, wtedy rozchodzi się jej aromat i też jest cudownie.Rozmarzyć się można... Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 17:06 Oj, to masz pięknie z tym lasem obok. Ja takich odgłosów zażywam tylko na działce, bo w Warszawie zamiast lasu mam pod nosem Trasę Łazienkowską i całą dobę ćwierkają mi siniki samochodowe, oraz inne wyjce Odpowiedz Link
z_oddali Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 09:50 Jak wychodziłam z domu to nieśmiało wychylało zza chmur. W tej chwili burza,ale mam nadzieję, że się wypogodzi do popołudnia. Odpowiedz Link
leziox Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 11:24 U mnie w normie.Padalo,przestalo,chce padac znowu. Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 11:44 Opadów brak. Słońce jak najbardziej obecne i cieplutko....powyżej 20 stopni I piątek, weekendu początek Chce się żyć Odpowiedz Link
leziox Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 11:58 A gdzie ty zyjesz?Na Karaibach ze taka podejrzanie slodziutka pogoda u ciebie`? Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 12:11 Z ostatniej chwili... północ Polski. Temp. 21 st. zachmurzenie umiarkowane. Jedynie woda w morzu zimna, a tak jest ciepełko. Odpowiedz Link
pendula Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 13:15 Pochmurno. Były przebłyski tego czegoś co słonko sie nazywa. Teraz grzmi. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 17:14 O nie nie, tylko niech nie pada! My już deszczowi dziękujemy- może odejść! Odpowiedz Link
kitek1 dzielne wojsko polskie juz plynie z pomoca 21.05.10, 13:23 www.youtube.com/watch?v=k8P5UYjuFak Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: dzielne wojsko polskie juz plynie z pomoca 21.05.10, 13:30 Kitku, teraz nie wiem, czy śmieć się czy płakać. Mam w domu dwa duże pontony, czasem pływamy po morzu niedaleko brzegu, ale czegoś takiego nie wyprawiamy. Zdolne mamy wojsko, slalom gigant. Na zadowy ich wysłać, jest taka konkurencja, byliby w sam raz. Nieskoordynowani jak nie wiem co. Dać im wysokie gumowe buty rybackie i byliby szybciej, a ponton mogliby ciągnąć jak nie jest za głęboko. Odpowiedz Link
kitek1 Re: dzielne wojsko polskie juz plynie z pomoca 21.05.10, 14:03 i to sa tzw. saperzy, a nie lotnicy np. Odpowiedz Link
kitek1 a co u Ciebie, Debi ? 21.05.10, 13:32 tez ten kawalek walu kolo Ciebie kiepsko wyglada Odpowiedz Link
debi_bebi Re: a co u Ciebie, Debi ? 21.05.10, 14:07 Teraz to nie wiem, ale jak jechałam do pracy Motem Łazienkowskim, to woda już sięgała wyżej, niż w 1997, ale jeszcze brakowało sporo, żeby się zaczęła przelewać. Niemniej jednak ludziom bliżej wału już podciekają piwnice. Wg mnie zdecydoanie gorsza sytuacja jest od Mostu Poniatowskiego w górę rzeki, w kierunku Starego Miasta, Pragi Północ i Tarchomina. Na szczęście nawet nie zanosi się na deszccz- słonko wciąż obecne, i ludzie chodzą w krótkich rękawkach. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: dzielne wojsko polskie juz plynie z pomoca 21.05.10, 14:20 Kitek, dzięki Tobie i zalączonemu video znów dostałam głupawki Odpowiedz Link
debi_bebi Dzięki za info 21.05.10, 14:26 konicznie chciałam sprawdzić, jak podziałały moje pertaktacje z niebiosami Z południa trochę mało danych co do opadów, ale może jeszcze napłyną, o co upraszam. --- Odpowiedz Link
z_oddali Re: Dzięki za info 21.05.10, 14:32 Na południu, jak mi donoszą znowu leje U mnie z kolei, było słońce, potem się zachmurzyło, a teraz nie może się zdecydować, czy padać czy nie? Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: Dzięki za info 21.05.10, 14:47 Pada nie pada trudno. Posłuchać coś trzeba lekkiego bo jak tak dalej pójdzie to i my się kurcze zalejemy wszystko jedno czym... Słucham Stacji Po Polsku i fajna piosenka, pierwszy raz słyszę Anie w tym. Fajna lekka z rytmem jaki mi odpowiada. Debuś, któryś z emotków masz taki co to się tak... w podobnym rytmie rusza. Ja akurat lecę łazienkę, coby czysta była i słucham, fajniusio się wtedy pracuje jak można przyjemne z pożytecznym. Łzy - Przebój Odpowiedz Link
rudka.a Re: Dzięki za info 21.05.10, 15:11 Przeszedł deszczyk...tak można to nazwać..słonecznie, nie ma upału, ale po tylu dniach niepogody, to dla nas, jak cud... Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dzięki za info 21.05.10, 17:17 Wyobrażam sobie, za to nie wyobrażam sobie powodzi. Współczuję wszystkim, których to spotkało. A jak u Ciebie i w okolicach sytuacja wygląda, Rudziku? Odpowiedz Link
rudka.a Re: Dzięki za info 21.05.10, 21:59 Strasznie to wygląda...ludzie pozalewani..wczoraj znajomy miał do metra wody w domu...u mnie ok...ja, że tak powiem 'miastowa'...woda z rzek i potoczków nie grozi...podciekło troche wody gruntowej do kotłowni..i mały zaciek w przedpokoju..deszcz ciął, jak brzytwą z ukosa bez przerwy do czwartku..i troche wczoraj...podeszla gdzies woda, ale to nic w porównaniu z tymi, którzy okrutnie ucierpieli... Odpowiedz Link
kam_ea Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 16:09 zachód, cały dzień pochmurny i siąpiło, teraz przestało, temp 20 Odpowiedz Link
mylutka7 Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 16:51 Pochmurnie, deszczyk, słonko w deszczu, słonko, pochmurnie, deszczyk itd., itp, Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 17:20 Zdaje się, że Ty i Lezio macie to samo. Odpowiedz Link
kam_ea Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 17:44 oj nie, bo Lezio ma ogonek, a ja dziurkę Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 17:48 No, to jedno do drugiego pasuje, jak ulał Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Info meteo poproszę 21.05.10, 17:04 Nie znam się na pogodzie nad morzem, ale u nas ostatnio mgła w takich przypadkach oznacza, że potem tak buchnie słońcem, że nie wiadomo, z którego ciuszka najpierw wyskakiwać Odpowiedz Link
debi_bebi Re: u mnie tez slonko swieci, zapraszam na lawecz 21.05.10, 21:24 Będziemy se nóżki moczyć, a przy okazji może co złowimy? Odpowiedz Link
leziox Re: u mnie tez slonko swieci, zapraszam na lawecz 21.05.10, 21:45 Sliczna chorobe skóry np. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: u mnie tez slonko swieci, zapraszam na lawecz 21.05.10, 22:10 Fakt, że taka woda wszelki syf z sobą niesie. Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: u mnie tez slonko swieci, zapraszam na lawecz 21.05.10, 23:37 Jak po niej chodzić i ile do domu naniesie dziadostwa to szkoda mówić. Jak to później wysuszyć, co zostanie z murów. Żal patrzeć na to wszystko, żal tych ludzi i ich dobytku całego życia. Koleżanka wybudawała dom koło Bochni w Proszówkach. To co zarobiła (w pracy) z tego żyli. Z tego co mąż, odłożył i zarobił we Francji wybudowali dom. Wykończyli ślicznie, całkowicie. Jak wchodziło się do nich , to nawet jak ściągło się buty, nie wiadomo było jak iść. Zalało cały dół, jedynie meble zdołali wynieść do góry. Serce się krajało jak to słyszłam. Niestety Raba wylała i zalała bardzo tamte tereny. Pocieszam się tylko tyle, że mieszkam na góce dość dużej i na trzecim piętrze, jedynie woda nie dojdzie. Odpowiedz Link